Ce stiti despre laptele UHT ?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui batool67
Nu sunt atat de ignoranta

Nimeni n-a spus pe-aici ca esti ignoranta.
In schimb tu ai scris despre tine ca esti suspicioasa. Eu ti-am aratat ca suspiciunea ta este nefondata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gratiana77 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Iti amintesti cate zile putea pastra bunica ta laptele? Napolactul si Zuzu nu e al meu.... sau poate sunt propietatea mea si nu stiu?

Daca laptele pe care il consumi tu si fetita ta nu este cumparat de tine sau din banii vostri atunci da, nu este al tau.

Dar ce treaba are bunica in toata povestea asta? Bunica mea n-avea instalatie de pasteurizare sau de tratare termica la peste 100 grade in casa.
Intrucat fierberea in oala este cu totul altceva decat pasteurizarea sau tratamentul termic UHT, termenele de garantie ale ultimelor metode nu se pot compara cu cele 2-3 zile ale garantiei laptelui proaspat fiert in oala.

Iti place sa ironizezi, dar se pare ca nu prea gusti ironiile cand sunt la adresa ta.....Esti liber sa cumperi lapte UHT sau orice alta marca, eu nu cumpar UHT si cu asta am incheiat orice discutie cu tine. Nu sunt atat de ignoranta ca sa nu inteleg prin ce difera pasteurizarea de fierbere.....

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

[

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Gratiana-si eu am trecut pe uht, din mai multe motive, de aceea, te rog sa-mi spui ce "prostii" contine.

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

O intreb pe prietena mea si iti spun. Mi-a povestit experimentul mai demult dar cum pe mine nu ma interesa laptele UHT nu am fost chiar asa de atenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Fiecare e liber sa cumpere ce tip de lapte doreste.Nu inteleg de ce subiectul asta trebuie sa genereze neaparat un conflict.Pana la urma nu ne obliga nimeni sa facem ceva ce nu dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui gratiana77
Ati fi surprinsi sa aflati cate prostii contine. O prietena, strudenta la agro, a facut analiza diferitelor tipuri de lapte: vaca, pasteurizat, etc. si se pare ca cel UHT e cel mai neindicat pt copii comparativ cu cel pasteurizat enumerat de voi aici Zuzu, Napolact, etc.

Daca prietena ta nu si-a prezentat analizele si concluziile intr-un cadru obiectiv (revista, conferinta, simpozion, etc), parerea ei nu este cu nimic mai intemeiata decat parerea vecinei de la parter.

Sunt studenti si studenti. Unii mai buni, altii ... si vecina-i intrece in cunostinte.

Mergi la inceput

Mi-am spus si eu parerea, nu am dat cu parul. Observ ca oricine e de alta parere te deranjeaza si ataci.
In cazul asta prefer sa stau de-o parte si sa nu mai intru pe acest topic. Nu vreau sa imi pun mintea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

gratiana fara suparare dar capcaunul are dreptate. Daca prietena ta nu are datele publicate nu sunt relevante. eu am lucrari publicate, si stiu ca orice afirmatie pe net aiurea fara o parte experimentala bine facut e nerelevanta.eu am terminat tehnologii alimentare si mi-e f greu sa cred afirmatia prietenei tale. multe din experimentele facut in vremea studentie nu au iesit tocmai cum trebuiau.....dar nu inseamna ca rezultatele au fost bune si se pot da ca exemplu. pentru niste date relevante se fac f multe analize si se face o analiza statistico-matematica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Noi cumparam pentru fata lapte uht sau pasteurizat, depinde cum gasim la alimentara. De obicei si cel mai des dorna uht.
Dar eu i-l incalzesc la microunde circa 1 min. Ii distrug astfel vitaminele (stiu ca sunt cam off topic, dar sper sa imi spuneti cum procedati voi).

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=creem" target="_blank">Sunt vedeta DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_s spune:

Eu cumpar de obicei lapte UHT si mai rar pasteurizat, dar nu mai stiu ce sa cred. Unii spun cat e de bun, altii cat e daunator si ambele tabere incearca sa aduca argumente. Am gasit aici(http://www.ecolife.ro/articole/alimentatie/despre-lapte-si-produsele-lactate.html) un articol impotriva lui dar tebuie sa recunosc ca nu am urmarit referintele biografice.
Creem, nu stiu daca am inteles bine intrebarea - dar ca sa evit punerea laptele la microunde eu il incalzesc pe plita intr-o cratita mica.

Mergi la inceput