reactii adverse la vaccin??

reactii adverse la vaccin?? | Autor: bobocel_07

Link direct la acest mesaj

Ieri mi-am dus catelusa la medicul veterinar pentru vaccin si deparazitare.Deparazitare i-am mai facut-o dar vaccin nu, pana acum.Inainte sa ma duc cu ea i-am dat sa manance gandindu-ma ca o sa stau mai mult pe acolo medicul veterinar fiind foarte ocupat si cautat de toata lumea.Dupa vaccin am ajuns cu ea acasa si chiar cand sa ma dau jos din masina a vomitat pe scaun si pe mine.M-am gandit ca este de la pastila de deparazitare pentru ca medicul i-a bagat-o pe gat si am zis ca i-a venit inapoi.Am sunat medicul si mi-a zis ca a doua zi sa ii dau cealalta jumatate de deparazitare deoarece prin voma pe prima o eliminase.Dupa o ora am iesit sa ma joc scu ea si surpriza era foarte molesita nu putea sa tina ochii deschisi, vomita si nu se apropia nici macar de mancarica ei favorita.M-am speriat teribil si am incecat sa sun veterinarul dar avea telefonul inchis.Dupa alte cateva ore si-a revenit si a mancat.Intrebare mea este daca e de la vaccin sau nu? peste o saptaman medicul m-a chemat iar pentru alt vaccin nestiind de unde provine catelusa si daca a mai facut vaccin, a zis ca este bine sa ii mai faca unul pentru imunitatea .Acum stau in dubii, sa ma duc sau nu?Daca pateste ceva?A mai patit cineva asa ceva?

alexia_07

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Abia acum vad mesajul tau. Ce face catelusa, este bine ?

Eu am avut problema asta la pisica, cand i-am facut primul vaccin avea deja vreo 3-4 ani, si era vaccin polivalent. A avut vreo 2 zile febra si nu a mancat nimic. Stiu ca i-am dat 1/2 pastila de algocalmin si si-a revenit.

La caini am facut vaccinele esalonat si a fost OK

Toate cele bune !

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Multumesc ingridnen pentru raspuns.Da, acum catelusa este bine insa mi-e tare frica ca la urmatorul vaccin care este peste cateva zile va reactiona la fel.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ma uit acasa in carnetelul cainilor sa vad cam la ce interval le-am facut vaccinurile (au trecut 6 respectiv 7 ani de cand i-am luat ).
S-ar putea ca acum organismul catelusei sa nu mai reactioneze asa violent si sa treceti cu bine peste vaccin.

Ingrid

Mergi la inceput

Sper si eu sa nu mai fie probleme la vaccinul de poimaine.Am emotii si sper sa iasa totul bine.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Eu, pastila pentru deparazitare i-o dau ,dimineata ,cu 15 minute inainte de a-i da mancare. Asa mi-a spus dr veterinar.
La vaccin, intotdeauna mi-a spus ca poate avea reactii la modul de a i se umfla boticul. Nu am avut pr de acest gen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

buna,alexia.de cate ori am vaccinat un animalut,am fost avertizata asupra faptului ca e posibil sa fie in orele urmatoare 'putin apatic'.ei bine,asta nu s-a intamplat...erau la fel de vioi/vioaie ca inainte:) s-a intamplat ca o catelusa pe care eu am vaccinat-o in cta sa fie adoptata,iar ultimul vaccin a fost facut de noii stapani,intr-un alt oras..mi-au spus ca a avut reactii f urate,cu spasme.vet-ul meu a zis ca e posibil sa fie de vina vaccinul administrat,schimbandu-se firma...si de ce nu,din nefericire,chiar doza:(
cu voma...n-am nici cea mai vaga idee.multe animale fac asta pe fondul unei parazitari interne masive.dc iti este dificil sa ii administrezi pastiluta de deparazitare,imparte-o in sferturi si introdu-o in bucatele de carnita din conserva sau parizer(nu stiu de ce,dar sunt innebunite animalele dupa parizerul asta,desi nu le face bine si nu este recomandat sa fie introdus in alimentatie)...ceva ce nu ii dai in mod obisnuit,cam asa ceva...si o urmaresti pt a te asigura ca a mancat 'tratamentul':)sa intrebi vetul cand ii faci rapelul la deparazitare;facute dupa ureche afecteaza ficatul animalului,de-asta unii recomanda in acelasi timp si un protector hepatic...
mult succes,sa fie totul bine si nu ezita sa termini schema de vaccinare a catelusei,care este f importanta pt sanatatea ei ulterioara.numai bine si tine-ne la curent,da?

Mergi la inceput

Am ajuns tocmai azi sa-i fac vaccin si are aceleasi simptome ca data trecuta, plus ca, cherlalaie cand o iau in brate probabil o doare piciorul.I-am spus doctorului despre stare de rau a catelului la primul vacccin si nu prea mi-a dat multe explicatii.Sper sa ii treaca repede ca data trecuta dar ma ingrijoreaza ca o doare piciorusul.

alexia_07

Mergi la inceput