De urgenta usturoi la geam

De urgenta usturoi la geam | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Pentru cine mai are timp = puneti de urgenta usturoi la geamuri, asta noapte e noaptea Sfantului Andrei.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Gata, s-a facut, acuma imediat leg funia de usturoi de termopan! ...

Dar ne spui si noua la ce serveste aceasta bizara actiune? Nu de alta, dar parca-parca simt eu ca mai trebuie si vreo cimilitura, vreun descântec ceva... Altminteri poate nu iese vraja :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Gabi, se spune ca in noaptea Sfantului Andrei mortii invie, spiritele bantuie si cica nu ar fi deloc indicat sa iesi la plimbare pe strazi dupa lasarea intunericului.
Acum, nu stiu ce rol are usturoiul, ala este valabil doar impotriva vampirilor, dar parca aia pot bantui in orice noapte, iar restul bazdaganiilor de Sf Andrei nu se impiedica ele de un catel de usturoi .
Adica: poti dezlega funia de usturoi de la termopan, da ai grija sa tragi jaluzelele si nici cu coada ochiului sa nu te uiti pe geam .

I am alive and I am here forever
Michael Jackson

I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Dragii mei, ati intarziat! (Sper ca nu v-au atacata varcolacii si alte bazaconii) Usturoiul trebuia pus la geamuri aseara, adica in noaptea spre Sf. Andrei.
Deci, avand in vedere ca ati scapat cu bine....
La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Dar ne spui si noua la ce serveste aceasta bizara actiune? Nu de alta, dar parca-parca simt eu ca mai trebuie si vreo cimilitura, vreun descântec ceva... Altminteri poate nu iese vraja :(

http://www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=544

"In credintele poporului roman de pretutindeni, in noaptea de catre Sf. Andrei, pe 29 noiembrie, ies sau umbla strigoii. Cine sunt strigoii? Sunt spirite ale mortilor, care nu ajung in lumea de "dincolo" dupa inmormantare, sau refuza sa se mai intoarca "acolo" dupa ce isi viziteaza rudele, la marile sarbatori calendaristice.

Strigoii morti devin foarte periculosi pentru cei vii: iau viata rudelor apropiate, aduc boli, grindina si alte suferinte. Dupa relele provocate si locul unde activeaza, ei pot fi de apa si de uscat, de vite si de stupi, de ploi si de foc. Ei calatoresc pe Pamant si pe ape, strigand si miorlaind, calare pe melita, pe coada de matura, pe butoi sau in butoi.

Prin unele parti, se crede ca acesti strigoi iau coasele si limbile de melita pe care le gasesc pe afara, prin curtile oamenilor si se duc la hotare, unde se bat cu ele. Femeile au grija ca asemenea obiecte sa nu fie lasate afara. Se mai spune ca ei danseaza pe la raspantiile drumurilor, pana la cantatul cocosilor. Ei se bat cu strigoii vii, adica cu strigoii-oameni. A doua zi, acestia se cunosc dupa zgarieturile ce le au pe fata.

Babele sau oamenii-strigoi, inainte de a iesi din casa pe horn, se ung pe talpi cu untura. Adeseori ei trag si clopotele pe la biserica. Cand nu au cu cine sa se razboiasca, se duc pe la casele oamenilor, dar toate gospodinele au luat masuri de aparare: au mancat usturoi, s-au uns pe frunte, pe piept, pe spate si la incheieturile trupului. Au uns ferestrele, usile, hornurile, scarile, clantele usilor, boii si vacile la coarne, clestele, lada si toporul. Pe alocuri, usturoiul este tavalit mai intai prin funingine. Unii astupa si hornul sobei. Daca strigoii nu gasesc nici un loc pe unde sa intre in casa, atunci cauta sa-i cheme afara pe cei dinauntru. Strigoiul vine si striga la fereastra: "Ai mancat usturoi?". Daca omul raspunde, il muteste; iar daca tace, se duce in treaba sa si incearca pe la cei care n-au mancat usturoi."

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Pentru cine mai are timp = puneti de urgenta usturoi la geamuri, asta noapte e noaptea Sfantului Andrei.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Dar e chiar musai ! Am fugit ca poate vine vreun strigoi si ma ia . ....Dar mai bine ma duc sa mananc niste peste cu usturoi

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

mi-e dor de timpurile de alta dat', mi-e dor de copilarie. As vrea sa ma fi nascut cu vreo 50 mai devreme, sa nu fi plecat din Romania, sa traiesc alaturi de oameni care inca mai cred in obiceiuri si superstitii, sa-mi cunosc vecinii de la nume pana la povestea vietii lor.Acum totul e schimbat, modernizat, a inceput sa fie si in Romania ca prin alte tari, nu prea mai creste lumea pasari si animale la casa, nu mai sta la barfe cu vecinii si nu mai merge la cerut o canita cu zahar sau cu ulei. Da,stiu ca vremurile de altadat erau mai grele ca acum, dar parca erau si mai frumoase.

Stau la bloc. Nu-mi cunosc nici un vecin. Nici ei nu se cunosc intre ei. Era la fel si cand stateam la casa. Nu-mi bate nimeni la usa sa-mi ceara o cana cu zahar. Nu intereseaza pe nici un vecin viata mea pt ca NIMANUI NU-I PASA. Nu are rost sa pun usturoi la usa pt ca aici nici Sfantul Andrei nu vine

Da, stiu, bat campii...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aniela23

mi-e dor de timpurile de alta dat', mi-e dor de copilarie. As vrea sa ma fi nascut cu vreo 50 mai devreme, sa nu fi plecat din Romania, sa traiesc alaturi de oameni care inca mai cred in obiceiuri si superstitii, sa-mi cunosc vecinii de la nume pana la povestea vietii lor.Acum totul e schimbat, modernizat, a inceput sa fie si in Romania ca prin alte tari, nu prea mai creste lumea pasari si animale la casa, nu mai sta la barfe cu vecinii si nu mai merge la cerut o canita cu zahar sau cu ulei. Da,stiu ca vremurile de altadat erau mai grele ca acum, dar parca erau si mai frumoase.

Stau la bloc. Nu-mi cunosc nici un vecin. Nici ei nu se cunosc intre ei. Era la fel si cand stateam la casa. Nu-mi bate nimeni la usa sa-mi ceara o cana cu zahar. Nu intereseaza pe nici un vecin viata mea pt ca NIMANUI NU-I PASA. Nu are rost sa pun usturoi la usa pt ca aici nici Sfantul Andrei nu vine

Da, stiu, bat campii...

Toate ca toate, dar ma bucur sincer ca nu mi se întâmpla chestia cu vecina care îmi bate la usa ca sa îmi ceara o cana cu zahar ...
(si cu ocazia asta eu ar trebui s-o poftesc în bucatarie, la un taifas, la o bârfa mica?... multumesc, mai bine fara )
poate nu-s eu destul de romantioasa, dar chiar nu-mi lipseste asa ceva . Pe de alta parte, sper ca nimeni nu se plânge ca s-a inventat masina de spalat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

gabi3604, mai rar m-am intalnit cu umor ca al tau .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

gabi3604, mai rar m-am intalnit cu umor ca al tau .

nici nu mi-am propus sa plac cuiva când am pus întrebarea aceea.

în rest, o sa încerc sa supravietuiesc devastarii pricinuite de faptul ca tu nu îmi apreciezi umorul

Mergi la inceput