Parinti adoptivi in asteptare * 2 *

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

simo 75 eu te inteleg ff bine dar acum asta este situatia.fii calma linistestete ca nimic nu merita sa tocesti nervii care-ti vor fi necesari in continuare.tu ca persoana ai dreptul sa auzi despre un copilas oriunde in tara.cauta.nu calci legea cu nimic,important este cind acctionezi sa nu mai aiba ce-ti reprosa.despre pocedura am scris inainte si daca vrei sa vorbim iti dau un nr0767735802.inainte vreme cind am hotarit sa luam un copilas ma gindeam ca am auzit despre o manastire de maicute care primeau mame care nu doreau copii si voiam sa ma interesez despre ele.intereseazate la tara in judete sarace dar atentie doar prin asistenti sociali faci orice miscare de discutii ca altfel te incurci singura.stiu in zona buzaului o generalizare de 1 di 10 familii a dat cite un copil.sunt convinsa ca si familia ta va avea o mica fiinta de care sa se bucure.copii sunt multi adoptabili dar ori sunt mari ori au probleme mici de sanatate.stiu un dragalas superb de la 3 luni seamana identic cu mine si totusi are hiperchinetism si mie teama ca mi-l strica pe celalalt.cauta si cind va fi sa fi al vostr chi ca treci carpati in genunci tot il gasest.nu te dezamagi,cind vei reusi vei fi atit de fericita cit nu-ti imaginezi.vei uita mizeriile trecute vei avea alte preocupari minunate si vei simti nevoia sa ajuti alte viitoare mamici.ritmul meu de viata este de 5 ani.ma poti suna pina-n 13,apoi nani parc karate...de copii si inchid tel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

multumesc gabriela42 de incurajari.Am notat tel si o sa te sun.
Ieri m-am ocupat de trimis cereri in tara.Acum sa vedem.Am trimis si la Buzau.
mariaaa-multumesc ca te gandesti la mine , am primit ce mi-ai trimis .O sa sun acolo sa vedem.trimit PM

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simona_1979

Puffy10,
Multumesc pt urare, dar de ce mi-au urat un drum cat mai lung ? Poate un drum cat mai scurt, noi asteptam sa ni se intample cat mai repede, nu cat mai tarziu.

SCUZEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!
Am vrut sa spun cat mai scurt. Doamne la cat de grea este asteptarea asta, cum as putea sa urez cuiva sa fie lunga.
Inca odata, te rog sa ma scuzi, reiau urarea corecta: Iti doresc un drum cat mai scurt catre puiul vostru!

6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...

Mergi la inceput

Gabriela multumesc pentru raspuns. Daca ar fi sa gasesc eu copilasul cred ca m-as lovi de ceea ce a patit Simo adica or sa ma traga de limba, pentru a "pierde terenul in fata lor" si a da copilul celor ce urmeaza pe lista de asteptare....
Adica ni s-a spus clar ca se urmareste lista.... ca nu se ia in plasament de urgenta... ca sa le lasam pe ele sa ne caute, sa nu facem noi ceva "ilegal"...
Dar si la noi, ca peste tot in tara, nu e agitatie prea mare pentru a definitiva actele micutilor in timp cat mai scurt, astfel incat sa poata fi luati cat mai mici spre adoptie... si aici nu putem forta cu nimic pe aceste doamne, care trateaza totul strict profesional.
Cred ca as scurta perioada asta de asteptare, daca as face rost de undeva de o lista cu asistentele maternale si cu nr. lor de telefon si le-as suna pe toate pana as gasi copilasul cu situatia cat mai aproape de rezolvare... si as tine incepe presiuni..... Probabil ca n-o sa se intample niciodata treaba asta, dar ideea asta idioata mi-a venit ca sa rezolv cat mai repede.

6IA, 2FIV-nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:
Dar si la noi, ca peste tot in tara, nu e agitatie prea mare pentru a definitiva actele micutilor in timp cat mai scurt, astfel incat sa poata fi luati cat mai mici spre adoptie... si aici nu putem forta cu nimic pe aceste doamne, care trateaza totul strict profesional.

Puffy, din nefericire pentru doamnele in discutie profesional inseamna ca un copil este doar un numar si un dosar, nu un sufletel care isi asteapta parintii...

Citat:
Cred ca as scurta perioada asta de asteptare, daca as face rost de undeva de o lista cu asistentele maternale si cu nr. lor de telefon si le-as suna pe toate pana as gasi copilasul cu situatia cat mai aproape de rezolvare... si as tine incepe presiuni..... Probabil ca n-o sa se intample niciodata treaba asta, dar ideea asta idioata mi-a venit ca sa rezolv cat mai repede.

Din experienta mea iti spun ca rareori asistenta maternala stie ce-i cu copilul, daca actele ii sunt gata sau vor fi peste 6 luni sau un an ...

Mergi la inceput

sunnyday, te cred stiu ca pentru doamenele asistente un copil e doar un dosar si mai stiu ca nu am de unde sa fac rost de o asemenea lista... asta a fost doar o idee de moment, doar ca ma dispera sa stau si sa astept.... si sa nu primesc niciun raspuns.... ma mai tine pe "pozitie" serviciul, ca am foarte mult de lucru acum, dar tot nu pot sa ma despart de gandurile astea cu trecerea timpului in gol...

6IA, 2FIV-nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

puffy parerea mea este ca putem invata din experientele altora dar nu trebuie sa generalizam.eu am trecut prin situati lui simo si am reusit.este clar ca a durat mult mai mult dar a trecut.nu-ti pot da ex concrete dar te rog cauta.fara sa caut aud despre copilasi de dat spre adoptie.vine caldura iesi in parc ,se vad copii cu maternale de la distanta.ele nu se feresc sa spuna ca nu-i nepotul lor.noi asa l-am gasit pe mic.am zis vai ce nepot dragut iar ea a zis nu-i nepot doamna si...am urmarit azi miine pina am aflat detalii fara ca maternala sa stie intentia.ti-am dat o sugestie.este dreptul tau sa lupti pt un vis.uite mai am o idee.nustiu cu ce te ocupi de profesie...dar te duci la dgpc de unde esti tu si zici ca vrei sa te faci maternala.te inscrii la curs si...poate nimeresti chiar ce-ti doresti.sau macar cunosti maternale cu care te poti inprieteni.maternal poate fi orcine din fam.tata soacra sot sora.incearca.ia de la experientele altora partea buna intii.ginduri bune sa-ti dea domnul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1979 spune:

Simo 75,

Salutare, simo am vazut ca ai scris ca zilele trecute ai trimis cereri in tara, la mai multe DGASPC-uri. Dar ce fel de cereri ai depus ? Ai trimis atestatul in copie sau sunt cereri tip care se trimit si la alte DGASPC-uri dupa ce ai primit atestatul ?
Eu sunt la inceput si nu prea stiu cum se procedeaza. Stiam ca trebuie asteptat si ca directiile vor trimite la alte servicii si directii din tara atestatul nostru.
Daca ai timp, te rog spune-mi cum sa procedez.

Multumesc mult,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

simona_1979- eu am luat emailuri de la DPc-uri din tara,adrese, telefoane.Le cauti pe net.dupa care am scris email si am atasat atestatul+dispozitia si am scris ca suntem familia cutare,ca suntem atestati din data si pui in paranteza conform atasament si ca ne dorim un copil ...si scrii cerintele tale.Le multumesti si gata.Prin posta trimiti tot asa,copie dupa atesat+dispozitie si o scrisorica insa ceri sa se faca cu confirmare de primire ca sa stii exact ca le-au primit.Dupa toate astea incepi cu telefoane unde ai trimis si de fapt nu numai unde ai trimis.Nu exista ceva cerere tip,pur si simplu o cerere scrisa de mana cat mai oficiala.
te pup si bafta!!
puffy- tare de tot faza cu asistenele maternale!ce bine era sa existe o lista!!
cat despre ideea cu parcul...da e o idee buna dar trebuie sa ai si timp sa stai la filaj
Eu am niste prietene care au copii mici si se duc in parc asa ca le-am pus pe ele in tema.Daca afla ceva imi spun..deci o varianta buna e si asta..ca deh!jobul...nu ne permite prea mult sa mergem prin parcuri...deocamdata

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

gabriela ideea cu filajul prin parc e geniala, da o sa ma gandesc ma bine la acest aspect, cine stie de unde se iveste... cat despre a "schimb' jobul, nu se pune problema... sunt inginer proiectant si practic meseria de 8 ani, iar ca asistent maternal cred ca trebuie sa nu ai alt job (fara ocupatie sau probabil pensionar).
simo da asa e si eu am prietene, colege ce isi duc copiii in parc si o sa le rog sa ma ajute cu filajul
simona_1979 si eu am trimis in toata tara e-mailuri si am primit raspunsuri o gramada..... toate negative. Aseara de exemplu am avut de luat de la posta 5 recomandate, au facut tipele de la posta o fatade nu intelegeau nimic....nu de alta dar de ~ o saptamana zilnic ridic de la posta 1-2 recomandate.... acum ma astept ca sa imi fi retinut numele de la faza de aseara si azi sa ma caute prin recomandate sa vada de unde vin..... asa ca faza cu trimisul in tara.... da este o "usurare a ta sufleteasca" sa sti ca n-ai stat cu mainile in san, dar e in zadar sau poate cine stie.... eu nu vreau sa te dau inapoi sau sa te descurajez, ci doar sa sti cam la ce sa te astepti. Oricum iti doresc bafta multa, poate ai mai mult noroc decat mine!

6IA, 2FIV-nereusite

Mergi la inceput