cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui dennissa

galu, cat e portia voastra de cereale? 200gr? si fructele la fel? sau mai mult?

Portia unui adult este 50 g.Nu cred ca exista vreun copil sa manance 200g de cereale + lapte.

Este nociv sa cantariti portiile de mancare, mai putin daca sunt probleme serioase/regim si doctorul va cere.Exemplu de mai sus: 200g pare ff putin , dar e de 4 ori porti unui adult.Normal ca nu o poate manca copilul.
Chiar daca credeti ca puiul nu mananca suficient sfatul profesionistilor este sa nu analizati ce mananca intr-o zi ci ce mananca pe aprcursul unei sapatamai.
Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

draga lara_c, cantitatea de cereale (pt bebelusi) la care ma refer eu este CEA PREPARATA, adica 150 ml apa+ 5 linguri cereale= 200gr cereale gata de papat!Asa scrie si pe cutiile de cereale, cam asta e cantitatea medie la un copil de peste 6 luni, ca mananca mai putin (100- 150 gr ca al meu) sau mai mult tine de apetitul copilului. Dar nu cred ca un copil de 1 an si 3 luni se satura cu 50 gr de cereale (aici vorbesc de cantitate de cereale + lapte/apa).
Tu daca vorbesti de cerealele pt oameni mari, normal ca nu o sa-i dai copilului 200 gr cereale (care e o cutie intreaga) + lapte. Ar fii absurd, nu? Nici eu n-as putea manca atat. Dar sa ne intelegem despre ce vorbim. Eu vorbesc de cerealele pt bebelusi (HUMANA, NESTLE, MILUPA, etc) care sunt sub forma de "prafuri" ca sa zic asa si tu borbesti despre cerealel pt copii mai mari sau adulti care sunt bucati, "bilute" etc. sau cum sa exprim? ca sa ma intelegi ce vreau sa zic... Nu stiu ce fel de cereale ii dai tu copilului tau, dar fii sigura ca daca i-as da ceva gen VITALIS sau alte cereale de "oameni mari" i-as pune o lingura- doua (care intr-adevar sunt 50- 60 gr cum spui tu) + lapte, nu 200 gr (care ar fii exagerat de muuult) + lapte ca asta ar insemna sa aiba stomacul mai mare decat al unui adult "mancacios"
De exemplu mie imi ajunge o cutie de cereale de 300 gr cam 4 zile, deci...vorbim de doua lucruri diferite

Oricum, eu intr-adevar nu-i cantaresc mancarea copilului (cred ca m-as strica de cap daca as face asta), dar cand e vorba de cereale nu poti sa nu cantaresti pt ca altfel nu-ti iese preparatul. Scrie pe cutie exact ce cantitate de apa/lapte sa pui si cate linguri de cereale, asta ca sa aiba consistenta adecvata varstei.
Deci in concluzie, cred ca m-ai inteles gresit si vorbim de doua lucruri diferite!

Mergi la inceput

Liliana Cocieru- da, contin lapte, dar si al meu bea HUMANA, dar ii pun aceste cereale in laptele lui, nu cred ca are ceva...
la 240 ml lapte preparat ii pun 2 masuri cereale MILUPA cu biscuiti.
Ti-am spus ca si eu ii dadeam cereale HUMANA (tocmai din cauza faptului ca bea lapte HUMANA), dar s-a cam plictisit de ele si am incercat si altceva si astea i le-am dat cu lingurita in prima faza si am vazut ca-i plac mai mult decat HUMANA cu biscuiti asa ca i le-am pus in lapte si n-are nimic. Doarme mult mai bine. Nu m-am gandit sa-i schimb laptele din cauza asta.
Acuma ni se termina si o sa luam cereale HUMANA NIGHT ca sa mai schimbam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:

draga lara_c, cantitatea de cereale (pt bebelusi) la care ma refer eu este CEA PREPARATA, adica 150 ml apa+ 5 linguri cereale= 200gr cereale gata de papat!Asa scrie si pe cutiile de cereale, cam asta e cantitatea medie la un copil de peste 6 luni, ca mananca mai putin (100- 150 gr ca al meu) sau mai mult tine de apetitul copilului. Dar nu cred ca un copil de 1 an si 3 luni se satura cu 50 gr de cereale (aici vorbesc de cantitate de cereale + lapte/apa).
Tu daca vorbesti de cerealele pt oameni mari, normal ca nu o sa-i dai copilului 200 gr cereale (care e o cutie intreaga) + lapte. Ar fii absurd, nu? Nici eu n-as putea manca atat. Dar sa ne intelegem despre ce vorbim. Eu vorbesc de cerealele pt bebelusi (HUMANA, NESTLE, MILUPA, etc) care sunt sub forma de "prafuri" ca sa zic asa si tu borbesti despre cerealel pt copii mai mari sau adulti care sunt bucati, "bilute" etc. sau cum sa exprim? ca sa ma intelegi ce vreau sa zic... Nu stiu ce fel de cereale ii dai tu copilului tau, dar fii sigura ca daca i-as da ceva gen VITALIS sau alte cereale de "oameni mari" i-as pune o lingura- doua (care intr-adevar sunt 50- 60 gr cum spui tu) + lapte, nu 200 gr (care ar fii exagerat de muuult) + lapte ca asta ar insemna sa aiba stomacul mai mare decat al unui adult "mancacios"
De exemplu mie imi ajunge o cutie de cereale de 300 gr cam 4 zile, deci...vorbim de doua lucruri diferite

Oricum, eu intr-adevar nu-i cantaresc mancarea copilului (cred ca m-as strica de cap daca as face asta), dar cand e vorba de cereale nu poti sa nu cantaresti pt ca altfel nu-ti iese preparatul. Scrie pe cutie exact ce cantitate de apa/lapte sa pui si cate linguri de cereale, asta ca sa aiba consistenta adecvata varstei.
Deci in concluzie, cred ca m-ai inteles gresit si vorbim de doua lucruri diferite!

Ok , acum am inteles.
Eu nu i-am dat astfel de cereale, poate de asta nu stiu marci, etc.In UK nu sunt f populare.Oricum in acea postare nu ai precizat decat 'cereale' deci nu mi-am dat seama despre ce vb.
Pe mine health visiotor m-a sfatuit sa ii dau numai baby rice si nu foarte des.Asta cand am inceput diversificarea.
Acum ii dau (de asemenea nu f des) cereale bran flakes pt copii 12 luni 3 ani , fara adosuri de zahar, coloranti etc.Deci nu sunt sub forma de pudra, si nu cantaresc.Fiica mea are 15 luni.
In rest, sigur ca e normal sa cantaresti ingredientele cand prepari ceva (si eu cantaresc faina daca fac pizza..)nu la asta ma refeream.Ci la cantarit ceea ce mamanca copilul la fiecare masa.

Erinn's mummyHawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Mai nou si eu ii dau puiului meu cereale "de oameni mari" - bilute ca-i place tare mult sa le rontaie- nici nu trebuie sa asteptam sa se moaie... Cateodata i le pun in iaurt ca sa nu se mai moaie ca asta e de fapt placerea lui- sa le rontaie

In alta ordine de idei- de azi trecem la papica seara ca vad ca nu ne mai intelegem cu laptele aproape deloc. Nu mai accepta sa-i pun cereale in el, numai simplu il doreste si nu mai mult de maxim 230- asta in zilele bune si => treziri nocturne, pe la 4:00- 4:30 cere papa.
Era OK programul si este in continuare, dar nu stiu de ce nu mai vrea cereale in lapte...

El papa cam asa:
dimineata la trezire lapte (asta inca il mai bea cu placere)- 200 ml
9:00- fructe cu biscuiti sau iaurt simplu sau cu fructe/ cereale cu iaurt
12:00- 12:30- ciorba- cam doua polonice + felul II- spanac cu sos si carne/ dovlecel cu carne/ borcanele (cand suntem plecati de acasa)/ ciulama cu legume sau carne, etc. si desert- piscoturi
17:00- o banana/ o clementina/ desert HUMANA gris cu biscuiti/ iaurt NAPOLACT buun

20:30- 21:00 lapte 200- 230 ml

Dar schimbam treburile- adica la 20:00 m-am gandit sa-i dau mancare (ce? vom vedea ce accepta si daca accepta altceva in loc de lapte) si apoi la 21:00 inainte de culcare voi incerca si cu 100 ml lapte ca sa-l linisteasca si aper ca asa va dormi toata noaptea si el....

Sper sa reusim asa! Va voi spune "anul viitor" ce am rezolvat

Va pup si LA MULTI ANI !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Interesant topic

Carla este monument de inversunare si impotrivire cand vine ora mesei. Are 1 an si 4 luni si papa asa:

7 - 200 ml de lapte Aptamil Junior cu asta ne-am scos
10-11 - banana cu branza, mar si biscuite, infim cantitativ si pasat super fin
13 - nik (nici macare lapte) si somn cam o ora si jumatate
La trezire - nik
17 - de cele mai multe ori nik, mancarea gatita - indiferent ce este, supa/ciorba/felul 2 ajunge invariabil la gunoi. Uneori, dupa multe insistente, mananca 3/4 dintr-un borcanel Nestle pentru 6 luni - si aici doar 2 "modele" sunt acceptate de printesa mofturoasa
20 - 150 ml lapte cu 8 cereale cu miere de la Nestle, cu lingurita, cu scaunul de masa impanzit de jucarii, telefoane, camere foto si alte minunatii.

Inca nu i-am dat la televizor, nici n-am alergat dupa ea prin casa cu lingurita, numai in bucatarie, in scaunul de masa...

Deci, in cazul meu ce e de facut

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

anca81- ce e de facut? buna intrebare...
dar asa a mancat ea intotdeauna? adica mereu a fost mofturoasa sau e doar o etapa? ca sa zic asa.
Si al meu mai facea fitze ca ni vroia nik, dar a fost trecator si de aproape fiecare data, din cauza dintilor...

Acum al meu print nu mai vrea seara laptele mai mult de 150 ml maxim nu vrea si prin urmare, de trei zile papa mancarica seara ca n-am avut alta solutie...desi imi pare tare rau ca renunta la cantitatea de lapte de care inca mai are nevoie.
Noi acum papam asa

dimineata la trezire- in jur de ora 6:00- 200 ml lapte HUMANA 3
9:30- iaurt simplu sau cu fructe- 100 gr maxim, de cele mai multe ori ii dau iaurtel HUMANA cu fructe ca ii place tare mult si-l papa cu placere
12:30- supa/ciorba- cam 2 polonice+ felul doi- spanac cu carne sau ou/ dovlecel cu carne/ orez cu carnita si sos/ borcanele NESTLE de orice fel ca toate le accepta spre norocul meu
16:30- 17:00- fructe(un mar cu 2 biscuiti/ o banana) sau desert HUMANA gris cu biscuiti sau iaurt daca nu a papat dimineata

20:00- cereale cu lapte 200 gr/ gris cu lapte/ ceva mancare gatita (ceva usor sa nu-i fie greu la stomacel)

Cam asa e programul nostru mai nou. Eu sincer sper sa revina la laptele de seara ca 200 ml lapte/ zi la un copil de 1,3 ani mi se pare putin....sau se compenseaza daca papa iaurturi/ cereale?

Mergi la inceput

Denissa, intotdeauna a mancat prost, a avut insa si perioade mai bune cand papa mancare gatita - legume, carne, ou, peste etc. Fitze au fost mereu dar asa ca acum never ever. Si totul dureaza de aproximativ 4 luni, cam de cand am venit de la mare

Pititicul tau manana bine si are un program bun de masa. Cu laptele nu-ti face prea multe griji, daca mananca alte produse lactate - iaurturi, budinci, branza etc se compenseaza.

Mergi la inceput

Decand ati venit de la mare....?
Spun asa pt ca si noi am avut probleme cu mancatul cand am venit de la mare. De fapt la noi a fost problema cu papica inclusiv la mare cand nu vroia sa inghita nimic, lapte in cantitati mici (150-180 ml la o masa) si papica ffff putina ca am zis ca sigur a slabit acolo ceva
inainte sa mergem manca f bine pot sa spun, dar cum am ajuns..adio! si cand am revenit acasa, treaba proasta s-a continuat si l-am dus la pediatra mea si a spus ca e posibil ca din cauza schimbarii mediului, copilul fiind destul de mic (avea 11 luni atunci) sa i se taie pofta de mancare. Ne-a dat OSTEOCARE ca sa "nu duca lipsa" de calciu si PERITOL pt ca facuse o urticarie din cauza... mea pt ca l-am fortat cu mancarea si saracu de el s-a scarbit rau de tot. In cateva zile si-a revenit bine de tot, chiar surprinzator de bine si de repede si si acum papa bine, exceptand perioadele cand avem fitze pe capsor sau dinti prin gura gata de puscat..

Cate kg are fetita ta? Ca al meu are doar 9,5 kg aprox. ca nu l-am cantarit demult.

Si ca sa nu ies din subiect va spun ce a papat ieri piciul meu:
6:00- 200 ml lapte
9:30- iaurt HUMANA cu banane 100 gr+ un piscotel
12:30- doua polonice ciorba fasole verde cu orez si bineinteles legume multe (morcovi, pastarnac, patrunjel, telina)+ 1/2 borcan vitel cu cartofi si morcovi
16:30- un mar cu doi biscuiti
20:00- 200 gr cereale HUMANA NIGHT, dar se pare ca totusi ar mai bea si putin lapte ca la ora 0:00 s-a trezit sa ceara si i-am dat 130 ml... Am incercat eu pe la 21;00 cand s-a culcat, dar degeaba ca n-a vrut. Off off fitzos bebic mai am..

Mergi la inceput

Citat:

Decand ati venit de la mare....?

Cate kg are fetita ta? Ca al meu are doar 9,5 kg aprox. ca nu l-am cantarit demult.

Dap, de cand am venit de la mare, adica de 4 luni. La mare mancarea de pranz era compusa doar din borcanele Nestle, dimineata ii pasam fructe proaspete, seara cereale si noaptea lapte. Oricum si dupa ce am venit acasa a mancat in continuare mancare gatita de mine, cu riposte si alte minuni, dar manca. De aproximativ o luna insa nu mai vrea neam.

Carla are 1 an si 4 luni, 10.5 kg si 80 cm. De 4 luni stagneaza in greutate. De ieri am inceput sa-i dau si eu Pikovit, poate poate. Nu sunt adepta medicamentelor si vitaminelor fara analize dar ... uite ca am ajuns sa-i dau si eu acum in disperare de cauza.

Copilasul tau mananca foarte bine, nu te ingrijora. Chiar nu ai motiv . Poate e doar o perioada cu laptele de seara.

Mergi la inceput