Intre Basescu si Geoana, ce alegeti?

Raspunsuri - Pagina 54

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Nici eu nu uit. Poate pentru cei tineri e usor sa acorde o sansa si PSD-ului acum...mie astia mi-au naruit sperantele, stiu exact cine sunt.
Dar n-am ce face...fiecare trebuie sa-si traiasca dezamagirea pe propria-i piele. Cu vorbe elevate si logica "de fier", cei ce voteaza Geoana isi pun singuri piedica , asa cum fac, de 20 de ani, toti romanii...


Rufus, serios te intreb: atunci de ce il excluzi pe Basescu din fsn? e din aceeasi gasca, a participat cu varf si indesat la distrugerea Romaniei. doar ca nu mai poarta aceeasi sigla pe frunte, din interese private si de ascensiune la putere, asta e singura diferenta. chiar e imposibil de observat si de admis chestiunea?

vreti sa spuneti ca Basescu e epitomul inocentei vis a vis de trecutul indepartat si apropiat al romaniei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Draga mea XIO,cum se vede ca esti...cruda!
Hai sa-ti spuna mama cum este cu prestanta!

XIO, na! c-am aflat si cine este mama ta!

Doamne fere',Capcaunule!Asa batrana ma crezi,?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12

Daca v-ati mai indulcit din aceste minuni, imi cer iertare, daca nu...vizionare placuta (cui rezista!):
www.youtube.com/watch?v=UdzFOcgnYaQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UdzFOcgnYaQ

Doar Nati Meir a mai avut asemenea clip electoral, bine ca n-a apucat sa-si depuna candidatura! Nu ma asteptam sa gasesc asemenea cultura muzicala si la Basescu!

Marilena
Blogul meu


Hai mai Marilena ca esti mica si nu stii!
Ia googaleste tu un pic despre un Guta din Istorie taman bun de amintit:Guta Tatarascu!
Sa vezi clip peste vremuri si tu si urmasii liberalilor!
Vedeti ce feste ne joaca lipsurile in cunoasterea Istoriei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

In toata povestea asta nu sunt decat 4 optiuni: nu mergi la vot, mergi la vot si votezi MG, mergi la vot si votezi TB, mergi la vot si iti anulezi votul. Prima si ultima au acelasi rezultat: te abtii si ii lasi pe altii sa hotarasca pentru tine. Cu observatia ca anularea votului inseamna ca iti exerciti dreptul constitutional de vot chiar daca nici unul dintre candidati nu te-a convins (adica din punct de vedere moral, cel putin, ti-ai dat silinta sa te informezi despre candidati si ai mers pana la sectia de votare, deci ai depus un minim efort). Dar din punct de vedere electoral, prima si ultima varianta sunt identice, adica inseamna un zero barat.

Asta inseamna ca raman doar doua optiuni (pentru cei care nu vor sa-si anuleze votul): MG sau TB. Eu nu cred ca sunt multi dintre noi care sa vada in locul candidatului preferat un Fat-Frumos pe un cal alb (sau, cine stie, poate ma hazardez, si unii chiar isi vad candidatii asa ). Toti stim ca cei care candideaza (de aici sau de oriunde) nu-s perfecti. Ceea ce conduce la a alege o varianta din cele doua pe baza unei metode de selectie care in termeni economici are numele de "cost minimizing". Ce inseamna cost pentru fiecare e o poveste luuuuunga si nu vom ajunge niciodata la un consens.

Pana una-alta, asta este sistemul electoral. Unul mai bun nu stiu daca putem inventa. Paranteza: ma gandeam la un moment dat ce-ar fi daca s-ar stipula in legea electorala sa fie introdusa ca optiune valabila la alegeri si "Nici unul din cei mentionati mai sus" si in cazul in care majoritatea (absoluta, relativa) a ales-o, sa se reia procesul de votare cu alti candidati, insemnand ca nici unul dintre ei nu a convins suficient. Dar sunt constienta ca o astfel de lege nu ar fi practica (nu ar fi votata de catre politicieni pentru ca pregatirea unor alegeri inseamna niste investitii financiare uriase, si buzunarul nu e asa de mare; organizarea alegerilor costa statul foarte mult; o astfel de abordare poate genera un blocaj - ce te faci daca la 3 alegeri organizate succesiv e votat "Nici unul"?).

