Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna!
Ieri am facut analizele trimestriale si am recoltat sange si pentru cariotip. Desi eu ma agit in ideea ca poate nu va mai fi nevoie de insulina, doctorita nu pare sa creada in aceasta posibilitate. Pentru ca desi eu vorbeam de cariotip, dansa imi zicea ca nu crede ca vom mai fi mult pe doar doua administrari de insulina din cauza ca trebuie sa marim cantitatea de carbohidrati. In ultimele 3 luni Iusti nu a luat nici macar un gram. Are 16 kg si 102 cm la 3 ani si 9 luni.
Hemoglobina va iesi cu siguranta buna. Nu am dubii in acest sens.
Cariotipul? Nu stiu nici ce sa sper in legatura cu el. Cum o vrea Dumnezeu.
Astazi am marit numarul carbohidratilor dar si unitatile de insulina (am adaugat o unitate dimineata). Glicemii mici (49 la ora 13 cea mai mica) desi am adaugat ceva la mese. Mai mult nu cred ca mananca totusi. As scadea o jumatate de unitate de insulina. O voi suna pe dna. doctor sa vad ce spune si dansa.
Cam atat despre noi. In rest asteptam adevarata primavara. Nu pacaleala asta. Dimineata fulguia in Bucuresti. Imi venea sa plang. Mi s-a luat de atata frig si vreme urata. Mie nu-mi place iarna nici cand este scurta si blanda....
Va pup si va doresc glicemii bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Buna fetele,
Ieri am incercat pentru prima oara dexcom seven plus . La aplicare Robert a spus ca l-a durut. E posibil sa fi fost speriat de ideea de nou sau intr-adevar sa.l fi deranjat. Am fost la dna dr sa ne ajute cu aplicarea prima oara, mi s-a parut destul de dificil, Robert insa spune ca dupa ce trec cele 7 zile el nu-l mai pune ca doare. Ideea este ca e mititel, nu incomodeaza, e setat sa vibreze si sa beep.ie la gl mai mare de 200 si mai mica de 70. Ieri l-am calibrat gresit, am pus o glicemie de 120 fara sa verific prin metoda traditionala glicemia reala a copilului, care la ora 14.00 cred ca era in jur de 200 ca tocmai ce terminase de mancat de 30min. Asta mi-a dat toate rezultatele peste cap. A doua calibrare, pe care am facut.o la ora 22.00, cand dex.ul arata 140 glicemia si Robi avea..tineti-va bine 350. Am fost nemultumita la prima vedere si ma gandeam unde am gresit. A doua claibrare am facut.o corect si glicemiile sunt aproape cele reale, la modul ca dex.ul arata 100 si glucometru 140. am verificat in cursul zile de mai multe ori si aceasta a fost diferenta. Glicemiile sunt arata la fiecare 5 min, el se joaca in camera iar aparatul pe sistem wirless sta pe birou la aproximativ 1.5 m de el si inregistreaza. Ceea ce m-a surprins placut a fost ca in intervalul de 3 ore cand eu credeam ca glicemiile urca la >200, au ramas liniare in jur de 100-157-140-134-129. Cam asa arata curba glicemiilor in interval de 3 ore. Am mai descoperit ca noaptea se duce la glicemii f mici in jur de orele 02.30 , urmand ca ulterior sa creasca pana la ora 04.00 - si apoi sa fie liniare. Am verificat deasemenea dandu.i o felie de pepene la o glicemie de 94 ( nefiind ora de masa, asa in jur de orele 18.00 ) - aceasta a crescut treptat pana la o glicemie de 140 in aproximativ 1 ora. Cam astea sunt primele noastre experiente si am sa va tin la curent cu in continuare.
Va doresc glicemii excelente pentru micutii, vreme frumoasa si joaca cat cuprinde !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

Saluti...o primavara superba va doresc...cam tarziu, dar din suflet!
Dani_roby, cat ai dat pe aparatul acesta? Nu stiu daca ai postat mai in urma despre el..nu am avut timp sa citesc...si de unde l-ai achizitionat? din tara sau din afara...si cat de bun este???
Noi suntem intr-o perioada cam instabila..depunem mari eforturi sa gasim schema care sa ii aduca glicemii bune.
Nina, ce mai faceti? Ce mai face Cristina?
Ana, ce mai face zglobiul tau? Ma uit la Edi ca este din ce in mai alintat si mai zvapaiat...si imi amintesc mereu de Alex
Adrianaa, multumim pentru tot ajutorul dat....
Multe salutari de bine si glicemii super bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Buna tuturor!
Dani, multumim mult de tot pentru ca ne-ai impartasit prima experienta cu dexcom, asteptam amanunte cu sufletul la gura, chiar vroiam sa te contactez sa te intreb mai multe. Am inceput si eu sa caut rude/prieteni prin State , problema la noi e de fapt ca Tudor nu e in evidenta niciunui medic de acolo. O sa vad, poate o exista si o alta posibilitate . Asteptam update cu ce impresii mai ai.Multumesc
vb, trebuie sa fug

