se sperie rau, este f agitat noaptea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns triple_axa spune:

Prin ceva asemanator am trecut si noi cu Yannis .... asadar:
1. pana pe la 7-8 luni totul era ok ... "socializa" cu toti si era vesel ... apoi a avut o perioada de 1 luna in care se ferea de persoanele noi ( venea la noi repede), am descoperit ca daca nu il mai luam in brate si ii spunem cine a venit, daca il lasam sa descopere noi "intrusi" in teritoriul lui, dupa 5-10 min se joaca si rade cu ei ... acum, la 11 luni chiar este foarte interesat de cine vine ... sta, studiaza si la "atac" cu joaca
Si yannis se ridica repede atunci cand intram la el ...si da din manute ...dar nu este speriat ... cred ca nici puiul tau nu este ... cum aude vocea nostra ... si o dam repede in joaca ... e lumea lui ...
2. si yannis se mai trezeste noaptea plangand ... tot cu ochii inchisi ... noi am constatat ca din cauza ca se dezveleste ... il iau in brate ... ii spun ca tata e langa el , il mangai pe cap, ii dau si un pupic si .. adoarme instant pe umarul meu ...il asez in patut la el ...sau mergem amandoi in patul mai mare de la el din camera ...il invelesc si doarme bustean
3. cu somnul de noapte ... depinde de starea lui ... cand totul e ok ( adica nu se dezveleste, nu are dureri de la dintisori) ... doarme de la 21.30-22.00 pana la 7.30-8.00 ... cand cand e agitat, asa face si yannis...mai mormaie ( dupa o perioada am costatat isi canta singur >> cand mergem la culcare, eu ii cant si el mormaie dupa mine ) , se mai foieste cand incearca sa isi schimbe pozitia de dormit ( are toane, cand doarme pe spate, cand intr-o parte, cand pe burtica ... depinde de el ....si de starea lui) ...

In concluzie nu cred ca copilul tau este bolnavior ... doar ca evolueaza ...creste, isi dezvolta abilitati si descopera stati noi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_p spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Parca m-am mai linistit un pic cand vad ca si alti copii fac ce face Denis. Am mai vorbit si cu un medic pediatru din Franta si a zis ca din ce ii spun pe ea nu o nelinisteste, nu i se pare ceva anormal. Sper sa fie bine! Oricum, maine plec cu baietelul cel mare in internare la TG. Mures si acolo voi discuta cu d-na doctor iar la o sa vina sotul sa ne ia , va veni si cu puiul cel mic la consult. Atfel... ma voi linisti. Sper!

cu multumiri,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

si Ana(10 luni) cand e concentrata sau fff linistita se sperie,e o faza trecatoare,ai sa vezi
multa sanatate

Va rugam un vot pentru ANA,multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Mihaela draga, baiatul meu a fost mult mai agitat decat spui tu despre al tau, inca este si acum. Si eu am tot umblat pe la neuropsihiatrie cu el si stii ce mi-a zis: ADHD si tratament cu nitrazepan adica tot un diazepan. Am preferat sa ramana hiperactiv, decat sa bag pastile in el cu lunile.
Eu eram disperata cat era mic, nu puteam sa merg nicaieri cu el, nu era un copil salbatic dar nu suporta sa se uite vreu strain la el, mai ales daca avea barba, ochelari, basma, caciula...Si daca mai era si batran...Plangea si daca se uita un om pe strada la el, mi-era rusine sa ii spun omului: stiti, plange ca aveti ochelari sau ca sunteti batran. Pe mine daca ma vedea cu caciula sau rposop in cap plangea pana le dadeam jos, asa ca am facut o iarna cu capul gol vrand-nevrand.
Faza cu speriatul si luat-o la fuga cand intra cineva in camera: toti o fac, este impulsul de moment, zic eu, de a se feri. Nu mi-am facut niciodata griji de asa ceva. In timp le trece.
Si ai mei amandoi au dat din picioruse si din manute, uneori ai impresia ca ca sar din toate incheieturile, asa sunt ei energici.
Fi-miu pana la 1 an si 7 luni se trezea noapte de noapte, sute de nopti plangand, urland, il luam in brate si se zbatea, abia reuseam sa il tin, daca il puneam jos era si mai rau. Stateam cu el asa si cate 1-2 ore. Si acum mare a mai avut nopti, ajunsesem sa tip la el ca sa il trezsec bine din somn sa se linisteasca. Somn linistit nu a avut nici o noapte in viata lui.
Nu cred ca e ceva anormal la copilul tau, dar probabil ca te vor astepta si pe tine, ca si pe mine, multe nopti agitate si de acum incolo. Eu mereu incerc sa ma in curajez: inseamna ca este sanatos.

