Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *117*
Raspunsuri - Pagina 9
Bianca2503 spune:
Tocmai ce mi-a zis Robert ca el nici de-al naibi nu renunta la a dormi cu Vladimir noaptea. Ca nu il intereseaza teoriile si alte alte carti. Lui asa ii place si asa face si gata.
Chestia asta cu AP e un fel de ghid. e bine sa ne documentam dar pana la urma facem cum simtim noi ca este mai bine astfel incat sa avem un confort. Nu cred ca trebuie sa citim ceva si apoi daca am uitat cum se facea nu stiu ce chestie sa stam cu cartea iin mana sa vedem la ce pagina am citit despre ea si apoi sa aplicam.
Lasand la o parte AP, eu am alta problema. Care este diferenta intre un copil rasfatat si unul cu personalitate puternica?
Am iesit in parc in weekendul ce a trecut cu o fetita rasfatata, zic eu, pentru care autoritatea parintilor nu inseamna nimic. Fetita are 3,5 ani iar parintii sunt despartiti si o luna sta la mama, o luna la tata. S-a enervat ca baloanele ei nu mai erau intortocheate (erau niste baloane din alea lungi din care se pot face diverse forme) si a inceput sa urle efectiv, s-a oprit in loc si urla si batea din picior ca apoi sa ia baloanele si sa calce pe ele sa le sparga
Mie de asta mi-e teama. Sa nu imi rasfat copilul peste masura.Deocamdata ma bucur ca e sanatos si incerc sa nu il las sa planga.
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 Seara buna! Multumim de voturi si va rugam sa ne mai votati ![]() BIANCA, ce frumoase sunt pozele . Va invidiez, noi nu am avut curajul sa plecam cu bb cu masina o distanta asa mare. |
dar nu am fost cu masina. am plecat cu avionul pana la munchen si de acolo am inchiriat masina (cu tot cu scaun de copil) si ne-am plimbat. am lasat-o in aeroport la intoarcere
dar nu trebuie sa va fie frica. spre exemplu lui Vladimir ii place in masina. A fost cel mai fericit...toata ziua in masina si afara si numai seara in camera. Si ii mai place si la restaurant
novus spune:
| citat din mesajul lui Pisik06 Seara buna! Eu de la inceput am pus-o pe Ana in patutul ei, in primele saptamani am dormit cu ea in camera, dar era aerul f inchis si greu asa ca am hotarat sa ne mutam, sa o lasam sa respire aer mai bun. Atunci cand o durea burtica o luam cu noi cam pe la 4-5 dimineata si se linistea, dormea si ea ca lumea cu noi, mai atipeam si noi. Apoi insa a inceput sa doarma f ok la ea in pat, ba chiar cand o luam cu noi nu prea ii placea. Ea daca a facut si face crize de somn le face la inceputul somnului, cand o linistim, stam cu ea, o tinem in brate, o mangaiem pe spate, etc. Noaptea e ok, nu se trezeste (in 90% din cazuri) Acum daca o luam in week-end pe la 7-8 trebuie sa punem inapoi la ea ca sa mai doarma (ea doarme f bine in prima parte a zilei, daca dupa lapticul de dimi nu mai trage o tura-doua de somn e maraita toata ziua), pt ca pur si simplu nu doarme cu noi, se uita peste tot in camera, ne analizeaza, rade, dar de dormit nu. Oare sunt o mama rea daca nu dorm cu copilul in pat? ![]() ![]() |
Pisik, ce-ti veni mamico ? pai important e sa-i fie bine copilului, daca Ana doarme in camera ei, e foarte bine
!!Si sa-ti mai zic ceva : la noi cel putin si sa vrea zambarici sa aiba camera ei deocamdata nu o are
Pe langa asta, cum zice si Olga, eu o iau cu mine in pat si din comoditate adica daca vrea tziti sa se serveasca
Asa ca sunt convinsa ca si lucrurile astea contribuie la dormitul cu copilul.
