Lectura de Craciun

Lectura de Craciun | Autor: RWheelwright

Link direct la acest mesaj

In curand vin Sarbatorile si eu, fetelor, spre deosebire de anii trecuti (care au fost mai tristi), as vrea sa le simt din tot sufletul anul acesta. Si ce m-ar delecta mai mult decat lectura?
Mi-am propus, asadar, ca incepand de maine sa citesc pe parcursul lui decembrie numai carti-nuvele-povestiri, s.a. care sunt... in spiritul Craciunului. Vesele sau nu, dar sa aiba tematica asta sau, ma rog, acolo, o mica legatura . Asa imi propun si legat de filme, dar pentru asta deschid eu un subiectel la sectiunea de filme.
Revenind la carti, daca as da un 'google' as gasi o multime de titluri ca inspiratie, insa parerile si experientele voastre mi s-ar parea cu siguranta cu mult mai valoroase, mai personale... De altfel, tot verific "Clubul cartilor" in fiecare zi! Dependenta.

Asaaaaa - si m-am gandit eu sa incep lista cu niste opere de Charles Dickens - celebra A Christmas Carol (Poveste de Craciun), The Chimes (Clopotele) si The Cricket on the Hearth (Greierele de pe vatra sau Greierele de la gura sobei - nu stiu exact cum s-a tradus titlul in romaneste ). Le am pe toate trei reunite intr-un singur volum - "The Christmas Books" (ma enerveaza ca scrisul e minuscul, dar sper sa trec si peste asta.... ).
Deci, va astept.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Ma mir ca nu e nimeni interesat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Eu sunt interesata , dar nu stiu ce sa recomand , asa ca asteptam sugestii ...
Poate daca se largeste un pic tema , de ex si romane/povestiri cu atmosfera vesela si happy-end , de asortat cu stralucirea sarbatorilor de iarna ?
Sau ne apucam chiar noi de mini-scenarii , de ex. ce personaj (sau autor) literar (sau de film) ne-ar placea sa primim in vizita in perioada sarbatorilor ?

RWheelwright pt.ideea asta frumoasa

http://bazar-livresc.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Citat:
citat din mesajul lui monixy

Eu sunt interesata , dar nu stiu ce sa recomand , asa ca asteptam sugestii ...
Poate daca se largeste un pic tema , de ex si romane/povestiri cu atmosfera vesela si happy-end , de asortat cu stralucirea sarbatorilor de iarna ?

Daaa, pai ai vazut ca am scris "sa aiba tematica asta sau, ma rog, acolo, o mica legatura". Asa, ceva sa ne duca cu gandul la Sarbatori....
Intre timp - minune! - chiar m-am apucat de "O poveste de Craciun" si bineinteles ca imi place!
Asteptam si alte cititoare interesate sa ne spuna ce au citit - nu neaparat recent - pe aceasta tema.

Si, Monixy, multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Citeste MOS CRACIUN A CAZUT DIN CER,de Cornelia Funke,editura Rao...O carte pentru copii dar si pentru adulti...Am citit-o de curand c...O recomand cu caldura!

Mergi la inceput