Pepenasi de iulie - august 2008 (159)
Raspunsuri - Pagina 7
Biribu spune:
ola, hai ca va plingeti ca nu-i activitate??
eu un pic ocupata, dar nici de mine nu scapati ![]()
ne pregatim de zor de thanksgiving, am luat ditai curcanu, cranberries, bun. deci Anko eu fac curcan ![]()
plus garlic mashed potatoes, fasole verde, dovleac (nus cum e in tara, aici se cheama acorn squash) la cuptor, e ff bun si maninca si pishcotii. plus dulciuri.
si ta-na-na-na-na mi-a iesit si mie piinea la MP buna in sfirsit. e pufoasa pufoasa ca aia de magazin, fara nimic adaugat. dar m-am jucat cu ingredientele si cu timpii de coacere, crestere de mi-au iesit peri albi.
Boti hai sa-ti zic ce-as face si cum tratez eu. la copii asa de mici (in genere pina dupa 2 ani) nu se intilneste strep throat, deci acea faringita care necesita antibiotic (unica!!!). in rest sunt viroze, toate. f tipic ce descrii tu cu febra, muci, ceva greata, voma, apoi tuse si gata. cind e de dat: cind tusea se agraveaza in loc sa se imbunatateasca, devine mai adinca asa, se aud tot felul de sunete incarcate cind pui ureachea pe pieptutzul lor. aia deja seamana a bronsita si e de tratat. bine plus infectiile urinare, alta discutie
Didi si al meu face un 37.8-38 de la dinti.
tre sa fug da revin
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
Chuny spune:
Monico, tu vrei sa "aprinzi" topicul pepenasilor
? Ca subiectul asta se lasa tot timpul cu scandal:-)
Cred ca multe din noi aplica principii AP doar din bun simt sau pt a nu repeta greselile parintilor. Me mine ma irita ap-istele
"proclamate" ppline de nesimtire si care nu reusesc sa transmita un mesaj constructiv. In schimb e una care scrie superb. Si imi place de vickinga. :-)
Despre noi: Anna a cazut de pescaunul de masa si are un hematom urat si mare la cap. Din sala de asteptare de la pediatra ne-am intors cu gastroenterita cu care luptam toti 4. Bine, Anna a fo prima, Vlad al doilea, iar acum eu si R.
La sot la serviciu sunt deja cazuri de gripa porcina, asa ca ne asteptam si la asta.
Pupici prin masca!
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
MissJJ spune:
Kamelya ar fi fain daca reusiti sa mergeti ca e tare frumos si aici se face de sarbatori un german market. 
Boti eu am mers cu fata la urgente atunci ca deh primu copil nu stiam ce si cum si med pediatru mia dat nurofen si paracetamol si mia zis ca e un virus si zic bun da nu antibiotic nimic si mia zis doamna copilu o sa tot ia contact cu milioane de virusinu dam antibiotic decat la cazurile care au nevoie, si a zis ca daca in 5 zile de tratament nu trece nu se simte copilu bine e letargic si etc atunci sa venim din nou, dar a trecut cu sarusi odihna si nurofen si paracetamol.
Didi fara suparare da 37,3 nu e febra, 38,5 e febra dar febra e un semn ca organismul lupta cu infectia atata timp cat copilul e vioi si isi vede de programul de zi cu zi, nu e letargic, nu vomita cu jet si nu are vreo iritatie pe piele, e de ajuns niste paracetamol, fluide multe, daca e mai fierbinte decat normal bagat in apa in cada si daca in 3 zile maxim 5 nu se poate tine sub control febra si starea copilului se inrautateste atunci zic eu ca e de mers la doctor.
Acuma eu sincer nici nu stau sa iau temp din fund de sub bratz din ureche si etc eu le pun buzele pe frunte vad cand is mai caldutze decat de obicei si daca e ceva ce nu scade mergem la medic sa verifice dar de fiecare data dupa 2-3 zile a trecut. febra nu e asa mare scary thing, organismul lupta e normal, logic ca trebuie verificat si cautat o cauza daca dupa cateva zile o sapt copilu e tot cu febra mare si are si alte semne de boala.
Da na nu e un sf de lume ca a facut copilul febra si nici nu inseamna ca daca e un pic caldutz gata bagam trei feluri de siropuri si doua de antibiotice. 
Si eu eram cu mentalitatea aia ca vai daca nu se da antibiotic nu trece si antbioticele is bune si etc da uite ca nau patit nimca fetele mele si daca nici Ari na fost racita si na facut febra si nam petrecut nopti intregi curatind carpetele de voma si spaland masini de pijamale si cu ea in bratze apai ce sa mai zic...
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
ClaudiaH spune:
Boticelina, la noi virozele astea se trateaza cu medicamente impotriva simtomelor: sirop de tuse expectorant pentru tuse seaca si gat rosu, iritat, cu nurofen/paracetamol impotriva febrei, spray cu apa de mare pentru nasucul infundat si regim dietetic impotriva diareei. Saptamana trecuta a avut baietelul meu ceva similar cu ce ai descris tu iar acum are fetita aceleasi manifestari. Conduita e cea descrisa mai sus. Ca sirop expectorant li s-a prescris fluimucil. Alteori au primit mucosolvan. E diferita substanta activa dar n-as putea sa-ti spun pe ce criteriu se prescriu. Ambele au gust acceptabil. Replica favorita a medicului nostru pediatru este: lasati febra sa lucreze pana la 39-40, nu dati antitermice pena la 39,8. De fiecare data cand are gatul inflamat ii recolteaza din gat si cand infectia e de alta natura decat virala prescrie imediat antibiotic. Pana acum Stefan a primit de vreo 3 ori cred antibiotic. Lucia inca nu a primit antibiotic. Asa-i la noi; nu stiu daca-i bine sau nu dar ai intrebat cum e prin alte parti si ti-am raspuns.
boticelina spune:
Biri, Mada, Claudia (bun venit printre pepenasi Lucia!) va multumesc mult pentru raspuns. Se pare ca intuitia nu ma inseala, si atitudinile medicilor vostri imi confirma
E intr-adevar trist ca e bolnavioara Gargaritza dar asa m-au sfredelit privirile si cuvintele vecinelor/cunostintelor care mai aveau putin si imi smulgeau copilul sa-l duca ele la doctor sa-i dea antibiotice
Syb io m-am simtit foarte AP inca de cand a scris prima data Gazzella pe forum si am regasit-o pe situl AP si nici urma de extemism acolo asa cum e pe DC. Vikinga ma unge la suflet de fiecare data. Acum am gasit si subiectele hot de la ZZ, am ce face diseara
. Si poata ma revars si pe blog. Imi ardeau degetele sa scriu si eu la subiectele respective dar io-s un "user mic, pitic si fara vizibilitate" si am antecedentele unei paruieli virtuale cu o doamna si sincer nu am simtit ca am nervi. Dar tot ma framanta problema: e AP-ul extremist sau doar are cativa sustinatori extremi pe DC? (ca la ei pe forum e dragalasenie totala)![]()
Monica si gargaritza
Nancy
blog revival
- chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
Ralu79 spune:
Ola ola!
Io am o lene vorba cantecului![]()
Boti- da, faine capitolele cu baietelul rasfatat. Pup Garga mic si pisicos sa-i treaca repede
Anka- AP= attachment parenting
Mada- si noi pupam printesele
Ma duc inapoi in lenea mea.
Pupicei tuturor si o seara faina
moni_or spune:
Facut baita, uscat copilul cu foenul, nu l=a deranjat, ba chiar s-a cam suparat cand s-a terminat, oricum el si cu foenul sunt prieteni de mult ca toata ziua mi-l scoate si il trage de fir prin casa ca pe un catel, pana i se incolaceste pe picioare si si-o ia in nas.
ANKA,deci asta era redus 92??? Pai sunt nebuni... Oricum la noi de vreo luna-doua s-a inchis Miniblu=ul din mall, au zis ca se "reloca" tot in mall altundeva dar eu nu i-am mai gasit nicaieri.
BOTI, Prospanul lui Luca ii place f. mult, chiar se supara ca nu-i dau mai mult, iar ultima oara cand a avut obisnuitul harait care tot revine i-am dat ceva sirop Bronchicum, din cimbru si ciubotica cucului, care iar i-a placut f. mult si a fost destul de eficient.
De AP nu ma pronunt ca sunt complet pe dinafara, abia am timp sa citesc pe aici, d-apoi sa mai intru in alte locuri, desi sunt convinsa ca e foarte interesant, poate daca mai vine maica-mea pe la noi si sta cu Luca mai citesc si eu ceva.
DIDI, mie 37.3 nu mi se pare deloc mare, mai ales daca e in fundulet si mai scazi 0.5... Eu nici nu cred ca as simti la mana daca ar avea Luca atata. Nu cred ca trebuie sa ii dai ceva.
SIB, m-am speriat ca la mine te referi ca vreau sa aprind topicul pepenasilor si cum ultima intrebare pe care am pus-o era legata de uscatul pe par al copiilor nu intelegeam cum de se isca mereu scandal la subiectul asta
Am uitat ca mai sunt si alte Monici pe aici. Multa sanatate, sa scapati de gastroenterita si sa nu va procopsiti cu gripa de purcei!
Mai sunt pepenasi lesinati dupa masline? Ca lui Luca ii plac si negre si verzi, oricum, numai sa fie o tona. In sfarsit ii place si lui ceva sanatos. Sper ca n-are nimic ca mananca mai mult, stiu ca sunt uleioase dar na, facem cure de cateva zile si dupa aia incerc sa fac pauza cateva zile, ca am observat ca il si cam constipa.
Monica, mami de
Luca Andrei si
13+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
Didi81 spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor. Pai am zis si eu ca nu ii dau nimic, si medicul mi-a zis ca de la 38 in sus mai vorbim, ca pana acolo nu are nimic. Dar na, mi se pare nu stiu cum totusi, adica e de urmarit starea asta. O fi de la masele, nu stiu, poate o fi fost asa si pana la raceala de acu' 2 saptamani, dar de atunci am devenit noi mai speriati. Nu e tot timpul asa, cred ca doar dupa iesirea afara de dimineata, in rest mi se pare ok.
Hai ca v-am impuiat capul; nu am vrut sa sun paranoica din atata lucru, dar am fost cam ingrijorati totusi si vroiam sa mai aud o parere 
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
MissJJ spune:
Biri uhh ce fain thanksgiving, aici ei gatesc curcan de craciun, la voi ce e traditional de craciun?
Boti aici scandalul cu siropurile de tuse si alea de raceala alea all in one calcold si alte asemenea, unele au fost interzise, unii producatori leau retras de pe piata si leau refacut ambalajul cu 6+, pt cei sub 2 ani au zis sa nu se dea deloc, cei intre 2 si 6 sa se dea cu grija da toti farmacistii unde am intrebat au zis ca nu imi recomanda, oricum aici inca mai sunt cateva in rafturi si la farmacie iti zice ca nu iti da si ca sunt pe raft dar nu iti recomanda sa dai la copil. Si na ei recomanda o raceala sa fie tratata babeste cu spray nasal de ala sarat, cu supa, cu fluide multe, odihna, ceva ulei mentolat pus in apa calda sa miroase in casa, lamaie si miere pt gatutz si tusa.
"It could signal a return to old-fashioned remedies such as honey and lemon drinks.
Best-selling brands affected include Tixylix, Robitussin, Benylin and Calpol.
The alert centres on 12 ingredients in the medicines, many of which have been used by drug firms for years.
At least five deaths of British children under two have been linked to cough and cold remedies and more than 100 serious cases of suspected adverse reactions have been reported.
In a simultaneous move, parents will be told to use temperature-lowering drugs such as paracetamol or ibuprofen to treat babies and toddlers suffering cold symptoms.
They will also be advised to use a simple cough syrup such as glycerol, honey or lemon, with vapour rubs for a stuffy nose.
Parents of children under two who have any of the affected products at home will be advised to take them to a pharmacist or back to where they bought them.
Last year the American College of Chest Physicians said cough mixtures were of little use to adults and could harm children.
Research by U.S. doctors showed that plain honey was better than many expensive medicines.
Professor Rosalind Smyth, chairman of the CHM paediatric medicines expert advisory group, said last night: "Coughs and colds are generally self-limiting conditions which will get better themselves, usually within a few days.
"The management of symptoms in the under-twos is best achieved with treatment to control fever - ibuprofen or paracetamol - together with simple cough mixtures."
Cambridgeshire GP Dr David Haslam said parents should not panic.
He said: "This is about removing potential risk.
"The problem with combination products is that children get a potentially toxic cocktail of ingredients.
"It's safer to use the tried and tested remedies of paracetamol and ibuprofen.
"We know how they work and what the side effects are."
The ingredients that will no longer be licensed for children under two are the antihistamines brompheniramine, chlorphenamine and diphenhydramine; cough suppressants dextrometorphan and pholcodine; expectorants guaifenesin and ipecacuanha and decongestants phenylephrine, pseudoephedrine, ephedrine, oxymetazoline and xylometazoline."
Asta sa zis la noi si cica si in USA sa discutat despre asta, lanoi au aratat ceva de pe cnn din USA.
Sibylle insanatosire grabnica si speram sa nu va loveasca swine flu.

AP mai unele idei is faine unele le aplicam si noi am citit si e interesant da nu sunt de acord cu toate si am avut si eu pb cu doamnele infocate care sustin ca daca nu esti parinte AP esti un pericol pt proprii copii si etc.
Eu fac cum cred ca e mai bine pt noi si pt ele normal ca invat si citesc si studiez si preiau ce ni se potriveste noua, nu educ copilul dupa o regula anume sau o metoda anume. Incerc sa evit greselile facute de altii sa invat din propriile greselisi sa iau din fiecare parte ce e mai bun si ni se potriveste.
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz