Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 17
ChrisDun spune:
Monule, merci mult de tot !!! Poti sa imi zici ce antibiotic v-a recomandat pentru pneumoniile interstitiale ? De fiecare data acelasi ? Pe baza de antibiograma, sau doar dupa feelingul doctoritei ? Si ce doza ?
Noua pediatra ne-a recomandat un antibiotic: ciprinol . Are niste contraindicatii de ti se face parul maciuca, si reactiile adverse asemenea. Brr ! Maine ii facem Carinei analize de sange (imunograma), si poate aflu si cum se face antibiograma, sa nu ii dau a treia tura de antibiotic degeaba, cu i le-am dat pe precedentele.
Am facut si noi aerosoli in seara asta, cu ventolin si ser fiziologic. Flixotide ne-a recomandat acum vreo luna o dr. pediatra de la Gr Alexandrescu... dar nu i-am facut... din pacate .
Ruxel, am vazut ca voi ati luat Ciprinol cand era Bia mica... poti sa imi zici ce doza v-a recomandat atunci ? (desi era pentru altceva, dar vreau sa imi fac o idee)... Merci
gabitzam spune:
Sanatate multa la bolnaviori!
Noi am avut iar o serbare de Mos, de data asta la Costi la servici si am fost cu baietii. Andrei a fost mult mai relaxat de data asta fata de anii trecuti si s-a bucurat si el de moment. Am dansat cu el, a dansat cu fetitele pe acolo, ca mai mult fetite erau asa mai marisoare. In poze apare cu o fetita pe care o stim de cand s-a nascut, este exact-exact cu un an mai mica decat Andrei, Costi e mai prieten cu taticul ei, sunt colegi. Iar cand a venit Mosul i-a si cantat un cantec Raducu a fost cel neastamparat de data asta, el voia sa vada tot, sa se bage peste tot si mai ales sa tot urce/coboare pe niste scari. Vedeti pozele, daca aveti placere si timp sa le vedeti, aici.
Alaturi de SEBI
gabitzam spune:
Azi am facut mai multi copii fericiti Am gasiti ieri aici pe DC adresa unui site unde se fac filmulete personalizate cu Santa Claus vorbind copilului, ii spune chiar pe nume. Si ce l-a dat pe spate pe Andrei cel mai tare, deschide cartea cu copii cuminti si apare poza lui acolo si Mosul stie si ce vrea el de Craciun Azi dimineata a vrut sa vada de trei ori cum apare el in cartea cu copii cuminti a lui Mos Craciun, cred ca nu-i venea sa creada Filmuletul lui Andrei este aici: http://portablenorthpole.tv/watch/bea6432bd5b120430610ec56b5a80fbb
De fapt el are o lista predefinita de nume de baieti si fete (in engleza), daca apare acolo, ii zice si pe nume direct, altfel apare doar numele scris pe harta lui Mosu si in cartea cu copii cuminti. E super dulce.
Alaturi de SEBI
monu spune:
Chris, noi ajungeam la branula pe care baga gentamicina si inca ceva. pt ca... la inceputul racelii baga in ea klacid fara exudat ca sa vada si antibiograma si fata nu reactiona, se agrava si ajungeam la branula. in concluzie era acelasi tratament.
daca ii faci ventolin e sa o ajuti sa respire ii dilati caile respiratorii. flixotide-ul usuca secretiile. de obicei merg impreuna ventolin mai intai apoi dupa 5 minute flixotide. si le face bine.
sanatate multa
ChrisDun spune:
Neata ! Haideti la calda ! (anii trecuti Gusta facea cafeaua de dimineata ... )
Merci Monule !
Sa va povestesc: am fost ieri dimineata cu Carina la recoltare de sange, la recomandarea doctoritei la care fusese alaltaieri: puiul meu nu a zis nici pas cand a intepat-o, a fost cuminte-cuminte-cuminte , si nici macar nu s-a clatinat pana am ajuns acasa - i-a luat vreo 4 eprubete Pe mine ma lua cu lesin de fiecare data cand 'donam' sange.
Dar ieri n-am avut stare si am scormonit pe DC, pe net, peste tot... si am avut o bafta chioara: am reusit sa o programez ieri dupa-amiaza la un medic pediatru foarte apreciat de mamicile bucurestene de aici de pe forum, care mi-a confirmat feelingul meu: nu ii dau niciun antibiotic - in niciun caz cel prescris de doctorita de ieri! De fapt, nu ii mai dau niciun medicament, doar ii curat nasul. Si vedem saptamana viitoare cand ii ies analizele de sange. Parerea lui e ca tratamentul dat de doctorita aceea e mult prea agresiv, iar doua dintre medicamente se bat cap in cap (Ventolin si ACC 200).
Ba chiar are voie sa iasa afara, dar nu la sanius. Azi nici nu mai are unde sa iasa, la cat de frig este ... dar va putea merge duminica la concert, cu noi
Tdi, Carina ne mai spune uneori ca o doare burta (burta, zona ficatului, etc) de ne baga in sperieti, si in 15'se pune pe olita si rezolva ...
Carina poarta 28 la picior... si chiar credeam ca are ditai piciorul (ma mosteneste), dar vad ca sunt copilasi care poarta mai mult... acum depinde si de inaltime. Carina cred ca are deja 108-110 ...trebuie sa o mai masor zilele astea.
Week-end placut !
gabitzam spune:
Chris, dar de ce se bat cap in cap Ventolin-ul si ACC? Ca Ventolin e bronhodilatator, iar ACC fluidifica si elimina secretiile. Daca nu ma insel, si noi am mai avut recomandarea astora doua impreuna in trecut.
Alaturi de SEBI
gabitzam spune:
Azi l-am adus pe Andrei la birou cu mine si nu va spun ce incantat este A zis ca-i place la mine la birou, mai vine si data viitoare Vorbeste cu toata lumea, s-a imprietenit cu toti.
La ora 11 avem serbarea de Craciun.
Sper sa nu ne ingroape zapada aici.
Alaturi de SEBI
ChrisDun spune:
Gabitza, ne-a spus ca aceasta combinatie (ventolin + acc) se da doar la fibroza chistica.
andutzy spune:
Andra, mami de Horia si Dragos
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei