Parinti adoptivi in asteptare * 2 *
Raspunsuri - Pagina 12
simona_1979 spune:
Puffy10
Multumesc frumos pt sfaturi, Inca nu m-am decis exact daca voi trimite la vreo directie si la care anume cerere, dar ramane de vazut. Eu m-am gandit sa-mi incerc norocul si in alta parte, ma refer la judetele limitrofe.
Una dintre fete (maria) chiar mi-a indicat sa incerc, deoarece nu se stie de unde sare norocul, poate, poate...
oricum eu iti multumesc frumos pt sfaturi si incurajari. Sa ai o seara placuta.
simo_75 spune:
puffy- sa stii ca si noi tot pentru linistea sufleteasca am trimis in tara desi stiam de la alte fete ca vom primi raspunsuri negative dar..am trimis ca sa fie ca nu se stie!!
chiar astazi am primit un negativ de la Sibiu...asta ca sa ne ridice moralul pe anul asta
nu disperam,am devenit de un calm de care nu stiam sa ne caracterizeze insa se pare ca viata uneori te invata sa ai rabdare si sa ignori loviturile sub centura!!
Astazi chiar zambeam cand am primit acel raspuns negativ,deja au devenit demni de mila astia de la directii...
Uneori stau si ma intreb?Ce fel de oameni sunt?insa imi raspund singura ca cineva acolo SUS ii vede si va veni si judecata de apoi...
Nu sunt rea,nu le doresc raul ca nu doresc nici dusmanilor mei asa ceva insa dreptatea intotdeauna este data de divinitate insa inainte de toate ma gandesc la acei copilasi care asteapta sa fie iubiti,sa aiba siguranta zilei de maine si intr-un cuvant sa aiba o FAMILIE!!!
La asta ar trebui sa se gandeasca DPC-urile inainte de toate dar..se pare ca ei au alte probleme de rezolvat...
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
simona_1979 spune:
Simo_75
Te felicit ca esti asa de optimista si ca privesti totul asa de senina, te felicit..., esti o fata super, dar dupa cum spuneai si tu, uneori te deranjeaza cand vezi ca unii te trateaza cu indiferenta, mai ales atunci cand nu trebuie sa faca acest lucru.
probabil ca nu a fost sa fie la sibiu si uneori D-zeu le randuie pe toate, adica face ceea ce crede ca este mai bine pt. noi, eu una asa cred si vreau mereu sa cred lucrul asta.
De foarte multe ori spun ca D-zeu nu a vrut sa avem copiii nostri, ma refer sa fie nascuti din noi, poate ca asa vrea el ca noi sa facem fericit un alt copilas, pe care noi ni-l vom alege.
Asa ca mereu trebuie sa traim cu speranta ca o sa fie bine si ca tot ce se intampla, nu este chiar intamplator, ca totul este randuit de cineva de sus.
Bafta multa in continuare si toate cele bune.
simo_75 spune:
simona_1979-
Nimic nu e intamplator pe lumea asta!
claudia72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simo_75 puffy- sa stii ca si noi tot pentru linistea sufleteasca am trimis in tara desi stiam de la alte fete ca vom primi raspunsuri negative dar..am trimis ca sa fie ca nu se stie!! chiar astazi am primit un negativ de la Sibiu...asta ca sa ne ridice moralul pe anul asta nu disperam,am devenit de un calm de care nu stiam sa ne caracterizeze insa se pare ca viata uneori te invata sa ai rabdare si sa ignori loviturile sub centura!! Astazi chiar zambeam cand am primit acel raspuns negativ,deja au devenit demni de mila astia de la directii... Uneori stau si ma intreb?Ce fel de oameni sunt?insa imi raspund singura ca cineva acolo SUS ii vede si va veni si judecata de apoi... Nu sunt rea,nu le doresc raul ca nu doresc nici dusmanilor mei asa ceva insa dreptatea intotdeauna este data de divinitate insa inainte de toate ma gandesc la acei copilasi care asteapta sa fie iubiti,sa aiba siguranta zilei de maine si intr-un cuvant sa aiba o FAMILIE!!! La asta ar trebui sa se gandeasca DPC-urile inainte de toate dar..se pare ca ei au alte probleme de rezolvat... Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga |
Hello,
Simo sa stii ca sunt copii dar nu sunt adoptabili. Poti sa incerci plasamentul. Nu este sigur intotdeauna , dar nu se stie niciodata.
Noi am mers pe plasament si acum suntem o familie intreaga, mama,tata,copil si catel.Si poti gasi un copil si in alt judet.
Noi vrem sa mai adoptam un copil un baietel si sper cat mai curand 9 - 10 luni.Incearca in moldova.
Mult succes.
Claudia
simo_75 spune:
claudia72- multumesc de sfat , insa din pacate plasament nu mai vor sa dea.Am incercat sa cerem deoarece gasisem un copilas mititel si m-au refuzat.Mi-au spus ca nu se mai acorda din multe motive pe care evident nu mi le-au prezentat si mama era de acord!!!asa ca..
Stiu ca sunt copii neadoptabili inca ( dar cine nu stie asta !!!!) si nu se ocupa sa le incheie dosarele.
Maternitatiile sunt pline!!!
Eh! Cine stie?O sa reusim noi pana la urma!
gabriela42 spune:
cu scpisorile catre dpc sunteti pe un drum gresit.in tara exista o mare lista cu copii adoptabili.acestia sunt repartizati in functie de adresa parintilor dorinta acestora cu privire sex virsta etnie religie....niciodata alt jud nu va raspunde afirmativ printr-o scrisoare catre voi.ar fi lipsa de profesionalism.daca nu vi sa prezentat nici un micut mai intrebati la sectorul unde apartineti,insistati apoi cautati dar cind gasiti ceva interesant trebuie pt voi sa stiti cum sa actionati.simo 75 tu ai gasit copilasul,ai depus o cerere cu privire la ac situatie sau doar ai vorbit?este fffff importat nu numai sa-l gasesti ci sa stii cum actionezi ca de nu nu!in cazul in care gasiti copilasul si stiti ca mama il lasa depuneti cerere de plasament familial,ca sa-l puteti lua mai repede si sa aveti certitudinea ca in clipa in care devine adoptabil va fi al vostru.nu va larsti influentate de vorbele asistentelor sociale .pe tema asta eu am gindit ff mult uite o alta cale de abordat.vorbit cu multi oameni care locuiesc la tara daca se poate cit mai modest.ii rugam ca duminica la biserica sa intrebe preotul daca nu a aflat de cineva nevoias care nu poate sa mai tina un cpil si a auzit ca il abandoneaza.preotii stiu tot ce misca in sat.pentru tot ce se intimpla cu adoptia sunt convinsa ca nimic nu este intimplator si daca un copilas este al vostru el va va atrage atenti chiar daca voi va asteptati mai putin in acea clipa.
lipsa
Mariaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriela42 cu scpisorile catre dpc sunteti pe un drum gresit....niciodata alt jud nu va raspunde afirmativ printr-o scrisoare catre voi.ar fi lipsa de profesionalism. |
si atunci cum e cu toti copilasii adoptati din alte judete de fetele de pe aici?
ma numar printre ele, de aia intervin cu o vorba :)
as sugera alti pasi poate, calea e clar una foarte buna si cu mult mai multe sanse de reusita decat doar local...
-abordare telefonica, stabilit contact cu A.S. care se ocupa de cupluri (nu A.S. de copii!) retinut nume, cerut info cum se lucreaza la directia respectiva (plasament sau nu) cerut accept de a trimite o cerere (pe fax/posta!)
-cerere trimisa (nominal!)in atentia directorului directiei dar si a A.S. cu care ati discutat, deci nu fara adresant
-mentinut contact telefonic cu A.S. respectiv
-dupa 30 de zile trebuie ogligatoriu sa primiti un raspuns oficial din partea directiei respective.
nu trimiteti pe mail pentru ca in multe locuri acestea nu se inregistreaza si nu aveti controlul cererii.
-stabiliti o legatura, o comunicare, cu persoana de la celalalt capat al firului, cu A.S., conteaza tare mult.
intr-o zi va veni si raspunsul pozitiv asteptat, aveti incredere
mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor
simi75 spune:
Din pacate tot raspunsuri negative am primit si noi din tara.Mariaa are dreptate nu e suficient sa trimitem scrisori sau sa asteptam sa ne sune ei, cel mai bine este sa sunam noi .M-am convins de asta sapt trecuta , cand vorbind la un DPC m-am dat seama ca pt ei e greu sa tina evidenta atator familii, copii, uneori nu mai stiu pe cine au informat si pe cine nu cu privire la copiii adoptabili.Stiu ca nu pare in regula dar poate ca si ei daca ar fi mai multi ar merge lucrurile mai repede.Pana atunci insa e bine sa sunam noi si sa ii intrebam ce copii sunt.
ioanaalice spune:
La ORA ati incercat? Acolo sigur exista o lista cu toti copiii adoptabili din sistem.
pupici tuturor fetelor noi venite!
... Noi am adoptat din alt judet, este adevarat ca au trecut 3 ani de atunci, si parca nu mai sunt aceleasi vremuri. Dar tin minte ca 'potrivirea' s-a realizat de la copil catre noi, respectiv au cautat familia care sa i se potriveasca lui Mihai. AS care se ocupa de copil a fost cam rece cu noi in prima ora, deja copilul fusese refuzat de 3-4 familii, cred ca abia astepta un gest sau vorba nelalocul ei ca sa spuna 'NU'. Noi am avut noroc cu AS care se ocupa de noi, care il vazuse deja pe Mihai si era convinsa ca este ceea ce cautam.