Mos Craciun cu plete dalbe vine acasa..De unde?
Raspunsuri - Pagina 2
Crinutz spune:
Pt mine Mosul, in copilarie, insemna mult mister si pe deasupra imi stimula tare mult imaginatia avand in vedere ca venea de fiecare data fara sa il pot vedea. Si ma tot intrebam si faceam scenarii pe unde a intrat, cand, cum...Poate ar fi mai bine ca Mosul sa ramana un mister nevazut, neauzit si autentic, sa fie un Mos pe care fiecare copil sa si-l imagineze in felul lui propriu si sa incerce sa-l prinda macar o data...(nu vor reusi pt ca vor dormi bustean de fiecare data, dar ei nu vor stii asta...sssstttt!!!). Decat o copie rasuflata mai bine un Mos din poveste care vine doar la copii care dorm noaptea, nu ?
Tin minte si acum cum pe cutia unei papusi imi scrisese chiar Mos "Gerila" (stiti ca pe vremuri se mai spunea si asa...nu-s chiar batrana dar..acu vreo 20-25 de ani) si am fost f incantata de lucrul asta. Abia cand am aflat ca nu exista am fost tare dezamagita, caci imi scrisese doar mama...
Ufff, ce vremuri frumoase erau !
diciu spune:
Merci fetelor!
Tin minte acest mister in jurul lui "Mos Gerila" de pe atunci. Ii scriam scrisoare si o puneam pe balcon si dupa ceva timp disparea de acolo, sau se deschidea usa de la intrare si era aruncata o punga cu cadouri deodata cu niste tropaituri pe scari. Era palpitant, totusi, neparand niciodata cred ca m-am prins mai repede decat alti copii ca totul e o doar poveste frumoasa.
Nu am fost dezamagita pentru ca perceptia mea reala despre Mos s-a instalat treptat si placerea cadourilor era maaaare.
Este foarte frumos sa ai pe cineva in familie sa se priceapa la asa ceva, ca vorba aia...cu copiii nu-i a gluma.
Recunosc ca mi-ar placea "un mosulet garbovit, cu barba naturala, alb-galbuie, cu maini batucite si imbracat cu haine ponosite, cu o cojoaca mitoasa pe deasupra" cum zicea roli25, ca sa fie cat mai credibil. Dar incep sa fiu convinsa ca mai greu sa gasesti asa ceva pe la noi si sunt si sub influenta unei "printese" scumpe ce a venit la ziua fetitei mele si care ne-a cam dezamagit.
In nici un caz nu vreau un Mos inalt, slab si cu voce de tinerel
Draga bedrosmart, sa stii ca ideea cu Al Pacino m-a incantat
Probabil insa ca vom ramane la mosi mai apropiati si cunoscuti, daca vor fi disponibili. Insa musai sa gasesc barba alba si cred ca sprancene fac eu din vata si le lipesc cu picatura direct pe piele ca sa nu cada daca Doamne fereste trage vreun copil de ele...
Ei, te mai oferi?
Bedrosmart spune:
Valeu, chiar cu Picatura? Parca imi vine sa-mi declin oferta...
Oricum, Dori stie ca Mos Craciun nu vine la copiii care mai poarta pampers si s-a cam consolat cu ideea...ca la pampersi nici gand sa renunte
Lasa, facem o tura prin supermarketuri si gasim un costum frumos, sigur o sa iasa bine actiunea "Mos Craciun"!
Pupici !
Bedrosmart
kay spune:
ooo, diciu, mosul nostru e departe de a fii inalt, slab si cu voce de tinerel ... acum daca o printesa te-a dezamagit pe tine nu inseamna ca toti cei care fac personaje sunt praf... imi pare rau ca ti-am scris, sincer am crezut ca poate iti va fi de folos informatia, nu sa imi desonsideri atat ideea cat si "mosul". o sa sterg postarea initiala... imi pare rau ca am scris. poate pt tine nu e destul de bun un tinerel care face "mos craciun" de ani de zile, pt noi e perfect si e tati.
Craciun Fericit
ellinia spune:
Kay, nu am citit postarea ta initiala, dar cred ca diciu se referea la "mosul" meu de care am povestit ca era "inalt, slab si cu voce de tinerel" - chiar asa a fost!
Si eu prefer sa-i lasam de seara lapte si prajiturele, sa vina el noaptea sa le"manance" sa se odihneasca putin ca e obosit si sa plece apoi la alti copii! Oricum, Mos Craciun nu vine de mai multe ori la acelasi cpoil - trebuie sa-i multumeasca pe toti! Asa ca am scapat de Mosii inchiriati.
LoraG76 spune:
Fetelor, depinde mult si de copii - fetita mea ar fi foarte dezamagita sa nu vina Mosul "in carne si oase", cum s-ar zice. Indiferent de cum ar arata. Oricum, la serviciu la mine vine acelasi Mos Craciun an de an, e un actor de la Teatrul Tineretului (ellinia, probabil e acelasi, parca eu ti-am dat anul trecut nr. lui), dar sta de vorba cu fiecare copil in parte, ii tine in brate, face glume...atmosfera e extraordinara si copiii sunt f. incantati - de fapt, fetita mea pe asta il considera "Mosul cel adevarat" si pe ceilalti ajutoarele lui..asta a spus ea singura, de la ea. Poate ca mosul asta nu arata deosebit de multi altii, dar cred ca pentru ei conteaza ca ii face sa rada, are rabdare cu ei, le vorbeste frumos etc.
Lora, mami de Iustina
Bazar pentru Robi
Ajutati-o pe Alina!
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
diciu spune:
kay, departe de mine sa-ti fi desconsiderat ideea. Dimpotriva, fraza in care ziceam ca e bine sa ai pe cineva in familie care se pricepe sa intruchipeze bine un Mos Craciun iti era adresata tie. Cred ca m-ai inteles gresit. Ma refeream intr-adevar la Mosul Eliniei..Scuze oricum si multumesc pentru initiativa de a intreba pe alti colegi de-ai sotului.
Cred pana la urma ca un Mos din familie sau din cunoscuti e cel mai potrivit. In afara de faptul ca stie copilul si cum sa-l ia, se simte si el mai in largul lui.
Nu zic ca n-as incerca si unul de inchiriat, dar doar cu bune recomandari.
Multumesc tuturor.
cristinamh spune:
m-am ocupat de inchirierea unui mos craciun pentru serbarea de la gradi.
am povestit experienta aici. tot de la ei a avut mos acasa o prietena, anul trecut. si a fost ok.
cat despre peruca, barba, erau unite, si nu se vedea ca mosul e extrem de tanar. vocea era schimbata cu totul.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
Ce sa agatam singurei in pomul de iarna
aura_m spune:
diciu, daca vrei, ti-o imprumut pe mama sa faca pe mosu'? Acum multi ani, cand eram si eu copil, mama a facut pe Mos Craciun, fiindca nimeni nu vroia, si nu ne-am dat seama ca era ea. Eram acasa la noi, cu 2 vecini, cu fratele meu si bineinteles cu parintii din dotare. Nici nu am observat ca mama disparuse, am si poze cu ea,cand era costumata in mos si imi da cadoul. Primul a fost fratele meu sa spuna poezia si a inceput sa planga, apoi am inceput si eu, ca deh...nu ma las eu mai prejos. Cum erau inainte costumele, cu masca din plastic, nu evaoluate ca acum. In fine, pe vremea noastra., noi, copiii eram mai naivi, nu eram asa perspicace ca cei din ziua de astazi. NU aveam calculator, doar un tv alb-negru, un Sirius unde vedeam doar TVR 1. Tin minte ca veciunul care statea vis-a vis de app. nostru, avea un costum adus de cumnatul lui din Italia si se imbraca la noi. Pe atunci baiatul lui era mic si ii era frica sa nu-l recunoasca fata unor prieteni care era mai marisoara, ca si cu un an in urma parca-parca avea dubii fetiza, parca l-ar cunoaste pe mosu' de undeva
AURA
diciu spune:
cristinamh, am citit in blogul tau despre Mos. F frumos si emotionant. Inocenta si frumoasa naivitate a copilasilor te fac fericit. De la ce firma au venit cei doi Mosi la gradi si la prietena ta?
aura_m , pai cam asa incep sa ma gandesc si eu, mai ales ca piticii nostri sunt inca micuti. Nu cred ca se pune inca problema de recunoscut pe cei apropiati, ba mai mult, mi-e teama ca s-or speria si fug care incotro Merci de oferta cu mama ta... Pana la urma conteaza ca cei mici sa simta ca Mosul e cu ei!