ZODIA FECIOARELOR **17**

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Salutari !

Eu am prins ceva raceala. Sper sa-mi treaca rpd.

Pupici cu lipici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Insanatosire grabnica, Diana!

Da-i cu vin fiert.

Mergi la inceput

Episodul 10

CUM SE POARTA FECIOARA

Ca si nativul din Balanta, cel din Fecioara nu si-ar recunoaste in ruptul capului tipicurile si tabieturile. El pare sa fie la fel de orb la propriile defecte si slabiciuni pe cat e de iute in a observa orice detaliu din jurul lui.

Dar adevarul e ca le observa, si inca atat de detaliat, ca la microscop, incat nu suporta sa le auda de la altcineva. Incearca sa-i spui unei Fecioare tipice ca e prea critica, ca isi face prea multe griji, ca se agita prea mult, ca e tipicara si aproape ipohondra, si va nega totul imediat.

Intr-o camera plina de oameni, poti descoperi repede care e nascut in Fecioara. Nativul e incapabil sa stea prea mult timp intr-un loc. Dupa un timp, va deveni vizibil agitat si va incepe sa se plimbe de colo colo, sau sa se mute de pe un scaun pe altul ca la un joc de societate, timp in care chipul lui va pastra o expresie linistita, ca o masca, desi miscarile lui dau impresia ca a intarziat la o alta intalnire la care trebuie sa ajunga neaparat. Efectele negative produse de agitatia interioara a Fecioarei sunt rareori vizibile, dar produc dezastre in sistemul sau digestiv. De aceea multi umbla la ei cu Ulcerotrat, sau Rennie, sau alte produse pentru stomac.

Pe acesti oameni nu-i vei vedea lafaindu-se in bani sau afectiune. Sunt foarte prudenti in ambele domenii, daruindu-si dragostea constant si in tacere, manevrandu-si banii cu acelasi conservatorism. In mod ciudat, desi sunt dispusi sa faca servicii eficiente altora, nativilor le displace profund, aproape de nevroza, sa li se faca favoruri. Ei nu vor sa fie indatorati nimanui, pentru nimic. Si nu vor sa conteze pe nimeni altcineva, pentru nimic. Aceasta adanc inradacinata frica de dependenta ii face pe multi nativi ca la varste inaintate sa traiasca foarte economic, ajungand sa fie considerati zgarciti. Dar acesta e un cuvant prea dur. Cand au destule economii si nu au motive sa-si faca griji pentru viitor, mercurianul va cheltui bani ceva mai linistit, dar si atunci va avea grija sa obtina o calitate care sa echivaleze exact pretul platit, altfel isi cere banii inapoi.

Desi nu are nici o urma de compasiune pentru cersetori si lenesi, va fi intotdeauna generos cand un prieten are necazuri. Fecioara, care e aproape avara cand e vorba de nevoile ei personale, va face fermecatoare gesturi generoase, ajutandu-i financiar pe cei care considera ea ca merita cu adevarat, sau pe cei pe care ii place sau iubeste. Dar nu vei vedea niciodata un nativ aruncand banii pe fereastra, caci risipa e unul dintre lucrurile care il deranjeaza cel mai mult. El munceste din greu pentru ce are si extravagantele il socheaza intotdeauna. De obicei, va avea cateva replici usturatoare la adresa risipitorilor si a celor prea lenesi ca sa munceasca.

Exista un lucru care te va face sa nu-i mai consideri criticile chiar atat de taioase, si anume faptul ca e la fel de aspru cu el insusi pe cat e si cu tine. Pur si simplu nu se poate abtine sa nu vada toate defectele, caci a fost nascut ca sa observe si cea mai mica fisura a unei vaze. Nu va accepta intarzierile, caci pentru nativ asta e tot o risipa - de timp, iar pentru el timpul e materialul din care e facuta viata. Asa ca fii punctual daca vrei sa eviti dezaprobarea lui intepatoare.

E greu de inteles de ce uneori mercurienii sunt considerati egoisti, caci de obicei ei gasesc mai multa satisfactie in a-i servi pe altii decat in a-si urma ambitiile proprii. Probabil ca eticheta de "egoist" vine din capacitatea nativului de a spune "nu" si a se tine de cuvant. El isi daruieste de buna voie timpul si energia, dar va refuza sa indeplineasca pretentii irationale. Cand cererile devin excesive, Fecioara se va opri si iti va spune foarte clar care ii sunt obiectiile. Poate prea clar! Pe cat de tare ii place sa scoata in evidenta defectele altora, pe atat de mult uraste sa ii fie criticate propriile greseli. Cand un nativ din Fecioara comite o eroare, arata-i-o cu tact daca vrei sa-i pastrezi prietenia.

Mercurienilor le plac pisicile, pasarile si creaturile mici, neajutorate. Le mai place adevarul, punctualitatea, economia, prudenta si selectivitatea discreta. Urasc sentimentalismul siropos, mizeria, vulgaritatea, neglijenta si lenea. Firea lor este extrem de practica si nu-si vor face niciodata vise desarte. Odata ce invata sa stapaneasca detaliile complicate ale vietii, acesti nativi isi pot modela propriul destin cu mai multa siguranta decat oricare alt semn al zodiacului.

Jadul verde si platina ii aduc noroc. Culorile lui favorite sunt griul, bejul, bleumarinul, toate nunatele de verde si albul impecabil. Sub comportamentul lui grav se ascunde aura fascinanta a Fecioarei, simbolul puritatii gandului si claritatii mintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionitza spune:

Multa sanatate, Diana! eu le mai tin in frau si la mine si pentru fetitza cu oscilococin, chiar si dupa debut. (e homeopat)

Foarte interesant, cum se pot potrivi atit de bine mare parte din cele spuse. Am si eu probleme cu stromacul pe fond de stres, si orice perioada grea imi declanseaza probleme cu stomacul...bineinteles urmeaza un tratament cu Omeran (sau Omez, sau Omeprazol - tot aia e).
Trebuie sa mai spun ca iubesc pisicile? am avut o pisica timp de 16 ani...a murit de batrinete, combinata cu un cancer mamar (care nici un doctor nu a vrut sa-l opereze, ca oricum ar fi murit la operatie) si stiu ca ar fi trebuit sa o eutanasiez la un moment dat....nu am putut . in fine, a plecat intr-o zi de-acasa si nu a mai venit...se zice ca asa fac pisicile...de atunci nu am mai avut pisica, si acum, de vre-un an ma bate iarasi un gand sa iau una (caut tot o Mitza - adica o pisicuta alb cu negru)
..si DA urasc sa fiu indatorata cuiva, prefer de o mie de ori sa ma chinui singura decit sa imi faca cineva vre-un favor si apoi sa "raman datoare" sau mai mult, sa imi aminteasca vreodata.

...si NU nu dau bani cersetorilor, in afara de batrini (mi-e tare mila de ei, pentru ca mi se par neajutorati) - ma scot din minti femeile care isi chinuie copii ca sa cerseasca cu ei in brate, iti tin in frig, dezbracati, flaminzi, si daca si pling e si mai bine
(poate gresesc)
guleznico, cum ar zice unii: "foarte tare, frate!"

Mergi la inceput

FECIOARA- 9 decembrie

Relatia cu prietenii se imbunatateste constant. Acasa vei purta discutii legate de proiectele pe termen lung, dar nu te astepta ca rudele sa se arate entuziaste. O cerere mai veche este posibil sa ti se aprobe. In cazul in care ai de rezolvat probleme gospodaresti, vei fi deosebit de eficient, asa ca vei avea ceva timp si pentru activitati de divertisment.

Mergi la inceput

Cu un ulceras ma lupt si io la nervi si stres. Il tratez cu lapte.

Ionitza, iti impartasesc punctul de vedere vizavi de cersetori batrani si cersetori cu copii in brate. Dupa 5 ani de incercari de a avea bb, dupa 2 FIV-ri nereusite, am inceput chiar sa am reactii verbale semi-violente atunci cand se apropie vreun dobitoc/ dobitoaca.
As adauga ca urasc si sa dau SPAGA.

Nu-mi plac pisicile, consider ca sunt niste profitoare. Si am oroare sa miroasa a animal in casa, sa gasesc par sau resturi de mancare pe covor. Beah!

Nu ma imprumut si nici nu MAI dau cu imprumut.

Si da, poate spun PREA CLAR care imi sunt obiectiile fata de ceva/ cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionitza spune:

guzelnico,
iti doresc sa reusesti cu bb pina la urma, miracolele sunt parte din viata noastra
O prietena dupa multe incercari si dupa ce i s-a spus ca nu poate avea copii, a reusit dupa FIV (dar in Spania, nu pe la noi), iar cind avea fetita 2 ani a ramas insarcinata...un miracol, zic eu

Numai bine!

PS si...DA! urasc si eu sa dau spaga...mi se pare penibil momentul... "vaaaaiii....nu trebuia...." in timp ce intinde mana. ICH!

Mergi la inceput

FECIOARA- 10 decembrie

Esti nerabdatoare sa finalizezi cat mai repede activitatile incepute in ultimul timp. Energia nu iti lipseste, dar ai avea nevoie de putina relaxare. O activitate de divertisment ar fi binevenita, iar prietenii, iti vor face o propunere care te va scoate vrand - nevrand din casa. Una din deciziile pe care le-ai luat in trecut isi va arata roadele.

Mergi la inceput

FECIOARA- 11 decembrie

La serviciu te vei bucura de aprecierea superiorilor ierarhici. N-ar fi exclus sa ti se dea noi sarcini, semn ca se mizeaza mult pe calitatile tale. Daca vei da dovada de superficialitate, nu vei avea nici un avantaj, iar popularitatea ta se va deprecia simtitor. Tine cont ca multe in viitorul tau depind de constiinciozitatea de care vei da dovada in aceasta perioada.

Mergi la inceput

FECIOARA- 12 decembrie

Eforturile pe care va trebui sa le faci la in aceasta zi vor fi mari, ceea ce te va tine incordat o buna bucata de vreme. Nu este cazul sa mizezi pe sprijinul celor din jur, care vor fi concentrati pe alte proiecte. O activitate pe care ai considerat-o finalizata se va dovedi a nu fi intru totul si va fi nevoie de un efort suplimentar. Vei reusi, insa, sa te descurci cel putin multumitor.

Mergi la inceput