Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 2
nelia spune:
Olga, felicitari Mayei pentru ca scrie si invata sa citeasca, la noi nici gind, desi Tudora promite multe, e foarte inteligenta, dar abia isi scrie numele ei. Iar despre obraznicia ei, eu am una asa, mi-a mincat si imi inca imi maninca si ultima picatura de energie... acasa, dar la scoala si pe la activitati primesc numai laude, cit e de cuminte, de ascultatoare, de participativa la orice, serioasa, putere mare de concentrare, respectuoasa... ce mai, un copil crescut bine! De multe ori, ascult si ma intreb daca inca mai vorbim despre acelasi copil, crede-ma, acasa e exact pe dos! Am si intrebat-o de ce si imi spune mereu nu stiu, asa imi vine, ca-s acasa!
I-am explicat intr-o seara ca familia noastra e ca un ceas, cu cinci rotite, de a caror rotire depinde totul in viata noastra. Am luat ceasul din salon si i-am aratat uite, rotita mare e tata, cea aproape la fel de mare e mama sau invers, in functie de situatie, tu esti cea mijlocie si cei mici sint rotitele mici. Ei sint mici si nu-i luam deocamdata prea mult in calcul, mai au de crescut... dar tu esti mare si de cele trei rotite depind multe in casa. Daca tu te invirti mereu in sens invers... cum crezi ca eu si tata putem sa ne invirtim asa cum trebuie! A zis ca intelege, dar ca e plictisitor sa te invirti mereu in acelasi sens. I-am mai spus ca ma astept de acum inainte de la ea sa ma inteleg la fel cum ma inteleg cu un adult, mai mic, dar care e destul de mare ca sa faca ce are de facut fara gura maica-sii pe ea. Ia zi, promiti? A stat si s-a gindit si a zis ca nu poate sa promita asa ceva, e e greu tare sa asculte tot timpul... dar ca va incerca sa se roteasca mai putin in sens invers. Dimineata s-a sculat cu ala-n sus si i-am zis ca iar o ia in sens invers... ce bine, ce bine, ca daca o iau in sens invers, o luati si voi si uite asa ajunge ceasul la ora de aseara si poate sa mai doarma o noapte!
Elisor, sanatate multa lui Andreas, sper sa nu ajungeti in spital! Imi pare rau in legatura cu scoala, voi ati spus ca faceti un memoriu, dar poate ca ea vrea sa fie directoare. Stiu ca i-ar placea sa fie si cu copiii cu care a inceput scoala, dar ai zis ca e tinara si cred ca e o opurtunitate pentru ea. In plus, poate reuseste sa schimbe ceva in bine si la nivel de scoala, nu numai de clasa... ce bine ar fi daca peste tot ar ajunge oameni tineri, deschisi, competenti... ce s-ar mai schimba un pic lucrurile si in Romania.
Legat de Romania ca tot a venit vorba, ieri am avut o stare foarte proasta din cauza tarii mele. Ma gindeam cum ar fi fost acum lucrurile daca ar fi cistigat Ratiu, care il avea in spate pe Cimpeanu, unul cu minte si deschidere occidentala, fara sa-mi placa el prea mult, ceea ce ar fi adus cu el am votat pentru ca vedeam in el schimbarea de care avea nevoie Romania... celalalt un om politic adevarat, poate singurul avut de Romania dupa 90 incoace. Ma gindesc ca daca s-ar fi facut atunci o epurare politica, in sensul sa fi fost la putere cineva, ca Ratiu, care sa fi propus si reusit sa o promulge o lege prin care nimeni care a avut functie in fostul regim sa nu aiba drept de participare la alegeri, poate astazi ar fi fost altfel lucrurile in Romania. Au trecut 20 de ani si nu s-a schimbat nimic, dar absolut nimic in Romania! Brucan a fost optimist cind a dat acest termen. Aceleasi fete, aceeasi coruptie, aceeasi lupta pentru ciolan, minerii mai lipsesc sa restabileasca ordinea, mi-e sila! Pentru prima data nu m-am dus la vot! Nu am cu cine sa votez, ca m-as fi dus, vreau sa ma duc pe 6 decembrie dar cu cine sa votez: cu Basescu, care mai mult a vorbit decit a facut sau pe Iliescu, pardon pe Geoana! Trebuie sa ma duc, ca si mor daca ajunge iar Iliescu tatuc... chiar daca in umbra de data asta.
Cineva imi spunea ca avem conducatorii pe care ii meritam... da, asa este, ca noi in votam, dar nici nu ni se dau alternative. Imi pare atit de rau de tara mea, de poporul meu, de tot ceea ce li s-a intimplat in ultima suta de ani! Si pe bune ca nu e cu nimic mai prejos decit altele, mult mai norocoase, ba dimpotriva as putea spune... si nu cred ca o spun numai pentru ca sint romanca, ci pentru ca am intrat aici in contact cu atitea natii, incit m-a facut sa reanalizez multe aspecte referitoare la poporul in care m-am nascut. Cred ca sintem cel mai ghinionist popor din acea parte de lume! Pacat, mare pacat!
Gabitza, tu cum mai esti? Mama mea a avut anul trecut si a suferit tare mult.
gabitzam spune:
Oooooffff! Sanatate multa, Teddy!!! Si pentru tine si pentru pitica!
Tin pumnii sa fiti bine repede amandoua.
Alaturi de SEBI
nelia spune:
Tdi, sanatate multa la amindoua, sa scapati repede si fara complicatii.
gabitzam spune:
Nelia, am fost acum pe seara la oftalmolog, sa se uite cum a evoluat si daca nu mi-a afectat corneea. Este bine, nu sunt complicatii. Doar ca arat horror, ma doare unde este eruptia si ma doare si capul rau.
De-abia astept sa trec de perioada asta.
Alaturi de SEBI
ChrisDun spune:
Salutare,
Tdi, multa sanatate ! Bine ca atomika a scapat, ca noi, oamenii mari, suportam mai usor ...
Gabitza, multa sanatate si tie ! Eu am facut ZZ cu un an inainte sa raman insarcinata... mi-a aparut pe spinare, si s-a dus dupa tratament (Aciclovir). Ai grija ca unii medici zic sa nu iei Aciclovirul seara, ci doar ziua . Baietii tai sunt vaccinati contra varsatului de vant, nu ?
Eli, - ce tare pe pozitie e Patricia. Si Carina vroia sambata sa o imbrac in rochie, dar nici nu concep asa ceva pana in aprilie.
Nelia, vise, taica, vise. Tara asta nu va scapa de comunisti prea curand, bine ca ati reusit emigrarea. Apropo: Agata cati ani avea cand ati plecat in Canada ? Cum a fost impactul cu limba straina ? [floare]
Olga M, imi pare bine ca ne-ai mai scris. Si Carina e neascultatoare, de multe ori ma intreb unde am gresit in educatia ei Daca pana in august era un copil docil si intelegator, dupa o luna (august) de stat eu cu ea - din cauza ca a dezertat una din bunice - a ajuns sa fie tare razgaiata si rebela. Ufff.
Duty calls, va doresc o seara frumoasa !
p.s.: cine intreba de placinta de mere ? Tdi, cumva ? Am gasit pe DC in sub-forumul ''La bucatarie'' un topic special "Placinta cu mere". Iar de pe Culinar.ro am scos mai demult o reteta dementiala, pe care am facut-o alaltaieri si vreau sa o fac si azi. Se cheama Prajitura mea cu mere si bezea (nu am link, mi-am printat-o mai demult de la Retete in imagini)
gabitzam spune:
Chris, fata care a pus-o pe culinar.ro reteta de placinta cu mere si bezea o are postata si pe blogul ei: http://savalaura.blogspot.com/2009/02/prajitura-cu-mere-si-bezea.html
O aveam eu trecuta la favorite, ca mi-am propus sa o fac si eu
Alaturi de SEBI
elisor spune:
Vad ca s-a mai animat pe aici, dar sunt si vesti nasoale
Teddy imi pare rau ca ai preluat stafeta de la Aly, iti doresc sa te faci cat mai repede bine !
Nelia poate am fost incalcita in exprimare nu diriginta lor a ajuns directoare ci profa lor de mate, dar daca au pierdut-o pe profa de mate de ce sa nu piarda si diriga (e de geogra) ca doar fostul director care e prof de mate trebuie sa revina pe pozitia avuta initial, cu catedra de dirigentie. Noi am propus sa i se dea fostului dirigentia de la clasa actualei directoare, dar legea spune ca nu poti fi diriginte la o clasa daca nu ii si predai. Diriga lor e o victima colaterala iar copiii sunt cobai, asa cum ne-am obisnuit de 20 de ani incoace, pe ei nu-i intreaba nimeni.
Legat de votare in turul II eu nu mai am nici o optiune, unul e asa cum spui cu tatucul in spate iar marinarul e de neconceput sa mai stea inca 5 ani. So, nu votez, nu mai am nici un drept de comentariu in tara asta dar zau daca ma mai intereseaza ceva, sunt intr-o stare de letargie.
Si da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine, poporul asta nu va fi altfel niciodata, istoria a fost zugravita atat de frumos in anii comunisti ca sa ne creeze imaginea aia de viteji, curajosi si bravi altii ca noi n-au mai existat, bullsheet . Suntem un popor de lenesi, mincinosi care stiu doar sa-si planga de mila, se lamenteaza si asteapta pomeni. Nu jignesc pe nimeni dar ma doare ca atatia oameni au murit crezand ca se va schimba ceva in tara asta, printre care si al meu tata , si nu pot decat sa constat ca au murit degeaba. De ce nu suntem si noi ca nemtii sa spunem gata, de maine muncim, dar muncim frate sa simtim seara ca nu punem capul degeaba la odihna. Cred ca dictonul "las-o ma ca merge asa" e caracteristic pentru noi romanii si cu asta am spus totul.
Ma uimeste Agata ce ticluita e la vorbe, cum le suceste si le intoarce dar sa fie in favoarea ei
Gabitza sanatate multa, vad ca nu te lauzi cu nici o ameliorare, cred ca te simti groaznic si iti creeaza si-o stare de nervozitate. In cat timp ar trebui sa te simti mai bine?
Cris eu intrebam de placinta cu mere , inca n-am ajuns s-o fac (deocamdata nici n-am cui s-o fac, Andreas care intra-n sevraj daca n-are ceva dulce acum nu-i trebuie nimic) dar retin ideea ta si-a Gabitzei
Eu nu resping ideea de rochite pe perioada iernii, mai ales la gradi unde e foarte cald, dar in nici un caz intr-o iesire la munte. Credeam despre Bianca ccc ca ar fi prea rasfatata, oooo, e mic copil pe langa Patricia, nu m-am abtinut sa nu le atrag atentia parintilor asupra greselii pe care o fac pentru ca o lasa de capul ei in masina, s-au mirat cand au vazut ce docila statea Bianca in scaunul ei. Sunt niste reguli de la care chiar nu poti face rabat doar pentru ca se smiorcaie putin.
Carina e mai bine?
Si noi ne-am intrebat de unde pana unde pneumonie, Andreas spune ca de la ora de sport ca au facut afara dar totusi...mi-e si mila sa ma uit la el in ce stare e, dar trag sperante sa-si faca efectul antibioticul cat mai curand. Numai ca trebuie s-o pazim pe maimutza blonda sa nu stea in aria lui ca ar fi bomboana de pe tort daca ar de la el. Din spusele pediatrei e pneumonie bazala chiar i-a aratat lui Dan contractia muschilor la baza spatelui. Asa o fi.
Ioana si tu ai disparut?
Sanatate multa bolnaviorilor!
Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
NewMami spune:
Va transmit salutari calduroase de pe melagurile insorite ale Rivierei Maya (Mexic). Am ajuns de luni, am avut doua zile superbe, azi e cam innourat, a si plouat, dar se pare ca de maine se indreapta vremea din nou.
Ne simtit excellent, mai ales Patrick, suntem sanatosi si ne relaxam din plin. Sotul a avut ceva de terminat pentru serviciu, asa ca ma luat o zi de Internet. Cum tati si Patrick dorm de amiaza, sorb la un drink si ma dau pe Internet. In vacante tati e in charge cu piciul mic si nevoile lui – somn, papa, distractie. Mama se relaxeaza
Azi fiindca a plouat cel mic s-a cerut la clubul de copii unde l-am lasat singurel vre-o doua ore si ne-am facut si noi de cap . I-a placut la nebunie, of course ...
Seara merge la dicoteca de copii, mare dansator pe scena, urmat de show-urile de noapte si nu se culca pana la 11 seara.
Maine avem in program sa mergem la Dephini, vineri la un park natural – Jungel, Safari, etc plus seara show-uri care spun ei ca sunt nemaipomenit. Apoi vom sta in resort si vom savura soarele, apa, timpul petrecut impreuna, pana marti cand ne intoarcem.
Am citit in fuga si din pacate sunt copilasi si mamici bolnavioare. Multa sanatate tuturor, Alyssa, Tdi, sa scapati cat mai repede. Mi-a fost tare frica sa nu o culegem si noi caci e peste tot, dar se pare ca suntem OK deocamdata. De vaccinat nu o sa-l facem nici Patrick, nici noi.
Multa santate Biancai, Andreas, tati, Eli tu ce-ai mai ramas pe baricade... Daca pneumonia lui Andreas este virala, musai sa il izolezi de Bianca. Ma bucur ca v-a placut felictarea, poza a fost facuta de daycare, contributia noastra de data asta e doar in a alege modelul ..
Imi place tare mult de Bianca si prietena ei Patricia, ar fi frumos sa le tina o asemenea prietenie toata viata.
Fir-ar sa fie pe cand te-ai linistit si tu cu scoala, iar ti-au pregatit o surpriza. Sper sa rezolvati ceva cu petitia si semnaturile culese .
Gabitzam, waw zona Zoster , asta se vindeca destul de greu, se pare ca radacina este pe baza nervoasa din cate stiu eu. Multa sanatate.
Gata, mi s-au trezit baietii si vor sa iesim la plimbare. Multa sanatate si sa va regasesc cu bine.