Ca sa revin la costuri, pentru mine un cost pe care as dori sa-l minimizez inseamna urmatorul extras dint-un editorial din RL (cu titlu de exemplu):
Nimic din ce s-a intamplat in acesti ultimi cinci ani nu se compara cu senzatia materiala de teroare pe care au trait-o multi ziaristi pe finalul de guvernare Nastase-PSD. Numarul de agresiuni fizice la adresa jurnalistilor, de exemplu, a atins apogeul in mandatul pasnicilor si manieratilor Iliescu si Nastase, nu in cel al monstrului Basescu. V-o poate confirma fostul meu coleg Ino Ardelean, care a fost batut pana a intrat in coma, dupa ce scrisese despre mafia pesedista din Timis. si v-ar mai putea-o confirma si un alt fost coleg care a ajuns la un pas de moarte pe cand, in timp ce conducea pe Valea Oltului, s-a intersectat cu o masina ce venea din sens opus si, instantaneu, din directia ei, o ranga de fier i-a zburat direct in parbriz. A scapat doar pentru ca, miraculos, ranga a ricosat si nu i-a spart parbrizul. La peste 100 de kilometri pe ora, sansele de a scapa cu viata erau minime. Se intampla in toamna anului 2004, colegul meu era probabil numarul unu pe lista de inamici ai lui Adrian Nastase, iar avertismentele soptite ca o va pati daca nu o lasa mai moale cu criticile devenisera rutina cotidiana.
Articolul complet www.romanialibera.ro/a171311/cine-va-incasa-pana-la-urma-lovitura.html" target="_blank">aici.

Si ma sperie indemnurile la liniste pe care le tot aud in ultimul timp. Imi dau fiori de-a dreptul. Pentru ca il aud pe nea Ilici cum cerea "consens national". Si circumstantele in care cerea acest consens. Brrrrr....

In rest, fiecare cu costurile lui, cum le vede si le cantareste...

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Eu incerc sa ma pun in pielea acelor "oameni" care pe 6 decembrie vor valida un "prostanac". Cum vor mai putea ei dormi linistiti ca si-au pus increderea intr-un neica nimenea, ca l-au ales iarasi pe Iliescu. Ce fel de oameni sunt astia? Incerc sa-mi fac o imagine a lor, sa-mi dau seama de ce natura sunt? Mi-am facut o lista si o analizez. Ma intreb, oare mai pot eu sa ma intalnesc cu cineva care l-a votat pe Geoana, ce fel de om este ala? Ce-si doreste omul ala de la viata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenity spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Hai mai Marilena ca esti mica si nu stii!
Ia googaleste tu un pic despre un Guta din Istorie taman bun de amintit:Guta Tatarascu!
Sa vezi clip peste vremuri si tu si urmasii liberalilor!
Vedeti ce feste ne joaca lipsurile in cunoasterea Istoriei?

... dacat Romania Libera [ de unde te-ai inspirat in cazul lui Tatarescu ( vezi articolul lui Radulescu-Zoner ), ori ai avut tu 10 la Istorie , incat ti-ai amintit subit de regretabila greseala tatarasciana :-((( ] ...deci , decat sa te insipri din Romania Libera , mai bine citesti ziarul lui Ion Ratiu : Cotidianul http://www.cotidianul.ro/( vei gasi multe articole cu adevarat interesante )
Nu poti tu desfiinta partidul istoric traditional PNL pentru oportunismul lui Tatarescu !

* sa vezi acum gogaleala mare , ca sa dovedeasca erorile lui Ion Ratiu ..heheh )

***********************
~~ din folclorul basescian ~~

http://www.youtube.com/watch?v=qqxXn5hd-0o
http://www.youtube.com/watch?v=uyp-0qWqiCQ
**********************
Alexandra , mamica lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Buna dimineata!
Am tot citit postarile de aici si de la celelalte subiecte politice pe tema Geoana sau Basescu.
Despre Basescu s-au facut atitea analize..incit cred ca in curind vom sti si ce numar poarta la pantofi,etc.
Fetelor,dar de ce se trece asa usor cu vederea faptul ca Mircea Geoana, a efectuat o vizita pe furis la Moscova?
"ne-am inselat crezand ca integrarea in Occident este solutia"- declara Geoana sus si tare asta vara.
Cu putine luni in urma, anume in iulie, am putut observa cu totii ca nici unul dintre membrii partidului lui Ion Iliescu aflati odinioara in pozitii-cheie ale diplomatiei romane nu a semnat scrisoarea deschisa adresata de Vaclav Havel si alte personalitati est-europene actualului presedinte american Barack Obama, rugandu-l sa nu intoarca spatele Europei de Est. Ar fi, desigur, absolut pe placul lui Geoana si al lui Iliescu daca aceasta regiune s-ar retransforma intr-o zona gri, cu lideri care isi scot favorurile la mezat si le vand oricui le promite consolidarea propriilor pozitii.

Mircea Geoana a indicat cat se poate de raspicat ca odata castigat fotoliul prezidential, va transforma Cotrocenii intr-un bazar diplomatic, manevrand abil intre Est si Vest. Tabara care va oferi cele mai multe libertati si avantaje oligarhiei transpartinice va avea, fireste, castig de cauza. Traian Basescu nu are nevoie de serviciile unui tehnolog media ca Tal Silberstein pentru a sesiza ca Geoana a comis o gafa uriasa in momentul in care a semnalat ca sub conducerea sa Romania va ajunge "de vanzare"

Ferventul sustinator al acestuia Patriciu,unde are afaceri substantiale,nu cumva tot in zona ruseasca?

Basescu ramine Basescu.Uneori popular,alteori cu un limbaj rudimentar.Adversarii sai nu pot admite deschis ca Basescu starneste, de fapt, teama si inversunare printre retelele de putere cu ideile sale prea putin convenabile vizand statutul politicienilor si modul in care acestia inteleg sa se situeze frecvent deasupra legii. Avand in vedere ca principala lor preocupare consta din proteguirea intereselor de grup, vor incerca, indubitabil, sa formuleze un set de prioritati nationale total diferite de cele actuale. La randul sau, Traian Basescu s-a demonstrat nu o data deficitar la capitolul viziune, bunele sale intentii necesitand a fi transpuse intr-un proiect mult mai concret dedicat redresarii tarii. Daca cercurile de putere erau ceva mai istete, ar fi vestit inca de la debutul campaniei electorale ca intentioneaza sa stranga serios cureaua, promitand un viitor mai echitabil pentru toata lumea.

Desi nu ma declar sustinatoare ferventa Basescu,dintre cele doua rele expuse actualmente ca si optiune de vot,cred ca varianta Basescu este raul cel mai putin rau.

Nume ca Nastase,Iliescu,Hrebenciuc,Vanghelie,Patriciu,Vantu,Gusa,Orban...imi provoaca greata maxima.Daca ii voi vedea iar pe toate canalele la ora de maxima audienta in calitate de persoane care iau decizii pentru noi,iau in calcul extrem de serios sa ma alatur milioanelor de romani care au ales sa plece .
Rostul acestei postari nu are ca motiv stirnirea de polemici,ci invitatia sa analizam serios decizia de vot de peste citeva zile.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Sustinatorii lui Geoana, dati-ne si nou niste argumente clare de ce il veti vota?????Nu mai veniti cu chestii de genul ca Basescu nu este bun, ca a spus "tiganca imputita", ca a condus nu stiu cum, ca danseaza la mare, ca rade tare, etc!Concret, cu ce ni se va schimba traiul in urmatorii 5 ani, datorita lui Geoana, datorita PSD-ului?


Alina,

Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenity spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgi

Eu incerc sa ma pun in pielea acelor "oameni" care pe 6 decembrie vor valida un "prostanac". Cum vor mai putea ei dormi linistiti ca si-au pus increderea intr-un neica nimenea, ca l-au ales iarasi pe Iliescu. Ce fel de oameni sunt astia? Incerc sa-mi fac o imagine a lor, sa-mi dau seama de ce natura sunt? Mi-am facut o lista si o analizez. Ma intreb, oare mai pot eu sa ma intalnesc cu cineva care l-a votat pe Geoana, ce fel de om este ala? Ce-si doreste omul ala de la viata?

.. iata si raspunsul sablon si stereotip : nu il votez pe iliescu ! desigur ca nu , mai bine votezi un alt fost fsn-st adus de ilici de pe mari si oceane , ca sa traiesti bine ! Asa cum am spus NU este de ajuns sa se declare anti-comunist si vasnic erou in lupta cu mogulii , "tugulii" sau mai stiu eu ce alti capitalisti ! Nu este de ajuns sa aduca o aripioara liberala (cu adevarat oportunista ) , nu este de ajuns sa se declare incorupt atata timp cat Justitia ( daca nu a distrus-o ori cumparat-o deja cu noi ministri ) il asteapta multe dosare si afaceri murdare . Votati-l voi ,cealalta parte ( basesciana )a baricadei virtuale !

***********************
~~ din folclorul basescian ~~

http://www.youtube.com/watch?v=qqxXn5hd-0o
http://www.youtube.com/watch?v=uyp-0qWqiCQ
**********************
Alexandra , mamica lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Si un articol care radiografiaza foarte bine starea actuala de fapt:

Tom Gallagher
Luni, 30 Noiembrie 2009
Din 1989 incoace, Romania este tara cu cele mai putine schimbari survenite in plan politic, dar cu cele mai multe izbanzi inregistrate la capitolul devalizarii sistematice a resurselor statului. Triumful rinocerilor postcomunisti are harul de a indurera orice spectator familiarizat cu suferintele romanilor in epoca totalitarismului - care a si condus la maturizarea si propasirea acestei specii. Daca ar fi sa credem in existenta unor deitati care mai intervin din cand in cand pe pamant intru schimbarea destinului implacabil al unei tari, am fi tentati sa credem ca acum cativa ani si-au indreptat, fugitiv, privirile si catre chinuita Romanie.

Pentru ca in 2004, cand tara intrase intr-un con de umbra, s-a gasit totusi un personaj dispus sa ridice zdrentuitul stindard al libertatilor democratice. Atunci, Traian Basescu reusea sa le insufle speranta si curaj tuturor celor scarbiti de calea pe care o apucase tara, ajunsa transformata in tarlaua personala a retelelor postcomuniste. A castigat prezidentialele la mustata, iar pe parcursul mandatului sau s-a tinut de cuvant intr-o serie de puncte cruciale: Romania a fost mai puternic ancorata in structurile euroatlantice, eforturile de modernizare a sistemului juridic fiind sporite considerabil. Sub ministeriatul Monicai Macovei, cetatenii au ajuns sa inteleaga ca justitia poate fi si altceva decat un instrument dedicat doar proteguirii mai-marilor zilei, indiferent de gravitatea abuzurilor lor. Basescu a continuat sa sustina reformatorii justitiei chiar si atunci cand activitatea acestora incepuse sa agaseze o parte din aliatii sai liberali. A ramas ferm pe pozitie si in chestiunea sustinerii activitatii Comisiei Tismaneanu, desi atat investigarea crimelor comunismului, cat si explozivul raport final au condus la un torent de ura si o revolta frenetica a unei bune parti a sistemului politic. Retelele de putere care acaparasera Romania pareau a-si fi gasit, in fine, nasul.

Aparent insa, zeii au mai decis ca n-ar strica sa supuna romanii si unui test. Ca atare, au avut grija sa-l inzestreze pe Traian Basescu cu un sir de imperfectiuni. I-au dat un trecut politic nu tocmai curat, o fire conflictuala si o retorica deseori neeleganta, l-au facut suficient de imprudent pentru a agrea promovarea unor personaje care s-au demonstrat ulterior adevarate amenintari la adresa cauzei reformei.
Zeii vor fi vrut, probabil, sa vada daca romanii inteleg sa-l judece pe Basescu dupa criterii de forma sau de fond. Ce va prima, oare, in final? Devotamentul sau fata de cauza masurilor reformiste sau, din contra, stilul sau dezagreabil? Se vor demonstra, oare, suficiente cusururile sale hiperbolizate grosier de mass-media detractorilor sai pentru a-l vedea decazut la rang de fals liberator? Vor prefera romanii intr-adevar vechile lanturi (re)oferite acum de succesorul lui Adrian Nastase?

Raspunsurile s-au demonstrat paradoxale. Potrivit rezultatelor referendumului din 22 noiembrie, cetatenii sustin in numar covarsitor obiectivele sale cheie vizand reformarea Parlamentului si a statului. Dar Basescu insusi a primit, cu ocazia primului tur de scrutin al prezidentialelor desfasurat concomitent, doar 32% din sufragii. L-au parasit atat intelectualii narcisistici, cat si o buna
parte a clasei de mijloc - ai carei reprezentanti, desi parte a electoratului matur, au preferat fie sa absenteze de la urne, fie sa sustina exponentul pseudoliberal al oligarhiei. Multi se vor fi lasat amagiti si de mirajul de la Sibiu, aparut peste noapte sub forma edilului de etnie germana. Klaus Iohannis a fost distribuit pe post de liant miraculos al clasei politice romanesti, iar acum toata lumea - de la ambasadori si pana la Radu Mazare - pare a astepta adevarate minuni din partea sa. In mod ironic, sustinatorii cei mai fideli ai lui Basescu s-au dovedit cetatenii de rand, mai saraci, recte cei care din vremurile comunismului si pana in prezent au ramas in permanenta vulnerabili, trudind din greu pentru traiul lor de zi cu zi.

La vazul acestor scene pamantesti, zeii s-au adunat la sfat, conchizand ca a sosit vremea sa urce in carul lor ceresc si sa dispara fulgerator. Ce rost ar mai avea sa poposeasca aici pana pe data de 6 decembrie, cand se decide soarta tarii pentru urmatorii cinci ani?! Chiar si pentru ei, romanii se demonstrasera imprevizibili. Pe de o parte, pareau credinciosi, mergand cu milioanele la biserica, pe de alta, erau capabili sa stea ore in sir cu ochii pironiti pe sticla unor magice cutii electronice, controlate de cei care le distrusesera prezentul, promitandu-le, in schimb, un fantasmagoric viitor mai bun. Acesti oameni
se demonstrasera, de fapt, cazuti prada idolatriei. Erau incapabili de cele mai elementare gesturi de autoaparare in fata dezastrului iminent, fiind limpede ca nu se mai putea face nimic pentru ei. Acestea fiind spuse, zeii au intors din nou spatele tarii, lasandu-i pe romani sa creada in promisiunile celor din spatele falsului Mesia Iohannis - care va disparea oricum la fel de inevitabil de pe scena publica a tarii ca etnia din randurile careia provine.



Mergi la inceput