mama mea s-a indepartat de mine

buna ziua la toata lumea.ma cheama Dana,am 26 ani si sunt insarcinata in 7 luni si jumatate.
cu toate ca citesc de cand am ramas gravida acest site abia acum mi-am facut cont pt a putea sa va spun ce mi se intampla.sunt impreuna cu prietenul meu de 5 ani,iar cand am aflat k o sa avem un copil am decis sa il pastram si sa ne mutam impreuna.ne-am mutat intr-o garsoniera cu chirie deocamdata pana o sa mai strangem ceva banuti sa ne lom un apartament.nu suntem casatoriti,am decis amandoi k o sa facem nunta mai tarziu poate peste 1 an sau 2.e ceva rau in asta?mama mea asta vede.de cand am plecat de acasa parca nu o mai intereseaza de soarta mea.de cate ori ma duc sa-mi vizitez parintii si fratele nici nu se uita la mine,tati cand ma vede se bucura ma ia in brate si ma pupa,si fratele meu la fel dar ea nu.ii e rusine sa spuna la lume ca sunt insarcinata,s-a schimbat total fata de mine,nu stiu de ce se comporta asa.orice o intreaba de mine spune k nu stie ce mai fac ca m-am mutat si oricum tot ce stiu eu tot aia fac, asa spune.nu ma suna niciodata sa ma intrebe de sanatate sau ce mai face micutul din burtica mea.nu m-a intrebat niciodata cum ma simt,daca mi-e bine sau nu.toate prietenele mele care au deja un bebe mic au avut parte de sprijinul si ajutorul mamei,eu nu o sa pot sa ma bazez pe ea din pacate.nu stiu de ce ii e asa rusine ca fata ei e insarcinata.de sf nicolae o sa ma duc pe acasa fiind ziua tatalui si fratelui meu si o sa ii zic sa nu se ingrijoreze ca nu o sa-i cer niciodata ajutorul pentru a-mi creste copilul.ma doare ca e mama mea dar mi-am jurat k nu o sa-i mai cer niciodata nimic.
de ce se poarta asa?oare ca o sa am un copil fara sa am deocamdata un certificat de casatorie?
Raspunsuri

mami_alexia spune:
Delicat subiect. Eu zic ca o sa-i treaca...timpul le vindeca pe toate. Iti spun din proprie experienta. Curaj
MAMI(Adriana) &

www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!
N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!

accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Danutza26 de sf nicolae o sa ma duc pe acasa fiind ziua tatalui si fratelui meu si o sa ii zic sa nu se ingrijoreze ca nu o sa-i cer niciodata ajutorul pentru a-mi creste copilul.ma doare ca e mama mea dar mi-am jurat k nu o sa-i mai cer niciodata nimic. |
Nu te sfatuiesc. O sa ajungeti sa va certati si sa va spuneti lucruri urate peste care va fi mai greu sa treceti mai tarziu. Si o sa strici o zi frumoasa.
Las-o in pace. La nasterea copilului va regreta atitudinea ei, ai sa vezi ca va dori sa faca parte din viata lui. Si chiar daca nu, tu nu mai esti un copil. Esti femeie in toata firea, viitoare mamica, multe se descurca fara ajutorul mamei. Incearca sa nu te mai gandesti, supararea nu ii face bine lui bb.

trutzi spune:
Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asemene momente acum
E clar ca mama ta este dezamagita ca ai facut un copil fara a fi cununata.
Nu vreau sa te supar dar, ma intreb de ce nu faceti nunta o data cu botezul? In felul acesta copilul va fi botezat si voi veti fi cununati in fata lui Dumnezeu (cred ca asta e cel mai important lucru, nu o bucata de hartie).
Si eu am stat cu sotul meu noua ani pana ne-am casatorit. Nimeni nu mai credea ca o sa facem nunta, a fost un soc pentru toata lumea dar, am zis ca nu vreau sa dau nastere unui copil nefiind cununata.Acum
intarzie sa apara
, poate este o pedeapsa de la Dumnezeu ca am asteptat atat de mult
Daca tot v-ati hotarat sa faceti nunta peste un an sau doi, de ce nu o faceti acum. Multe fete fac nunta in aceeasi zi cu botezul
Nu fii suparata pe mama ta. Cand nu o sa o mai ai in viata ta (chiar daca acum nu este langa tine si nu te sprijina) o sa iti para rau ca ai judecat-o. O mama ii doreste copilului sau tot ce e mai bun pe lume
Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

accept92 spune:
citat din mesajul lui trutzi Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asemene momente acum ![]() E clar ca mama ta este dezamagita ca ai facut un copil fara a fi cununata. Nu vreau sa te supar dar, ma intreb de ce nu faceti nunta o data cu botezul? In felul acesta copilul va fi botezat si voi veti fi cununati in fata lui Dumnezeu (cred ca asta e cel mai important lucru, nu o bucata de hartie). Si eu am stat cu sotul meu noua ani pana ne-am casatorit. Nimeni nu mai credea ca o sa facem nunta, a fost un soc pentru toata lumea ![]() ![]() ![]() ![]() Daca tot v-ati hotarat sa faceti nunta peste un an sau doi, de ce nu o faceti acum. Multe fete fac nunta in aceeasi zi cu botezul ![]() Nu fii suparata pe mama ta. Cand nu o sa o mai ai in viata ta (chiar daca acum nu este langa tine si nu te sprijina) o sa iti para rau ca ai judecat-o. O mama ii doreste copilului sau tot ce e mai bun pe lume ![]() Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica ![]() |
Off topic: Ce-ar fi sa incercam atunci cand ne adresam unui om despre care nu stim nimic sa ne pastram mintea deschisa si sa nu presupunem neaparat ca ne impartaseste convingerile religioase? Ar fi greu sau de-a dreptul imposibil pentru un crestin?

Tala spune:
Poate ca cel mai bine este sa o intrebi direct care este problema ei, ma gandesc ca ar fi mai simplu decat sa presupui. Poate o deranjeaza cu totul altceva decat crezi tu, cine stie. Spune-i ce simti vis-a-vis de comportamentul ei si cum te afecteaza si ca iti doresti sa-ti fie aproape (sufleteste macar). Iar tu incearca sa-ti faci viata comoda pt tine in sensul ca daca nu e momentul sa faceti nunta acum (stiu ca nunta=bani si presupun ca asta e problema) nu ai cum sa-ti fericesti mama (ar fi bine sa inteleaga si ea lucrul asta). Poate sufera ca ai plecat de langa ea (nu e scuzabil insa pt ca te face pe si tine nefericita comportamentul ei). Dar poti sa inveti macar un lucru si anume, copiii nu se fac pentru satisfacerea nevoilor si asteptarilor parintilor, ei vin la noi (parintii) si, din punctul meu de vedere, noi avem datorii fata de copii, deloc invers.
Bucurie!

trutzi spune:
citat din mesajul lui accept92 Off topic: Ce-ar fi sa incercam atunci cand ne adresam unui om despre care nu stim nimic sa ne pastram mintea deschisa si sa nu presupunem neaparat ca ne impartaseste convingerile religioase? Ar fi greu sau de-a dreptul imposibil pentru un crestin? |
Eu asta am inteles din mesajul ei, ca singurul motiv de suparare este ca nu s-a casatorit.
Poate ca sunt eu mult prea melancolica in perioada asta si ca urasc cearta, raceala si neintelegerile dintre membrii familiei. Mi s-a parut o cale de mijloc usoara si accesibila.
p.s. Tatal celei mai bune prietene a murit. Ultima dorinta a fost sa o vada mireasa.E clar ca m-a marcat.Nu va puteti imagina ce efort supraomenesc a facut omul ala ca sa traiasca pana la nunta

Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Lara spune:
Of, draga de tine, nu mai pune atat la suflet! Macar ai tatal, fratele si iubitul alaturi de tine. E mai mult decat pot spune de altii in situatia ta, asa ca esti in avantaj :) Iar mama.. tot mama, o sa vezi, poate e prea mandra ea acum, dar vei vedea cum le schimba timpul pe toate, iti promit ca asa va fi. Si va fi tare mandra de nepotul/nepotica ei. Dar ai rabdare, incearca sa nu o judeci, probabil nu se astepta la asta tocmai din partea ta si i-ai distrus visele care le avea ea pentru tine (adica fata mare in rochie alba de mireasa, asa cum a fost si ea probabil :D). O sa realizeze pana la urma ce e mai important de fapt si va fi ok.
Sarcina usoara in continuare si ai grija de tine.
Lara, 23 & mami de Ioana
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