Si tot am uitat sa-ti zic, cand m-am uitat la pozele voastre zilele trecute am admirat camera Anei si chiar ma gandeam sa ne mutam cat mai repede sa-i fac si eu camera vesela si frumoasa Alexandrei

Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/4027271780/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Kea spune:
Hai mai pisik, cum poti gandi asa?
Pt mine era clar inainte de sarcina si chiar si pe timpul ei ca o sa doarma copilul in patutul lui, in camera lui singur, iar eu voi dormi tun noaptea cu babyphone-ul la ureche. Na! Si uite ca am nascut, si in spitale a doarmit copilul in patutul lui conform planului(de vreo doua ori l-am pus cu mine in pat, desi eu ca insotitor dormeam pe o porcarie de pat de campanie). Si venim acasa si-l pun in patutul lui, dar cu noi in camera. Si dupa ce ca mai mult de o ora jumate nu reuseam sa dorm, in intervalul asta mai si leganam la patutul ala pt ca copilul nu dormea profund. Si eram praf. Nu reuseam noaptea sa-l pun in patul lui fara sa planga, decat dupa vreo ora jumate de hata hata. Si uite asa am ajuns sa ma gaseasca barbatu-meu dormind in sufragerie pe canapea cu copilul in brate si inconjurata de perne, ca sa nu-mi cada copilul din brate. Asa am ajuns noi doi, eu si Keutu sa dormim impreuna. Cu mine doarme profund si linistit. Si eu la fel. Daca lucrurile n-ar fi decurs astfel, Keutu ar fi dormit ca in filmele americane cu caruselul mergand si babyphone-ul alaturi de patut.![]()
Si ca tot am ajuns la babyphone, eu am o nelamurire: voi cum il folositi? La mine nu-i nevoie in 99% din cazuri, dar daca totusi am, nu stiu unde sa-l pun ca daca se trezeste bebe si vede ledul aprins, sigur face tot ce poate sa ajunga la el. Si mi-e teama de antena aia. Daca il pun prea departe mi se pare ca nu-i suficient de sensibil.
novus spune:
| citat din mesajul lui Bianca2503 Lasand la o parte AP, eu am alta problema. Care este diferenta intre un copil rasfatat si unul cu personalitate puternica? Am iesit in parc in weekendul ce a trecut cu o fetita rasfatata, zic eu, pentru care autoritatea parintilor nu inseamna nimic. Fetita are 3,5 ani iar parintii sunt despartiti si o luna sta la mama, o luna la tata. S-a enervat ca baloanele ei nu mai erau intortocheate (erau niste baloane din alea lungi din care se pot face diverse forme) si a inceput sa urle efectiv, s-a oprit in loc si urla si batea din picior ca apoi sa ia baloanele si sa calce pe ele sa le sparga ![]() Mie de asta mi-e teama. Sa nu imi rasfat copilul peste masura.Deocamdata ma bucur ca e sanatos si incerc sa nu il las sa planga. |
Vezi de asta mi-e teama si mie !! Vad destule cazuri de copii isterici nu alta si parinti neputinciosi in a mai schimba ceva
Oare cum se ajunge aici? clar nu e o reteta general valabila, dar totusi cred ca sunt anumite asemanari intre cazuri
Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/4027271780/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
shasa spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui pisigri
Shasa, glumesti?? Pozele cu Iri le-am vazut demult, cuscra... ![]() If you can't say something nice, then don't say nothing at all "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Vai ce ma bucur ca ne-am incuscrit
Eu ti-am batut asa un apropo si acum cateva zile si ma bucur sa vad ca a prins. Le pupam dulce si pe mami si pe nora. Chiar....cand o mai vedem si noi pe Ilinca...
Iri
Teo
PetruNew Life Is Born
novus spune:
| citat din mesajul lui Kea Si ca tot am ajuns la babyphone, eu am o nelamurire: voi cum il folositi? La mine nu-i nevoie in 99% din cazuri, dar daca totusi am, nu stiu unde sa-l pun ca daca se trezeste bebe si vede ledul aprins, sigur face tot ce poate sa ajunga la el. Si mi-e teama de antena aia. Daca il pun prea departe mi se pare ca nu-i suficient de sensibil. Keutu cheliutu |
Sincer noi il folosim doar in deplasari, pt ca in vastele noastre apartamente nu e nevoie
Cand l-am folosit l-am pus destul de aproape de patut ca sa fiu sigura ca se aude si asa a fost

Mami lui
Ela78 spune:
LA MULTI ANI! Alexandra 
La multi ani! Calin Nicholas 
La multi ani! Crina 
La multi ani! Sophia 
La multi ani! Ioana 
M-am tot chinuit zilele astea sa recuperez si in sfarsit am reusit sa va ajung din urma.
Shasa, multumesc pentru raspuns referitor la incaltaminte, am luat din Cora asa cum m-ai sfatuit
Informatiile venite mai tarziu despre Deichmann si Unirii sint utile pentru data viitoare.
Novus, am vazut caciulitele, m-am uitat la poze inainte sa ne atragi atentia, dar eu am vazut in primul rand modeala 
Kea, m-as fi bagat la o traducere profesionista, ca doar am stamp*la de traducator
, dar mi-a luat-o repede Novus inainte si a explicat ea cum sta treaba cu laptele de crestere.
Ianis face maine 8 luni, nu-mi vine sa cred, parca adineaori am venit cu el de la maternitate, are in jur de 72 cm si fix 8 Kg. Deci el si-a dublat greutatea de la nastere abia la 8 luni... De fapt, regula aia cu dublatul greutatii intre 4-6 luni si triplatul ei la 12 luni e valabil pentru bebe nascut de 3000-3500 gr. Normal ca unul mai mititel la nastere recupereaza la greu si-si dubleaza greutatea la 2-3 luni, cum zicea Ayla, iar unul mai mare e mai puturos si ia mai incet in greutate (la 7-8 luni), astfel ca pe la un an toti au intre 8,5-11 Kg. Nu are cum un bebe de 1,5 Kg la nastere sa ia doar 3 Kg intr-un an, iar altul de 4,5 Kg sa puna pe el 9 Kg
Bun!, in afara de greutate (ca m-am aprins rau!
), Ianis merge de cateva zile in 4 labe si in picioare sustinut. Aici e faza nasoala ca circula prin casa si trage de reviste, cabluri, papuci etc. si nu se lasa pana nu testeaza parchetul/mobila/masa cu capul
Trebuie efectiv sa stai cu ochii pe el. In rest ii plac la nebunie iaurturile de la Humana, haleste cate 2 odata, si cerealele cu portocale.
Pisigri, si eu sint de acord cu "sarea in bucate". Cum introducerea legumelor s-a suprapus cu tratamentul de infectie urinara, imi era frica sa nu ajunga sa refuze orice, cum a mai patit-o Geanina, in disperare de cauza ma gandeam sa renunt o perioada la diversificarea cu legume si nici antibiotice sa nu-i mai dau
Din fericire, am scapat usor, in loc de antibiotice timp de 30 zile i-am tratat infectia cu un medicament din plante timp de 10 zile, rezultatele au iesit bune, acum am repetat urocultura si vad ca iar a iesit negativ
Si nici la legume n-a trebuit sa renunt pentru ca mi-a dat Aris un pont: ulei de porumb si un pic de sare, incrediente de nelipsit acum in orice mancare de legume
Am stat si m-am perpelit, mama il hranea pe frate-miu la 3 luni cu sarmale (la propriu!
