La Stockholm de 1 decembrie

La Stockholm de 1 decembrie | Autor: alot

Link direct la acest mesaj

Buna ziua Scandinavi!

De 1 decembrie o sa fiu la Stockholm intr-o minivizita cu o prietena.
Pe langa vizitele turistice pe care o sa le facem sigur, as vrea sa stiu daca se organizeaza vreo adunare/ sarbatoare/petrecere intre romani.
Am cautat pe net, insa pe site-ul diasporei romanesti din Suedia nu sunt tare multe informatii. Eventual daca studentii romani organizeaza ceva mi-ar fi si mai drag sa ii cunosc.
Multumesc pt orice fel de informatie.
Numai bine,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauradelyn spune:

Buna alot,din cate stiu eu doar la ambasada se organizeaza o receptie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alot spune:

Multumesc Laura pt raspuns.
Am mai cautat si eu pe net si se pare ca o sa sarbatorim doar noi doua .
As mai vrea sa te intreb cate ceva despre preturi.... sa stiu cam cati bani sa schimb....cum e mancarea? cat costa un meniu la un restaurant normal? dar preturile in supermarket? transporturile in comun?
Mi-ar prinde bine niste indei de linii mari.
Sper ca nu e prea mare deranjul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradelyn spune:

Buna Ana, sa.ti raspund la intrebarile tale un lunch la un restaurant care este bufet suedez variaza intre 70-120 SEK (7-12e)iar o cina cam 150-180 SEK, un abonament cu care se poate circula pe toate mijloacele de transport oricat doresti (metrou, buss , tramvai si pendeltåg)este 260 SEK pe saptamana iar preturile din supermarket sunt destul de ok iti dau cateva exemple sa iti faci o idee( 2l coca cola 15 sek,o paine variaza inte 10-25 sek, 1kg de pulpe sau aripi de pui in jur de 20 sek)! Spune-mi ce anume ai vrea sa mai stii si eu te ajut cu mare placere!!!Iti fac si o recomandare sa faci o croaziera cu vaporul in Finlanda la Mariehamn dureaza 24h si este o experienta super!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sau ia www.destinationgotland.se/dg/eng/Default.asp" target="_blank">ferry spre Gotland, poate bem o cafea ca vad ca esti zalauanca de-a mea . Noi o sa ridicam steagul pe catarg in "cartierul" de case unde locuim. Anul trecut l-am pus in fata casei, dar anul asta am vb cu vecinii si il vom ridica sus sa fluture o zi intreaga.
Distractie placuta la Stockhom, e un oras minunat!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Stockholm este un oras extraordinar, putine sunt asa in Europa, eu iti recomand sa iei un city tour cu autobuzul (poate n-o fi prea frig! )

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri.
Mihaela imi pare bine sa te cunosc, te-am mai zarit cred mai demult pe la Salajence cand citeam din cand in cand pe acolo. Nu stiu daca o sa ajungem la Gotland, stam doar trei zile la Stockholm si la cat de frumos mi se vorbeste de orasul asta nu cred ca o sa il descoperim bine in ale noastre trei zile, dar o sa incercam .

Mai tot citesc eu pe net ce sa vizitam dar daca aveti niste tipsuri , va rog sa nu ezitati.

Mergi la inceput

Ana, e clar ca in 3 zile nu puteti ajunge pe Gotland. Nu sunt de ajuns nici pentru Stockholm. Daca vrei, intra la blogul meu de calatorii si undeva in mai vei gasi vizita moastra la St. E acolo o trimitere catre un site cu tips-uri de muzee si alte chestii faine, inclusiv despre transport si cazare. Voi ce v-ati propus? Unde veti sta?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Vai ce blog aiii , de o ora is pe acolo.
Multumesc pentru informatii.
Planurile pana acum sunt linistite asa... Sunt neam de "bons vivants" doar stau printre francofoni. O sa stam la un prieten bun cu care nu ne-am vazut de ceva vreme, iar de vizitat planuim sa descoperim mai mult spiritul orasului, arhitectura, muzeele de arta daca sunt, de istorie, somonul afumat si altele asemanatoare. O sa hoinarim pe jos in mod sigur. Acuma ca scrii tu, cred ca si o croaziera o sa punem in program, si neaparat locul acela cu vedere panoraamica.
Iara mersi, is tare incantata de vizita asta, mai ales ca am gasit o zalauanca cu care sa povestesc de ea

Mergi la inceput

Ana, cu mare placere! Eu cred ca si palatul regal merita...nu stiu ca noi nu l-am vizitat. Mama si cu sora mea au facut acum un an un tur prin capitalele nordice si ziceau ca palatul suedez e mai sarac decat cel danez de ex., care le-a placut cel mai mult. Ei, noi cu copiii trebuie sa ne orientam dupa ei in primul rand. Este si muzeu de arta, sigur ca da, numai ca noi suntem cu animalele si cu istoria...Da, la pas prin Gamla Stan si de acolo pe Drottninggatan(strada reginei) unde e plin de restaurante si magazine pana in Sergels Torg unde daca intrati in subteran veti ramane uimiti de magazinele de acolo. Astea sunt locurile mele preferate din St. Ah si Primaria e un loc superb...si de vizitat inauntru(tot de la sora mea stiu) dar si pe din afara. Noi am fost numai afara, dar nu ne mai venea sa plecam...

E pacat ca ziua e acum tare scurta, daca e senin aveti noroc ca la ora 8 e lumina, dar la 15 apune soarele deja. Daca e innorat, ziua e ca o seara continua. Nu stiu cat e de frig la Stockholm, aici avem 7 grade acum, constant cam de o luna si ziua si noaptea, inca nu a inghetat. Dar la Stockholm e mai rece decat pe insula de obicei. Plus ca e umed si de obicei e vant si se simte mai rece decat arata termometrele. Oricum sunt sigura ca o sa aveti petrecere frumoasa! Sa ne scrii impresii cand vii inapoi.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput