Se trezeste plangand

Se trezeste plangand | Autor: alinushca

Link direct la acest mesaj

Am un baiat de 1 an si 1 luna. Cam de cand a devenit mai constient de el, sa zic de pe la 4-5 luni, si posibil legat de faptul ca am locuit intr-o garsoniera deci am stat mereu impreuna, daca se trezeste si nu ma vede langa el (fiind prin alta parte a casei), incepe instant si plange neconsolat. Greu il linistesc.
Dormim impreuna ce-i drept tot de pe la 5-6 luni. Se mai trezeste plangand uneori si fara sa apuce sa vada mai intai daca sunt sau nu langa el.
Sa imi fac probleme? L-as putea ajuta cumva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:Cand adoarme esti langa el? Daca asa s-a obisnuit de mic, probabil esti pentru el un foarte important reper in spatiu. Daca adoarme cu tine si cand se trezeste tu nu mai esti acolo traieste aceesi senzatie pe care as trai-o eu daca m-as culca la mine in dormitor si m-as trezi intr-un loc necunoscut. Probleme n-ai de ce sa-ti faci dar cred ca poti sa-l ajuti introducand in ritualul somnului si o alta constanta in afara de tine. Un plus, o jucarie preferata, langa care sa adoarma si sa ramana langa el dupa plecarea ta. Ar mai fi jocul de-a cucu-bau (iesi din camera, continui sa vorbesti cu el, te intorci...in mod repetat), insa am impresia ca la voi nu este cazul...ala se aplica la copii mici care plang atunci cand iesi din camera. La voi inteleg ca e doar o problema legata de somn.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Asa a fost si pustiul meu. Se trezea si noaptea sa verifice daca sunt langa el, iar daca nu, ma striga, plangea... De-abia pe la 3 ani jumatate, cred, a realizat ca sunt in camera vecina, sau in casa pe undeva, si ca indiferent pe unde as fi, ma gaseste. Pur si simplu, cred ca asa sunt unii copii, mai anxiosi.
La 2 ani oricum o sa te confrunti cu 'anxietatea de separare', care nu are legatura cu dormitul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Este varsta la care copilul crede ca daca pleci, nu te mai intorci la el. Spune-i ca el are acum camera lui, si mami cu tati camera lor, dar tot impreuna stati, si el poate veni oricand la voi. Asigura-l ca orice plecare de langa el nu inseamna despartire. Baietelul meu facuse o asemenea depresie cand am stat mult timp in spital inainte si dupa nastere, plangea daca nu-l aduce tati la spital sa ma vada, si trebuia sa se asigure ca nu ne despartim niciodata.
Ori de cate ori este nevoie sa pleci fara el undeva, spune-i ca pelci, sa nu dispari pur si simplu fara ca el sa stie, si asigura-l ca vi imediat ce termini inapoi la el.
Cum spunea Ioana, este o faza si va trece.


*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*~*.*
Luana 10 months *..*..*..* Light a candle for Alma *..*..*..* Sea drop Maria

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for in my ever hopeful quest for life fulfilled.
You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput