*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (88)*
Raspunsuri - Pagina 14
elilov3 spune:
am uitat sa va zic ca avem un tablou cu 2 pisoi si l-am invatat ca acolo sunt pisicii si ca fac miau...cand se trezeste dimineata se uita la tablou si arata spre el si zice miau...cand plec din camera sa mai fac una alta el face miau si evident eu trebuie sa ii raspund....cine ne aude zice ca suntem dusi ...mai avem o carte cu animale si acum vreo sapt i-am explicat ce sunt acolo si cum fac fiecare ieri dimineata a luat cartea si punea degetul pe fiecare in parte a...a trebuit sa ii zic iarasi cum fac fiecare evident a fost foarte entuziasmat...mai nea adus tati un xilofon i-am arata cum se canta si acuma face si el cum a vazut la noi i-am facut toata gama si ianite si inapoi si face si el...dupa cum ziceati si voi nu trece o zi fara sa faca vreo achizitie...azi i-am arata cu un baston cu poti trage spre tine diverse obiecte de care ai nevoie si evident acuma practica de zor cele vazute la mine...sunt tare dragi..nu imi vine sa cred cum creste , cum evolueaza...sunt tare dulci si deosebiti..me love dimitrios iremediabil
"Cand uiti de propriile tale defecte devi mandru." Democrit
malinas spune:
Bertha, tot am vrut sa iti spun ca ma bucur ca Ioana mananca mai bine.Bravo! Ma bucur ca ati scapat de stresul cu mancatul, ca aveti si asa destule.
Noi nu am reusit sa ajungem azi cu bubitele la doctor, fiindca am fost la ortoped.Spiridusule ai avut dreptate, cam asa a explicat si doctorita, cum ai explicat tu, doar ca cauza nu a fost mersul de-a-busilea ci incaltamintea.Fluturasha, super doctorita, mi-a placut mult si o recomand cu caldura.Desi i-am zis ca problema e la picioare l-a luat pe David la puricat de la fontanela, forma capului si imbinarea oaselor acestuia, oasele si muschii gatului, articulatia soldului si in cele din urma glezna si laba piciorului.Mi-a zis ca e dezvoltat f bine atat din punct de vedere al oaselor cat si al musculaturii, avand o usoara deviatie la laba piciorului drept, deviatia cauzata de o contractura musculara din talpa.Mi-a aratat cum sa-i fac masaj si cum sa-i stimulez talpa piciorului pt a reveni la pozitia corecta. L-a pus sa mearga si descult si incaltat si concluzia fost ca incaltamintea neadecvata a dus la problema lui de mers.A luat prin urmare ghetutele l-a puricat si le-a desfiintat dintr-o singura miscare, iar eu eram chiar mandra de ele (sibel bebe orthopedic).Am ales incaltamintea pt David astfel incat sa aiba talpa cat mai flexibila si sa fie usor de incaltat.Ei bine, tocmai talpa flexibila a fost problema.In timp ce merge repede flexeaza prea mult talpa piciorului si fiind inca mic si piciorul incaltat, deci mai greu, nu stie si nici nu poate sa ridice piciorul pt a-l aduce in pozitia corecta, prin urmare il taraie.Taraindu-l se impiedica si astfel ajunge sa roteasca laba spre interior ca sa nu se mai impiedice.Concluzia: trebuie sa ii cumpar o incaltaminte care sa aiba talpa flexibila dar nu f flexibila, sa aiba intaritura de la spate cat mai lata, astfel incat laba piciorului sa nu se poata roti din glezna, sa tina glezna fixa, iar talonetul sa fie cat mai pronuntat.REcomandarea ei: incaltaminte de la ortopedica. De asemenea mi-a zis ca putem alege sa nu facem nimic si sa-l lasam pe el sa-si indrepte singur mersul cand v-a fi suficient de mare ca sa inteleaga pt a face acest lucru, dar exista riscul sa nu vrea sa o faca si atunci va ramane cu acest mers.Nu se pune problema, asa ca ne apucam de masaj si o sa mergem la obor sa-i luam ghete de la ortopedica.Sper ca ati inteles ceva din ce am scris, ca incerc sa scriu multe si repede, cat doarme piticul si fierbe ciorba.
BraveGirl, stiu ca tu i-ai luat Arianei incaltaminte de la ortopedica.Spune-mi te rog unde e exact magazinul acestora?
_
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr.10 luni, 76 de cm si 9700 gr. 11 luni, 76 de cm si 11,00 kg.
dandusa spune:
vaccinul homeopat
va zic doar din cunostintele mele...
de curand am aflat ca exista varianta homeopata pt orice vaccin.teoretic,poti refuza sa faci vaccinele din schema obligatorie sau optionale,optand pt cele homeopate.nu stiu daca se trec in carnetul de vaccinare(banuiesc ca nu...)
asta se face pe propria raspundere.unii dr de fam, cer o scutire de la medicul pediatru,ceva de genul...'copilul este alergic la nush ce componenta din vaccinul x',deci sarim vaccinul x.altii dr de fam,cer doar semnatura parintelui,cum a fost la noi.'refuz sa-i fac ror-ul si semnez'.mai mult ca sigur vom avea discutii,in ce priveste gradi/scoala,dar fie vom lua scutirea de care vorbeam mai sus,fie vom cauta gradinita/scoala unde primesc si copii nevaccinati ca in schema statului...(se gasesc pt toate situatile)
bine,aici chiar nu-i inteleg.pai daca toata clasa a facut ror-ul si copilul meu nu...,atunci al meu este cel mai expus rubeolei.restul sant vaccinati,deci save.care-i logica refuzului copilului meu nevaccinat???in fine...
din ce stiu eu,vaccinele homeopate nu se gasesc in farmacii.se fac in timpul unei consultatii la homeopat si sant gratuite.nu stiu daca este regula generala.dr noastra homeopata asta mi-a spus.'veniti la consult si atat.vaccinul nu se plateste'
vaccinul consta in granule care se dau pe gura.
altfel,daca nu vreti ror,dar vreti varianta alopata a rubeolei/rujeolei,puteti opta pt priorix.se gaseste in farmacii si costa in jur de 75 ron.asta era in schema pe vremea Crinutei.nu stiu daca il trece in carnetul de vaccinare...
daca vreti mai multe informatii despre minunatele vaccinuri alopate...,pareri pro si contra gasiti www.tapusele.ro/pro-vaccin-anti-vaccin/" target="_blank">aici.
te ingrozesti de efectele secundare...pur si simplu te ingrozesti...
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
dandusa spune:
Malinas,
zilele trecute vb cu o prietena care la fel,fusese cu fata la dr ortoped.coincidenta sau nu...si ei tot ortopedica de la obor i-a fost recomandatala grigore alexandrescu a fost,la control(un dr barbat ceva cu 'F')
si culmea,o indruma sa incalte fata si in casa cu acele minunate incaltari...asta mi se pare f aiurea...
il incalti ca-i este frig,dar nu sa-l inveti sa mearga bine...(exceptie cazurile cu probleme reale)
cel mai ok,din punctul meu de vedere este descult.descult pe nisip,descult pe suprafata plana(parchet/gresie),descult pe moale(covor),descult pe pamant etc...
zi drept,tu tot ortopedica purtai cand erai mica?!
Cherie,
nush ce ora inseamna cina la voi,dar daca-i masa dinainte de sforait,nu-i ok cu carnita...se digera greu,la stomacelul lor mic si dragalas...,nu-i a buna.probabil foit all night long
la noi ultima masa,este in cel mai rau caz soldatei (paine/unt/branza/rosii sau masline).de cele mai multe ori mancam lactate.cereale cu lapte sau iaurt.budinci din paste.biscuiti/fursecuri/checuri cu lapte/iaurt,fructe...
Laura,
am facut reteta ta de tiramisu,a iesit dementialllllaaaaa
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
bebecris spune:
eu i-am facut ieri lui david priorix...am citit prospectul insa nu mi s-a parut nimic infricosator...efecte secundare apar la un caz din 10.000...autismul are o cauza de natura neurologica...
Citat: |
citat din mesajul lui dandusa vaccinul homeopat va zic doar din cunostintele mele... de curand am aflat ca exista varianta homeopata pt orice vaccin.teoretic,poti refuza sa faci vaccinele din schema obligatorie sau optionale,optand pt cele homeopate.nu stiu daca se trec in carnetul de vaccinare(banuiesc ca nu...) asta se face pe propria raspundere.unii dr de fam, cer o scutire de la medicul pediatru,ceva de genul...'copilul este alergic la nush ce componenta din vaccinul x',deci sarim vaccinul x.altii dr de fam,cer doar semnatura parintelui,cum a fost la noi.'refuz sa-i fac ror-ul si semnez'.mai mult ca sigur vom avea discutii,in ce priveste gradi/scoala,dar fie vom lua scutirea de care vorbeam mai sus,fie vom cauta gradinita/scoala unde primesc si copii nevaccinati ca in schema statului...(se gasesc pt toate situatile) bine,aici chiar nu-i inteleg.pai daca toata clasa a facut ror-ul si copilul meu nu...,atunci al meu este cel mai expus rubeolei.restul sant vaccinati,deci save.care-i logica refuzului copilului meu nevaccinat???in fine... din ce stiu eu,vaccinele homeopate nu se gasesc in farmacii.se fac in timpul unei consultatii la homeopat si sant gratuite.nu stiu daca este regula generala.dr noastra homeopata asta mi-a spus.'veniti la consult si atat.vaccinul nu se plateste' vaccinul consta in granule care se dau pe gura. altfel,daca nu vreti ror,dar vreti varianta alopata a rubeolei/rujeolei,puteti opta pt priorix.se gaseste in farmacii si costa in jur de 75 ron.asta era in schema pe vremea Crinutei.nu stiu daca il trece in carnetul de vaccinare... daca vreti mai multe informatii despre minunatele vaccinuri alopate...,pareri pro si contra gasiti www.tapusele.ro/pro-vaccin-anti-vaccin/" target="_blank">aici. te ingrozesti de efectele secundare...pur si simplu te ingrozesti... diamantu' si safira' poarta-ma mami |
Cristina - mami de DAVID - ANDREI
UN VOT PT UN DAVID ADORMIT
Povestea nasterii
Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
bebecris spune:
din ce este facut un vaccin homeopat? cum pot niste plante sau ierburi sa protejeze un copil imp unor virusi?
nu pot sa inteleg
Povestea nasterii
dandusa spune:
citat din mesajul lui bebecris eu i-am facut ieri lui david priorix...am citit prospectul insa nu mi s-a parut nimic infricosator...efecte secundare apar la un caz din 10.000...autismul are o cauza de natura neurologica... |
am spus eu ceva de priorix?
chiar recomandat varianta asta...,in defavoarea ror-ului...
n-as vrea sa intru in polemici cu tine sau cu altcineva despre autism&co.fiecare mamica alege sa faca ce crede ca-i mai potrivit pt copilasul ei...
..........................
homeopatele nu sant numai ierburi si plante...
nu incerc sa conving pe nimeni de nimic.va spun ce stiu...,in speranta ca ajuta pe cineva.atata tot...
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
bebecris spune:
nu vreau sa intru in polemics...eu chiar am pus o intrebare...cum este facut acest vaccin homeopat?...chiar nu stiu si nu inteleg cum poate inlocui vaccinul propriu-zis...
asteptam sa ma lamuresti tu...eu aud prima oara de asa ceva si vroiam lamuriri...
Povestea nasterii
malinas spune:
citat din mesajul lui dandusa Malinas, zilele trecute vb cu o prietena care la fel,fusese cu fata la dr ortoped.coincidenta sau nu...si ei tot ortopedica de la obor i-a fost recomandatala grigore alexandrescu a fost,la control(un dr barbat ceva cu 'F') si culmea,o indruma sa incalte fata si in casa cu acele minunate incaltari...asta mi se pare f aiurea... il incalti ca-i este frig,dar nu sa-l inveti sa mearga bine...(exceptie cazurile cu probleme reale) cel mai ok,din punctul meu de vedere este descult.descult pe nisip,descult pe suprafata plana(parchet/gresie),descult pe moale(covor),descult pe pamant etc... zi drept,tu tot ortopedica purtai cand erai mica?! |
Si eu sunt de acord ca e mult mai bine sa tinem copii descult cat mai multa vreme, dar din pacate vremea de afara nu ne permite sa-i scoatem la plimbare descult si chiar daca ne-ar permite vreme, in Bucuresti nu prea poti sa-ti scoti copilul sa se plimbe descult prin parc, fiindca e f multa mizerie.De voi e mai usor, ca-i duceti pe plaja si nu e o problema, plus ca e foarte indicat pt copii mici mersul descult prin nisip.
Vis-a-vis de incaltarile de la ortopedia, ce sa zic?Eu am crescut la tara, descult.La vremea la care invatam sa merg era vara asa ca am mers descult prin iarba, apoi am avut noroculs a ma dezvolt corect si uite ca nu am nici o problema, merg corect.Mama mea si ea a crescut la tara, in aceleasi conditii ca si mine (eu fiind crescuta de parintii mamei) dar ea nu a fost la fel de norocoasa ca si mine, asa ca a ramas cu defect de mers. Matusa mea, sora mai mica a mamei, a avut aceeasi problema ca si mama, dar fiind cea mai mica, fratii mai mari s-au sesizat ca merge rau si au inceput sa o bata la cap sa mearga corect.Imi spune si acum cat de stresata era ca mereu strigau dupa ea sa calce corect.Dar, a avut efect, ea merge bine.Matusa mea, la randul ei, a avut aceeasi problema cu fetele ei.Ca sa nu strige mereu la ele le-a dus in adolescenta la niste cursuri, una dintre ele a fost constiincioasa, s-a preocupat, prin urmare acum merge corect, doua dintre ele au ramas cu aceasta problema, merg cu laba piciorului orientata in interior.Acum, eu nu stiu sa-ti spun cum ar fi stat situatia daca ar fi purtat incaltaminte de la orotpedia, daca ar fi mers corect sau nu, dar ca eu nu am de gand sa las lucrurile in voia intamplarii, pt a vedea cum va merge David mai tarziu.Nu suntem bogati, dar nici saraci nu suntem, astfel incat cred ca ne putem dispensa de cateva milioane pt incaltarile copilului.Aceasta doctorita la care am fost mi-a rocomandat un anumit tip de incaltare: cu talpa usoara si oarecum flexibila, cu intaritura la spate, tip gheata pt a tina glezna fixa. Eu am fost cea care a intrebat ce firma imi recomnda si atunci mi-a zis ca recomanda incaltamintea de la ortopedia, fiindca indeplineste toate aceste criterii.
_
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr.10 luni, 76 de cm si 9700 gr. 11 luni, 76 de cm si 11,00 kg.
mav spune:
citat din mesajul lui dandusa am spus eu ceva de priorix? chiar recomandat varianta asta...,in defavoarea ror-ului... n-as vrea sa intru in polemici cu tine sau cu altcineva despre autism&co.fiecare mamica alege sa faca ce crede ca-i mai potrivit pt copilasul ei... diamantu' si safira' poarta-ma mami |
Dandusel, Priorix este indicat pentru imunizarea activa fata de rujeola, oreion si rubeola si este vaccinul care se face gratuit in schema de la stat, exact cel pe care ai refuzat tu sa i-l faci lui Raducu.
Antonio a facut gratuit Priorixul.
Eu ziceam ca Sebi n-a fost vaccinat impotriva ROR si am constatat cu surprindere, in carnetul de vaccinari, ca a fost. Habar n-am avut. De aceea n-a facut oreion cand au fost cazuri la gradinita lui. Eh, tot raul sa fie spre bine...
Pupici!