Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nina, eu si prietenele mele orientam cei 2% catre Asociatia de aici din Bucuresti infiintata de doctorita noastra. Eventual, voi face face de la anul rocada urmand ca pe viitor sa trimit o data la Buzias, o data aici in Bucuresti. Anul asta nu am venituri impozabile asa ca...
Va pup si va doresc inca de pe acum un week-end minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea96 spune:

Buna!Numele meu este Andreea Diana, am 13 ani si saptamana trecuta am fost diagnosticata cu diabet zaharat de tip I.Chiar daca prezentam toate simptomele am fost foarte surprinsa cand am aflat.Primele 3 zile au fost ingrozitoare avand glicemii oscilante.Seara depaseam tot timpul 300 si imi puneau perfuzii.Apoi am mai avut 2 zile glicemii de peste 300(seara), dar in final am atins glicemii normale si seara.Parintii mei nu stiu aproape nimic despre aceasta boala.Acest forum mi-a fost de mare ajutor.Credeam ca nu mai am voie nici-un pic de "dulce", dar am aflat de acea ciocolata.Cand am aflat de toti acei micuti cu diabet mi-am dat seama ca lor le este mult mai greu.Eu am la momentul de fata o multime de intrebari despre diabet.Sper ca daca voi intreba aici mi se va raspunde la ele.Copiii bolnavi de diabet au voie pufuleti?Dar ciocolata sau arahide?Acest forum m-a ajutat si sper ca va continua sa o faca.Multumesc!Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHRISA spune:

Buna Mirela

Te rog sa imi trimiti pe pm adresa Fundatiei din Bucuresti sa pot dona cei 2%.
Multumesc si glicemii cat mai bune

Mergi la inceput

Buna, Andreea!
Bineinteles ca ti se va raspunde la intrebari. Oricum ar fi bine daca si parintii tai s-ar documenta, nu numai tu. Banuiesc ca acum sunt in stare de soc. Toate am fost in situatia lor, din pacate. Imi pare rau pentru tine si pentru ei dar veti vedea ca puteti (si tu si ei) sa aveti o viata normala cu putina autoeducare.
Ai voie pufuleti. Scrie pe ei cati hidrati au. Ciocolata exista speciala pentru diabetici. Se gaseste in toate supermarketurile si sunt diverse tipuri: cu alune, cu arahide, cu lapte, capsune, etc.
Este bine totusi sa te axezi pe fructe ca hidrati rapizi. Nu fac aceasta recomandare pentru ca ai diabet ci asta ar fi bine sa facem toti.
Sanatate multa si glicemii liniare!

Mergi la inceput

multumesc mult Mirela.Am sa tin cont de sfaturile tale.Si parintii mei se documenteaza in acelasi timp cu mine si ma sustin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna seara
bun venit printre noi Andreea,si cu siguranta vei gasi raspunsul tuturor intrebarilor aici,cu toate le-am gasit si le-am invatat
Nina da am incercat insulina levemir,dar nu mai este buna ceea ce ma asteptam,intr-o seara,mi se termina pen-ul deci am facut 8ui din cel vechi si 4ui din acelea'',dimineata 224 si peste zi am avut putin de furca cu glicemiile,dar asa cum ai zis ,am fost la bt,si farmacista mi-a dat levemirul de pe reteta(sincer nu ma asteptam,intentinam sa cumpar)deci nu mai este valabila cea primita de la Gabriel,oricum eu tot ii multumesc,intentia conteaza
Mirela ma bucur ca sunteti bine,tot asa sa va fie
Teo,La Multi Ani pt Tudor,tot binele din lume il doresc si sanatate multa atat lui cat si voua restul familiei,in ceea ce priveste la Buziasi,sunt sigura ca ne vom intalni candva;)scz pt intarziere

va pupam dulce si glicemii liniare.

Mergi la inceput

Multumesc ca m-ati primit atat de calduros.Eu astazi am fost la medic.Mi-a dat reteta si am luat 300 de teste pentru 3luni.Mi-a schimbat insulina de la Humulin R la Apidra pt a putea sa ma descurc la scoala(sa nu fac insulina la scoala).Am avut glicemia cam mare acum la 19:00(224), dar acum a scazut pt ca simt asta .As vrea sa aflu daca glucidele si carbohidratii reprezinta aceleasi lucruri.Ar putea cineva sa-mi spuna cati carbohidrati au fructele si ce fructe au cei mai putini carbohidrati?.Va multumesc!
Glicemii bune tuturor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CHRISA

Buna Mirela

Te rog sa imi trimiti pe pm adresa Fundatiei din Bucuresti sa pot dona cei 2%.
Multumesc si glicemii cat mai bune

Datele sunt urmatoarele:
Denumire: Asociatia pentru copii si tineri cu diabet din municipiul Bucuresti
Cod fiscal: 23683859
Cont bancar: RO 39 BRDE 441 SVO 9567914410

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Am sunat la spital sa aflu rezultatul hemoglobinei glicate....5.2!!! nu mi-a venit sa cred mai ales ca nu mi se pare ca in ultimele trei luni le-a avut mai mici decat in ultimul an (sa zicem). Sotul meu este de alta parere, spune ca a avut glicemii relativ mici, iar in ultimele trei luni nu s-au facut greseli majore. Eu totusi sunt sceptica...ma bucur, nu spun nu, insa mi se pare suspect.
Cu atat mai mult cu cat am citit studiul de pe blogul Adrianei despre variatiile mari ale glicemiei (glicemii mari postprandiale cu trecri bruste la glicemii mici pana la urmatoarea masa) care spune ca acestea sunt un factor important de risc in dezvoltarea bolilor macrovasculare . Postprandial, noi am surprins si glicemii in jur de 280 (nu imi dau seama cum s-ar putea tine sub 200, la cele postprandiale ma refer) urmate de glicemii bune/mici la urmatoarea masa.

Andreea96, pe prima pagina a acestui subiect ai si cateva link-uri foarte utile postate de Anina, printre care 2 cu valori nutritionale ale diferitelor alimente. Poti incepe sa te uiti acolo pentru a vedea cati carbi au fructele. Iti mai sugerez, daca ajungi la spitalul Marie Curie (fost Budimex) in Bucuresti, sa cumperi de acolo cartea Diabetul zaharat la copii (fff buna, pe intelesul tuturor, cu ilustratii f sugestive - asta ca sa intelegi mai bine mecanismul). De asemenea, iti recomand sa ajungi si la Buzias, impreuna cu unul din parintii tai (pentru inceput). Este un loc pe care eu personal l-as recomada tuturor celor care au aflat ca au diabet si sunt confuzi, dezorientati. Pe langa analize, monitorizare etc sunt organizate si cursuri in fiecare zi, pe capitole (nutritie, hipo, hiper, complicatii etc) care iti dau o alta perspectiva asupra bolii...Si tot personalul de acolo este de exceptie (vezi ca pe prima pagina este postat si link-ul catre acest Centru). De asemenea, poti achizitiona si de acolo o carte foarte buna despre "tainele diabetului" .

Symo, iti multumesc pentru urari, Tudor a avut parte de o petrecere pe cinste, cu multe tunuri de confeti lansate in sufragerie :)...si cu Dodo, un animator care a fost pe gustul copiilor (si al celor mari :)). Chiar si glicemiile le-am tinut in frau (atat cat s-a putut )...

Nina, ca si Mirela, si noi directionam cei 2% tot catre Asociatia copiilor cu diabet Bucuresti dar este o idee buna sa facem rocada de la an la an. Multumim pentru informatie .

Si daca tot am intrat sa va mai dau si ultimele noutati in privinta pompei de insulina wireless (Omnipod)....probabil ca nu va intereseaza in acest moment (...si eu sunt o maniaca ) dar este bine de stiut (eu personal imi pun mari sperante in ea).
Dupa cum spuneam intr-un post anterior cei de la Insulet Co(producatorii Omnipod), americani de felul lor :), au primit in aprilie 2009 unda verde pt introducerea Omnipod system in Europa. In Ianuarie 2010 Insulet a semnat cu Ypsomed (mare companie- Swiss based, in industria diabetului (sunt cei care au creat pompa Disetronic, vanduta ulterior Roche) contract prin care acestia devin distribuitori ai acestei pompe in cateva tari din Europa (pt inceput) + China si Australia (mai putin important). Cei de la Ypsomed au in plan ca incepand cu luna Iunie 2010 sa introduca acest sistem in Germania, Franta, U.K urmand ca pana la sf anului sa ajunga si in Elvetia, Olanda, Belgia, Tarile Nordice.
Parerea mea este ca in 2-3 ani, timp suficient pentru a intra totul pe fagasul normal (utilizare, training, service, etc) putem spera sa o putem comanda chiar si de afara (nu cred ca va ajunge totusi prea curand in Romania) si utiliza. si poate pana atunci finalizeaza si integrarea sistemului de monitorizare continua a glicemiei (se pare ca merg pe 2 variante, Free Style Navigator si Dexcom Seven Plus).

ma opresc...va pup pe toate si pe toti dulcineii!!

Mergi la inceput

Multumesc mult de sfaturi.M-am inscris la Buzias in seria XV.

Mergi la inceput