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca_s spune:

Draga Mihaela, as dori tare mult sa-mi spui daca ai descoperit care era problema puiutului tau pentru ca cu aceeasi problema ma lupt si eu.Stiu ca a trecut mult timp de atunci dar te rog sa-mi raspunzi pentru ca nu mai stiu nici eu ce sa fac, exact la fel se comporta si fetita mea de 8 luni , cam de 3 luni incoace iar medicul de familie spune sa nu-mi fac griji ca sunt si astfel de copii dar mie nu mi se pare normal.
Multumesc....

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_p

Dragi parinti, asi vrea sa stiu, va rog, ...daca ati trecut prin situatii similare.

Puiul meu cel mic, de 8 luni este foarte activ, s-a ridicat in picioare la 6.5 luni, acum merge pe langa patut, se ridica pe mobila, 2 zile a zis ma-ma... acum nu mai zice, este vesel, rade cu toata lumea dar sunt sunt ingrijorata foarte tare din cauza urmatoarelor 3 situatii(...)

1)Daca intra cineva pe usa se sperie rau..., pur si simplu o ia la fuga de-a buselea, se intoarce spre usa , vede cine e,... si nici o problema, nu plange. De asemenea, daca este in patut si intru pe usa, nu stie cum sa se ridice mai repede...,da din manute speriat ca sa vada cine e... oare e pur si simplu f curios sau e sperietura?
I-mi este foarte teama sa nu fie ceva pe sistem nervos.
2)Se trezeste intotdeauna plangand, plange cu ochii inchisi pana ne ducem la el.
3)Toata noaptea se foieste , se muta dintr-o parte in alta a patutului, maraie, incerca (in somn) sa se ridicein picioare , eu zic ca e un somn f. agitat.
Am fost la medicul de familie si mi-a zis ca se poate sa fie sindrom hiperactiv.

Peste 1 saptamana o sa mergem la un medic neuropsihiatru dar pana atunci inebunesc eu, pt ca eu mai am un puiut mare bolnavior (grav).

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

bulgarii mei de aur
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=3d834adee67b6061bd50fb&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Buna,

nu stiu daca mai citeste aici, am gasit linkul asta la profilul ei si poate gasesti pe situl acela o adresa de contact.

http://predoi.netfirms.com/

Edit: ca sa nu te sperii, pe site-ul de care spun e vorba de baietelul mai mare, nu de cel mic despre care e vorba in acest topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Ma intereseaza si pe mine daca s-a gasit vreo explicatie medicala pt. asta.
Si noi avem probleme de acest gen (are 14 luni), nu atat de grav pe timpul noptii (si al meu mai plange noaptea dar probabil ca dintii sunt de vina), problema este cu plansul de la trezire... Mai ales dupa somnul de dupamasa sunt probleme, mai mereu se trezeste plangand, nu inteleg de ce, uneori dureaza si o jumatate de ora sa-si revina...asta in conditiile in care altfel este un copil foarte vesel, chiar nu inteleg de ce este plangacios la trezire. Am intrebat mai multi medici, nimeni nu a venit cu vreo lamurire....
Am avut vreo 2 luni in care efectiv mi-a fost groaza de momentul trezirii, acum am ales solutia sa-l trezesc eu, asa este mult mai bine, chitaie un pic dar ii trece mult mai repede decat daca s-ar fi trezit singur.
Totusi nu mi se pare normal, oare ce-o fi ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Imi pare si mie ca fiu-miu are niste tulburari de somn, doarme putin,nu-si satisface nevoia de odihna, de cand se trezeste vezi ca e deja obosit.
Are 4 luni si jumatate.
Inteleg ca e adaptarea, ca se formeaza somnul, ca se dezvolta neuro-psihic... dar nu doarme in unele zile nici 12 ore pe zi.
Stie cineva despre somnul sugarilor, cat ar trebui sa doarma in medie, cum ii putem ajuta etc.?
Nu cred ca e bolnav, doar ca nu se odihneste indeajuns, e morocanos etc.

Mergi la inceput