Dialog cu medici: vitamine, minerale pentru copii
Raspunsuri - Pagina 6
DrCMandric spune:
Citat: |
citat din mesajul lui teolinda Nicolas are 4 ani si din toamna schema pe care o vom urma pana in primavara este urmatoarea: - Vigantolettene tablete 500mg - 10 zile pe luna din sept pana in apr. - Osteocare sirop - 5 ml x 2/zi - 10 zile pe luna - o luna DA , una N U, tot in lunile cu r... LILIANA 35+ si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005) www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE "Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!" |
buna seara.
daca medicul dumneavoastra v-a prescris schema aceasta si vreti sa o urmati in continuare, este decizia dumneavoastra, insa este mica cantitatea de calciu din cei 10 ml de osteocare, si in nici un caz nu se administreaza la 2 luni.. cat priveste vigantoletten, doza este corecta, dar cred ca mai bine ar fi sa optati pentru un preparat de vitamina D cu ulei de peste.
va ganditi si stabiliti ce o sa faceti.
numai bine!
desprecopii spune:
Campania noastra de informare a ajuns la sfarsit. Le multumim medicilor care s-au implicat si ne-au ajutat cu raspunsuri la intrebari si tuturor parintilor interesati!
Ii mai asteptam pe cei de la Pikovit sa ne mai ofere dialoguri informative cu medicii.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
patrisuca spune:
BUNA ZIUA!
fetita mea are 4 luni si jumatate si in ultimele 2 saptamani nu a mai luat aproape deloc in greutate. am nascut-o cu 2600 iar la 4 luni avea 5500. acum dupa 18 zile are 5600. e normal? e alaptata la san. e posibil sa aiba colici la varsta asta? de la 3 luni a inceput sa aiba dureri cumplite de burtica. afecteaza durerile astea luatul in greutate?
multumesc anticipat pt raspuns
Ioanact spune:
Buna seara!
Am o fetita de 2 ani si de vreo 2 luni nu mananca mancare solida, daca ii dau biscuiti/stiksuri..orice de rontit, mananca..dar cand incerc sa-i dau lingurita imi intoarce capul, sau imi i-a lingurita sa pape ea, la piure se descurca, dar la supa (chiar daca i-o dau m groasa) nu reuseste pt ca nu tine lingura corect , o tine dreapta si mancarea ii cade din lingura pana o duce la gura, i-am dat si Pikovit la prescriptia Dr., si tot nu mananca.
Mentionez ca ii ies ultimile masele.
Va scriu meniul ei dintr-o zi:
- dimineata (8-9 sau cand se trezeste) 200 ml lapte cu 1 lingurita de cereale
- la 10 un iaurt sau ce papam noi (salam, cascaval, castraveti, paine..), se intampla sa nu pape nimic, ca refuza;
- la 14-15 incerc sa-i dau supa/ piure daca nu vrea incerc m tarziu 16..(reusesc maxim 5-6 lingurite);
- la 17 ii mai dau 300 ml de lapte cu 2 lingurite de cereale
Ii dau laptele dupa amiaza pt ca, ea la 19-19:30, 20 se culca pana a 2 a zi la 8 uneori 9 dim.
Intrebarea mea este: de ce nu mananca? o fi cauza maselelor? vrea sa manance singura? (de multe ori se joaca cu lingurita in castron)
Multumesc pt raspunsuri!
ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justina
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 27+ - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
basandicaion spune:
Buna ziua!an primul rand doresc sa va felicit pentru ceea ce face-ti dumneavostra, aici.ma nuesc camelia, si cea mai mica fetita a mea de 1, 3 luni este an tratament cu singulair.cand era foarte micuta , racea foarte des , dupa 2 spitalizari, am avut diagnostic de bronsiolita astmatiforma. am mers cu ea la 5 luni la pediatru , si ne- a prescris singulair, si siropp ventolin. dupa 3 luni singulair an continuare si sirop aerius, iar de 1 luna de zile nea prescris aerius. antrebarea mea este de ce are nevoie fetita noastra de antihistamic, raman alveolele anguste pe parcursul vietii?ce rol are acest singulair?, caci pe prospect scrie caci acest tratament este pentru persoanele bolnave de astm. fetita noastra va face astm pe viitor?este ea dispusa la spasm pe bronhii?medicul nostru nea spus ca an luna lui martie a acestui an ai va antrerupe singulair. cu deosebit respect camelia basandica
witeflower spune:
Am un bebe de 7 saptamani, care de vreo 3 saptamani a facut niste zgrabunte pe fata, apoi pe cap, iar apoi s-au accentuat si s-au extins pe corp (intai pe gat, piept, apoi pe spate, abdomen si acum pe membre).
Dr. pediatra ne-a spus ca e ceva normal pt copiii cu pielea foarte alba si sensibila si ca o sa treaca, doar sa-i facem bai cu ceai de musetel si cu tarate.
Alta pediatra ne-a spus ca e dermatita atopica, avand in vedere si aspectul aspru al pielii de pe fata si frunte, tendinta de a se usca si crapa. Ne-a spus ca eu (mama) trebuie sa exclud din alimentatie lactate, oua si cam tot ce ar fi alergizant (??? Sunt atatea alimente posibil alergizante... ce ramane?). Si sa dam cu Elocom (dar in prospect scrie ca e periculos pt sugari mai ales pe suprafata extinsa de piele).
Ne-a recomandat si niste vitamine (Vitam)- dar pediatra la care e inscris copilul crede ca nu ar fi potrivite pt o varsta asa mica.
Nu mai stim ce sa facem, mai ales ca acum a si racit de la fratiorul mai mare si trebuie sa faca injectii cu ampicilina (si avem nedumeriri, ca are secretii nazale abundente si ceva tuse, stare generala alterata, ca la o viroza, dar nu face febra si gatul nu e rosu; totusi, pediatra insista sa facem injectiile, spunand ca altfel foarte probabil vom ajunge la complicatii si tratamente mai puternice).
O alta problema e ca ia doar 1 pic de Vigantol/zi, intucat are o fontanela mititica (am inteles ca si insuficienta vit D predispune la infectii).
Ce ne sfatuiti [t a ameliora problema cu pielea si pt a creste rezistenta la infectii respiratorii?
Va multumim mult!
lumi70 spune:
am un nepotel de 2ani si5 luni si avem si noi o problema cu el,nu vrea sa manance.pe data de 3 martie iam facut toate analizele(esudat,sange,urocultura,coprocultura)toate au esit bune.mesel lui sunt bazate pe ciorba acrita cu bors(rar cu carnita de pui)iaurt(numai danonino altu nu vrea)ceai de obicei de fructe putin indulcit cu miere rar fiktel cu piure.nu manank nici un fel de fruct(le-am incercat pe toate in iaurt dak ii pun un biscuite nu il mai manank,nu vrea branza de vaci,peste,cascaval,ou.carne de vita,nici un fel de leguma nu vrea nici dulciri.suntem disperati nu stim ce sa-i mai dam sa manance.va multumesc astept raspuns
ramonapreda spune:
witeflower, nu sunt medic,dar si eu am avut probleme cu fetita mea cam la fel. fontanela a fost mica si iti spun ca nu a fost niciun fel de problema. si pe noi ne-a sfatuit pediatra sa-i dam doar o picatura si mai tarziu mi-a zis ca nu trebuia sa fac asa,ca nu era o problema atat de grava si nu trebuia sa-i dau o picatura.mi-a fost jena sa-i zic ca de fapt ea imi zisese...in ceea ce priveste pielea ...si probleme de genul asta am avut...tot felul de bubite si bubicele...te sfatuiesc sa mergi la un dermatolog.noua ,cel putin,dermatologul ne-a recomandat tratamente sigure.oricum,sper sa fi trecut deja...eu abia acum am vazut mesajul...sanatate multa
witeflower spune:
multumesc pt raspuns, ramonapreda.
Da, intr-adevar am scapat de faza acuta, pielea arata frumos acum, dar atunci era destul de rau si nu primeam niciun sfat concret.
Vigantol luam 1 pic - speram sa mai crestem putin si atunci mai gasim solutii...
bebeaca spune:
Buna ziua!Sunt mamica unei fetite de aproape 4 ani care in ultima vreme e fff constipata.Am incercat s-o ajut cu de toate:iaurt,fructe,ceaiuri,Dulcopic,nici nu mai stiu ce am incercat.Am fost la medicul de familie care mi-a zis s-o las in pace ca asa e ea,dar mie nu mi se pare normal,instinctul meu zice ca nu e in regula.Ieri cand am luat-o de la gradi era transfigurata de durere,ii e frica sa se mai aseze si pe olita.Imi puteti recomanda un doctor,niste analize?Noi suntem din Bucuresti.Va multumesc anticipat.