Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna
Ana felicitari pt hemoglobina,ff buna
si noi maine plecam la Iasi,pt analize speram sa venim cu rezultate la fel de bune
vacanta placuta puiutilor si glicemii liniare;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

, dragi mamici !
Uite ca, precum ma asteptam, n-avem o hemogl. gl. prea buna. Este 8,6. Glicemiile din ultima luna si-au spus cuvantul.
Stiu ca poate fi mai bine, asa ca....control mai strict si speram ca la Buzias sa fie undeva la 7, hemogl. gl.
Maine mergem cu rezultatele la d-na. doctor care se ocupa de diabetul Cristinei, sa vedem ce spune si ea, despre unele glicemii mari de la ora 22 si cele de peste noapte, care uneori se incapataneaza sa ramana mari sau chiar sa creasca.
Altfel, Cristina se bucura de vacanta, de joaca in casa si afara, la zapada.
Sanatate si glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri !

PS - V-ati inscris in seria X(1 mai-11 mai), la Buzias ?
Vreau sa fac si eu, inscrierea si sa stiu sigur in care serie mergem, fetelor !
E o serie mai scurta, dar e mai bine pt. cei de scoala, lipsesc mai putin.
Eu imi iau din concediul de odihna.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

La multi ani, Adriana !
Sa fii sanatoasa, iubita, fericita si implinita,
alaturi de cei 2 copii minunati ai tai si tati al lor !
Sa ai o zi minunata, asa ca tine,
plina de surprize placute
si oameni dragi, alaturi !
Te imbratisez si te pup cu drag !

Sunt pe , revin cand pot.
Cristina e bine, se bucura de...zapada !
Sanatate si numai glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Anina, multumesc mult pentru urari. Aceleasi ganduri bune si aceeasi dorinta comuna va doresc si voua sa se implineasca cat mai curand posibil.

Ma tot intreb daca mai sunt probleme cu Levemirul. Ati reusit sa-l luati pe reteta de curand? S-a scos din nou de pe lista gratuitatilor?

studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Adriana, mulumim pentru gandurile tale frumoase catre noi !
Tocmai am sunat la farmacie, sa intreb de ins. Levemir, daca e compensata si este compensata doar cea in cartus(penfil). Insulina Levemir in flexpen, nu este pe lista compensatelor.
Noi, oricum taiam flexpen-ul si scoteam cartusul pt. a-l putea folosi in pen-ul Demi de la Novodordisk, pt. a ajusta dozele si cu jumatati de doze.
Cristinei i-a fost mutata administrarea Levemirului de la ora 22 la ora 19, pt. ca acesta intra mai greu in actiune(la 3 ore de la administrare) si aveam perioade in ultima vreme, in care la ora 22 avea glicemia mult peste 200 si la fel si peste noapte. De vineri seara suntem cu administrarea Levemirului de seara la ora 19 si este ok, pana acum.
Atat ca am marit cu 0.5(are 4,5 u Levemir, acum)doza de la ora 19, pt. a-i mentine glicemia buna pana dimineata la ora 7.
La ora 22 are glicemiile in jur la 100, peste noapte intre la 110-130, iar dimineata intre 100-140.
Deocamdata e bine, asa. Speram sa se mentina glicemiile bune peste noapte.
Fetelor, v-ati facut inscrierea la Buzias ? Vreau sa ne inscriem si noi, dar astept confirmarea voastra in legatura cu seria.
Ana, vine si Claudia cu Dragos, din Comanesti, in aceeasi serie cu noi.
Astept vesti de la voi, fetelor !

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

Mergi la inceput

Revin, ca am fost si eu, dupa retea si asa este, Levemir in cartus(penfil) este compensat. La fel si Novomix.
Flexpen-urile cu aceste 2 insuline, nu mai sunt pe lista compensatelor.
Symo, cum stai cu insulina Levemir ? Ai incercat sa o folosesti si pe aceea care a inghetat pe drum ?
Cum e Deny ?
Haideti, fetelor, veniti cu vesti !
Sanatate si numai glicemii bune, tuturor !

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna seara
La Multi Ani!!!Adriana,sa ti de-a D-zeu tot ce ti doresti,sanatate multa:*:*:*:
Nina ,da noi ne-am inscris in seria x,asa cum am tot vb aici,sper ca ne vom intalni in curand;)
noi suntem bn,am venit de la Iasi,au iesit analizele bune,hemoglobina glicozilata;7,01,magneziu si calcemie tot buna,am venit multumita acasa
ce sa zic decat o seara frumoasa si glicemii bune copilasilor:*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Buna tuturor ,

azi am fost si nou la spital, pentru analizele de 3 luni, discutii si reteta . Am ramas tot pe schema de 2 insuline pe zi (Mix 30) si Novorapid pentru eventuale corectii. Adriana, am intrebat de Mix50 sau Mix 40 si dna doctor mi-a spus ca s-au scos (cred ca nici nu se mai fabrica; oricum in Romania nu se gasesc) datorita cererii foarte mici pentru aceste tipuri de insulina. Deci ramanem pe Mix30 si seara si incercam din alimente sa ajungem unde trebuie.
Noi am trecut la o alimentatie si mai stricta - bazata in parte si pe dieta Montignac (dar nu pentru slabit !!) - si am inceput sa consumam foarte des fasole, linte, mazare. Pastele si orezul alb le-am scos definitiv, folosim numai paste integrale si orez brun sau salbatic. Painea este numai integrala(Bongrana feliata) insa dna doctor mi-a spus ca o felie (20g) din aceasta paine are in jur de 8 HC (nu 10 cum calculam eu). Am avut vreo 2 tentative de a face paine la aparatul de facut paine achizitionat de vreun an in acest scop. Este foarte buna dar trebuie sa umbli dupa faina potrivita (nu se gaseste peste tot din cea integrala).
Am intrebat-o pe dna doctor daca in acest caz (adica alimente cu IG mic - linte, fasole etc) pot suplimenta nr de HC la o masa (cu putin), raspunsul a fost negativ. Nu-i maresc cantitatea in schimb masa respectiva trebuie sa contina neaparat si paine pentru a nu veni cu hipo la masa urmatoare.
Speram sa obtinem o hemoglobina glicata buna chiar daca la sf lui ianuarie a fost cam racit.

Nina, Symo imi pare rau ca nu pot veni si eu in seria X, exact in perioada aceea am doua aniversari in familie (Tami si sotul meu) si nu ii pot lasa singuri . Eu voi merge in seria IX, chiar inaintea voastra. Poate ne vedem cu alta ocazie.

Cam astea sunt vestile noastre. Va pup pe toate si numai bine voua si copilasilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna!
Vad ca toata lumea este bine. Am mai scris o data (urandu-i Adrianei "La multi ani!" si incurajand-o pe Nina in ceea ce priveste valoarea hemoglobinei) dar nu stiu ce s-a intamplat ca mesajul nu a aparut si mi-a fost lene sa-l reeditez.
Noi suntem bine. Mai vine cu cate o hipo sau hiper dar rar si fara alte manifestari care sa ma ingrijoreze.
Teo, sa aveti un rezultat cat mai bun! In ceea ce priveste painea... noi avem o mare problema: Iusti nu mananca decat paine alba proaspata. Altfel, nu se atinge.
Va doresc o zi buna!

P.S.Stie careva cati hidrati are un ou Kinder?

Mergi la inceput

, mamici dragi !
Symo, ce ma bucur ca ne vom intalni live la Buzias !
Ce ai rezolvat cu insulina Levemir ? Nu ai scris.
Oh...imi pare rau, Teo, ca nu reusim sa mergem in aceeasi serie. Noi in fiecare an am mers in luna mai. E deja cald si copiii pot sta mai mult pe afara.
Sigur vom reusim candva sa mergem deodata la Buzias.
Bravo, pt. reusita cu pastele, orezul si painea integrala !
Deocamdata, Cristina mananca la mama, unde sunt si cele 2 nepoate ale noastre(fetele surorii mele mai mari) si ar fi cam greu sa gateasca pt. toata lumea din fainoasele integrale.
Si ce fain ca Tudor mananca fasole, mazare si linte ! Cristina nu mananca, din pacate.
Dar ma bucur ca mananca cartofi, paste, orez si le alternam in diferite combinatii.
Mirela, multumesc pt. incurajare !
Nu stiu cat de corect este rezultatul, caci d-na. doctor ne-a zis ca nu reflecta glicemiile din tabel.
Vom vedea cum ii merge in aceste 3 luni, cat mai avem pana la Busias si vom vedea, acolo, ce hemogl. gl. va avea.
Fetelor, carora n-am reusit sa va trimit prin e-mail cererea aceea cu cei 2% din impozitul pe venit, intrati la Adriana, pe blog si poate reusit sa directionati catre Fundatia "Cristian Serban"(care se ocupa de centrul medical de la Buzias) cei 2% din impozit !
Poate dati mai departe si la prieteni si cunostinte, anuntul.
Este prima data, cand cei de la Buzias fac acest anunt. Inseamna ca, chiar au nevoie de orice ajutor financiar.
O zi faina in continuare si numai glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri !

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

Mergi la inceput