Citim impreuna - organizatorice (6)
Raspunsuri - Pagina 17
buflea spune:
Propun si eu
Cititorul - de Bernhard Schlink - este cartea dupa care, anul trecut, s-a facut filmul "The reader" care i-a adus lui Kate Winslet Oscarul pentru cea mai buna interpretare.
Este o carte minunata, scrisa frumos, pune in discutie o tema extrem de interesanta (controversa intre obligatia avocatului de a respecta dorinta clientului si obligatia morala a omului da a salva un alt om de la o pedeapsa capitala), evidentiaza un personaj principal controversat pe care il iubesti si il urasti in acelasi timp, o carte despre a gandi simplu, a trai cu un handicap, a incerca sa supravietuiesti cu el si impicit a face greseli de neiertat. Nu stiu daca am reusit sa va conving, cu siguranta am incercat sa va influentez . Sper sa o votati, cred ca e o carte pe care se poate discuta mult.
Iata linkul
http://www.polirom.ro/catalog/carte/cititorul-3274/
angelabv spune:
propunerea mea este : www.librariabucuresti.com/Carti-Jocul-cu-margele-de-sticla-0-732-3-.htm" target="_blank">Jocul cu margele de sticle de Hermann Hesse
ma asteptam sa fie ceva propuneri Herta Muller...nu am citit nimic de ea
Weekend placut, Angi
beshter spune:
Culmea e ca as fi vrut sa propun si 'Animalul inimii' de Herta Muller dar am zis sa nu intind coarda si de data asta:)
Ce ziceti, adaugam si www.polirom.ro/catalog/carte/animalul-inimii-2191/" target="_blank">Animalul inimii?
Ingrid S spune:
Mie imi pare rau ca Aka n-a propus Obeliscul negru sau ca Sven Hassel e danez si nu poate participa la acest cerc (desi, la cat a insistat sa lupte in Wermacht, mai ca merita nationalitatea germana). M-am gandit la Adelbert von Chamisso cu Istoria stranie a lui Peter Schlemhil si la E.T.A Hoffmann. Dar, m-am descurajat brusc si mi-am zis ca Hans Erich Nossak cu Cel mai tarziu in noiembrie ar fi potrivita. Deci asta ramane.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Teodora D. spune:
Eu nu propun nimic, pt ca am gasit intre propuneri cartea pe care o am deja in biblioteca si pe care mi-ar placea sa o citesc in curand.
Buflea, sorry, Cititorul e superba (mult mai buna decat filmul), dar nu pot sa o votez pt ca nu am citit-o decat de vreo 2-3 ani si nu simt nevoia sa o recitesc.
Votul incepe duminica?
lilanda spune:
Am reeditat listuta de la pagina 16... o comoara, nu altceva :)) Da' nici un Thomas Mann pina acum??
Ingrid, n-am gasit nicio recenzie si nicio reeditare a cartii propuse de tine. Poate gasesti tu ceva si dai un link (insa mie mi-ar placea sa dau tircoale prin biblioterca ta....sau a parintilor tai, fiindca mi se pare mai veche ).
PS. Din cite stiu, duminica incepe votarea si tine pina marti.
Ingrid S spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilanda Am reeditat listuta de la pagina 16... o comoara, nu altceva :)) Da' nici un Thomas Mann pina acum?? Ingrid, n-am gasit nicio recenzie si nicio reeditare a cartii propuse de tine. Poate gasesti tu ceva si dai un link (insa mie mi-ar placea sa dau tircoale prin biblioterca ta....sau a parintilor tai, fiindca mi se pare mai veche ). PS. Din cite stiu, duminica incepe votarea si tine pina marti. "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
Ai dreptate, nu m-am gandit la asta. Ei bine, atunci zic pas, Thomas Mann sau Goethe sunt prea clasici, ar fi mult de dezbatut la ei.
Doar votez, am ce alege.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
beren spune:
Va trebui sa plec pentru cateva zile, improbabil sa pot intra pe DC mult timp, asa ca votez deja acum, pentru "Jocul cu margele de sticla", de Herman Hesse.
Lectura placuta tuturor, orice va fi votat.