Sezatoarea canadiana (163)
Raspunsuri - Pagina 10
mamitzica spune:
Diana ma intreb daca scoala privata de care povesteai e sistem Montessori ca acolo am citit chestii din astea cum ca trebuie sa desenezi sau sa faci gargarita rosie ca daca o faci albastra nu e buna.
Odrasla mea e la privata si eu personal sint foarte multumita momentan-exista comunicare,stiu in fiecare saptamina ce fac la scoala,au tot felul de activitati care ii stimuleaza,le dezvolta interesul pentru muzica,citit.Garantat as spune ca nu fac ceva peste nivelul virstei lor sau ca ii streseaza academic;iar odrasla alearga si se zbenguie mai mult decit in day care,dovada fiind jachetele pe care trebuie sa le schimb la maxim 2 zile ca sint pline de noroi.Si eu care crezusem ca pe masura ce creste ii trebuie tot mai putine haine...
Mona_B spune:
Buna dimineata,reapar si eu dupa o lunga pauza, din motive binecunoscute, adica lucru de dimineata pana seara si timp personal extrem de redus, doar in weekend.V-am mai citit in graba, dar de scris ori poze n-am avut timp din pacate.
Les Québécoises, va salut si pe voi cu drag si dor
La multi ani si multa sanatate si bucurii tuturor sarbatoritelor si sarbatoritilor, mamici si copilasi
Daiopri draga, iti multumesc de intrebare. Dupa ce am terminat cu succes cursurilesunt de 3 saptamani in practica pedagogica in care nu mai am timp nici sa respir. E mult mai multa munca decat pentru cursuri, intrucat predau si lucrez la planificari si caut resurse pentru lectii pana dupa miezul noptii. Trezirea la 6 dimineata, naveta de 2 ore jumate zilnic, 7 ore la scoala, al doilea job acasa, cu prichindeii, cam asta-i viata mea. Mai apuc sa fac si un pic de sport in weekend, la asta nu renunt, ca e baza sa ma tin pe baricadeDar vine ea si vacanta, si jumate din program e pe sfarsite. In ianuarie avem deja interviuri cu boardurile pentru angajari, de-abia astept.Sper sa lucrez in sistemul francofon de care m-am indragostit, mai degraba decat in cel anglofon, dar in final voi lua primul job convenabil care apare. Mi-am si facut deja planuri de ascensiune in cariera, sanatoasa sa fiu sa le pot realiza.
Mqqm, am vazut-o intr-o dimineata pe Denisa pe peronul din statia de metrou de la Yorkdale, de une iau eu trenul ce ma duce la scoala une-mi fac practica. Am recunoscut-o imediat, mergea asa cuminte, ganditoare, cu rucsacelul in spate.
Olga, multumesc mult de urari pentru Vlady si va asteptam cu drag la party saptamana viitoare
Acum va las ca trebuie sa fug la cumparaturi pentru mini-party-ul din seara asta, cel mare fiind programat pentru weekendul viitor.
Uf...inca doua saptamani, si ma voi bucura de 3 saptamani de vacanta wohoooooViva la vida!!!
Va dedic aceste piese dragi mie:
http://www.youtube.com/watch?v=44xirQ55IgA
http://www.youtube.com/watch?v=LVBsnpjooiA&feature=related
Hugs,
Mona
maru spune:
Mona, La multi ani pentru printul tau!
Sa fie sanatos, iubit si norocos, de restul o sa aveti voi grija
Mona_B spune:
Maru, multumim!
De fapt il sarbatorim de 2 ori, ca-l cheama si Andrei.
Toate cele bune si frumoase si Andreiutului vostru
philip spune:
Mona, la multi ani lui V si mai astept ceva poze noi cand ai timp si chef.
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
Daiopri spune:
Mona LMA pt baieteleul tau drag.
Dar pe al mic cine il vede?
Si nu imi mai amintesc daca am zis celor cu numele de Andrei, Andreea LMAZic acu
Ramasesem datoare cu un raspuns, gropitele le are de la tati al lor, cred, ca si motanul are, dar din cauza ca nu mai e dolofan nu se vad asa tare.
Si zic cred, ca am vazut la The Dr's ca cica ar fi un muschi defect de apar gropite in obraz
Asta e! Defect nedefect e al meu
Miki, al meu al mare nici acum la 6,5 ani nu vrea sa vada Nemo pe care l-a vazut cand avea 2,5-3 ani si a sarit camasa de pe el de necaz.
Si el era asa cu mama, tata si copilul. Dar apoi a mai uitat. Eu zic doar ca e familist
Imi pare rau de necazul cu grdinita. Of, of ca tare v-a mai zapacit.
Oana,si zici ca e mai bine la privata? Iar ma zapacesc de cap. Al meu pare ca invata destul al scoala lui ametita, chiar imi place invatatoarea, da cred ca nu am eu pretentii destule
Hai sa fiti cuminti sa nu va aduca mos Neculaie vreo nuielusa.
Diana eu nu zic nimic de nuia, dau direct cadourile
Numai bine tuturor
PS: ce sa fac eu cu bufeurile astea, ca ma zapacesc
nelia spune:
Eu intru asa si citesc doar ultima pagina, mai bine decit deloc...
Mos Niculae - aveam o poveste simpla si scurta despre mos Niculae si cea mai frumoasa gasita pina acum, am salvat-o undeva si le-o citeam... dar nu mai gasesc nici varianta tiparita, nici cea electronica. Am gasit alta pe net, nu e asa frumoasa, dar e scurta si le-o citesc in seara asta la culcare, dupa ce terminam gogosile si isi aranjeaza ghetutele:
Povestea lui Mos Nicolae
Seara lui Mos Nicolae. In noaptea de 5 spre 6 decembrie in fiecare an se spune ca Mos Nicolae vine pe la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti. Le lasa in ghete dulciuri si alte daruri, insa pe copiii lenisi si neascultatori tot el ii pedepseste.
E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Mos Nicolae, spre deosebire de Mos Craciun, nu se arata niciodata la vedere.
Povestea lui Mos Nicolae. Se spune ca insusi Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducandu-le dar de zestre, noaptea, fara sa fie vazut. Casa in care traiau cele trei surori era una foarte saraca. Tatal lor planuia sa-si vanda fetele, crezand ca astfel se va ajunge. Plansetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batranul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre aceasta nenorocire. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curand. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor. De atunci si pana in zilele noastre, in fiecare noapte de Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata.
Mos Nicolae la romani. La noi, in fiecare an, seara de 5 decembrie este foarte importanta pentru toti copiii. Ei isi pregatesc cu grija ghetutele si cizmulitele, le curata, le lustruiesc si le aseaza langa usa urmand ca a doua zi sa gaseasca in ele darurile mosului. Traditia spune ca Mosul aduce o data cu darurile si crengute argintii. Parintii isi avertizeaza copiii ca daca nu vor fi ascultatori, vor primi numai crengutele. Sfantul Nicolae este o prezenta foarte veche la romani, marcand un moment deosebit al anului, mult asteptat atat de copii, mai ales, dar si de adulti si reprezentand inceputul frumoaselor sarbatori de iarna.
Cit despre nuielusa... eu le-am citit direct pasajul din Ion Creanga, la fete, cam pe la 4 ani cred... e prea mic al tau, Diana, ca sa inteleaga, dar poti sa incerci... si apoi cind m-au intrebat ce e, le-am spus adevarul: pe vremuri, aceasta era metoda de pedeapsa, citeva nuieluse la fund. Tu le-ai luat? Da, dar nu multe, pentru ca eu eram cuminte. Nu au mai intrebat de atunci...
Noi facem biscuitei de casa (anul trecut am cumparat) sau muffins (anul asta facem gogosi) si punem dulciurile pe o farfurioara linga un castron cu lapte - mosu' vine obosit si bea un pic de lapte si maninca ceva dulce ca sa aiba putere sa mearga si la ceilalti copii (eu ma scol noaptea si iau din lapte si din dulciuri si ele sint tare surprinse ca mosu' chiar a venit...) Si le lasa in schimb dulciuri (in ghetutele pregatite de cu seara), nu prea le iau cadouri de mos Niculae pentru ca traditia e sa aduca dulciuri. Dar eu le pun si o nuielusa, asa, ca sa se stie... Si ele joaca teatru, cica oare de ce-o fi lasat-o mosu', ca ele au fost cumiiinti!
Mona, la multi ani baietelului tau! Si daca au mai fost sarbatoriti in zilele trecute, le urez si lor an multi si fericiti!
arturicii spune:
La multi ani tuturor sarbatoritilor, mai micuti si mai mari!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bunul, Mosul Nicolae
Lin soseste in odaie.
Si-n ghetutele curate
Incep iute sa se-arate:
Biscuiti, bomboane, bani,
Ciocolata, gologani.
Dar mosneagul nu mai stie:
Sunt reali sau jucarie?
Printre ghete asezati
Rad papucii mici, ciudati.
Ii explica papusica:
Sunt papucii lu'... pisica
Ioana,
~6ani, ~6ani, 18+
mikiion spune:
Discutie. Eu: citind pe forum, catre sot: dar tu stii ca vine Mos Nicolae?
El: Si ce?
Eu: Pai trebuie sa-i luam cadou lui Marc si mie
El: Pai nu e dupa Anul nou?
Eu: Nu , e zilele astea, dar nu stiu cand, pe 6 si sau pe 7.
El: Ei, bine.....
Ca sa vedeti ce doi aiuriti suntem..... La mine e scuza ca in zona mea din Moldova nu era obiceiul cu nuieluse. Cred ca e mai mult in Ardeal si Banat.sau cel putin parintii mei nu-mi lua nimic. Cred ca erau satui de sf. Mihai si apoi ziua mea in noiembrie
Deci in care noapte cade, ca sa-i dau macar o ciocolata lui Marc.
Va multumesc de raspunsuri. M-ati mai linistit.
Diana2007, pai Marc a trecut in extrema cealalta. De la comportamentul lui Victor de acum( cel putin in faza cu imbracatul dimineata, ne regasim si noi, vai ce-l chinuia pe sot, ca el ramanea singur acasa cu el si-l ducea la gradi dimineata) la ce e acum. Super sensibil si fricos. A fost intai teama de caini, care e insa dar s-a mai diminuat mai ales dupa intalnirea intamplatoare cu Toto de Pucku. Si acum e obsesia cu formatia completa, mami si bebe. Plus frica de toaleta. Plus cea de monstri. Vad ca incep sa-i fie frica sa intre in camera daca nu e lumina deschisa. Cand acum cateva luni intra si deschidea singur lumina...
Cred ca e o etapa, dar la noi a fost asa o schimbare radicala ca ne-a cam uimit. Al meu era inainte , gen explorator. O sa vad ce mai scrie prin carti. Ca am impresia ca nu am citit capitolul asta, ca nu ma interesa, ca al meu era opusul. Trebuia orit, nu impins de la spate.
Despre gradi. Sotul cand a vazut cum reactioneaza, a refuzat sa-l mute si le-a zis ca nu mai accepta mutarea. El e acum furios ca l-au pacalit,i-au zis ca e pregatit si ca oricum se joaca acolo cu ceilalti copii. Si ca sunt multi copii de 3 ani jumate in grupa aia. ( ceea ce era fals, sunt copii de 4 ani si care stau la masa si invata litere. )
Deci in teorie, el e la grupa veche, dar dupa 3 zile de insistente, ne-au promis ca-i pun numele in locul vechi. Acum sa vedem cum il reconvingem sa intre acolo. Ideea e ca l-au bulversat din nou, el fiind un copil care are nevoie sa faca toate intr-un ritm si ordine. Asta il securizeaza.dar oricum nu era normal sa-l mute dupa 2 luni jumate de gradinita.
Ana Stroe Multumesc de raspuns. Inseamna ca trebuie sa trecem iar pe la pediatru sa ne dea trimitere. Avem in sfarsit si rendez-vous la ORL. Noi avem de corectat r, care nu e absolut deloc pronuntat.Si sa fie analizat in ce situatie e. Oricum e in urma fata de copii care vorbesc o singura limba, dar comparativ cu cele 50 de cuvinte de anul trecut pe vremea asta, fara nici un verb intre ele, la frazele scurte pe care le face acum e un mare progres.
Mona La Multi ani pentru baietel!!!!Si felicitari pentru terminarea scolii. Vai ce scurt a fost. Daca incercam in directia asta aveam nevoie de 2 ani de scoala, ca sa ma recunoasca. E mai rapid la voi.
La noi a cam fost frig azi, dar macar am fost sucutiti , pana cum, de viscol si zapada. E chiar straniu ca la ora asta nu e zapada pe jos.
Mona_B spune:
Hey, iata ce repede ajunsei din nou la sezatoare
Ascultam niste piese pe U2Be si mai citeam pe ici pe colo sa fac rost de niste jocuri hazlii pentru micutii mei de-a 3-a si a 4-a, ca Doamne greu ii mai fac sa stea locului sa asculte. Da-s dulci foc, mai ales cand vin in jurul meu si ma curpind cu bratele
Miki, as fi vrut eu sa fiu gata, dar n-am terminat decat semestrul intai, din ianuarie il incep pe-al doilea,care se termina pe 30 aprilie. E cool ca doua zile pe saptamana nu am deloc cursuri, sa vezi ce le dorm, sa recuperez lipsa de somn din ultima perioada.
Da stiu ca greu recunosc quebecosii diplomele, am un coleg de-acolo care face aici programul, apoi vrea sa lucreze un an aici si se-ntoarce in Que. El zice ca e bine vazut programul de la Ottawa acolo. Are 55 de ani si e bunic, dar invata cot la cot cu noi Din ce zona a Moldovei esti?
Daiopri, de mezinul meu vede buna-sa, draga de ea,care face fata cu succes sarcinilor. Dupa ce-a crescut alti trei, pentru ea e floare la ureche sa se ocupe de el,caci suntem si norocosi cu Aidan, adoarme singur atat ziua cat si noaptea, nu-i deloc plangacios, satul si schimbat sa fie. Dar ce ma bucura cel mai tare e faptul ca mananca frate de rupe. Lapte, legume, fructe de tot felul. Si pan-acum n-a avut nici un bai.
Asta-seara i-am dat frisca de pe tortul lui frate-sau, caci se uita cu jind cum mancam noi. Era ceva zahar rafinat pe-acolo,de care nu voiam sa-i dau pana merge la scoala, dar prea ii lasa gura apa.
Promit ca in vacanta pun niste poze.
Nelia, voi cum mai sunteti?
Va mai amintiti piesa asta? Imi aminteste de perioada cand mi-am cunoscut consortulsi ne-am petrecut prima vacanta in tabara la Costinesti:
http://www.youtube.com/watch?v=iyfu_mU-dmo