NicoletaB spune:
Daca nu va permiteti o cununie religioasa plus petrecerea aferenta, macar o cununie civila inainte de nasterea bb-ului puteti face. Asta daca sunteti convinsi ca va vedeti un cuplu si peste 30 ani. Probabil se gandeste la copil cu nume diferite pe certificat. Ce sa-i faci, astea sunt valorile dupa care ea se ghideaza.
Cred ca si tie ti-ar placea gandul de a fi sotia lui x decat orice altceva. Termenul de prietena parca se aplica la adolescenti.
Fara suparare, 10+

Danutza26 spune:
va multumesc pt raspunsuri si incurajari.si eu sper ca o sa-i treaca dupa ce isi va vedea nepotelul si o sa-l tina in brate.cand i-am spus ca am ramas insarcinata a avut o reactie f negativa intrebandu-ma direct :"si ce faci il tii?".cand am vazut-o si am auzit-o am ramas inmarmurita.i-am raspuns ca noi ne dorim acest copil chiar daca nu a fost planificat.speram sa ma inteleaga dar nu a fost asa.am intrebat-o apoi ce o deranjeaza si mi-a spus clar ca nu-i convine ca nu sunt maritata si o fac de rusine la toata lumea,ca ce o sa spuna la neamuri si la vecini cand o sa ma vada cu burta mare.i-am spus atunci ca o sa facem si nunta dar mai tarziu,a nu se ingrijoreze,dar tot nu i-a convenit.de atunci se poarta de parca nu as mai fi fata ei.chiar azi m-a sunat fratele meu sa-mi spuna ca au sunat-o pe mami parintii ei,bunicii mei adica,care locuiesc in teleorman.au intrebat-o si de mine ce fac cum ma simt cum merge sarcina iar ea le-a raspuns ca nu stie ce fac si oricum nu tin cont de ea si de parerile ei.tati fiind in camera cealalta a auzit toata conversatia si apoi i-a reprosat ca de ce spune lucrurile astea despre mine de ce se poarta asa,parca nu as fi fata ei,iar ea a spus ca nu-i convine situatia si apoi s-au luat la cearta.am plans dupa ce mi-a spus fratele meu lucrurile astea,dar asta e nu am de gand sa ma cert cu ea si nici sa-i reprosez ceva,cel mai important lucru pentru mine acum e micutul meu pe care il astept cu drag.
chiar m-am gandit serios sa fac cununia civila inainte de a se naste bebicul,poate se mai linistesc apele.nunta am zis sa o facem mai tarziu pentru ca prioritatea noastra acum e copilasul care vine si vrem sa mai strangem niste bani sa ne luam un apartament,o parte deja ii avem.
va doresc multa sanatate la toate si va multumesc.va pup

Alizee spune:
Draga mea,
Mama ta nu este suparata pt ca esti insarcinata, ci fiindca prietenul tau nu si-a asumat responsabilitatea pana la capat, aceea de a te lua de sotie, iar tu ai acceptat situatia ca atare.
Noi, romancele, nu suntem occidentale; avem alte conceptii, mai ales femeile trecute de 50 de ani.
Am sa-ti povestesc despre cazul unei cunostinte :
A cunoscut un barbat, s-au mutat impreuna si dupa vreo 2 ani, au hotarat sa cumpere impreuna un apartament, fara a fi casatoriti. Intelegerea a fost, ca in cazul in care se vor desparti, cel care ramane in locuinta, ii va plati celuilalt partea sa.
Peste alti cativa ani, se despart, ea isi ia contravaloarea pe apartament si lasa in urma relatia cu acel barbat.
Casatoria are importanta sa. Eu fac parte dintre femeile care nu concep sa faci un copil fara a fi casatorita cu barbatul respectiv.
Asa cum tu iti asumi responsabilitatea de a aduce pe lume copilul vostru si iti asumi atributiile unei sotii, asa si el sa-si asume responsabilitatile de sot si tata.
Nu mai fii suparata pe mama ta. Cineva ti-a scris ca toatele mamele doresc binele copiiilor lor. Este perfect adevarat.
allinta