**Zmeurici de iulie-august 2009 (16)**
Raspunsuri - Pagina 9
uliiasi spune:
Pup la zmeurici!
Am fost si noi la o plimbarica de o ora, cam frigut de mi-au inghetat urechile.
Uite nu stiam de chestia cu articulatiile pana sa citesc la voi. Si eu sunt tare ruginita si noaptea sau dimineata cand ma duc si eu la baie abia merg, am impresia ca am niste lemne in loc de picioare. Deci o sa treaca....eu ma gandeam ca e din cauza ca nu am mai facut sport...
In legatura cu parul...cred ca in curand voi ramane fara. Si cand imi scot elasticul de par din cap e plin de par...Odata s-a prins David cu mult avant de parul meu si-a tras...a ramas cu un smoc in mana frate, parca a rupt iarba de pe camp, am ramas socata.
Azi noapte iar mi-a servit program de trezire din ora in ora. Odata manca, odata scancea si vroia leganat. Nu stiu ce are, deja ma baga la idei. De ce nu poate dormi? De ce se tot trezeste plangand? Ma rog, nu plange serios, doar scartaie si vrea consolat...il iau in brate, intr-un minut doarme...dar somnul meu a zburat pe geam.
Azi n-am mai baut cafea, incerc sa elimit tot ce ar fi de eliminat. Am tinut juma de zi geamul deshis sa fie bine aerisita camera, bag umidificatorul in functiune mai mult, fac si eu ce pot. Nu ma deranjeaza daca se trezeste de 3-4 ori sa manance si apoi se culca la loc. Ma deranjeaza ca se trezeste plangand si nu stiu ce-l supara...
Fetele care aveti umidificator, cat timp il folositi? Il lasati toata noaptea? Ca eu il las doar seara vreo ora si atat. Oare ar trebui sa-l las mai mult?
In seara asta o sa incerc si faza aia cu pusul unui tricou cu mirosul meu langa bebe, am auzit ca le da o stare de confort daca simt mirosul mamei.
Maine va spun cum s-a compoartat. Sa zicem ca rezist a doua zi daca e sotul acasa si-l ia vreo ora si ma mai odihnesc putin, dar daca el pleaca la servici, nu stiu cum fac fata la cat de zombie sunt.
Si cu lapticul..inca sunt obsedata de faptul ca nu am suficient. Maine inainte sa pape la o masa o sa scot cu pompa din ambii sani sa vad cat iese si laptele ala o sa i-l dau cu biberonul. Ar fi mai usor sa-i fac proba suptului, dar nu am cantar asa ca incerc asa de data asta, macar sa vad ca am macar 120 ml...
In alta ordine de idei, in weekend facem bradutul si sunt asa nerabdatoare! O sa pun poze.
Pup la tufa, sa aveti o searalinistita si o noapte usoara!
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)
uliiasi spune:
A, ammutat pozele de pe photobucket pe picassa, sunt mai usor de pus si e mai usor de vizulizat. Testez acum si io daca se vad la semnatura.
sara_amira09 spune:
Hai salut!
Am si eu un moment de respiro... am terminat mancarica si stau si eu un pic relaxata. Sara e plecata cu ta-su la bunica. Soacra mea sta pe aceeasi strada cu noi, si ori de cate ori am treaba o imbrac si o trimit cu ta-su. Pana acum nu am lasat-o niciodata acolo fara unu din noi. Nu stiu de ce dar ....parca nu am incredere in nimeni.![]()
Offf vad ca vorbiti de efecte adeverse ale vaccinului....Maine cred ca il facem si noi.Imi fac atatea griji...
Rallu- noi suntem nascuti in Romania si facem absolut toate obiceiurile de aici.Abia asteptam sa vina Mos Nicolae saptamana asta.In afara faptului ca nu mancam porc si ca ne rugam la Allah nu exista nici o diferenta.
Nu am de ce sa ma supar stai linistita.
Ma duc sa vad cum a iesit ciorbitza si revin!
Giova spune:
si noi avem poze:
http://www.dropshots.com/edi_marco#date/2009-11-26/19:04:47
de aici in jos.
Uliiasi eu ma spal cu revalid si nu mai pica asa.
Pony nu am auziot de aceste vit....eu sunt cam afoana la cap. asta ca nu le dau copiilor asa ceva
.
Rallu asa e...cu iesirile. naspa babetele ce sa mai zic...cred ca doar ele au prioritate....eu m-am certat cu una acum vreun an jumate ca a urlat la marco sa nu se mai dea cu moto in parc, ca doarme nu stiu ce bebe acolo. a venit copilul plangand la mine....mamam ce m-am luat de ea.
Lucialu vazut pupa bruneta...tare mumoasa mai este.
Moni mai framanta-te putin
.....nu stiu ce sa zic, fa cum crezi si cum simti. Nu am gasit la carrefour in oradea nicio costumatie pt. baietei mai mari...si alea de bebei erau putine...2 modele de salopete
.
Ma inspaimantati cu vaccinul de 4 luni...dar la 2 de ce nu au facut? ca e acelasi![]()
imediat iesim la aer...sa vedem si artificiile.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
ClaraJ spune:
Buna mamicute,
MONILAND - si piticul meu papa formula dar nu voi introduce diversificarea pina la 6 luni. Si da, si eu consider ca e foarte important ca el sa stea foarte bine in sezut pentru a-l putea hrani/ se hrani cum se cuvine. Oricum, laptele (fie el matern sau formula) va ramine baza pina la virsta de un an; de asemenea unul din motivele pentru care nu incep mai repede e si faptul ca sistemul lui digestiv nu e pregatit pentru solide pina la aceea virsta. Tin minte ca acum citeva capitole am dat citeva citate din cartea lui Sears, "The Baby Book" care explica ce si cum.
Am inceput si noi pregatirile pentru Craciun ( adica sa cumparam cadouri) da' e cam greu cu bebe la cumparaturi. Bryce al meu uraste scaunul de masina si se cam plictiseste cind nu se intimple nimic distractiv pentru el...Da' o sa vina mama soacra si o sa dau o fuga fara el... Soata la munci, vine acasa doar la sfirsitul saptaminii. Deci, chiar sunt o mami full time.
GIOVA - sunt super simpatici piticii tai. Da' cred ca e greu, nici nu vreau sa ma gindesc cum o fii cind Bryce o sa mai aiba un fratior sau o surioara.
Apropos de somn....Bryce azi noapte s-a trezit la 1, 3,5,7, iar acum scriu cu el in brate, ca de la 7 nu mai are chef sa doarma. Da' in general, el doarme cam 4 ore legate in timpul noptii si dupa aia papa din 2 in 2 ore.
Cam atit,
AH, DA, LA MULTI ROMANILOR DE PRETUTINDENI!!!!!!!!!
Pupam dulce,
Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan
uliiasi spune:
Giova, incredibil cat de frumos se iubesc copilasii tai. Edi e in al noulea cer cand se joaca Marco cu el. Si se vede cu ochiul liber cat de tare il iubeste Marco pe Edi. Cred ca-ti creste inima cand ii vezi.
Noi la vaccinul de 4 luni am avut fix aceleasi reactii ca la vaccinul de 2 luni. Nimic in plus, nimic in minus. N-a facut febra, dar a fost foarte agitat seara, a plans mult, se vedea ca nu se simte bine. I-am dat doar paracetamol supozitor si in rest tinut in brate. Dupa ce l-am culcat seara, la prima trezire de papa noaptea deja nu mai avea nimic.
ungaras spune:
Giova, Maria-Catalina nu il face ca e prea mica, de aceea l-am facut noi, ca sa o protejam pe ea, sa nu venim acasa cu gripa.Am vazut pozele, frumosi baieti ai si daca ar avea si o surioara cred ca ar iubi-o mult. Nu e decat o singura cale sa aflii daca o sa fie fetita![]()
Zici ca nu stau baietii tai cuminti la masa? foarte bine. Ce vrei sa le povestesti, ca ati fost la Felix si ca au fost ca ingerasii? Plictisitor. Asa e viata mai frumoasa, sa ne tina in alerta.
Imi aduc aminte de cand eram mica, la herculane cu mama, in restaurant; la fel imi zicea:uite fetita aia ce cuminte sta la masa cu bunica ei, si mananca cu cutitul si furculita. Iar eu ii raspundeam ca probabil e tare bolnava. Imi placea mult sub masa.
Cum ziceam ieri ,incerc sa ii raresc mesele Mariei-C si a papat in 24 de ore de 6 ori, am calculat, 1l laptic. Doar ca eu saream cu lapticul de cate ori parea ca ii e foame. Ce imi place acum e ca ii este foarte foame, nu se mai intinde, nu mai intoarce capul, papa tot, nici nu respira.
Acum i-am facut baita, a papat, i-am facut manichiura si nanitza.
, noapte buna!
http://picasaweb.google.nl/glasiuli
Dienuta79 spune:
Buna seara la mamicutze!!!
Giova ieri a nins vreo 3 ore,nu s-a asezat deloc,azi a fost frig 7 grade,dar nu a mai nins.Bafta multa maine la vaccin si sa nu aiba efecte adverse.Maine bebeii nostri fac 5 lunite,ce a mai trecut timpul.

Sa aveti o seara linistita.
Dienuta mamica fericita de bebe ALBERT ANDREI 02.07.2009
Moniland spune:
Ungaras, bravo tie! Ai vazut ca e mult mai usor asa cu mesele. Deci mese din 4 in 4 ore si apoi din 5 in 5 ore. Pana la urma o sa ajungi si tu la un program cu ore fixe si 5 mese/zi. Iti va fi mult mai usor si ea va stii cand vine ora mesei.
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
buburuza1979 spune:

ca de obicei la ore tarzii... si mai sunt si in urma rau! sa vedem cat apuc sa recuperez!
inuta belea sfatu' cu tuica!
Alinutza
lucialu intr-adevar am deschis subiectul acela cu BLW-ul ca sa facem schimb de experienta cu mamici de nezmeurici (vorba ta)! si apropos de problema ridicata de mamidevladut, cica la 6 luni pot papa linistiti , mai ales ca legumele tari se dau la steamer ca sa fie suficient de moi pt gingiile lor. inca cercetez pe subiect asa ca nu vreau deocamdata sa vorbesc prostii... ma gandesc ca nu de nebuni au scos carti pe chestia asta si zic ca la 6 luni e ok de inceput!
ah si am vazut ca s-a creat o confuzie mica... spre deosebire de diversificarea normala (cea cu piureeuri) asta nu se aplica mai devreme de 6 luni, pentru ca abia atunci bebe e suficient de matur (digestiv, reflexul limbii, etc. etc.)! gasisem undeva (prin netul asta mare
) ca daca e musai sa incepi mai devreme (adica in jur de 4 luni) e indicat sa se mearga pe clasic. cum regasesc informatia dau link aicilishea pt. lectura 
pony asa cum au mai zis si fetele, nu te mai simti aiurea ca a trebuit sa incepi diversificarea mai devreme. fiecare copil e unic si nimic nu e batut in cuie in privinta cresterii lor. acum informatii si sfaturi exista o caruta... iar noi ne mulam pe copil si alegem ce consideram ca e mai bine. si sa iti zic si o povestioara. a mamei mele care a crescut 3 copii! io cea mai mare am papat titi 6 luni; sora mea, cea mai mica, 4 luni ca mama a trebuit sa reinceapa munca; fratele meu e mijlociu si cu el a patimit enorm. nu vroia sa manance lapte nici la titi nici la bibic. a facut 3 mastite in 2 luni! cand a vazut asa problema si mai ales ca nu lua deloc in greutate la sfatul doctorului (acelasi cu care a crescut pe toti 3) a trecut pe diversificare! la 2 luni fratele meu manca mar ras cu biscuiti cu lingurita! chinul de pe lume ca era mic si impingea tot afara... nu statea in fundulet, etc. va dati seama! dar nu a avut de ales! copilul refuza orice lichid din orice recipient si deja neluand in greutate s-a pus problema diversificarii atente! asa ca se mai intampla si din astea! e bine ca totusi papa ceva si nu intra de tot in greva foamei! 
exact cum zice si LuisaTL, diversificarea (ca si multe altele) se face personalizat in functie de fiecare copil.
uliiasi bine ca ati scapat de gripa!
Alina cum mai e mama ta?
asa ca am ajuns la data de 30 nov. 
LA MULTI ANI ANDREELOR SI ANDREILOR!
flosideea nastere usoara sorei!
andreea_1979 al meu la vaccinul de la 4 luni a facut doar febra. 2 zile a durat nebunia. a 3a nu a mai avut nimic! o sa treaca si la voi! 
lucialu (ca am ajuns la mesajul celalalt) esti mortala cu barza ta
auzi, nuda si surda 
dau send la cearceaful asta si revin si cu vesti de la noi
gogoasha
"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."