Ce stiti despre laptele UHT ?
Raspunsuri - Pagina 8
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica_s Am gasit aici(http://www.ecolife.ro/articole/alimentatie/despre-lapte-si-produsele-lactate.html) un articol impotriva lui dar tebuie sa recunosc ca nu am urmarit referintele biografice. |
Beton pseudoarticolul! Citez doar o fraza:
Organismul feminin este cladit sa secrete lapte, nu sa-l primeasca.
liliana83 spune:
Astazi am cumparat si eu lapte UHT pentru prima data, Fulga. Din motive financiare ne-am decis sa trecem la acest lapte pentru copilul nostru in varsta de un an si 5 luni.Astfel, am urmatoarele intrabari pentru mamicile care-l folosesc:
-cum ati introdus laptele in alimentatia copilui: treptat sau brusc?
- este bine tolerat de stomacul copiilor?
-mai trebuie fiert acest lapte( banuiesc ca nu, dar sa fiu sigura)?
Marta_Damoc spune:
Toti oamenii sunt cumplit de speriati de microbi si de virusi, pe care, de altfel, organismul este pregatit sa le combata in mod natural prin sistemul sau imunitar, dar mai nimeni nu este ingrijorat de nocivitatea tratamentelor termice sau cu radiatii, de prelucrarile tehnologice, inclusiv UHT, care compromit in mare masura calitatile laptelui brut.
Toate recomandarile medicale spun ca singurele produse lactate bune pentru sanatate sint cele cat se poate de proaspete si de neprelucrate, obtinute de la vite sanatoase.Si sunt de accord cu ei. Prefer laptele de la o vacuta care au pascut pe pajisti si a fost alimentata cu nutret si nu de la vite chinuite, inghesuite in boxe, la lumina artificiala si infundate cu hormoni de crestere si cu antibiotice si furajate cu amestecuri incerte care stimuleaza o lactatie exagerata, nemaitinand cont de calitate.
Si am ajuns din nou la vacuta bunicii, pentru cei care o au, iar pentru cei care nu sunt siguri de calitatea lui…mai bine nu il cumparati. Proteinele, vitaminele si calciul existen in lapte se gasesc si in alte alimente asa ca nu intrati in panica. Cat despre lapte... cel mai bine este sa fie consumat singur sub forma de brinza dulce, iaurt sau lapte batut.
mariyana spune:
Eu am trecut de cativa ani la laptele de soia..este mai sanatos, ft ca soia este ft bogata in proteine si mi-l prepar eu in fiecare zi si totodata evit orice risc de a ma imbolnavi...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui mariyana Eu am trecut de cativa ani la laptele de soia..este mai sanatos, ft ca soia este ft bogata in proteine si mi-l prepar eu in fiecare zi si totodata evit orice risc de a ma imbolnavi ... |
www.green-report.ro/revista-presei/promania-libera-soia-modificata-genetic-scapata-de-sub-controlp" target="_blank">Pofta buna!
Marta_Damoc spune:
Draga Liliana,laptele de vaca trebuie introdus in alimentatia copilului treptat. Adica, daca pana acum ii dadeai lapte praf atunci va trebui sa amesteci treptat cu laptele de vaca. mai intai incepi cu o cantitate mica (30 ml)de lapte de vaca si restul lapte praf. In fiecare zi maresti cantitatea de lapte de vaca. In felul acesta bebicul tau va tolera mai usor trecerea, dar se va si obisnui cu noul aliment.
Eu le-am dat la copiii mei lapte de tara,iar acesta necesita diluare cu apa fiarta, dar daca tu il cumperi de la magazin, atunci cauta laptele degresat (1,5%). Eu personal nu sunt de acord cu laptele UHT ca nu e nimic natural in el si nici nu are gust a lapte.
Daca totusi optezi pentru el, nu il mai fierbe ca si asa i-au fost distruse toate clitatile prin procesarea lui, daca il mai si fierbem, atunci bem apa alba.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Marta_Damoc atunci cauta laptele degresat (1,5%). |
La copiii panain 3 ani se recomanda lapte gras, de 3% grasime minim, pt ca acea grasime este necesara dezvoltarii creierului.
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
avstef spune:
Si eu stiu ca laptele gras este bun pt dezvoltarea creierului. De aceea le dau ori gras, ori in combinatie cu unul slab.