Diaspora injurata. De ce pina la urma?
Raspunsuri - Pagina 17
vikinga spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buli
|
vikinga spune:
Natynic, foarte adevarat rationamentul tau.Vikinga 37+ cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 3saptamini
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
In tara nu au fost 50-50. Geoana a avut mai mult, e adevarat ca nu cu mult. Dpdv democratic 50,01 sau 75 tot aia e, majoritatea e majoritate...nu trebuie sa fie covarsitoare. |
Atunci zi "50.01% dintre Romanii cu domiciliul in Romania l-au vrut pe Geoana, nu "Romanii l-au vrut pe Geoana". Asa ceva ai dreptul sa zici la majoritati mai ca lumea, la 50.1 e cam tras de par sa folosesti acest argument. Dar te inteleg ca te oftici
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic 2. Se zice ca in tara Geoana a avut 15000 de voturi in plus si ca, deci, PENTRu cei din tara asta era optiunea majoritara. Matematic, strict matematic, poate. DAR, cu o uriasa campanie mediatica; cu oameni de afaceri cu mari interese in spate; cu TOATE partidele care conteaza minus unul alaturi; impotriva unui om singur cu partidul lui, aflat dupa 5 ani de uzura de mandat, in plina criza economica mondiala: sa avem pardon-sa ai doar 15000 de voturi in plus e PENIBIL!! |
Basescu isi face campanie de 5 ani. De fapt numai asta a facut tot mandatul. Sunt curioasa in cat timp va incerca sa modifice constitutia, sa mai poata candida odata. Altfel, ramane fara scop mandatul asta.
vikinga spune:
Buna remarca lui Vladimir Tismaneanu: "si-au creat un sistem al presei mincinos si au sfirsit crezindu-l".Vikinga 37+ cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 3saptamini
75IrDa spune:
Diaspora nu a putut sa mearga masiv la vot (aproximativ 150.000 dintre milioanele de cetateni romani din lumea intreaga); este vina organizatorilor (si era sa ii coste, in conditiile unui rezultat atat de strans).
Spuneam: Dupa parerea mea pentru destul de multi a fi in Diaspora este un merit, nu o pedeapsa. Dupa cum ramanerea in Romania nu este un act de eroism, dar nici o dovada de prostie.
Am readus aceasta idee in discutie pentru ca am senzatia ca nu pentru toti plecarea din Romania reprezinta o abdicare/ renuntare, ci dimpotriva, o dorinta de afirmare; deci, nu cred ca au plecat nici de prea mult rau (pot sa mai aduc argumente in acest sens, dar cred ca sunt off-topic).
citat din mesajul lui natynic Si atunci nu ar trebui oricine sa-si puna intrebarea de ce "Diaspora" s-a dus masiv la vot si a votat zdrobitor pt Basescu? Dupa cum spunea cineva, nu neaparat cel care a plecat e un erou si cel care a ramas un las. SI INVERS. Dar ceea e clar e ca nimeni nu a plecat din Romania de prea mult bine. |
IrDa
patou spune:
in ce ma priveste e simplu. nu puteam sa votez cu comunistii (adica cu geoana). dupa 20 de ani de la revolutie, era prea de tot.
Katya spune:
Draga Hristina,nu mi-as permite vreodata sa judec fizic vreo faptura,departe de mine!Cind am zis de Iliescu si Nastase ca-mi par cosmaresti,nu m-am referit la aspectul lor fizic,ci la ceea ce evoca imaginea lor pt mine,efectiv mi-e frica de ei,ce vrei,am si eu traume.Deci nici vorba sa ma fi luat de aspectul oamenilor,imi pare rau ca poate s-a inteles asa.
Julie spune:
citat din mesajul lui patou in ce ma priveste e simplu. nu puteam sa votez cu comunistii (adica cu geoana). dupa 20 de ani de la revolutie, era prea de tot. |
Din pacate, vad ca memoria unora e de scurta durata...
Julie