Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (23)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Buna fetelor,

nu am mai dat de ceva vreme pe aici. Urez si eu bafta fetelor, ce merg azi la eco. Sa fie cu noroc. Aturicii asteptam vesti.

Legat de concediu medical, nu cred ca afecteaza calculul indemnizatiei. De ex daca aveti medical cu iminenta de avort acela este singurul care se plateste cu 100% si atunci la net luati mai multi bani. Logic ar trebui sa creasca si calculul indemnizatiei.

Legat de politica, fiecare cu optiunile si parerile lui. Si eu am votat dreapta, nu voi vota in veci un partid de stanga. Noi avem firma, destul cat impozit dau la stat,daca ne mai baga si impozitul progresiv, atunci chiar ca nu mai merita nimic. Totusi apartenenta politica nu ar trebui sa fie motiv de cearta. In cercul meu de prieteni sunt si de stanga si de dreapta, dar asta nu inseamna ca nu ne mai vorbim si ne "luam de par".

Sabina 20+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Citat:
citat din mesajul lui discordia

Fetelor, am intrat in ceata, poate ma scoateti voi: deci, se mai dau cei 85% indemnizatie sau s-a revenit iar la cei 600 ron? Daca ne dau doar 600 ron, din nou nu voi sta acasa cu cel mic si tare rau mi-ar parea.
Sper sa veniti toate cu vesti bune de la eco si poate aflati si ce carucioare veti avea.
Va spuneam zilele trecute ca sotul mea vrea sa-l cheme pe baietel Dragos,iar eu am visat ieri noapte ca cineva imi spunea sa nu ii pun acest nume copilului deoarece Dragos inseamna moarte. M-am speriat tare rau, in nici un caz nu ii voi pune acest nume copilului, sper ca acest vis sa nu prevesteasca ceva rau.
Legat de miscarile copilului, eu pana acum nu am simitit nimic, la fetita am simtit mult mai repede pe la 13 sapt aproape, dar acum la 17 sapt nu simt nimic. Daca nu as fi fost la eco sapt trecuta imi faceam griji .
Va pup pe toate.

mamica de fetita si 16s+ cu

Discordia, hai sa-ti zic la ce ce concluzie am ajuns eu, dupa ce am studiat legislatia.
Daca la data la care se naste bb 2 esti in concediu pentru cresterea copilului (cic), atunci se prelungeste indemnizatia pe care o primeai la bb 1 (aceeasi suma, deci 85%) pana ce implineste bb 2 varsta de 2 ani. Au dat o HG acum, in octombrie, si mie nu-mi vine sa cred cat sunt de ghinionista, pt ca bb 2 al meu se va naste la 2 luni dupa ce se incheie cic, deci nu beneficiez de prelungirea indemnizatiei (care la mine e de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, deci suma max de 4000 RON), ci voi intra pe cei 600 RON
Daca insa bebe 2 nu se naste in perioada in care te afli in cic cu bb 1, atunci vei primi fie cei 600 Ron (daca nu ai realizat venituri in lunile dinainte de nasterea lui bb 2), fie daca de exemplu, ai lucrat niste luni (ideal minim 12) inainte de nasterea lui bb 2 ai dreptul la 85 % din media veniturilor nete pe aceste luni in care ai realizat venit, insa media veniturilor se va imparti la 12, indiferent cate luni ai lucrat, de-asta e im portant sa ai minim 12 luni lucrate inainte de nasterea lui bb 2. In luni lucrate intra si cele 126 de zile (concediu pre si post natal) de care beneficiezi daca esti asigurat al sistemului nostru de sanatate.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, daca nu sa-mi zici, si mai explic o data.

Sorana, mamica de Matei (21.02.2008) si 18+

Mergi la inceput

Fetelor, neatza si de la mine!

Am si eu o rugaminte: mai poate cineva sa-mi trimita contul si parola, pt ca desi le-am primit de la Mira (mersi inca o data ) nu reusesc sa intru nici pe contul de mail nici la poze , ca si cum n-ar fi bune id-ul sau parola. Mai trebuie sa stiu ceva sau sunt eu??
Mersi mult.
si o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

salut feteor!
vin si eu cu noutati,avem fetita,deocamdata 90 de procente,pare in regula intreaga,la 16 saptamani la eco morfologica.
la dublu test am avut risc mare de sindrom down 1 la 242,iar la triplu test riscul a iesit 1 la 1300,am fost trimisi la amiocenteza,chiar nici acum nu stiu sigur ce decizie vom lua.vineri avem programare la genetician la medlife
am avut o raceala puternica,de vineri,am slabit un kg,eu cred ca a fost gripa,cu dureri musculare, frisoane, dureri de cap, tuse seaca,acum a dat in productiva,se rupe foarte greu,am zacut in pat,cel mic a facut o forma mult mai usoara putina febra,putina tuse ,nurofren ,stodal sirop de ridiche si gata,iar sotul doua zile cu tuse ,paracetamol si ceaai si a fost ok,eu in schimb nu am luat nimic decat stodal sirop de ridiche si ceai,daca faceam febra aveam verde sa iau paracetamol
va dores numai bine si sanatate,sa veniti cu vesti bune

fetita mamei
NIKOL17+ si DAVID (15 MAI 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Felicitari pentru carutzul roz nikolett2445,sa fie sanatoasa bebelina si sa stea cumintica in burta mamei pana la termen.Cred k te simti implinita cu un baiat maricel si o fetitza cu funditza pe drum.Sa-ti traiasca amandoi
Onana ti-am trimis PM,sper sa reusesti sa ne vezi de data asta

poze
my baby18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elybub spune:

Hy fetele cred ca numai eu nu am aflat ce e bebe si sunt tare trista. Felicitari celor care stiu deja!
Voi la ce doctor mergeti in Buc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

hello
felicitari fetelor care au venit cu vesti bune si carucioare de la eco/control
si facem galerie celor ce merg astazi la eco /control sa apara cat mai multe carucioare
noi mai devreme am facut okisori

fetelor am o intrebare....mie nici pana acum nu mi-a recomandat nici dr.gineco si nici cea de fam . nici un fel de vitamine... dr.gineco a zis k deocamdata nu am nevoie....si cea de fam a zis ca pana nu misca nu imi da, treaba este in felul urmator... eu am slabit de cand a ramas nu vad sa fii pus vreun kg in plus... asta nu il afecteaza si pe bebe?

asa creste bebicu
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolett2445

salut feteor!
vin si eu cu noutati,avem fetita,deocamdata 90 de procente,pare in regula intreaga,la 16 saptamani la eco morfologica.
la dublu test am avut risc mare de sindrom down 1 la 242,iar la triplu test riscul a iesit 1 la 1300,am fost trimisi la amiocenteza,chiar nici acum nu stiu sigur ce decizie vom lua.vineri avem programare la genetician la medlife
am avut o raceala puternica,de vineri,am slabit un kg,eu cred ca a fost gripa,cu dureri musculare, frisoane, dureri de cap, tuse seaca,acum a dat in productiva,se rupe foarte greu,am zacut in pat,cel mic a facut o forma mult mai usoara putina febra,putina tuse ,nurofren ,stodal sirop de ridiche si gata,iar sotul doua zile cu tuse ,paracetamol si ceaai si a fost ok,eu in schimb nu am luat nimic decat stodal sirop de ridiche si ceai,daca faceam febra aveam verde sa iau paracetamol
va dores numai bine si sanatate,sa veniti cu vesti bune

fetita mamei
NIKOL17+ si DAVID (15 MAI 2006)

Felicitari pentru fetita. Sa fie sanatoasa si inca o data sanatoasa. Testele astea sunt facute numai ca sa sperie mamicile. Offfff. Multa sanatate iti doresc si tie si insanatosire grabnica.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si +11

Mergi la inceput

Mersi mult Roxy, Cris , sper acum sa reusesc sa va vad si sa pun si eu poze cu noi.

Felicitari si de la mine pentru mamicile care au aflat ce ascund in burtica, vad ca incep sa apara si , bravo fetele si sa auzim numai vesti bune si de acum incolo.

Astepam in continuare vesti de la eco...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Hellooooo Burtici!

