***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(111)***
Raspunsuri - Pagina 13
lilly love spune:
inca ceva, in mod special ma adresez acum mamicilor de baieti; ati observat cumva diferente de marime intre testiculele baieteilor? Cristian, tot pe fondul aceste viroze neobisnuit de prelungite, i-a aparut/ facut hidrocel comunicant; spun asta pt ca l-am dus la doctor chirurg pediatru; mi-a zis sa-l operam; inca n-am cerut si a doua parere; cert e ca testicolul era destul de mare fata de celalalt, nedureros, neinflamat. Acum de-abia parca s-au apropiat ca marime, par ca dintotdeauna. Medicul a parut surprins ca de-abia acum am vazut,la varsta asta, a spus ca poate din cauza efortului de a tusi?!, ca se poate retrage, sau dimpotriva, agrava
Am tot citit, voi cere si a doua parere, insa ce ma nedumireste -am citit in dr Spock [varianta americana a lui Capraru] despre asta, si nu trateaza foarte amplu problema, chiar minimizeaza atata vreme cat nu e deranjant, spunand ca de cele mai multe ori trece de la sine, in timp ?!
....La medic insa, zbang, operatie...deja eram programati, "norocul" lui insa, daca pot sa-i spun asa, ca avea rosu-n gat iar..
Mi-aduc aminte ca am patit-o si eu rau cu viroza lui, mi-a predat virusul si va spuneam mai cu ceva vreme in urma ca am fkt amigdalita pultacee; la Panduri si Coltea in camera de garda mi-au retezat-o scurt: penicilina+gentamicina + taiat/scos amigdale fara discutie; su uite ca mi-a trecut cu un antibiotic neinjectabil...
Nu stiu ce sa zic...
A, si mai e ceva..scuzati, va rog, pomelnicul personal !! il vars si eu cu voi, ca sunteti multe si poate aveti idei!
Am mai observat[bine, nu acum!] ca al meu copchil are unghiile de la picioare destul de aiurea [toti medicii care l-au tot vazut de cand s-a nascut, multi,au spus ca asa le are el, si se vor aranja sau nu]: sunt moi rau, adancite [la degetul mare parca fac o vale, daca ma intelegeti], se rup repede. La maini sunt normale. [eu am mai citit ca pot fi semnul unei anemii - ce-i drept, are sideremia proasta, o tratam acum cu fier, dar nici un medic n-a pus pe seama fierului unghiile lu fiu-meu].
Multumesc daca ati avut rabdare
va pup
Florentina Roman spune:
Lauradi, e tare frumoasa bebelina ta. Ce bine ca Ducu nu e (inca) gelos, e un stres mai putin pentru tine.
Yo, bine ai revenit si felicitari ptr burtica!
Eu am doi, dar data fiind diferenta mai mare de varsta intre ei, nu sunt un exemplu prea bun.
Va fi greu la inceput, pana va obisnuiti si va formati o rutina, apoi...va fi bine, vei vedea. Ai mei nu pot sa stea unul fara celalalt, mereu se cauta prin casa.
Lily love, Tudor, baiatu meu cel mare a fost diagnosticat cu hidrocel cand avea cateva saptamani, dar ne-a linistit dr. spunandu-ne ca se va retrage. Asa a fost, desi exista si pareri ca nu se vindeca decat prin operatie. Nu stiu ce sa zic, mai cere o parere...
Legat de somn, daca doarme singur, probabil trage de timp ca sa petreceti cat mai mult timp impreuna. Am trecut si noi prin asta. Eu am rezolvat faza cu facutul pipi luand oala in camera lui, chiar langa pat; am pus servetelele si biberonul/cana cu apa la indemana si n-a mai avut motiv de dat jos din pat.Mai nou, daca vad ca inca nu adoarme dupa o poveste si e vorbaret, ma intorc cu spatele la el si ma prefac ca dorm(uneori nu ma prefac, adorm inaintea lui)
Despre dinti...incearca si o pasta fara fluor si vezi ce se intampla... Iar unghiile...si de astea am avut(Tudor) si au revenit la o forma normala in timp.
Ioana13 spune:
Lilylove, nu am avut probleme cu testicolele.
Cu git rosu si amigdalita pultacee da (de 2 ori de cind merge la cresa, a doua oara a fost muult mai usor, cred ca s-a imunizat).
Si cu somn la fel, adoarme f greu seara, cam in 2 ore... in seara asta a adormit imediat dupa ce a terminat lapticul... Nu stiu niciodata cit va dura adormirea, dar in timp se va rezolva. Cind se trezea noaptea sa bea lapte de 2 ori pe la 1 an jumate, credeam ca nu se mai termina asta, dar acum doarme toata noaptea, rar se trezeste si daca nu poate adormi mai cere lapte.
De doua zile tot cinta Domn, Domn sa-naltam, si repeta la nesfirsit versul cu "Au vinat un iepuras", dar lui ii iese altceva nepronuntind pe R si s... pina mi-am dat seama ce cinta, ma intrebam de unde a prins acel cuvint
Yoyoyo, sarcina usoara!
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
ella_74 spune:
Alyna,
si noi am tras cadourile la sort ani la rand cu colegii de firma;
mie mi-ar placea sa schimbam cadouri dar eu as vrea sa fie de fetita ca tare frumos e sa cumperi chestii roz
Yoyo,
multumesc de info si poze; tot pensiunea asta mi-a fost recomandata de cineva; zici ca apartamentele arata mai bine?
felicitari pentru burtica!
LilyLove,
nu pot sa-ti raspund decat la partea cu unghiile, le are tare urate, iar unghia mare ii creste cumva incarnata; daca ar fi asta singura problema cu " design-ul" dar are niste labe de picior late, oribile , zici ca l-a calcat tramvaiu, s-a aruncat in familia sotului; bine ca e baiat si nu conteaza tare mult, ca altfel ma intrebam cine s-ar fi uitat la el cu asa fiare de calcat; o sa fie cam greu cu gasitul incaltarilor , ca problema asta o are si tati.
si acum sa-mi scriu si revolta: ma duc in seara asta in carrefour si ce sa vezi? domnita Andreea Marin si-a lansat colectia de body de bebelusi "Violet"; nimic rau pana aici , sunt frumoase, calitate medie, dar domnule cand ma uit la pret, am crezut ca nu vad bine: 40 ron un body? nene, da' duduia asta or e dusa cu pluta, or e rupta de realitate; nici un body cotton organic nu costa atata; si ma intreb, daca vii cu marfa de lux, ce cauti in carrefour? sa deschida magazin la mall , macar sa-si atinga targetul , ca in carrefour nu se invarte highlife-ul Bucurestiului, aici vine lume covarsitor cu venituri normale sau chiar mici.
Nici la Zara/Okaidi/Gap, etc. nu costa atata un body.
A intrat pe prietesug sa vanda in lantul carrefour, nu de alta dar stiu conditiile draconice de distributie in carrefour si singurul criteriu care conteaza ca sa fie admisa marfa este pretul, cat mai mic; asta este si explicatia pentru care in ultimul timp nu vezi decat chinezisme ordinare pe la lucruri de bebelusi.
Acuma daca stau sa ma gandesc ca domnita Marin castiga la Surprize vreo 30.000 eur/luna cred totusi ca ei i se pare foarte ieftin sa vanda cu 40 ron un body
doxinu spune:
lily love nu stiu ce sa-ti raspund desi am baiat nu am avuta probleme cu testicolele/somnul...........dar unghiile nici noi nu le avem foare frumose si io m-am gandit la fel ca ella bine ca este baiat
ella cand a prezentat colectia,o parte din ea,mai mult cea pentru fetite, a spus ca pretul este foarte accesibil tuturor mai ales ca investitia este pe termen lung deoarece au acel elastic in taie care se intinde odata ce copilul creste in cm.Io nu am ajuns inca in carefourre desi vroiam sa ajung nitel la colectia de toamna de la tex,care imi place tare,sa vad daca gasesc ceva din ce mi-ar trebui.Sunt deacord cu tine ca pretule este foarte mare dar daca stai sa te gandesti la prestatiam doamnei.............nu putea sa se incurce chiar asa cu toate clasele sociale
arcadia spune:
buna,
noi am facut viroza (eu si calin). la el mai mult febra, la mine mai mult tuse. din fericire pitica nu are nimic, doar ca de ieri nu a mai facut kk si ma intreb daca e de la paracetamolul sau prospanul ce l-am luat eu. acu nu mai iau prospan, ca nu s-au studiat efectele in alaptare.
lilly_love, ma bucur ca ai revenit sper sa scrii mai des ca scrii tare frumos nu m-am confruntat cu ce ai scris tu, dar imi dau cu parerea la hidrocel as zice sa astepti, probabil se va retrage; la pata rosie il cred pe nenea cu capacitati extrasenzoriale, atat timp cat ai facut analizele ce se puteau face si nu a iesit altceva. la unghii, cu calciul sta bine, sau cu asimilarea lui? cu dintii, si eu il spal cam aiurea pe calin, trebuie sa ma mobilizez, ca si la el s-au cam ingalbenit... pana in vara am folosit nenedent, apoi am luat o pasta pt copii pana la 4 ani cu putin fluor.
madaiulia, felicitari pentru rezidentiat
lauradi, frumoasa fetita ma bucur ca te-ai refacut repede
kay, cum e capsorul soniei?
yoyoyo, felicitari pentru burtica
carstea, draguta ideea, dar intr-adevar cum o punem in practica?
Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)
arcadia spune:
didi, acum am citit ca si-a fracturat si aschiutza piciorul. e mai bine acum, mai are ghipsul? cum v-ati descurcat? sanatate
Urez La multi ani lui Lauradi, Vali5, Addinel cu scuze pentru intarziere
betty, pe cea mica pot sa o alaptez de fata cu calin, mai are insa momente cand vrea si el in brate exact cand am treaba cu ea..
liv, am ajutor, dar uneori vrea numai la mine. eu cred ca va trece in curand perioada asta
numele piticei a ramas Ioana Carolina, imi place Ioana, dar mai imi vine sa ii zic si Sanzi...uf, nehotarata mai sunt si eu..
Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)
vas spune:
ceau fetele.
Am absentat putin dar din lipsa de timp. Am citit dar de scris nu am reusit.
lauradi, cat de scumpa e fetita. Sa iti traiasca puiutii. Ai doua minuni.
Alyna, mare s-a mai facut David.
Arcadia, ma uitam la tine ce bine arati.
Ella, imi pare rau ca iar are Bob probleme. ma gandesc ca va e totusi greu, sa speri ca e bine si apoi o luati de la capat . Eu cred ca pe viitor se va ameliora situatia.
Yo, felicitari pentru burtica. Sa fiti sanatosi.
Liviana, sunt curioasa cum arata casuta voastra. Ati impodobit?
Noi suntem bine, au venit socrii la noi asa ca voi fi mai relaxata ca am cine sa ma ajute prin casa, mai ales acum de sarbatori. Spun asta pentru ca am niste socrii ok ca altfel cred ca unii sa auda ca le vin socrii o luna de zile ar lua-o razna. Doxinu, la tine si la Ella ma gandesc tot timpul cand vine vorba de soacra.
In rest Eliza e bine, nu a mai racit de mult, e fericita, danseaza toata ziua, se joaca, e vesela....dar am cam neglijat-o in ultimele saptamani in sensul ca nu prea am stat cu ea, fiind tot cu serviciul si ieri incerca sa-mi atraga atentia cu orice. Zbiera, arunca pe jos, ma musca , .......asa ca de azi, ca tot am terminat in sfarsit cu nebunia alegerilor ....si nu mai stau peste program, ma ocup de ea. o simt ca ma vrea doar pentru ea. cand ne jucam e linistita dar daca ma apuc de ceva prin casa gata....e cu nervi.
Ma gandeam la tine Betty, e greu cu un copil cu prea mare personalitate.
I-am spus intr-o zi ca nu e frumos ce face si stiti ce mi-a raspuns?
Nu te enerva Ia telefonul si suna-l pe MOs craciun sa nu imi mai aduca nimic ca nu sunt cuminte, bine?
Deci problema ei nu era sa nu mai faca lucru respectiv, lasa mai bine sa nu mai vina mosul. E tare orgolioasa.
Va pup , si daca ajungeti la ceva cu biletele ma bag si eu.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
doxinu spune:
VASma bucur pentru fetele care isi considera socrii un ajutor si se bucura de venirea lor,dar ai dreptate,ma ingrozeste gandul ca ar trebui sa stea si o singura zi la mine.Acum imi este si mai greu pentru ca nu imi mai pot exprima sentimentele liber deoarece STEFAN isi da seama si nu vreu sa-i creeez un disconfort psihic.Vreau sa vada ce simte el si nu ce simt io.Imi este tare greu deoarece relatia noastra s-a deleliorat muuult,dar pentru STEFAN trebuie sa-mi stapanesc sentimentele.Oricum sa stii ca sotul nu este menajat ca STEFAN.Stie exact ce simt si ce gandesc despre ea,doar am spus "la bine si la rau"
Am terminat de strans cadorile pentru fiecare de CRACIUN ca sa nu mai caut innebunita in ultimul momentLe-am aranjat in sacosele si asteapta bradul Mai am doar cateceva de cumparat pentru brad(si bradul) si am facut toate pregatirile
Cu masa de CRACIUN nu ma omor ca mancam la mama mereu asa ca treaba mea este rezolvata
bettyR spune:
Vas, ce super ti-a raspuns Eliza.Eu asa m-as bucura sa o aud pe a mea.Uneori imi pun problema daca e ok, ca e f interiorizata si in lumea ei, dar si f sensibila.
Dialog azi, inainte depranz:
Eu: mananci mazare?
Ea: te vede geamul.
pun in farfurii, plange sa scot morcovii, ii scot, ma intreaba:
ea:nu are mazarea catelus?
Eu:nu are draga mea, cum sa aiba?
ia o bobita, o scuipa, nu mai vrea.
Ii pun supa, iar imi spune ca vrea zeama goala, dar inainte ii spun.
eu: pune mama supa.
ea: nu vrei supa?
eu: dar ce vrei?
ea: supica.
Sincer uneori mi se pare ca ceva nu functioneaza bine in capusorul ei. Nu raspunde la intrebari mai deloc, intrebari simple. Sper sa fie totusi in limitele normalului. Vad ca e inteligenta, poate seamana cu soacra-mea care ii un pic mai ciudatica.