Se da indemnizatie si la mame studente la master

Se da indemnizatie si la mame studente la master | Autor: iuly_tarca

Link direct la acest mesaj

Buna!Sunt studenta in anul I la master si as vrea sa stiu daca ma hotarasc sa am un copil o sa beneficiez de indemnizatia de la stat?nu am lucrat nicaieri pana acum.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui iuly_tarca

Buna!Sunt studenta in anul I la master si as vrea sa stiu daca ma hotarasc sa am un copil o sa beneficiez de indemnizatia de la stat?nu am lucrat nicaieri pana acum.

iuly

Da, indemnizatie de 600 de lei, daca esti la zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuly_tarca spune:

da, sunt studenta la zi.dar am inteles ca mamele studente la master chiar daca sunt la zi nu au dreptul la indemnizatie, vreau sa stiu daca e adevarat. Sau sa stiu unde ma pot informa despre aceste lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Este vorba de legea 240/2009 o gasesti pe pagina legislativa.
Dar sunt rezervat ca vei primi deoarece cursurile de master sunt peste cursurile obisnuite de zi cu licenta nu presupun o calificare in urma finalizarii lor deci cred ca au dreptate. Legea se refera la cei care urmeaza cursurile universitare la facultati acreditate in regim de cursuri la zi ce presupun obtinerea unei calificari in conformitate cu Nomenclatorul profesiilor.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Eu nu sunt rezervata.
Cursurile de master sunt cursuri universitare.
Legea 288/2004 privind organizarea studiilor universitare defineste in art. 1:
"Prezenta lege reglementeaza organizarea studiilor universitare pe trei cicluri, respectiv studii universitare de licenta, STUDII UNIVERSITARE DE MASTERAT si studii universitare de doctorat".
Mai la vale, capitolul III fix asa se cheama: "Ciclul II - studii universitare de masterat".

Or Legea 240 exact asta prevede:
"m) urmeaza cursurile de zi ale īnvatamāntului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara īntrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au īntrerupt cursurile din motive medicale."

Eu zic sa-ti depui cererea (vezi in Norme ca-ti trebuie niste acte de la scoala). Vestea buna este ca nici nu trebuie sa intrerupi masteratul, iei indemnizatie si mergi la scoala.

Mergi la inceput