sesizare de la fisc pt amenzi platite deja
Buna, dragilor. As avea nevoie de putina indrumare: Zilele trecute am primit un titlu executoriu emis de Fisc pentru amenzi de circulatie (chiar si din 2004)pe care le-am achitat, dar pentru care nu am nicio chitanta. Nu vreau sub nicio forma sa le platesc din nou, mai ales ca insumeaza destul de mult. Anul trecut nu au "aparut" obigatiile astea fiscale, cum de s-au trezit anul asta cu toate deodata? Voi ce ati face? Poate imi veti spune sa incep sa caut la sucursalele unde am platit, dar noi suntem foarte plimbareti si amenzile sunt luate in alte judete decat cel in care stau eu, chiar in puncte diametral opuse pe harta, deci plateam in prima unitate CEC sau Posta care ne iesea in cale. De unde sa incep?
Raspunsuri
kay spune:
se fac niste regularizari (asa se zice?) si te pune sa platesti iar ca au ei sistemul praf. era o tipa la admin financiara inaintea mea la coada si trebuia sa plateasca o amenda din 2003... si imi amintesc ca n-a rezolvat nimic, tot cu amenda de plata ramasese. fara chitante nu stiu ce poti face...
anasia spune:
ligia, sotul meu este patit, si noua ne-au venit "n" sezizari de la fisc pt amenzi "neplatite" (platite in localitatea respectiva-in tara); de cate ori au venit, de atatea ori a fost sotul cu chitantele la fisc sa le rezolve treaba cica e de vina tehnologi...fara chitante insa, e greu de dovedit.....poti suna pentru inceput la sucursalele respective, sa vezi ce-ti spun, ca sa nu bati drumul degeaba; daca au un baza de date iti pot emite o copie...dar aceste amenzi ar trebui sa fie si in evidenta politiei (figurand ca platite), desi la fisc apar neplatite....
anasia spune:
am uitat sa specific..de cate ori le spunea celor de la fisc "stiti, amenzile sunt luate si in evidenta politiei, sunt platite pe loc...", la care i se raspundea ca "politia nu le-a trimis documentele....ca baza de date n-a fost transmisa....ca este deficitara..."
carolinah spune:
Si mie mi s-a intamplat si a trebuit sa mai platesc odata, ca nu mai aveam chitantele.
N-ai de ales, din pacate. Ah, ba da, poti alege, emigrezi.
Mi-Ka spune:
Sa va spun ce se mai poate intampla: in mod legal, institutia care a aplicat amenda, in speta de fata politia, era obligata sa astepte 15 zile de la data amenzii si doar dupa acest termen sa trimita la fisc titlul executoriu, respectiv procesul verbal de contraventie, intrucat in acest interval de timp persoana amendata are atat posibilitatea de a plati cat si posibilitatea de a ataca acest act la instanta competenta. IN cazul tau se pare ca politia nu a respectat acest termen, a trimis la fisc actele pentru a se incepe executarea silita desi tu ai platit. Deci fiscul nu are nici o vina, vina apartine in totalitate politiei, iar din pacate tu trebuie sa faci dovada ca ai platit amenzile; daca le plateai la fisc era probabil mai usor de demonstrat, insa daca le-ai platit ca posta sau cec e putin mai greu dar nu imposibil.
Ce ai putea face este sa faci o contestatie la executare la somatia si titlul executoriu emis de finante, in 15 zile de la primire si sa chemi in judecata fiscul cat si politia care ti-a dat amenda; spun si politia intrucat poate or avea ei in evidentele lor cum ca le-a intrat banii reprezentand amenda data. Si inca ceva, trebuie sa vezi ca nu cumva sa fie prescrise unele din amenzi (eventual cea din 2004).
Du-te pana la finante si vezi daca poti face rost de copii ale p.v. de contraventie si poate iti aduci aminte perioada in care le-ai platit.
Si ca invatatura de minte: pastreaza toate chitantele ca nu stii cand ai nevoie de ele.
_
CristinaT spune:
Buna, poti sa incepi de la o unitate cec, sambata cand este mai liber, dai CNP si numele si iti pot tipari o copie a chitantei/chitantelor.
am fetita de 9 ani!
si :)
Mi-Ka spune:
Pentru creantele bugetare, conform Codului de procedura fiscala, termenul de prescriptie este 5 ani, nu 3 ani ca in dreptul comun. Daca in acest interval de 5 ani a fost inceputa executarea silita, prin emiterea unei somatii, creantele nu se mai prescriu apoi; daca nu a fost emis nimic se prescriu doar dupa 5 ani .
Nu am timp sa caut exact temeiul legal dar daca trebuie...o sa-mi fac si timp.
_
StMihaela spune:
Si noua ne-au venit zeci de sesizari, pentru impozite platite, nu stiu ce au patit.
_
http://containerulverde.blogspot.com/
Mi-Ka spune:
St. Mihaela, daca ai platit impozitele inscrise in somatii si titlurile executorii ori du-te pana la administratia finantelor publice sa vezi care e situatia de fapt si poate gasesti intelegere si rezolvi problema pe loc ori in termen de 15 zile de cand ai primit actele de executare faci contestatie la executare la judecatorie.
Succes
_
Mi-Ka spune:
St. Mihaela, daca ai platit impozitele inscrise in somatii si titlurile executorii ori du-te pana la administratia finantelor publice sa vezi care e situatia de fapt si poate gasesti intelegere si rezolvi problema pe loc ori in termen de 15 zile de cand ai primit actele de executare faci contestatie la executare la judecatorie.
Succes
_