Parinti adoptivi in asteptare * 2 *

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

simo_75 asa fata draga, gandeste pozitiv... o sa se termine perioada asta "neagra" si de "abstinenta" asa cum spune si ioanaalice.
Probabil ca la multe DGASPC-uri se "asteapta" noua lege sau sa treaca criza.... nu stiu, dar e ceva amortit in sistem... vom trece si peste faza asta ca doar nu o ramane inghetata la nesfarsit!
Fiind si eu in aceeasi oala (in asteptare) va inteleg perfect suferinta, dar am credinta ca intr-un fel sau altul se va rezolva.... poate saptamana viitoare o sa imi treaca prin cap alta idee traznita.... din cauza disperarii, si atunci o sa am eu nevoie de voi sa ma sustineti.... asa ca va rog sa va relaxati sa va ganditi ca si daca ne consumam, situatia ramane neschimbata.
Haideti cu toate sa ne bucuram pentru ca una dintre noi e pe cale sa isi rezolve situatia... vorbesc de danaionela sa ii facem galerie
si sa ne rugam sa ne surada si noua norocul.

6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1979 spune:

Salutare fetelor

Simo_75

Te rog sa incerci sa nu mai pui la suflet tot ceea ce se scrie pe forum, asta din cat se poate. Eu te inteleg perfect, spun asta deoarece sunt inca la inceput si totusi sper ca drumul spre copilasul meu sa fie foarte scurt.
De cate ori citesc mesajele tale ma pun in situatia ta, stiu ca este foarte greu, ca timpul trece si familia voastra e neimplinita, dar trebuie sa incerci si tu si nu numai, ci toate sa fim cat se poate de otimiste si de rabdatoare si sa traim cu speranta ca va veni si pe strada noastra soarele.
Oricum ce se intampla in tara la noi e chiar foarte drastic, dar asta este legea si procedura. Atata timp cat legea este in defavoarea noastra, nu avem ce face, singurii care sunt in masura sa faca ceva sunt cei de la directii, ei ar putea cere modificarea legii si ar putea face ca totul sa fie mai simplu.
Bineinteles ca pt. cei care au adoptat copii in urma cu 2-3 ani demersurile au fost altele, dar pe zice ce trece totul merge mai greu, la directii personalul este tot mai putin...salariile la fel, iar vezi tu cum e, toata lumea spune "de ce sa-mi dau interes, la salariul pe care-l primesc, nu merita...".
Mai mult, majoritatea persoanelor care lucreaza acolo sunt mame, ele nu-si doresc copii sau daca isi doresc au norocul de a-i putea avea, dar noi, cele care ii dorim atat de mult si care am facut sacrificii si inca mai facem, vedem altfel lucrurile.
Singura noastra sansa este sa avem rabdare si sa incercam, din cat putem, sa avem puterea de a astepta ziua cea mare, desi la unele fete vad ca e tot mai departe. Ma refer la fetele care asteapta de 3 ani si nimic, nimic...
Dar sa sti ca eu te inteleg perfect, atat pe tine, cat si pe simi75, MihaelaAnca, dana_miu, puffy10 si va doresc la toate ca asteptarea sa fie cat mai scurta si sa ne bucuram cat mai repede de micutii nostri.

Va pup pe toate. Bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

simona_1979 asa draguta, bravo!
Haideti sa venim cu incurajarile, cine e in stare sa se bage...
ganditi pozitiv si credeti in sansa ce va sa vina!
Eu momentan sunt intr-o pasa pozitiva si pot sa va incurajez... speram ca se va discuta si aproba si modificarile legii nr. 273... speram ca vor deveni mai multi copilasi adoptabili si speram ca situatiile noastre se vor rezolva.... si atunci vom fi in continuare alaturi de cele in asteptare.... fiindca vedem cat e de greu.
Hai pupici la toate si weekend placut!

6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

La capitolul incurajari vin si eu, fac galerie pentru voi . Eu sunt un om optimist, chiar daca m-am dat cu capul, ma retrag eu asa doi- trei pasi si o iau de la capat, toate suntem in acelasi butoi, bine este sa fie cineva care sa te ridice.
De scris nu prea scriu dar de citit va citesc in fiecare zi.

puffy10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

fetelor...va spun cu tot dragu' shi cu toata sinceritatea: puiul vostru este ...va fi pe undeva, va ashteapta....inkidetzi okii acum, oleaca ...shi parca shi vedetzi .........eu am trecut, k shi voi , de la agonie la extaz de multe ori....m-am tinguit aici pe forum....de abia puteam sa citesc io supararile pe care le revarsam aici....sintem o mare - mare familie, ne "suportam' reciproc, ne susutzinem.....peste noi a venit norocul deodata, repet , fara a avea pile- cunoshtintze; nu avem situatzia clarificata, mjai avem shi noi de ashteptat ...dar ...credem cu tarie ca va fi bine!!!....asha ca, TREBUIE sa speram!!!! vine o vreme cind se rezolva toate...pentru mine suportul de pe forum conteaza enorm.....am avut shi io momete cind imi venea sa am cite o reactzie mai nelalocul ei...dar , nimeni aici nu vrea sa ia bucatzica nimanui...sintem aici sa ne sustzinem...shi eu cred ca reushim intr-un mod extraordinar....invatzam unele din experientza altora....va pup cu drag.....fruntea sus! nu v-ar placea sa shtitzi ca al vostru copil va shtie asha de suparate shi incordate, nu?

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi75 spune:

m-ati binedispus 100%.Eu de obicei cand nu sunt in apele mele doar va citesc , insa cand am vazut-o zilele astea pe simo asa suparata nu m-am rabdat sa nu scriu , trebuia sa stie ca toate trecem la un moment dat prin ce trecea ea atunci.Acum va citesc si ma bucur ca suntem asa o gasca mare si unita.Iata doar trebuie sa plangi un pic si cineva iti si da o batisataSunteti chiar grozave.
Mi-as dori ca cele care au deja copilasi sa isi spuna parearea in continuare, sa ...ne mai tempereze daca e cazul , ca doar prietenul adevarat iti spune adevarul,nu?
sa aveti un sf. de saptamana de nota 10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Fetelor care m-au sustinut atunci cand am cazut
Eu sunt de principiu ca atunci cand un om e suparat incerci sa-l faci sa zambeasca si sa-i ridici moralul nu sa-l enervezi si sa-l superi mai rau ca sa=l cufunzi intr-o groapa si mai adanca .
Nu cred ca am spus nimic rau ci pur si simplu am expus o realitate care este foarte dura insa nu trebuie sa ne ascundem dupa deget.
Suntem o groaza de fete care suferim ,care avem zile si bune si rele,care atunci cand ne izbim de o problema legata de adoptie nu stim incotro sa o luam si atunci? atunci venim pe acest forum unde stim ca putem gasi un raspuns.....
Deocamdata insa se pare ca tot sistemul e -mort- de ce? nu stiu...o sa vedem ce se mai intampla...

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

fetelor,astazi am primit un raspuns dintr-un judet care nu imi dadea raspuns negativ dar imi spunea ca atunci cand nu gasesc pe raza judetului lor familii care sa adopte copilasii lor, ei cer lista de la ORA cu familiile care sunt in asteptare.Deci se aplica si tema asta?ORA asteapta sa vina cerinte din judete?Sau cum s-o proceda?
Acum ma gandesc,oare pe ce loc sunt??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaAnca spune:

Simo_75, nu trebuie sa ne facem iluzii privitoare la ORA. Daca s-ar lua dupa lista de asteptare, noi ar fi trebuit sa fim chemati macar o data in 3 ani de zile intr-un alt judet. uita-te pe forum cate familii, atestate mult dupa noi, si-au gasit puiutii in alte judete in ultimii 2 ani sa zicem. ceea ce scrie in scrisorile de la DPC reprezinta de fapt sperante iluzorii.

Mergi la inceput

mihaelaanca-am inteles cum sta treaba...e de bine!

Mergi la inceput