) si ii dadea orice manca ea, fratello s-a facut cat un dulap si nu se plange de rinichi, iar argumentul definitiv a fost ca pana si in borcanelele BIO de la Hipp e un continut redus de sare, deci pun si eu un varf de cutit de sare doar de gust.
La fel si cu AP versus santaj si manipulare. De vreo 2 saptamani am observat si eu la Ianis comportament de copil razgaiat: loveste cu picioarele si tipa, nu plange, nu sufera, dar porunceste. La inceput m-am mirat de ce e in stare un bebelus la o varsta asa de frageda, dupa aceea m-am executat - si el a vazut ca tzine
- dupa aceea am ridicat tonul ca sa vada ca si eu am nerv, si dupa aceea mi-am dat seama ca degeaba tip la el, pentru ca el o data nu va intelege de ce nu e bine, si a doua va deveni si mai obraznic. Si atunci am inceput sa-i vorbesc calm, bland, dragastos si el sa inteleaga de vorba buna ca nu e voie jucaria aia si ii dau ca alternativa jucaria cealalta.
Dyana, pupam mutzu mic sa se refaca repede dupa rotavirusul rau si pe mami sa-si revina din oboseala
Apropos, sfarcul s-ar putea sa te doara pentru ca trage mutzu mai tare ca probabil a scazut productia la sanul cela de la atata stress..
Olga, felicitari pentru succesul lui Cristi! si
elevului silitor David si d-rei profesoara Chitibus ![]()
Pisik, cel mai mult mi-a placut poza unde va giugiuliti voi doua
pe Ana cea isteata si descurcareata![]()
Gaza, mie pediatra mi-a zis ficatelul si pastele dupa 8 luni. Iar spanacul il fac cu galbenus de ou sau carne. Broccoli il combin fie cu conopida, fie cu dovlecel, fie in supa crema de legume.
Ziceau fetele ca ar crea gaze conopida, la Ianis e preferata lui
, eu pana la diversificare nu stiam ce gust are conopida ![]()
Bebe_Shtrumf, eu ii fac mancarea si laptele praf cu apa plata, iar de baut ii dau Babywasser de la Humana, multumim Ayla 
Anca, ti-am trimis un mail 
Aris, imi este tare dor de tine! Ma aduci in stare sa te sun 
Oare ce mai face Bogdana cu baietii? I-a trecut varicela?
Elena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)
shasa spune:
| citat din mesajul lui koko_1 Salutare si multi ![]() Iaca reusesc dupa o saptamana sa mai trec si eu pe la voi.Am 8 capitole de recuperat ...da' nu promit.Am reusit sa racesc dupa ce m-am intors de la inmormantarea bunicii... noroc cu homeopatele ca nu tare, mai mult nasul infundat si stranut la greu. Cezar nu a luat raceala...el e bine, face nazuri la mancare, la fructe nu...ii plac, dar mai mult de 120gr nu bobineaza. Ilinca chiar acum dimineata ma gandeam ca voi scoate patutul ca in 7 luni n-a dormit nicio noapte in el...si ocupa spatiu mult. Deci nici eu nici husband-ul nu putem dormi fara junior. Aaaa...am pus cateva poze noi. Si edit ca daca n-am folosit la "si eu" de m-am ingrozit mama lu' Cezar - 22 aprilie 2009 |
Foarte frumos

Iri
Teo
PetruNew Life Is Born
Kea spune:
Si de o luna tot vreau sa intreb mamicile care au copii la care li s-a schimbat culoarea ochisorilor, in cat timp s-a produs schimbarea. Adica cat a durat perioada asta de tranzitie de la albastru la...caprui de ex. Mie inca inainte de 7 luni ale copilului mi se pare ca i se schimba culoarea ochilor. A trecut mai bine de o luna jumate si nu-s caprui. Lumea ii vede albastri, asa ii vad si eu in general, dar parca nu mai sunt albastru curat. Parca e un albastru mai tulbure, nu stiu cum sa spun. ma lamureste si pe mine cineva?