Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisu_bun spune:

Buna ziua.
Am sa incerc sa fiu ceva mai specifica.
Ma intereseaza legea privind concediile pre- si postnatale, cand se poate intra in acesta si in ce conditii.
Ma mai intereseaza daca parintii au dreptul la vreun fel de venit platit de firma angajatoare la nastere (la fel in cadru legislativ).
Si ma mai intereseaza si in ce conditii viitoarea mama are dreptul la program mai scurt de lucru si in ce conditii.
Banuies ca de concediile medicale (de risc) se iau de la medicul ginecolog sau cel de familie in cazul in care exista motive.
Va multumesc tare mult si sper sa ma puteti ajuta sa aflu despre aceste lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Desi s-a tot raspuns si ras-raspuns si ar fi suficient sa citesti subiectele de profil am sa ras-raspund.
Concediul de maternitate se acorda pe o perioada maxima de 126 de zile din care obligatoriu 42 de zile postnatal.
CIC se acorda maxim pana copilul implineste 2 ani si incepe cu mici exceptii din a 42-a zi de la nastere

mama are dreptul la un salariu in plus de la serviciu pentru copilul nascut. Daca nu lucreaza tatal are acest drept.

Ce mai doreai sa stii?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali_me spune:

Buna ziua. Am si eu niste nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta. Am intrat in concediu prenatal pe data de 1-04-2010 si dpn este pe 28-05-2010,intrebarea mea este ce trebuie sa mai plateasca unitatea la care lucrez pt cartea mea de munca din momentul in care am intrat in concediu prenatal, mentionezca firma e a mamei si contabila ne-a spus ca trebuie sa platim normal pana nasc. Concediile trebuiesc depuse de ea si unde se vireaza acesti bani? Ea ne-a spus ca sunt foarte mici sansele sa vedem acesti bani

Mergi la inceput

sa platiti normal ce? Trebuie sa suspende contractul de munca la ITM. Trebuie sa faca statul de plata in conformitate cu concediul medical cod 08 daca nu ma insel. Trebuie predate la casa de asigurari de sanatate. Trebuie facute demersurile la Casa de sanatate pt a va incasa banii de acolo (in trezorerie trebuie deschis cont - apoi virati in cont curent bancar si ridicati numerar de acolo). Nu e nici o filosofie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali_me spune:

Mersi mult de raspuns. Cred ca d-na contabila e foarte comoda si nu prea are chef de deplasari si e mai usor sa zica ca bani sunt greu de recuperat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisu_bun spune:

Buna. Multumesc pentru raspuns, intre timp am citit si cam tot ce s-a scris, inclusiv ordonantele. Vroiam sa mai stiu daca orice gravida are dreptul la scurtarea programului de lucru prin recomandarea medicului de familie, nu am inteles foarte bine ce scrie in oug, insa asta am sa intreb si la medicul la care ma mut, in speranta ca a mai facut asa ceva.
Multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

buna ziua! din ce citesc sper ca sunt la topicul bun ... am o nelamurire in ce priveste reinceperea job- ului... vreau sa intrerup cic- ul dar sa incep munca altundeva, nu la vechiul serviciu. cum se procedeaza? trebuie sa lucrez musai la vechiul job o perioada? pot doar sa solicit actele si atat? pot sa ma constranga in vreun fel sa ma intorc la ei ?
multumesc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisu_bun

Buna. Multumesc pentru raspuns, intre timp am citit si cam tot ce s-a scris, inclusiv ordonantele. Vroiam sa mai stiu daca orice gravida are dreptul la scurtarea programului de lucru prin recomandarea medicului de familie, nu am inteles foarte bine ce scrie in oug, insa asta am sa intreb si la medicul la care ma mut, in speranta ca a mai facut asa ceva.
Multumesc inca o data!

orice gravida poate beneficia de reducerea timpului de lucru daca serviciul pe care il presteaza prezinta risc asupra viitorului copil. deci nu asa - sunt gravida deci vreau program redus.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui futuremother

buna ziua! din ce citesc sper ca sunt la topicul bun ... am o nelamurire in ce priveste reinceperea job- ului... vreau sa intrerup cic- ul dar sa incep munca altundeva, nu la vechiul serviciu. cum se procedeaza? trebuie sa lucrez musai la vechiul job o perioada? pot doar sa solicit actele si atat? pot sa ma constranga in vreun fel sa ma intorc la ei ?
multumesc

Trebuie sa revii la serviciul actual si sa-ti faci lichidarea. termenul poate fi de la 0 zile pana la 15 iar daca ai functie de raspundere pana la 30 de zile. Dupa ce iti inchei actualul contract desigur poti sa mergi in alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns futuremother spune:

multumesc pentru raspuns marius!

Mergi la inceput