Romanii din diaspora ...

Romanii din diaspora ... | Autor: Ica 1975

Link direct la acest mesaj

In urma ultimelor alegerilor romanii, nu doar cei de pe forum ci si ceilalti, s-au impartit in 2 - cei care ii reneaga pe romanii din diaspora (caci a le retrage dreptul de vot cam cu asta echivaleaza in ochii mei) si cei care-i considera pe cei din diaspora ca fiind tot romani.
Personal n-am votat in turul II, ptr ca Basescu nu-mi inspira incredere iar cei din spatele lui Geoana mi-au dat fiori pe sira spinarii si daca am uitat de ce am plecat din Romania cand i-am vazut mi-am amintit instantaneu. Desigur Basescu nu este presedintele ideal insa PSD si-a dat arama pe fata.
Romanii din diaspora si-au aratat clar preferinta, pentru ca multi dintre ei au parasit probabil Romania tocmai datorita unora ca cei din PSD care au fost destui ani la guvernare si stim cu totii cum a fost.
Intentia mea nu e sa va provoc insa as vrea sa inteleg ce inseamna ptr voi romanii din diaspora?

Ce faci te si face. Ce spui sa si infaptuiesti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

pregateste-te sa mergi la vot, vezi ca mai este un topic foarte activ despre diaspora.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Romanii din diaspora...o categorie foarte simpatica de romani, care inca fac pachetele cu cafea si ciocolata sa ne rasfete cand vin in vizita. Si care au impresia ca romanii traiesc cu secera si ciocanul deasupra capului.

In rest, romani ca oricare altii, de toate categoriile...au facut o alegere, au plecat de buna voie, se pot intoarce oricand. Nu vad ce i-ar putea deosebi de ceilalti decat perceptia lor asupra tarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Romanii din diaspora...o categorie foarte simpatica de romani, care inca fac pachetele cu cafea si ciocolata sa ne rasfete cand vin in vizita. Si care au impresia ca romanii traiesc cu secera si ciocanul deasupra capului.

In rest, romani ca oricare altii, de toate categoriile...au facut o alegere, au plecat de buna voie, se pot intoarce oricand. Nu vad ce i-ar putea deosebi de ceilalti decat perceptia lor asupra tarii.

Chiar n-aveam nevoie de tonul ironic. Si daca tot suntem asa simpatici atunci de ce ne denigreaza unii din cei ramasi in tara?

Nu stiu ce romani din diaspora cunosti tu, insa ce-i pe care-i stiu eu nu gandesc despre Romania ca si cei pe care ii descrii tu. Multumesc oricum de impresie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Noaptea democratiei este una frumoasa spunea Domnul Geoana duminica.
De atunci parca s'a lasat si otzara bezna. Sau cel putin Domnul Nastase Adrian se chinuie sa stinga orice luminita:

Cei care au plecat de multi ani din tara, chiar daca citesc presa si sunt informati, nu au contact direct cu realitatea. Nu sunt afectati, direct, de reglementari, de taxe si impozite, chiar si de o viziune sau alta asupra viitorului – in sanatate, educatie, etc. Prin urmare, votul lor ar trebui sa aiba o greutate mai mica. Se impune, in viitor, o dezbatere pe acest subiect.

Invingem impreuna Romania bunului simt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Prin urmare, votul lor ar trebui sa aiba o greutate mai mica. Se impune, in viitor, o dezbatere pe acest subiect[/i][/red].

Probabil ceva de genul 100 voturi = 1.
Si in mod cert se vor lua masuri rapide in acest sens daca ajung la putere.

Este evident daca are tupeul sa o spuna public si nu doar sa o gandeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

acei romani care au facut ceea ce eu nu as putea face niciodata pentru a o duce mai bine ( eu dabea ma descurc in alt oras :) )! Pentru asta tot respectul.

Pentru mine personal diaspora inseamna cumnata mea ( pe care dabea o astept de Craciun- si care nu a votat desi are un copil in tara de a carui soarta o intereseaza enorm) si cei mai buni prieteni care mi-au ramas in suflet chiar daca sunt departe!
Si pentru multi, romanii din diaspora sunt mamele, copii, fratii surorile care au plecat pentru a le fi mai bine atat lor cat si celor de acasa!

Na ca tocmai ii spuneam sotului despre campania electorala nepotrivita la un popor foarte sentimental...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Noaptea democratiei este una frumoasa spunea Domnul Geoana duminica.
De atunci parca s'a lasat si otzara bezna. Sau cel putin Domnul Nastase Adrian se chinuie sa stinga orice luminita:

Cei care au plecat de multi ani din tara, chiar daca citesc presa si sunt informati, nu au contact direct cu realitatea. Nu sunt afectati, direct, de reglementari, de taxe si impozite, chiar si de o viziune sau alta asupra viitorului – in sanatate, educatie, etc. Prin urmare, votul lor ar trebui sa aiba o greutate mai mica. Se impune, in viitor, o dezbatere pe acest subiect.

mai rau ca-n comunism ... acum chiar stiu cu cine sa nu votez. Cred ca numai in Romania ar fi posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Bey si asta e jurist de meserie.

Daca asta chiar propune asa ceva, trag sfori si bag o sesizare la Bruxelles(stiu niste tipi care lucreaza pentru Parlamentul European-si nu sunt ospatarii de la caffetaria sau portaru).

Dezbaterea lu peste prajit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Romanii din diasopora ?! O categorie de oameni bine informati si nicidecum prost informati cum ii fac alti, oameni care traiesc in occident si stiu mult mai bine decat noi ce inseamana adevarata democratie, mult mai deschisi si cu principii mai sanatoase. Oameni care nu se lasa manipulati de televiziuni pentru ca acolo unde traiesc ei nu exista comunisti care sa faca ce vor din televiziunea nationala (rusine Tvr). Si nu sunt nici prosti, cu 4 clase sau numai tigani, sunt din toate categoriile sociale cum sunt si in Romania. Sincer nu inteleg de ce atata tam-tam despre preferintele lor, pentru ca in definitiv fiecare voteaza cu cine vrea!

Mergi la inceput