Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *113*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

pediatra pe care am avut-o la andrei mi-a zis asa: diversificarea se face "vazand si facand". exista lista standard de "Nu pana la un an", dar din restul alimentelor trebuie incercat, cate putin.

andrei a mancat piure de legume nesarat pana aproape de 1 an. dar cunosc multi copii care nu au mancat piureul de legume fara sare. cand li s-a pus un praf de sare in el, au mancat de au lins si farfuria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cativ13 spune:

Buna dimineata!Ma bucur nespus pt mutzul Dyanei ne-am gandit tot timpul la voi si pana si sotz a intrebat de voi asearaCu mancarea...eu ii dau mancare pt bebe si am indraznit sa-i dau o firimitura de paine cand mancam eu un sandvis si pt ea nu aveam nimic. in rest...doar pt ea, fara sare, fara zahar. copilului meu ii plac legumele f mult, cu fructele e mai greu...mere si banane, atat. o sa incerc sa-i mai dau si alte fructe dar ma tem ca tot sotz le haleste.Gaza, intebai de petele copilului meu...sunt amarata...medicuta nu a venit sa ne vada-a cumparat niste oaresce de la sotz si cred ca nu a strans banutii de la parinti si nu le poate achita, cred ca asta e motivul pt care intarzie plus ca e si foarte ocupata... in fine, petele se prezinta acum ca portiuni de piele aspra. nu mai sunt rosii doar se simt la pipait aspre...daca nu vine pana vineri, luni ma duc la medlife la dermatologie. mami de Silvia Ioana

Mergi la inceput

Da, omida seamana a broscoimami de Silvia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22
- O inteleg si pe Ayla ca e mai precauta pt ca are motive.

- sustin ideea lui Monique ca la 1 an sa manace de toate ca un om mare de regim.

Fiecare face cum considera, nu am scris niciodata si nu voi scrie niciodata sa-mi impun punctul de vedere, ci scriu ce stiu din ce am citit, studiat, intrebat, informat...si ceea ce am ales eu sa fac, si, repet, nu impun la nimeni.
DAR nu am ales unele lucruri pt ca "sunt precauta", adica pt ca asa mi-a venit mie pur si simplu.
NU sustin ideile nimanui, pt ca nimeni nu e aici sa elaboreze idei de sustinut, NICI EU nici altcineva, ci ceea ce spun medicii, care pot fi desigur, si ei aberanti (exemplu madam ficatel).
DAR pana la 1 AN alimentul de baza pt bebe este LAPTELE!
Pana la 1 an bebe doar cunoste gusturi noi. Iar unele gusturi noi sunt prea mult pt sistemul lui digestiv, nu le poate metaboliza, si de aici alergiile.
Am zis, daca vreti, va dau lista alimentelor care au risc de alergii. NU LA PREMATURI, ca poate aici se refera Gaza ca sunt eu precauta, si nici la copii cu teren alergic, ci la BEBELUSI SUB UN AN!
Ori se gasesc destule alimente care le poate consuma bebe pana se dezvolta suficient sistemul digestiv, sa aibe ce sa pape, nu consider ca trebuie sa cunoasca la numai cateva luni toate alimentele care le consuma un adult.

Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raaluca

Neata!

Am intrat un pic sa va ofer o . Fara lapte, fara zahar

Mai vorbim dupa ce ma trezesc. O zi frumoasa!

Mami de LENA 30.03.2009

Neata!

Vad ca tu stinsesi lumina si tot tu dadusi trezirea pe-aci
Vin si io la o cafea intirziata!

Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Eu stiu ca am citit pe undeva ca rinichii bebelusului nu sunt suficient de maturi pt a prelucra sarea...nu spunea nimic de cantitate, prin urmare eu am decis pt copilul meu FARA SARE.Cu zaharul, tot asa, am citit ca nu e voie sub un an(daca ar fi dupa mine, nu i-as da dulce pana...la majorat) din nou, pt copilul meu FARA ZAHAR.Ma gandesc totusi ca mi-ar parea rau sa o vad supraponderala la o varsta mica sau bolnava de cine-stie-ce mai incolo pt ca m-as gandi ca eu am gresit undeva in copilarie cu ea.mami de Silvia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Tufete, cu ce combinati carnea de pui pt bebei ? I-am dat si eu Arianei piept de pui (de casa) o data cu morcov si o data cu telina, si a mancat 4 lingurite - si alea strambate si gata, nu a mai vrut.

purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adee

Tufete, cu ce combinati carnea de pui pt bebei ? I-am dat si eu Arianei piept de pui (de casa) o data cu morcov si o data cu telina, si a mancat 4 lingurite - si alea strambate si gata, nu a mai vrut.

purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009

poze

eu carnea o combin cu piure de legume.
stiu pe o mamica a carei fata nu manca piure de legume, si ii combina carnea cu fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22
mai ales daca nu sunt probleme.

Gaza, se presupune ca NICI bebelus nu are probleme. Asta nu inseamna ca are sistemul digestiv maturizat sa manance orice. Ca astfel am putea da ORICE la bebe, daca nu are probleme si riscuri nu?
Si repet cazul meu. Se presupune ca baietelul meu NU are probleme de alergii alimentare, nu a facut niciodata alergie alimentara. Se presupune ca are teren alergic dar la alergii respiratorii, pt ca si tati lui face un ANUME tip de alergie respiratorie. Care nici el nu a facaut niciodata alergie almentara. Si daca ai sa cauti sa citesti ai sa vezi ca sunt diferente mari intre una si alta. Si totusi a facut alergodermie generalizata, cu 4 zile de spital in perfuzii. Pt ca un amunit alergen l-a dat peste cap.
Si nici dupa toate astea, NU se poate spune ca Luana ar trebui sa aibe probleme. Pt ca i-am facut analizele la alergiile specifice, si a iesit negativ pe linie. Deci, nu copil cu probleme, dovedit nealergica, fara teren alergic alimentar...POT SA-I DAU alimente care pana la 1 an e considera ca pot provoca alergii? Ca si kiwi, polen, capsuni?
Pai nu se da copilului ceea ce ESTE DOVEDIT (cauta pe net sa vezi cum se fac testele in vitro pt a se dovedi alergiile posibile) ca este alergen ca sa aibe probleme. Ci SE FERESTE copilul! Poate avea probleme pt ca e supus riscului. Altfel cum imi dau seama ca are probleme? Se naste cu inscriptie pe el?

Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zsuzsu spune:

buna dimineata
Ayla multumesc mult de raspuns- sa vad cum il conving pe Adi sa facem o excursie pana la Cj
Shasa- mersi, am un pic mai mult timp ca feciorul merge la gradi si cand doarme Julia ma folosesc de timp sa mai vad ce mai faceti- nu f mult timp da cu tzaraita tot mai intru
Dyana- ma bucur ca mutzu e mai bine si e voios tare ca de obicei. sincer nici mie nu mi se pare omida- broscoiul acela

in rest in leg cu mancarea bb-ilor fiecare ii da copilului cum considera ca e mai bine- nu va certati ca nu e motiv- dupa parerea mea- si nu dati cu rosii- fiecare mama stie cum e mai bine pt puiul ei, sunt niste interdictii care ar trebui sa fie luate in considerare de toata lumea , dar repet fiecare mama face cum crede de cuviinta

edit din cauza greselilor-scuze

deJulia Petra(29.03.2009) si de Daniel(05.03.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput