Bobocei de sep-oct 2008 (229)
Raspunsuri - Pagina 10
gaia.nevia spune:
Ange, nu stiu daca sfaturi de la Teo merg...
dar iata:
pentru a-i da fructe zilnic, avem variantele:
a) vine bunicul si ii rade un mar. Nu stiu de ce, de la el mananca!!!
b) ii dau de la borcanele, ambalaj frumos, poate e mancarea lui Radu... aha, vreau si eu!!!
c) ii amestec la micul dejun cu branza si cereale, si la el inca tin faze din alea cu "micul dejun e cea mai importanta masa din zi, trebuie sa mananci, poti sa nu mananci mai tarziu nimic"... sau "sa inchid televizorul", "sa ii dau lui Radu bmw-ul inapoi?"
d) ii dau suc de fructe, pe care il bea cu multa placere. Cat mai natural gasesc, fara zahar daca se poate... asta cand nu am chiar din fructe stoarse/strecurate ca trebuie sa semene si cu mama lui....
cu legumele nu ne omoram... de regula i le amestec cu paste sau orez si le mananca asa.
Poate sorei tale i-ar placea ceva mai deosebit la aspect... sau salate
(de exemplu fac o salata de iarna, sa zicem ca seamana cu orientala: conopida, broccoli, ardei gras, ceapa, mult usturoi, branza, sos de iaurt)
Cand nu mai vroiam sa mananc legume imi facea mama dovlecei taiati rondele prajiti in tigaie, si le zicea CIUCIUMEI ![]()
clatite umplute cu spanac, sau cu branza, sau cu carne tocata si diverse legume... placinte cu varza, cu dovleac, cu mere....
Ma rog, ce sa zic, banuiesc ca ma asteapta si pe mine diverse incercari pe masura ce mai cresc domnii...mofturosi.
Poate merg la ea diverse cuvantari din astea de tin si la Teo: cine nu mananca X, nu are dintii albi, sanatosi... nu are vitamine in sange... nu poate sa alerge pe afara, nu are putere sa se mai catere in patul de sus... adaptate varstei... si sexului (nu are par frumos si stralucitor, nu va avea picioare subtiri si elegante... piele sanatoasa si frumoasa...)
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
babytza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui angelynna82 am o intrebare pentru mamicile cu doi copii: sor-mea nu prea mananca mancare gatita...prefera fructe sau fulgi cu lapte...oua prajite daca i-ai da toata ziua ar fi cea mai fericita...cum ii faceti sa manance? si multumesc |
Nu stiu ce sa te sfatuiesc in privinta mancarii, eu am avut noroc cu Valentina . E fentoasa la mancare , dar totusi are un meniu destul de diversificat fata de alti copii la varsta ei, sau fata de cum eram eu la varsta ei. Face si ea figuri la multe legume ( spre exemplu nu mananca rosii,castraveti, ardei...) Dar nu ma plang. SI spun asta pentru ca eu la varsta ei nu mancam aproape nimik. Eram teroare pt mama...m-au internat de vreo 2 ori sa imi faca nspe mii de analize ca nu mancam mami nimik. Si nu aveam nene nimik , eram ok cu analizele

Cand nu era mama acasa la pranz si imi lasa macare in cratita sa mi-o incalzesc, o aruncam la wc si spuneam ca am mancat
Ideea este ca se poate supravietui si fara ciorba ...si inca bine. Asa ca nu va stresati sa pape musai mancaruri gatite care noua ne plac, sau ni se par obligatorii in meniul lor, ca nu sunt
Iti mai dau un exemplu : bietelul de 7 ani al unei prietene mananca numai pilaf de pui, fripturi la gratar cu cartofi prajiti sau piure si branza cu rosii+castraveti+ardei gras. Desigur accepta cu placere fast-food-uri si prajituri cat cuprinde. Si e bine mersi. Nu vrea neam sa incerce altceva , cu toate insistentele mamei lui.... si gateste femeia de te lingi pe degete
Babytza si puii
Valentina
David
angelynna82 spune:
Piolica ne
pt prietena ta
, pentru tine o imbratisare mare mare si pupici multi
July e tare frumoasa Maia
, mie imi e mila sa o tund pe Crina...poate la vara prestam si noi 
Lumi checul la cana a iesit bun rau
, insa trebuie sa fii atenta cat il tii la cuptor, am facut si cu cacao dar si fara, inauntru am mai adaugat banana 
Nocom cum se mai simte baietelul prietenei tale?
Crina a mancat orez pufos fitos 
si putin chec ![]()
Am facut 3 cani, primele 2 au iesit bune...a treia am cam zbarcit-o cautand sa reglez cuptorul 

de
Crina Alexandra
www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt
angelynna82 spune:
Ada si Babytza multumesc mult de sfaturi 
Ea mananca mancaruri gatite mai mult fortata...ieri a mancat fulgi de porumb, 2 oua ouchiuri..fructe, aseara cu chiu cu vai a mancat 2 polonice mici de ciorba ....
Nu merge cu daca nu mananci se intampla aia sau mai stiu eu ce... 

As lasa-o in pace dar parca totusi ar fi bine daca ar manca si altceva...
de
Crina Alexandra
www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt
gaia.nevia spune:
Piolica,
pentru prietena ta. Doamne ajuta sa-i fie cat mai usor sa treaca prin toate. 

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
nikolici spune:
In 2 minute scot checul de la MW, de abia astept sa vad cum este, l-am vazut cum creste cu ochisorii mei...hmm...yammyyyy.
Era copt Angy bine?
Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
nikolici spune:
gattaaa...e delicioas checul..in 10 minute am si preparat am si papat
.
Super buna!
Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
Muuh spune:
ange e tentata sa gateasca ea? Si daca nu incearca sa ii dai nuci, migdale, alune de padure contin numai lucruri hranitoare. Eu nu am mancat mancare gatita pana la liceu, adica nu de bunavoie, ma multumeam cu paine dar pe mancare gatita nu puneam gura. La ciorba filtram legumele, nici acum nu le mananc. Am supravietuit si sunt bine. Dar intreab-o daca ar vrea sa isi gateasca ea ceva, ca e mare, ca poate stie ea mai bine.... si vezi ce zice. Eu as lasa-o chiar, cu un ochi de la distanta pe ea, sa isi faca ce vrea ea.
angelynna82 spune:
Nikolici era copt bine 
Poze cu checul aici, si cu Crina mai noi
de
Crina Alexandra
Atat de mare sunt
angelynna82 spune:
Miruna mi-ai dat o idee buna, multumesc mult 
de
Crina Alexandra
Atat de mare sunt