Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Pe mine nu prea ma dor sanii, in schimb sunt foarte anemica si stomacul e in pioneze, dar totusi asta difera de la mamica la mamica, sunt sugura ca nea' doctoru' o sa zica ca e bine acolo la bebe.

Alina 6+
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

go anca go sa fie ce trebuie

carmen 11 mm avea embrionul sau sacul? ca al meu avea 8,8 mm embrionul aseara si deja intru la idei

----------------------------------------------
my somebody....

7+

Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat!

Mergi la inceput

Cat despre mancare, lasagna, eu fac asa sosurile:
Ragu (se foloseste la pastele bologneze)
1 kg carne (eu combin piept de pui cu vita, macra),1 ceapa (mare),un pahar vin alb, 5-6 catei de usturoi (sau dupa cum vrea fiecare, eu as pune si mai mult), 1/2 morcov si o bucata de telina, 1 ardei iute, suc de rosii (facut in casa, cumparat sau rosii in suc propriu) si condimente specifice italiene (busuioc, oregano si putin putin rozmarin) si putin ulei de masline.
Pun carnea la fiert simpla cu un praf de sare, o las sa iasa spuma din carne, dupa care adaug vinul, mai las sa traga un clocot si adaug: ceapa, usturoiul, telina, morcov, ardei. Las sa fiarba (totul se face la foc mic, dureazxa destul de mult), dupa care, dupa ce e carnea fiarta cum trebuie adaugati sucul de rosii (nu am mentionat o cantitate pentru ca eu pun numai cat sa-i dea culoare si aroma, pt ca e suc facut in casa). La sfarsit pun si o lingura de ulei de masline, condimente si mai las pe foc sa se omogenizeze, sa aiba gust de "mai vreau".
Sosul asta se poate servi si cu paste.
Pt besamel eu fac cum m-a invatat mama + ingrediente proprii:
1 lingura plina de unt, 1/2 pahar vin alb, 1/2 l lapte, 5-6 catei usturoi(iar de pinde de fiecare, o lingura de faina si sare, piper.
Pun untul la topit in vas, vinul, usturoiul, laptele si desfac lingura de faina ori cu lapte ori cu apa, e banal tare sosul condimentati dupa gust si lasati sa prinda o consistenta cat de cat a smantanei. Mie nu-mi place sosul asta gol.
Dupa ce sunt sosurile gata luati foile de lasagna (eu le pun crude) asezati cate un rand in tava (tapetata sau unsa pur si simplu cu unt, ulei..) si pe deasupra puneti un strat de ragu, deasupra un strat de besamel, pe deasupra eu pun mozzarella, sau cascaval, ce va place, iar un rand de foi, tot asa pana terminati sosurile, la suprafata e bine sa ramana besamelul peste care puneti ori mozzarella ori cascaval + parmezan ras (face tot fasonul) si ierburi aromate (busuiocul merge cel ami bine cu oregano) si bagati la cuptor. Eventual acoperiti tava cu o folie de aluminiu si daca nu vi se pare suficient de suculente sosurile, puteti stropi cu 1/2 pahar apa (ca sa fiarba pasta).
Eu asa fac si noua tare neplace!

Alina 6+
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Lala 11 mm embrionul dar cu doctora aia, nu te gandi ca e asa, las ca-ti spun marti, eu oricum iau vitamine zilnic,
Alina si eu fac aproape la fel sosul doar carnea o toc la carmangerie, si o pun in tigaie cu lingura aia de ulei de masline si ceapa si legumele tocate sa se desfaca si sa se prajeasca putin asa in cocoloase mici! Bechamelul il cumpar, ca e prea complicat, si nu mi-a iesit niciodata suficient de consistent, si intre straturi pun parmezan, si pe deasupra muuuult!
Pofta mare, si noi mancam cel putin o data pe luna lasagna!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png
Doamne Ajuta-ne!!!
6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victo

sheri, ai anuntat la birou?
eu tot aman, tot aman..pana o sa ma intrebe colegii ce/i cu burta asta asa mare..

Paula 9+ si Stefan (30 oct. 2007)

Anuntat, aratat eco, spus la personal, facut cinste la primul eco, facut cinste la al doilea eco pt plodul no.2, anuntat toate cunsotintele de prin birouri! Cinstit prietenii, dat de baut la vecini... Mai ramane sa dau anunt in Monitorul Oficial!
Mai ales de cand le-am spus de gemeni nu-mi mai dau nimic de facut, zac ca o leguma si dormitez in scaun, imi aduc papa, fructe, banii nu vor sa mi-i ia ca cica sa-i strang pt copii, super marfa! As sta asa inca trei ani!
Ancuto, un sulde hartie imi mai lipseste pe berou si am confort ***** (adica 5 stele!) .

Shery +7 si inimioara Alesia (30.10.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79
Ghiciti cine va aranja carti si alte cele. Deja a facut toata curatenia la apartament. De vreo 3 zile spala geamuri si scoate varul. Soata Dar al meu dupa patania de la Ale cred ca ma ia la bataie daca vede ca fac efort...

Felicitari! Il propun la panoul de onoare la asa da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

bumblebee, mi-ai luat-o inainte. Reteta de pe pachet e un pic diferita. Ptr bechamel: 4 lg unt, 1/2 l lapte, 4 lg faina, sare, piper, nucsoara, 1 lg parmesan. Procedeul e cel descris de tine. Ptr bolognese: 400 g carne, 400 g rosii decojite, 250 g suc de rosii, un morcov, o ceapa, 2 catei (sau cati vreti) de usturoi, sare, piper. Se prajesc morcovul, ceapa si usturoiul in cateva lg de ulei de masline, se adauga carnea si se rumeneste, apoi se pun rosiile. Se mai pune apa sau supa de carne si se lasa la foc mic 30-45 min, in functie de cat de gros il vrei.
La sfarsit se monteaza in tava dupa cum descrie Alina. Se pune la cuptor in tava acoperita cu folie de aluminiu pentru 20 min, apoi inca 10 min fara folie. Cuptorul meu e mai lenes, o tin mai mult.

arissa - mamica Mayei - 18.03.2007
Vine doi! 9

Mergi la inceput

Sheri, mi-a facut mama rost de progesteron inj. de 100 mg, 1 cutie, i-a dat-o asa, pe ochi frumosi, dar ii trebuie musai reteta, si vor neaparat reteta de la medic din italia. Mai am o verisoara in Anglia si socrul ei a fost doctor in Olanda, sper sa poata trage niste sfori. Tu cum ai procedat?

Alina 6+
gargarita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

La mine tot pe la 9 saptamani au inceput sa inceteze durerile de sani .
V-am zis ca azi este prima zi de intarziere?

Nu, dar banuiam, altfel erai bosumflici.
Sa vii la mine sa-ti fac testu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Buna fetelor!

Sheritra!!! Felicitari pt sarcina gemelara!

Sotul meu este din tripleti, el a fost singur intr-o placenta si in alta placenta 2 fete. Pot spune ca fetele seamana f bine intre ele, iar el are unele trasaturi de la ele. Esti o fericita ca ai aflat. Soacra-mea a stiut ca va avea gemeni si nu tripleti si surpriza a fost in ziua nasterii. A fost o nastere plina de peripetii...

Multa sanatate si sarcina la termen!

tina 7+

Mergi la inceput