cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

sinela- nu-mi vine sa cred ce bine papa copilul tau. Merita un maaaaare de tot. Sa creasca mare si sa fie sanatoasa si la fel de papacioasa
Nici noi nu folosim suzeta aproape deloc (are seri cand se culca fara ea, dar raaar cand e fff obosit). De fapt el nu tare a fost fan suzeta niciodata.
Laptele tot din bibe, dar asta inca nu e o problema, sunt copii care si la 6 ani mai beau seara lapte cu bibe (noi sper sa nu ajungem pana acolo.....). Si ceaiul i-l mai dau inca din bine pt ca bea f mult si mie imi sunt fff importante lichidele (hidratarea) si apa bea din canita, dar destul de putina pe zi.....
Ma bucur ca v-au placut retetele (mai ales la bebici...). Daca mai descopar ceva bun va mai scriu. Azi ii fac supa de rosii cu taietei si ciulama de pui.
Ieri i-am dat mamaliga cu ou si branzica si a papat jumate (cam 100- 150 gr). e OK pt ca el nu prea papa branzica si e binevenita orice cantitate

Liliana Cocieru- Poze nu am pe net ca nu am pus..dar o sa fac cumva sa ne vezi Aici nu stiu cum se pun poze...

Ieri piciul meu a papat asa:
7:00- 200 ml lapte
9:00- un iaurt cu cereale CHERRIOS cu miere
12:30- un polonic jumate de supica de legume cu orez + mamaliguta cu branza si ou cam 100- 150 gr
14:30 ianinte de culcare i-am dat 130 ml lapte ca masa de pranz nu a fost f consistenta fata de cat papa el de obicei (a fost fara carne si oul putin si branzica iar mamaliguta nu-i tare tine lui de foame)
17:00- o jumate de banana si o jumate de mar cu 2 biscuiti
19:30- aprox 200 gr dovlecel cu sos alb si carnita de vita
21:00- 130 ml lapte pe care nu mai accepta sa i-l dau eu. Il bea singur dar trebuie sa ies din camera (ce ziceti? astea DA fitze...)
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Postezi te rog si reteta de ciulama? Eu m-am uitat intr-o carte de bucate dar sunt curioasa cum o prepari tu. As mai avea o intrebare voi ce biscuiti dati bebeilor? Eu pana acum i-am dat Leibniz si ii plac f mult dar ma gandesc sa ii dau si altceva. Am cumparat Baby Star de la Rostar dar sunt prea dulci si nu ii plac si nici nu mi-a placut ce am citit pe pachet ...
Bebelusul tau are personalitate nu gluma daca de acum vrea sa fie lasat singur, vrea sa fie independent de mic.
Pofta buna la bebei !

Mergi la inceput

Cum sa nu..mai ales ca i-a placut foarte tare micutului meu azi
ciulama de pasare/ vita (ii mai fac si de vita)- astea sunt ingrediente pt doua portii (la noi cel putin...deci cam 400 gr de preparat iese ca sa-ti spun asa)
- carne de pasare(eu la doua portii pun o pulpa mare intreaga)/ vita (cam 150 gr la doua portii)
- o ceapa
- 2-3 morcovi maricei;
- o radacina de patrunjel
- telina/ pastarnac (nu le pun niciodata amandoua)
- o bucatica unt
- 2 linguri faina;
- zeama de la carne (unde au fiert zarzavaturile cu carnea)
- putina sare daca-i dai
Carnea o fierbi cu zarzavaturile taiate cubulete.
Separat, topesti untul pana dispare mirosul si este limpede (fara spuma) si adaugi faina, apoi stingi cu zeama unde ai fiert carnea cu zarzavaturile, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugi carnea mixata sau taiata (eu cea de pui o pun maruntita bine si cea de vita mixata) si zarzavaturi (cat crezi tu din cate ai fiert- eu pun cam jumate din ele) si mai lasi pe foc 10 min.
Uneori in ciulamaua de pui mai pun si lapte (100ml) cand adaug zeama de carne, dar nu mereu, ca-i place mai mult fara.. iar in cea de vita fara lapte ca ii este scarba de "rezultat"
Pofta mare!

Eu in general biscuiti ii dau NESTLE- piscoturi- ca sunt foarte bune si au si supliment de calciu in compozitie. Dar ii dau si PETIT BEURRE ca si pe aia-i papa (mai ales cu fructe).

Da....personalitatea asta..ce ma fac dupa ce mai creste?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Buna fetelor!
eu scriu sa ma plang, ca de vreo 3 zile fie-mea mananca tare rau . Eu zic ca e de vina o maseluta care sta sa apara, ca si in datile trecute cam tot asa a facut, dar tot nu-mi convine, nici nu stiu ce sa-i mai fac de mancare, ca orice i-as face mananca jumatate de portie cu chiu cu vai. Mai bea laptic, dar tot mai putin decat inainte. Chiar ma bucuram, ca marisem si noi portia de lapte, ajunsesem la 180 si chiar 190 ml lapte cu cereale, ceea ce era f bine pt ea,mai ales ca de cele mai multe ori nu se mai trezea dim la 5-6...
Acum, nu pot decat sa sper ca o sa iasa odata maseluta aia si o sa-si revina fata mea.
Azi de ex. a baut lapte la 8 (180 de ml, dar dupa aceea a dat inapoi o parte din el), la 12.30 a mancat un pic mai mult de jumatate dintr-un mar, ras, iar la 14 i-am dat broccoli cu peste facut la cuptor, care in mod normal ii place mult, dar n-a mancat decat vreo 100 g, poate nici atat si cum nu mai vroia absolut nimic i-am facut 100 ml de lapte, pe care i-a baut, dar tot dupa ce l-a refuzat prima oara.
Sinela, chiar ca e bravo fata ta, a mea nici acum, la 1 an si 3 luni, nu mananca un mar singura. Se mai intampla sa manance o para, ca e mai moale, dar si aia rar. E adevarat ca a mea la 11 luni cat aveti voi abia avea 2 dintisori, dar nu cred ca asta era marea problema..
Va pupic pe toate si le doresc pofta mare la copilasi!
Liliana, mamica norocoasa de minuni Vlad si Alessia

Mergi la inceput

Liliana Cocieru- exact la aceeasi treaba suntem si noi! Ne iese maseluta sus si suntem fooooooooooaaaaaaaaaaarte maraiti...nimic nu ne convine. Si cu mancatul stam destul de prost din pacate.
De ieri se cam da in spate cu papica, dar...asteptam si zile mai bune. Nici mie nu-mi place situatia, dar asta este! Lasa ca or iesi dintii si o sa fie OK si la puii nostri!
Sa nu o fortezi sa pape!!!! Bine? Ca si asa ii este destul de greu sa suporte durerile alea nasoale de dintuci si daca o mai superi si tu...las ca trece repede peste asta!
Nici eu nu-l fortez si pana la urma papa. Mai incet, mai cu rabdare muuulta si gata masa! Cand il pun la masa refuza instant si intoarce capul si ma fac ca plec cu farfuria si-i spun: "bine! pleaca mami daca nu papi". Se uita dupa mine...si ma striga. Cand ma intorc deschide gurita sa-i dau. Asta la primele 5 lingurie, apoi iarasi sta cu mancarea in gura si stau si eu si ma uit la el...sau ii mai dau cate o bucatica de paine ca atunci mai inghite. Si asa, incet incet papam si noi. In nici un caz nu-l olig sa pape tot ce-i dau. Cand da semne ca e CLAR ca nu mai doreste il las in pace si-i dau peste o ora- doua putin laptic- asta daca accepta, daca NU, il las in pace pana la masa urmatoare. Dar faza cu lapticul o aplic numai daca nu papa la masa de pranz. In rest, il las cu cat papa.. oricum dimineata dupa lapte si dupa masa pe la 17:00 mananca usor...
Azi de exemplu a fost trist pe maseluta si a papat cam asa:
7:30- 200 ml lapte
9:00 un iaurt mic mic (50-60 gr) ca numai atat a putut. Imi intorcea spatele si gata! ce sa fac? sa-l bat...nu!!! l-am culcat si a dormit doua ore (i-am dat NUROFEN inainte ca-l durea...tare rau)
12:30- supica de rosii cu legume si taietei (cam un polonic jumate) cu ofelie de paine inmuiata+ ciulama de pui cam 100 gr
Pe la 15:00 inainte de somnic i-am dat 130 ml lapte pe care l-a baut si a si adormit instant dupa el
17:00- o banana destul de mare (asta in timp ce se juca cu buni ca a venit in vizita - nu tare-i dau eu papa in timp ce se joaca, dar acum am lasat de la mine...-
19:30- aprox 200 gr cereale HUMANA NIGHT- masa asta a durat destul de mult, cam 30 min ca avea un ritm....of of parca era obligat sa manance si nu avea alta solutie decat sa se resemneze
21:00 inainte de somnic - 140 ml lapte si acum viseaza bine...
Deci, Liliana Cocieru, in concluzie: nu mai fii suparata pe micuta ca o sa treaca repede treaba cu maseluta. Nu-i arata ca esti suparata ca nu papa ca va fii si mai rau (iti spun din experienta proprie). Chiar daca te enerveaza ca nu mananca (si eu cateodata imi vine sa-i pun farfuria-n cap) incearca sa nu-i arati. Gandeste-te ca peste o saptamana- doua va recupera ce nu papa acum. Si va avea si un ajutor la masa...maseluta noua!
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Denissa, parca imi citesti gandurile!
Intr-adevar, uneori ma mai supar pe ea cand chiar nu papa deloc. De cele mai multe ori o las in pace, dar se mai intampla sa ma supar si ea vede si bineinteles ca se supara si ea apoi. Stiu ca nu duce la nimic bun, dar... Promit sa incerc sa fiu mai rabdatoare. Multumesc pt. sustinere
Noi, pe ziua de azi, in afara de ce zisesem mai devreme, am mai mancat asa:
la 18.30 - iaurtel cu piersica: cam 120 g (stiu pt. ca i-am pus iaurtul peste piersica intr-un borcanel din ala mic
22.00 - 180 ml lapte cu cereale
Acum face nani. Tare maraita nu mi-a parut, doar ca nu a mancat. Ai dreptate, trece si asta.
Va doresc noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mai, daca copii vostrii mananca putin cantitativ, la ce le dati supe si ciorbe? aici nu sunt recomandate la copii mici, caci umfla stomacul in detrimentul piureurilor de legume de unde isi iau vitaminele si caloriile.
in jurul varstei de 1 an trebuie sa manance piure de legume si carne, cu multa grasime in el.

eu seara nu ii dau cereale, ci o a doua masa de piure de legume (eventual de la noi de la masa) si un iaurt desert + laptele de rigoare la culcare

edit, daca se intampla sa nu ii placa mancarea de seara si sa nu manance bine (rar se mai intampla) ii dau biscuiti, napolitane de orez expandat, ceva sa nu o culc flamanda

deci merg pe schema zilnica: lapte-legume-fructe-legume-lapte

Mergi la inceput

alra draga- mie supa/ciorba mi se pare ff importanta si la un om mare, d-apoi la un copil care are nevoie de hidratare in primul rand. Nu-i infundam de supe (cel putin eu) ci ii dau cat vrea el sa pape si crede-ma ca-i place foarte mult si eu sunt foarte multumita de treaba asta.
Mie nu mi se pare ca umfla stomacul pt ca nu-i dau apa aia chioara in care au fiert legumele si carnea ci ii pun toate zarzavaturile care au fiert acolo + carnea taiata sau mixata, deci? ti se pare ca nu e un fel de mancare sanatos??? Plus de asta, supa de pui este cea mai sanatoasa in caz de raceala sau dureri de gat, etc. Eu nu o sa-l privez de supa niciodata, cel putin pana o accepta.
Sunt multi oameni mari care nu mananca supa si crede-ma ca au mai multe probleme cu stomacul decat cei care au in meniu supa zilnic.
Plus de asta, eu nu vreau sa am un copil care sa manance CANTITATIV mult, ci pe mine ma intereseaza CALITATEA mancarii. Si eu supa/ ciorba o consider calitate. Fiecare cu parerea lui. Eu nu judeca pe nimeni...
Daca spui ca trebuie sa manance legume si carne cu multa grasime...pai ciorba aia groasa nu contine asa ceva? + ca papa si felul II ceva. Eu in piureuri ii pun si unt/ ulei de masline/ branza grasa de vaca. Ce alte grasimi as putea sa-i dau?

Crede-ma ca eu sunt multumita cand il vad ca mananca un bol de ciorba cu multe legume, orez/taietei, imbogatita cu unt/ulei masline si pe langa asta mai papa si felul II ceva: spanac cu carne sau ou/ mamaliga cu branza/ou; ciulama de pui/ vita unde ii pun si legume/ brocolli/ peste cu orez, etc..... Supa de carne de pasare contine albumina care este necesara bebeilor. Decand ii dau supa (ca nu a mancat dintotdeauna numai de pe la 11 luni) nu a mai avut probleme cu scaunele NICIODATA. El avea predispozitie la constipatie si cu supele am rezolvat problema. Sunt multe avantaje ale supelor/ ciorbelo, dar fiecare face cum vrea cu copilul lui
Snatate multa iti doresc la bebita

Si eu ii mai dau seara mancare gatita (dar ceva usor), dar numai de doua- trei ori pe saptamana ca are nevoie inca de muulte lactate si daca nu bea lapte mult..il inlocuim cu ceva gen: gris in lapte; cereale cu lapte, etc..

Bebelul meu are 9,5 kg la 1,3 ani, dar arata foart bine, este vesel, "in putere", deci e OK chiar daca e mai slabut decat alti copii la varsta lui!

Mergi la inceput

Liliana Cocieru- stai linistita ca a mancat bine avand in vedere "problemuca" ei cu maseluta. Sunt copii care nu mananca NIMIC cand le ies dintii. O pediatra cand l-a vazut pe piciul meu cati dinti are (ii mai lipsesc doua masele sa aiba dentitia de lapte completa ) a spus: "vai de mine, cu atatia dinti in gura si arata asa bine!! Pai sunt copii care daca le-au dat dintii asa repede sunt la cabinet in fiecare saptamana ca slabesc si nu vor nimic sa pape" Deci..noi suntem in regula, stai linistita. Este normal sa fie fara pofta in cazurile astea. Pe noi daca ne doare putin capul nu avem chef de mancat/ plimbat, etc. d-apoi pe ei saracii...ca durerea de dinti se spune ca un om matur nu ar pute-o suporta. Scumpii de ei. Sa ii ajutam sa treaca cu bine peste astea
O pt micuta ta care a papat bine. Eu il dau cu gengigel si se calmeaza foarte bine de la el. Inainte de fiecare masa ii masez gingiuca si se simte...e mai linistit la masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Ce-a mancat fiica-mea ieri:
7 am: 70 ml lapte praf
10.30 am: 2 feliute de "rulada" curcan (adica "mezel" de curcan de la magazin ; eu il urasc, da' nu ma intelg cu soacra-mea si asta a fost singura modalitate de compromis) + 1 jumate albus de ou+1 inghitura de cascaval
12.00: jumatate de banana (chinuit, adica cu insistente)
14.00: cateva lingurite de ciorba
15.00: 260 ml lapte
18.00: o jumatate de castronel de ciorba+ cateva paste cu branza+2 sticksuri+ cateva bobite de struguri (toate cu insistente, desi initial ea le cerea!)
22.00: 240 ml lapte cu 2 masuri cereale

Am totusi senzatia ca o simte pe socra-mea gitata din cauza ca nu papa sau vrea sa-i testeze limitele. Am rugat-o sa nu-i mai ofere 3-4 alternative la fiecare masa, ci maxim 2 si daca nu vrea, s-o lase in pace! Credeti c-a priceput?? Am vorbit acu cu ea si de la 10.30 pana la 12 si ceva a tot incercat s-o hraneasca cu diverse. E drept ca in felul asta copilul are ceva in stomac, dar mie nu mi se pare o abordare sanatoasa pe termen lung! Si mor de nervi! Pai cum sa manance copilul la 13.30-14.00 ciorba cu pofta, daca ea ii da in continuu cate ceva (putin, ce-i drept) sa ciuguleasca!! Pai cum naiba sa i se faca foame??...Spuneti si voi acu...

Mergi la inceput