Mergi la inceput

Buna fetele,
Suntem la a 3 zi de dexcom seven plus si lucrurile incep sa se aseze. Astazi dexcomul mi-a aratat glicemiile exact ca si glucometru arkray. Robert refuza insa sa.l tina la scoala macar in ghiozdan, ca sa pot vedea si eu ce se intampla in cele 4 ore pentru ca habar nu am.(08.00-12.00). Sper sa.l pot convinge. Dupa ce trec cele 7 zile va trebui sa.l conving sa schimbam senzorul pentru ca nici nu vrea sa auda. Dar din punct de vedere al glicemiilor eu sunt realmente incantata si invat lucruri noi despre fiecare aliment. Peste noapte la ora 00.00 avea glicemia 129. Mi-a fost teama sa nu.i scada pana dimineata si i-am dat 5hc / jumatate dint-run kinder delice. La ora 01.15 aparatul vibra si bazaia de mama focului iar glicemia era 240. Asa s-a mentinut pana la ora 04.00 dimineata, si intre orele 04.00-07.00 a scazut la 200. M-am enervat teribil pentru ca daca il lasam asa sigur glicemia era f buna. Sigur ca va pot raspunde tuturor intrebarilor si pe mess pentru ca nu reusesc sa intru f des pe forum. Teo, daca te gandesti sa.l procuri, cred ca cel mai usor este sa gasesti pe cineva bolnav de diabet din USA si sa ti-l ia pe numele lui. Sigur e inregistrat la un doctor si mi se pare varianta cea mai usoara.
Pe aparat am dat 1299usd/ cu consumabilele incluse pe 1 luna. In rest consumabilele mi s-au spus ca sunt in jur de 275USD lunar. Doctorita noastra care era extrem de incantata de aparat la inceput si ni l-a recomandat, mi-a spus insa ca este nemultumita si ca da diferente destul de mari. Cred ca depinde si de copil, de chimia corpului, de cat este de incarcat, de distanta la care e tinut. Sigur sunt mai multi factori care influenteaza asta.
Glicemii excelente !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

, dragi mamici !
A venit primavara, in sfarsit ! Sau vara ?
Mirela.d, cred ca tot pe afara sunteti.
Cum e Iusti, i-ati potrivit doza de insulina mai bine ?
Laura, Cristina tot pe afara vrea, de sambata, de cand s-a dus vremea urata. Ii merge binisor, ca tot mai nimerim si cate o glicemie mai mare, peste 200. Mai si sarim unele glicemii, ca spune ca ii este foame, stie sigur ca e mica glicemia, ca simte la picoare.
De cele mai multe ori le nimereste, alteori, probabil ca are glicemia undeva la 100 si daca ia dulce si incepe sa si manance, timp in care ii fac si insulina, pana aceasta intra in actiune, glicemia creste si cred ca de aici mai vine cu cate una peste 200.
Edi, si el, tot pe afara ar vrea, acum, cred. Dereglarile pot fi si de la schimbarile de anotimp.
Sper sa gasiti dozele potrivite, cat mai curand !
Teo, Tudor cum e, ce mai face ?
Symo, voi ce faceti ?
Ana, sper ca sunteti bine !
Dani, e excelent cate poti afla, acum, cu acest aparat ! Multumim ca impartasesti cu noi, cele ce le afli !
Bine-nteles ca sunt multi factori care influenteaza fluctuatiile glicemiilor, absortia glucidelor, dar putem invata mai multe la modul general despre aceste lucruri, cu ajutorul acestui mic aparat.
Glicemii dintre cele mai bune, tuturor !
Va asteptam cu vesti !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Buna fetelor,
Am revenit cu vesti ! Ieri am scos senzorul Dexcom, Robi si l-a dezlipit singurel, mai rau e ca refuza sa.l montam iarasi :(, dar sper sa.l pot convinge. Seven Plus arata glicemiile foarte aproape de realitate si eu deja incepusem sa ma relaxez putin, si Doamne ce bine era. Am observat ca sucul Teddy, dat la o hipoglicemie, creste urgent glicemia, chiar mai repede decat sucul natural de portocala. Desi noi nu exageram cu Teddy, ba chiar la 2 saptamani bem cate un paharel. Ceea ce m-a surprins in mod neplacut sunt cerealele. Noi dimineata mancam de obicei cereale diet amestecate cu cereale Nestle si laptic. De la o glicemie de 94 dimineata, 30 hc calculati, duc la ora 09.00 la o glicemie in jur de 360 urmand ca pana la ora 10.00 sa mearga spre o glicemie aproape normala de 150. Cum sa fi stiut altfel ca "sare " atat de sus glicemia??? Concluzia e ca am renuntat la micul dejun de acest fel, si cu 1 cana de lapte, 1 felie de paine cu pateu sau unt, glicemiile sunt liniare si nu urca mai mult de 186. Pastele reactioneaza f bine ca si curba glicemica la fel ca si mamaliga. Mai multe info nu am momentan, scuntem in tratative sa.l montam iarasi, va tin la curent.
Salutari si glicemii excelente,

Mergi la inceput

Salut,
Am schimbat ieri senzorul Dexcom singurica ( cu ajutorul lui Robi ) si nici nu l-a simtit. Nici macar nu si-a dat seama cand s-a inserat. De ce ne-a fost frica am scapat. Noua ne este de mare folos, si daca aveti orice intrebare, sau va intereseaza curba glicemia a unui anume aliment pe care puii il consuma mai des, il putem incerca impreuna. Ultima constatare a fost vizavi de inghetata Betty Ice, care nu a modificat decat fff putin glicemia. Dupa ce a mancat 1/2 pahar, s-a dat de cateva ori in topogan, a sarit la saltea si glicemia dupa 45 min era cea de la care am plecat initial.
Va pup pe toate si pe micuti !
Daca nu ne mai auzim va doresc SARBATORI FERICITE ! PASTE FERICIT !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Poftiti la cap. 8 !
Moderatorii pot sa inchida acest subiect.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput