*** Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (254)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

La multi ani Maria!
La multi ani tuturor Andreelor si Andreilor cu ocazia onomasticii!

Adelina si Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mmm, dar au iesit foarte bune!

Reteta e delicioasa dar bucatarul varza.

Foarte bune! Si ce buna e dulceata arsa de pe hartia de copt, zici ca-i zahar ars cu aroma de cirese amare. De fapt asta si cam e.

Catutza multumesc de idee, sa vad cand m-oi mai incumeta. Pana atunci cozonac la masina de paine = cam asta e nivelul competentei mele, of!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

La multi ani, celor care se sarbatoresc de Sfantul Andrei, sa aiba parte de o viata frumoasa!!!

Venim si noi in parc, oriunde ar fi, ca se merge bine prin oras. As opta pentru Tineretului, ca sa fie paleta larga de locuri la alegere. Dar daca se face altundeva, nu ma supar.

Lavi eu stiam ca la cornulete se pune gem, tocmai pentru a nu se topi asa repede. O sa incerc si eu reteta, ca imi plac la nebunie.

In schimb, aseara am facut reteta de cozonac cu aluat la masina de paine si nu prea mi-a iesit. Nu era cozonac, ci o paine mai dulce, nu stiu de ce. Gata, ma las pagubasa, in definitiv mai usor e sa-l cumperi

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

pesimistul este un optimist bine informat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Intre timp fac ceva la ce ma pricep mai bine, am gasit un hotel la Obzor:
http://www.hotel-coral.com/en/rooms
Convenabil as zice, m-as risca la un week-end prin mai-iunie. Plaja e misto la Obzor din cate am auzit, iar preturile pe la restaurante n-ar trebui sa fie mari.

Va place ce preocupari am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

atunci vreti la parcul "nou" din Tineretului, cel de dincolo de Palat?

La cozonac dupa parerea mea vital e sa-i pui coaja de lamaie sau de portocala pt aroma.

Am pus dulceata pt ca gemurile mele sunt si mai lichide. Asa-mi ies. Da's foarte bune. Stiu ca soacrei ii ies mai solide asa ca am deschis la intamplare un borcan de la ea. Mai aveam un borcanas de gem de smochine din Croatia dar n-am vrut sa-l sacrific la cornulete.

Eh, asta este, important ca-s foarte bune la gust. A mancat Nati pana i-am zis stop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Lavi parcul de la Tineretului este super, sunt de acord.

Apropo de coaja de citrice - eu am citit ca nu se recomanda folosirea ei, deoarece este stropita cu chimicale, care nu se duc dupa spalarea fructelor. Asa ca am evitat-o.

Iar cozonacului meu ii lipseau multe, nu numai aroma. Nici n-a crescut.. Ma rog, ma las pagubasa, cel de la Vel Pitar e delicios, asa ca nu mai are rost sa ma chinui. Dar macar a iesit frumos, ca din reviste.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

pesimistul este un optimist bine informat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:



La multi ani tuturor celor care-si serbeaza ziua de nume!
un extra + cuscrei Anda si ginerelui Nik

Tania, ai dreptate cu bucataria mea, fiindca acolo imi petrec marea majoritate a timpului ( asa cum ma plangeam de multe ori) pe-acolo ii "prind" pe pufosi si le mai fac cite o poza, doua, ar trebui sa schimb decorul si sa mai fac si din alte camere, din cind in cand.

Gabitzico, imi pare rau ptr sora ta.
in cite luni era? stii ca dupa o sarcina pierduta in primul trimestru se spune ca poti astepta doua cm si apoi poti incerca din nou?
ii tin pumnii!

ma duc la munca de jos ( spalat bucataria, pus mancarea in cuptor) of.

Life is not the way it's supposed to be... It's the way it is.
The way we cope with it, is what makes the difference.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Virgil vazand cornuletele: "Uuu, hai ca-s cool!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

LA MULTI ANI ANDREI-LOR SI ANDREE-LOR!

LA MULTI ANI SI ANIVERSATILOR ULTIMEI PERIOADE!
Multumim de urari!

Am citit in fuga, am avut zile f ocupate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

La multi ani celor ce poarta numele Sf. Andrei, sa cresteti mari, sanatosi si frumosi !

Lavi Hai ca suntem tari. Buune gospodine, eu chiar mai buna ca tine, caci am reusit sa dau rateu si la o reteta pentru masina . Sa ma explic
Eram pe la cumparaturi seara asta cand ma suna Lavi pentru precizari privind reteta de cornulete fragede. Recunosc ca si pe mine ma irita la culme cand aud de "faina cat cuprinde", dar se pare ca la aluaturi am inceput sa ma mai prind, sa le mai nimeresc din cand in cand.
Faza e ca fix in acelasi timp si masina mea cocea un cozonac, dupa reteta data de Lavi pe forum .
Cozonacul meu a iesit la fel de reusit ca si cornuletele lui Lavi, n-are decat 2 defecte majore:
- iar mi-a facut "flic-flac", adica a crescut pana la capac dupa care s-a pleostit si scofalcit tot. Din cate am observat, asta se intampla la faina insuficienta si/sau drojdie prea multa.
- m-am lacomit si l-am impanat cu bucatele de ciocolata. Care s-a cam topit, iar zaharul in exces a caramelizat exteriorul cozonacesc. A iesit cu cam multa coaja si prea rumenit.
Altfel, fix ca in familia lui Lavi, tati a zis ca e bun iar Ana a fost de neoprit la mancat .

Lavi, serios acum, merita sa perseverezi la reteta de cornulete fragede, cum spunea si Coralia e ff buna si la placinta cu mere, si o poti folosi si la altele (combinatii cu spanac, carne etc.). E o reteta clasica, o face si maica-mea de decenii, si soacra-mea, o faceau si bunicile... Nu stiu daca sucul de lamaie inloc de otet are acelasi efect. Cred ca la framantat ai ratat tu, trebuie sa incerci alta tehnica, probabil, sa ajungi sa simti aluatul la mana. Eu m-am inspirat de la Jamie . Mai ales ca am vazut aceeasi tehnica si la o unguroaica batrana si saraca vazuta prin documentarele de la astraFilmFest . Cultura, domnule, cu aluaturile astea

Mergi la inceput