Acu ceva timp ne-am intors si noi de la eco Maya a ramas Maya, iar acum e sigur, cel putin asa zice doctorita, ca nu e nici urma de putulica printre picioare Absolut toate masuratorile se incadreaza in valori normale, inima bate cu 158b/m, pliul nucal e 1.7mm, si mititica nasavasa are 11 cm si 170g ca un tauras veritabil, se misca prin burtica, se juca impingand cu picioarele in peretii uterului si dadea fericita din manute! Eu nu am avut vizibilitate atat de buna de data asta, insa sotul meu se amuza copios.
Dupa cum va mai spuneam si in trecut, eu m-am hotarat sa nu fac triplul test si azi m-am cam enervat ca m-au intrebat asistentele de 5 ori daca nu-l fac. Doctora ecografista nu a comentat, insa asistenta Doamnei Bucur (care imi urmareste sarcina) mi-a facut programare pt urmatoarea intalnire si mi-a zis ca ma programeaza in 2 sapt, ca atunci vin si rezultatele de la Triplu. Cand am zis ca nu l-am facut s-a uitat asa... mai cas la mine si mi-a zis ca o sa trebuiasca sa semnez pe proprie raspundere... ca daca se intampla ceva... "O sa semnez!!!". Of... parca vad cum va reactiona doctorita cand va afla ca nu am facut analiza asta... Totusi, pana la urma e decizia mea!

arturica, multumesc din suflet pentru link!!! E minunata muzica. Eu ma tot chinuiam cu youtube-ul la servici. Mi-am salvat link-ul la favorite. Muzica asta imi da aripi. Cred ca si lui bb Abia astept sa vii si tu cu vesti de la eco

Nati, sa te faci repede bine! Ai grija de raceala asta sa nu evolueze

Murica, felicitari pentru fundite si codite

Laura, felicitari si tie pentru baietel sanatos din burrtica

Andrada, subscriu si eu la indemnurile Monicai. Nu are sens sa te/ne cenzuram!!! In ceea ce priveste miscarile lui bb, se pare ca ai in burtica un copil rafinat, nu lenes Nici eu nu stiu sigur daca am simtit-o pe Maya sau nu....

Soranapofta buna la bomboanele cu jeleu

Mary, daca e mai jos de buric, s-ar putea sa fie bb intr-adevar Oricum, cred ca atunci cand il vom simti mai bine, si vom sti sigur ca a fost bebe, vom reusi sa intelegem si daca anumite miscari de la un moment dat au fost tot bebe. Zic si eu...

monikafelicitari si tie pentru caruciorul roz Te asteptam sa ne scrii mai des

Aniska, ma bucur mult ca sunteti mai bine! In ceea ce priveste pozele, ca sa primesti parolele trebuie sa-ti activezi si tu PM.

discordia, mi s-a facut pielea gaina cand ti-am citit visul... Nu te gandi ca prevesteste ceva rau!!! Stii doar ca noi, gravidutele, avem o multime de vise ciudate...

Nikolette, felicitari pentru !!! Imi pare rau sa citesc si vestile mai putin bune... insa eu cred ca va fi ok. Chiar nu cred in bi si triplu test!!! Insanatosire grabnica iti doresc!!! sa te faci bine si sa vii sa ne spui.

[b]Ale[b/], sa stii ca nici eu nu iau vitamine. Mie mi-a spus doctora ca mi-au iesit bione analizele, in sange am tot ce-i trebuie lui bb, deci nu are rost sa bagam vitamine. In ceea ce priveste slabitul, eu stiu ca atata timp cat ecograful arata ca bebica creste normal, nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Fetelor, ce tot vorbiti voi acolo de cei 85%? A pus cineva problema sa nu-i mai primim? Sa ne intoarcem la 6 mil? Ca eu nu am auzit asa ceva... Nu ma speriati!!!!

Ma uitam la a 17-a saptamana de sarcina pe DC si acolo scrie ca bb ar trebui sa aiba in jur de 18 cm... Maya are doar 11.... O fi in regula?

Va pup burtici!!!! Astep vesti si de celelelte burticute care au azi eco

Mira fericita 16+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput