SOCRII SI SOACRE

SOCRII SI SOACRE | Autor: Viviannie

Link direct la acest mesaj

Buna,

As atinge un subiect mai delicat, zic eu.
Incep cu o intrebare: ce drepturi legale are soacra asupra nepotului bebelus pana la 18 ani?
In cazul unui posibil divort, prin ce modalitati ii poate lua ea copilul norei?? (aici incluzandu-se si posibilitatea ei de a da mita grasa).
Nu-mi face placere sa deschid acest subiect, dar... pe scurt: locuim singuri in apartamentul soacrei, ei nu-i convine ca dupa pensionare mi-am cerut dreptul la intimitate in familie si oricum sotul ei era la tara/alta localitate, am nascut baiat care seamana izbitor cu sotul si ea incearca prin modalitati la prima vedere foarte binevoitoare sa se includa: ea il ajuta modic pe sot cu bani (din salariul lui si cic-ul meu e mai greu sa traim), ii ia in prostie hainute la bb si jucarii (ar fi vrut si altele pana i-am zis k nu e bb ei), se vaita ca ce ar vrea sa-l educe pe nepot si cat il iubeste etc. si ca numai cu el ar sta si i-ar da totul...
Toate bune si frumoase (cu exceptia faptului ca bunavointa ei a ajuns la apogee de inlocuit mama, si EU par cea "paranoica"), dar intrebarea mea este: in cazul unui divort, prin chitantele pastrate ar putea demonstra ca ea ar fi mai capabila sa intretina bb decat eu? ar putea sa-mi ia copilul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are nici un drept.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Multumesc de raspuns.

Totusi, in cazul unui divort, e posibil soacra/sotul, prin dovezi de chitante/martori/etc. (+/- mita) sa castige custodia bb?
Nu am de gand sa divortez, dar ... pt linistea mea informativa...

Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

daca nu ai de gand a divortezi de ce iti pui asemenea intrebari? Iar legat de posibilitatea de a-ti lua copilul doar pt ca are bani mai multi ca tine, gandeste-te altfel: si Becali are mai multi bani ca mine (muuuuuult mai multi) dar nu e un motiv suficient sa-mi ia copilul (nici daca l-ar fi acoperit de cadouri - dar nu ma intelege gresit, nici nu ne cunoastem). Dreptul de a-ti pastra calitatea de parinte nu este garantat de capacitatea ta financiara. Cat are bb? daca e prea mic, tu nu-ti iubesti soacra, sa stii ca poate ar fi bine sa te gandesti daca totusi nu exagerezi. iti spune asta o mamica ce si-ar dori din tot sufletul ca puiul ei sa aiba macar un bunic care sa-l iubeasca si sa-l rasfete (mai are 3 in viata si pe nici unul nu-l intereseaza acest copilas). In locul tau as schimba macazul si prin ceva diplomatie as profita putin de diponibilitatea soacrei.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Viviannie

Multumesc de raspuns.

Totusi, in cazul unui divort, e posibil soacra/sotul, prin dovezi de chitante/martori/etc. (+/- mita) sa castige custodia bb?
Nu am de gand sa divortez, dar ... pt linistea mea informativa...

Multumesc,

Aceeasi,
Viviannie TSR

Sotul da - in calitate de tata egal in drepturi cu mama copilului are aceleasi sanse.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Tala: disponibilitate k disponibilitate a soacrei si iubire de buni k iubire, dar pana a-l influenta pe bb k "vai! cel mai mult te iubeste buni, uite cate iti ia!", e putin cam... : "multam de disponibilitate, dar NU!"
Apreciez bunicii care-s bunici, nu cei care vor sa inlocuiasca parintii si sa-i influenteze pe nepoti in favoarea lor... in plus, se stie ca dorinta arzatoare de a oferi mii de cadouri piticului este scuza sufleteasca a neputintei de a petrece timpul cu el(caci practic tre sa o tin la distanta caci de nu... as sta cu soacra in casa, NU MERCI, mai bine ma lipsesc de ajutor decat sa-mi mai reproseze n chestii daruite). Deci, de exemplu: un tata sa zicem ca lucreaza 12/24 ore si mai pleaca si cu saptamanile in delegatie. ce face la intoarcere? logic, aduce si carul de cadouri piticului drept recompensa a faptului k nu e langa el acasa.

Marius: Nu mai intreb in ce conditii poate castiga custodia tatal, caci nu am astfel de planuri, dar poate ar fi interesat sa stie alte mamici care nu mai sunt in situatii fericite.

Merci,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Custodia o obtine mama sau tatal, bunica in cazuri rare, trebuie sa se demonsteze ca parintii pun viata copilului in pericol si nu e cazul. Faptul ca are niste banuti mai multi ca tine, nu inseamna ca nu poti sa-ti cresti copilul. Nu te mai gandi la asta.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput