Diaspora injurata. De ce pina la urma?
Raspunsuri - Pagina 42
roxy spune:
nu vrea nimeni sa ne ia dreptu de a vota , stati linistiti, idee era ca nu noi cei de dincolo de granitele tarii traim in casa cu cel ales ci cei de acolo, si nu noi il suportam zilnic ci ei.Si nu zi vikinga ca tu cand mergi cu copii la cumparaturi sa zicem ii vezi cum plang ca se uita cu jale ca ar vrea ceva si nu poti sa -i iei si nu ma refer la fandoseli ci la lucruri normale, asa cum cei mai multi din tara o fac.
O sa spui ca-ti permiti pentru ca muncesti, bine, bine, da si cei din tara mucesc, diferenta e pe cat si ca ai sau nu posibilitatea de a alege ce muncesti.In tara pe langa ca se dau afara oamenii in draci, nici loc de munca unde sa te angajezi in alta parte nu ai.
Iar in ceea ce priveste trecutul si faptul ca daca aveai posibilitatea de vot liber , democratic nu mai era comunism in tara, ma indoiesc.Pentru ca si pe vremea lui ceausescu era drept de vot, "liber", mergeai la vot, doar ca trebuia sa alegi doar pe un candidat din unu.Asa ca iesea tot timpu ales in unanimitate de popor.Iti suna cunoscut?
Si acum a fost aproape la fel, nu ai avut pe cine sa votezi din cei doi.Tot ii dati inainte ca vai votantii lui geoana, cand de fapt marea majoritate a acestora sunt votanti anti basescu, si asta din ceea ce au trait ei zilnic pe pielea lor in ultimii 5 ani.
Nu ai avut pe cine sa votezi altcineva, asa ca ce sa faci, iti exerciti dreptu de vot, ca tot asta e buba si pui stampila pe celalalt care e acolo pe lista, in ideea ca nu mai iese cel pe care nu-l vrei, nu ca esti tu mare fan a celui pe care-l votezi.Sper ca ma fac cat de cat inteleasa ce vreau sa zic , sa nu starnesc iar aceleasi replici stereotipe ca nu vreau.
Asa ca faza cu votati si alegeti pe cine vreti nu tine...in ro in ultima vreme s-a tot votat cu celalalt, s-a tot ales raul cel mai mic din 2 rele.Oare de ce? Chiar nu se poate face ceva sau nu se vrea.De ce sa se vrea atat timp cat alegatorii nu misca in front si aleg ceea ce li se serveste, bun rau, ca doar trebuie sa-si exercite dreptul nu?
maraki spune:
Roxi da-mi voie sa te contrazic: Ceausescu nu era votat de popor, era reales in congres!Noi votam doar primarul care bineinteles nu avea concurent.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Roxi da-mi voie sa te contrazic: Ceausescu nu era votat de popor, era reales in congres!Noi votam doar primarul care bineinteles nu avea concurent. |
Mai precis, Presedintele RSR (functie aparuta in 1974, una din cele 7 functii ale lui Ceausescu) era ales de Marea Adunare Nationala. Deputatii ei erau alesi prin vot direct.
Primarul nu era ales prin vot direct. De fapt nici nu exista primar ci presedinte al Consiliului popular. Acesta era ales de biroul lui executiv. Doar membrii consiliului popular erau alesi prin vot direct.
Da-mi voie sa-ti contrazic ultima afirmatie. La alegerile locale si chiar la cele pentru MAN, uneori erau contracandidati. De exemplu, in aceeasi circumscriptie directorul unui combinat se batea pentru acelasi scaun in MAN cu directorul combinatului vecin. Singura exceptie garantata era intr-o circumscriptie din Bucuresti unde candida Ceausescu la propunerea organizatiei de partid din uzinele 23 August (fosta Malaxa).
maraki spune:
Capcaune eu tin minte cand vedeam afise electorale peste tot in drum spre scoala, scria: votati primarul....si numele....o sa-mi intreb parintii Oricum ce a fost important am precizat: Ceausescu nu era votat de popor.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Capcaune eu tin minte cand vedeam afise electorale peste tot in drum spre scoala, scria: votati primarul....si numele....o sa-mi intreb parintii [:)maraki5[/url] |
Eu am si votat!
O data, unul din cei doi directori , al mai de treaba.
Alta data un necunoscut, caci eram in armata in cu totul alt oras. Acolo nu era decat un singur candidat iar in cabina de vot pixul avea mina lipsa. Votarea pe vremea RSR nu se facea cu stampilarea unuia din candidati ci cu taierea numelor candidatilor, lasand netaiat doar candidatul pe care vroiam sa-l aleg.
La facultate nu mai stiu ce-am votat, un grangure din Bucuresti oricum, care probabil azi e in Parlament sau in top500.
caro spune:
dar oare tzugulanu... asta... votantul de rand nu intelege ca directia economica a tarii nu este dictata de presedinte? Ca exista un guvern, cu prim ministru si ministrii si directori de ministere si secretari de stat si tot aparatul guvernamental care imprima aceasta directie? Ca nu presedintele propune legi in parlament pentur cresterea/scaderea taxelor, pensiilor, salariilor etc? er doar trebuie sa le ratifice? Cati dintre cei care chitzaie despre dreptul emigrantilor de a vota sau nu cunosc care este rolul presedintelui in Romania secolului 21?
Daca nu stau in tara si nu platesc impozit pe venit acolo nu inseamna ca nu ma intereseaza cine reprezinta imaginea tarii in exterior. Si asta este rolul presedintelui: sa prezinte o anumita imagine in exterior, sa dirijeze (nu sa impuna) directia politica a tarii pe plan extern. Sunt cetatean roman si atata timp cat constitutia nu imi revoca cetatenia bazat pe faptul ca am imigrat si detin o a doua cetatenie, nu vad de ce nu mi-as exprima dreptul de vot? Sau exista cetateni clasa/ casta 1, clasa/casta 2 si cetateni de subsol?
roxy spune:
caro poti vota linistita si-n continuare, nu-ti ia nimeni dreptul.Dar cand vad cum sustineti sus si tare ca exista guvern cu prim ministru, si ca presedintele e pentru altceva, poate asa e ad literam, dar in realitate, guvernul tot si mai ales primul ministru sunt oamenii presedintelui care il asculta orbeste ca datorita lui sunt acolo, si fac ceea ce el dispune.
Deci faza cu presedintele nu are putere pica in cazul de fata, presedintele e tot ca sa zic asa.Dar poate vorbim de realitati diferite si atunci va las.
Numa ca poate nu doar pe mine ma doare cand vad cum se distreaza acest asa zis guvern pe seama celor care i-au votat.
caro spune:
roxy, o intrebare am si eu: daca majoritatea parlamentara este detinuta de partidul X si presedintele e din partidul Y? cum prim-ministrul propus de partidul X (ca asa imi aduc eu aminte ca se intampla: pmajoritatea parlamentara formeaza guvernul) este omul presedintelui din partidul Y (care nu e in coalitie cu partidul X)?
Ce pazeste societatea civila in Romania, daca presedintele este inca cel care taie si spanzura tot ce misca pe acolo (vad ca nu a taiat si spanzurat indeajuns, ca mai sunt unii precum Patriciu sau SOV care tot mai dau dintr-un piciorus)? Asa ca te rog, scuteste-ma de lectii de balcanism, ca nu am uitat de unde am plecat. Ce e trist e faptul ca balcanismul e bine merci la locul lui, suntem hipnotizati in continuare de drobul de sare de pe soba si asteptam sa vina preotul sa dea copilul la o parte, sa nu-i cada drobul in cap.
beren spune:
Injuratul diasporei a pornit de la instigatorii obisnuiti - Nastase in cazul asta. Desigur ca cei ca el nu au nici un respect pentru drepturi fundamentale (ha, ha) si ar schimba constitutia intr-o clipa daca ar putea si le-ar servi interesele.
Mai interesanta e reactia populatiei, care ar fi trebuit sa sanctioneze imediat asemenea sugestii. Daca eu nu sunt gata sa ma sacrific pentru dreptul tau de a ma contrazice, atunci democratia noastra e un castel de nisip, iar manipulatorii de teapa bombonelului vor continua sa se distreze cu "prostimea".
alexandrueduard spune:
Beren, sa fiu sincera , nu cred ca de la Nastase sau doar de la Nastase a inceput totul. Am auzit o gramada de oameni care a spus acelasi lucru: de ce sa aleaga pentru noi ce care nu traiaesc aici, iar Roxy a descris exact ceea ce cred o parte a romanilor de acasa si ceea ce traiesc ei aici, lucruri ce nu se vad de dincolo.