Copilul meu drag=dusman???
Raspunsuri - Pagina 2

musetto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Emirac40 din pacate mama lui NU doreste sa-mi vad copilul...o sa incerc atat cat se poate. |
Uite, eu, daca as fi in locul baiatului tau, nu as accepta chestia asta, cum adica "atat cat se poate", mai ales cand ai legea de partea ta? Daca vrei cu adevarat, e imposibil sa nu gasesti tu o cale sa il ai la tine in timpul permis de lege. Stiu ca in Romania lucrurile merg mai greu in multe domenii, dar oare chiar nu te-ar putea sprijini autoritatile sa rezolvi aceasta problema fara trauma pt copil? Adica sa organizeze aceste intalniri - luatul, adusul etc - prin punerea la dispozitie a unui asistent social pe post de "tampon".
Poate ca sunt eu naiva, dar Romania chiar e tara lui Papura? Nu inteleg cum de mama nu poate fi trasa la raspundere pt ca nu respecta legea? (pt ca daca ar fi, poate si-ar revizui atitudinea).

ina_nz spune:
Eu as merge cu jandarmi, cu politie, cu tancu daca ar fi nevoie si mi-as vedea copilul.
Copilul tau nu ti-e dusman...e doar un baietel care a fost crescut intr-o atmosfera de indoctrinare impotriva ta si e si normal sa reactioneze asa.
Tu ai legea de partea ta si daca cu adevarat vrei sa ai o relatie cu copilul poti.
sunt sigura ca fostei nu o sa-i convina ca tu sa te duci cu jandrmii la usa de fiecare data cand ai program de vizita si o sa cedeze.

Emirac40 spune:
Multumesc tuturor pentru vorbele de incurajare...insa aceste vorbe n-au nici o finalitate.
Atat timp cat am ajuns la stadiul de-a obtine decizie executorie in care scrie clar:
Noi, Presedintele Republicii Romania dispunem: iar el va fi terorizat de tatal ce vine cu bao-bau la poarta....si nimeni nu da doi bani pe asa ceva ...ce mai este de spus?De mers cu tancul?Cu Jandarmeria la usa?Ce se rezolva?Copilul o sa vina cu mine pentru doua zile de doaua ori pe luna....dar in restul timpului va sta cu mama lui...care este mama lui iar el va fi terorizat de tatal ce vine cu bao-bau la poarta..
Din pacate TOATE institutiile la care-am apelat o lasa moarta...institutii ce sug banii nostri ,institutii ce apar la TV,radio si alte mijloace de mass media...atata timp cat MAMA nu vrea nimeni nu-i poate face nimic...
Si in final:
Aceasta femeie nu este o persoana saraca...dispune de mijloace financiare mult mai largi dacat au multi dintre noi...poate tocmai asta este cauza.

szivarvany spune:
Si atunci ce faci, daca nu ti-au placut propunerile ?
Ai altele mai bune ?
Sau stai si astepti minuni ?
Minunile nu se intampla.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

accept92 spune:
Emirac eu am vazut copii indepartati de tata si in situatia in care parintii sunt impreuna si traiesc sub acelasi acoperis. Din pacate nici o institutie de pe lumea asta nu poate impiedica o mama sa-si manipuleze copilul dupa bunul plac si in mod cu totul egoist. Asta este realitatea. Si problema ta asta este, ca probabil copilul nici nu se simte in largul lui cu tine si sa te duci la usa cu jandarmii nu face decat sa creeze o situatie tensionata cu un impact putenic negativ asupra copilului. Cateodata e bine sa stii sa te retragi. Cred ca mama copilului (care petrece 2 ore in compania ta atunci cand te duci la bazin) este geloasa pe faptul ca ti-ai refacut viata si ii place sa te chinuie. Poate daca tu nu ii mai dai aceasta satisfactie va schimba si ea foaia. Mai spre 14 ani incolo (poate mai devreme) copiii incep sa judece anumite situatii independent de ce le spun parintii, dar acum e prea devreme.

A_Iulia spune:
Pe mine ma mira usurinta cu care este indemnat un om sa treaca la mijloace razboinice, cand intre parinti ar trebui sa existe pace si intelegere. Ce se rezolva cu tancul, oameni buni?
Nu se va rezolva nimic cu execurtorul judecatoresc - si ma bucur ca Emirac a inteles asta.
Si tot tu ai inteles, Emirac, ca trebuie sa te intelegi cu mama. Sunt convinsa ca si tu, si ea, aveti multe de comentat unul la adresa altuia. Totusi esti singurul in masura sa iei un buchet de flori, sa te duci la ora de inot - unde o gasesi sigur pe mama, si sa ai o discutie ca de la parinte la parinte.
Nu-mi spuneti ca nu se poate - din experienta proprie tonul face muzica, daca Emirac va sti sa puna problema corect, are toate sansele sa obtina ceea ce doreste.

A_Iulia spune:
Totusi nu am inteles replica mamei, fetita ta era in cos, cosul aproape gol, si mama spune: Cosul lui Andrei nu a fost niciodata atat de plin? Plin cu ce, cu o fetita?
Ca daca tot spui ca ea nu are probleme financiare...poate mai vrea o fetita?

cris_stef spune:
Scuze, nu as fi intervenit, dar ....
Emirac, am impresia din cele ce scrii, ca induci ideea ca tu esti victima in toata aceasta situatie. Baietelul tau a fugit de tine si deja este ...dusman? Titlul postului m-a atras si surprins foarte neplacut.
Tu esti adultul! Barbatul! Nu uita nici o clipa asta! Victima este copilul tau, caruia evident ii lipsesti. De la tine se asteapta actiune, putere, rezolvare. Nu tu trebuie sa astepti de la baietelul tau confuz rezolvarea situatiei. Tu esti TATAL! Un zeu.
Cand copii se ascund, ei isi doresc sa fie gasiti. Isi doresc ca adultii sa se deranjeze si sa le acorde timp, sa ii caute. Si se ascund foarte bine tocmai pentru a se razbuna si a le consuma timpul adultilor. Timp care ar trebui sa il petreaca cu el. E o razbunare a timpului pierdut si neacordat lui.
Oricum, tu stii cel mai bine ce sa faci in aceasta situatie, dar nu mi s-a parut corect sa il numesti pe copilul tau de 7-8 ani dusman. E un copil totusi! Respecta-l mai mult.
Inca ma revolta titlul tau. Dusman? La 8 ani? Dusman...
Scuza-mi interventia, dar cred ca este un cuvant prea tare pentru mine!

mihuta spune:
Eu cred ca as astepta pana cand face baietelul 10 ani, ca la 8 ani nici nu stie sa scrie prea bine. Atunci aas profita de 5 minute cat il pot vedea la scoala, ca sa ii spun ca il iubesc si ca in toti acesti ani am incercat sa ii fiu aproape, i-as spune ca imi pare rau ca nu am putut sa-i ofer impreuna cu mama lui o familie, i-as da numarul meu de telefon si adresa de mail si l-as ruga sa stabilim impreuna intalnirile, in masura in care mama lui e de acord. Si as cauta sa ii ofer timp doar cu mine, pana va fi el interesat sa isi cunoasca surioara.
Primordial mi se pare ca baietelul sa nu se simta abandonat, neiubit, nedorit de catre tata. Probema e ca baietelul nu te cunoaste suficient, asa ca poate nu isi doreste sa petreaca timp cu tine, mai ales sub influenta mamei fiind. Iar mama, se foloseste de acest lucru pentru a justifica nerespectarea programului de vizita.
Asta e doar o parere, sigur Adina e cea care ti-a oferit solutia cea mai rezonabila.

Luna1 spune:
Si eu sunt despartita de tatal biologic al fiului meu de 8 ani si va zic cu mana pe inima ca fiul meu nu ar fugi de tatal lui (desi l-a vazut doar de vreo 10 ori in viata) ci ar fi curios sa-l vada. Si asta pentru ca nu a auzit din gura mea nimic de rau despre "nenorocit" (puteam gasi motive sa ma exprim asa), ori acest baietel e clar ca a dorit sa-i arate mamei ce loial ii este in suferinta ei si cum fuge de "ala rau".
Adina te admir, insa esti idealista. Nu mai judeca toate femile dupa tine, dupa mine, dupa ce vezi tu frumos, exista si mamicile acelea care isi invenineaza copilul si cu care oricat te-ai chinui nu poti deschide o punte de comunicare. Cu acele femei eu daca as fi barbat da, m-as duce si cu tancul pentru a ii arata fiului meu iubire, pentru a ii arata ca fac orice posibil pentru a petrece acele 2 ore cu el. Doar cu el initial, cred ca povestea surioarei n-are importanta aici. Iar inainte sa ma duc cu jandarmi as avertiza-o pe mama ca este ultima resursa ramasa si asa voi proceda pentru a ii da putin timp sa se hotarasca.
Dar da, mi-as dori ca fiul meu sa stie ca daram muntii pentru a fi cu el, pentru ca-l iubesc, daca acum nu va insemna mare lucru, cu singuranta ca o data legatura creeata, va insemna enorm.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)