Diaspora injurata. De ce pina la urma?
Raspunsuri - Pagina 17
vikinga spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui buli
|
aflat permanent in spatele lui dupa primele rezultate din exitpolluri? Cu citi se mai tot pupa omul asta la miez de zi, de noapte, la caderea serii pt un post?Eu una sper ca s-a invatat ceva si de catre Basescu si PDL, eu intuiesc ca se vor mai aseza lucrurile. Din primele delcaratii pe la tv acum vad ca-si doresc liniste, stabilitate, nu vor alte alegeri.Probabil va fi o coalitie, ma bucur ca se insista din partea PDL ca va fi una de dreapta, ba mai aud ca ar putea fi o coalitie si doar cu minoratitile, asa poate ar fi fara atitea vendete.Criza s-a mai dus, hai ca o fi mai bine si in Romania, macar un picut mai bine. Usor usor. Vikinga
37+ cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 3saptamini
vikinga spune:
Natynic, foarte adevarat rationamentul tau.Vikinga
37+ cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 3saptamini
ruxij spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
In tara nu au fost 50-50. Geoana a avut mai mult, e adevarat ca nu cu mult. Dpdv democratic 50,01 sau 75 tot aia e, majoritatea e majoritate...nu trebuie sa fie covarsitoare. |
Atunci zi "50.01% dintre Romanii cu domiciliul in Romania l-au vrut pe Geoana, nu "Romanii l-au vrut pe Geoana". Asa ceva ai dreptul sa zici la majoritati mai ca lumea, la 50.1 e cam tras de par sa folosesti acest argument. Dar te inteleg ca te oftici
accept92 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui natynic 2. Se zice ca in tara Geoana a avut 15000 de voturi in plus si ca, deci, PENTRu cei din tara asta era optiunea majoritara. Matematic, strict matematic, poate. DAR, cu o uriasa campanie mediatica; cu oameni de afaceri cu mari interese in spate; cu TOATE partidele care conteaza minus unul alaturi; impotriva unui om singur cu partidul lui, aflat dupa 5 ani de uzura de mandat, in plina criza economica mondiala: sa avem pardon-sa ai doar 15000 de voturi in plus e PENIBIL!! |
Basescu isi face campanie de 5 ani. De fapt numai asta a facut tot mandatul. Sunt curioasa in cat timp va incerca sa modifice constitutia, sa mai poata candida odata. Altfel, ramane fara scop mandatul asta.
vikinga spune:
Buna remarca lui Vladimir Tismaneanu: "si-au creat un sistem al presei mincinos si au sfirsit crezindu-l"
.Vikinga
75IrDa spune:
Diaspora nu a putut sa mearga masiv la vot (aproximativ 150.000 dintre milioanele de cetateni romani din lumea intreaga); este vina organizatorilor (si era sa ii coste, in conditiile unui rezultat atat de strans).
Spuneam: Dupa parerea mea pentru destul de multi a fi in Diaspora este un merit, nu o pedeapsa. Dupa cum ramanerea in Romania nu este un act de eroism, dar nici o dovada de prostie.
Am readus aceasta idee in discutie pentru ca am senzatia ca nu pentru toti plecarea din Romania reprezinta o abdicare/ renuntare, ci dimpotriva, o dorinta de afirmare; deci, nu cred ca au plecat nici de prea mult rau (pot sa mai aduc argumente in acest sens, dar cred ca sunt off-topic).![]()
| citat din mesajul lui natynic Si atunci nu ar trebui oricine sa-si puna intrebarea de ce "Diaspora" s-a dus masiv la vot si a votat zdrobitor pt Basescu? Dupa cum spunea cineva, nu neaparat cel care a plecat e un erou si cel care a ramas un las. SI INVERS. Dar ceea e clar e ca nimeni nu a plecat din Romania de prea mult bine. |
IrDa
patou spune:
in ce ma priveste e simplu. nu puteam sa votez cu comunistii (adica cu geoana). dupa 20 de ani de la revolutie, era prea de tot.
Katya spune:
Draga Hristina,nu mi-as permite vreodata sa judec fizic vreo faptura,departe de mine!Cind am zis de Iliescu si Nastase ca-mi par cosmaresti,nu m-am referit la aspectul lor fizic,ci la ceea ce evoca imaginea lor pt mine,efectiv mi-e frica de ei,ce vrei,am si eu traume.Deci nici vorba sa ma fi luat de aspectul oamenilor,imi pare rau ca poate s-a inteles asa.
Julie spune:
| citat din mesajul lui patou in ce ma priveste e simplu. nu puteam sa votez cu comunistii (adica cu geoana). dupa 20 de ani de la revolutie, era prea de tot. |
Din pacate, vad ca memoria unora e de scurta durata...

Julie