Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (51)
Raspunsuri - Pagina 20
bluekidoo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui honeybaby Bluekidoo- un idiot dr . Bine faci ca nu mai te duci la el. Stai linistita si nu te mai stresa . Daca vrei neaparat eco la Albu iti trimit eu nr dupa fix de la cabinetul particular. Sigur raspunde cineva acolo. Asta cu 22 de sapt mi-a bagat-o si mie, pana s-a suparat doctora mea si a inceput sa tipe la fata de la telefon ca poate nu stie ce reprezinte un TT prost si cat de necesara e o eco mai devreme , etc. |
Mai problema a stat cam asa: am facut TT si mi-a iesit bine doar ca asistenta de acolo mi-a spus ca au observat ei o valoare care era un pic cam mare. Eu i-am atras atentia dr meu asupra analizei cu pricina. El i-a spus atunci ca rezultatul final este ok dar pt linistea mea sa ma duc la dr Albu sa-si dea cu parerea sa vedem daca este nevoie de aminocenteza desi el nu crede. Am fost la giulesti de cateva ori dar niciodata nu dadeam de dr Albu. Mi se spunea ca nu vine decat cand are programari dar nimeni nu stiu cum sa fac o programare. Intr-un final am facut rost de nr de tel de la cabinet de pe net. Acolo mi-a raspuns o doamna careia i-am povestit despre ce este vorba si mi-a dat un nr de mobil unde dau de doctor. Am sunat de cateva ori dar de viecare data suna pana imi intra robotul care ma anunta ca dr Albu nu poate raspunde momentan. Eu personal nu prea mi-am facut griji pt ca simteam ca bebe e bine si ca nu e nevoie de aminocenteza.
Astazi nu stiu sa spun ce s-a intamplat pt ca dr m-a luat tare imediat ce am intrat in cabinet..nu l-a interesat numele meu si faptul ca ii sunt pacienta ci cine m-a trimis la el.. si imi spunea intr-una ca e grabit. Ma gandesc ca pur si simplu a avut o zi proasta si simtea nevoia sa se descarce pe cineva.. si m-am nmerit eu "la fix" acolo. La inceput mi-am facut griji pt ca nu stiam ce sa mai cred ... daca imi scote acum ochii cu TT ala pt ca simte nevoia sa se ia de mine cu ceva sau prima data nu a dat nici o importanta analizei si abia acum a observat si mi-a factut mie crize ca sa nu pice el vinovat??? Oricum cert este ca nu ii iert iesirea indiferent de motivul pe care l-a avut... Am vorbit si cu vecina cu pricina si mi-a dat nr de tel a doctorei ei: Liliana Popescu de la Filantropia. Maine o sun ca am inteles ca s-a intors azi in tara de la un congres din Londra si vad ce zice. Intre timp am reusit sa dorm si vreo 3-4 ore (din cauza stresului si a lacrimilor) dar m-am trezit mai linistita. Acum incerc sa vad lucrurile la rece si sa imi recapat increderea ca totul este bine si bebe este sanatos. Vorba aceea: ce nu te omoara te intareste.
A.. si era sa uit: va multumesc mult pentru suportul moral pe care mi l-ati dat

Nunta 12.05.2007 --- http://s123.photobucket.com/albums/o296/blue_kidoo/
In asteptarea martisorului
25+Sotie fericita cu bebe in burtica
bluekidoo spune:
Selina imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta, dar sunt sigura ca bebe o sa fie bine..doar vine Craciunul nu? nasterea Domnului.. nu cred ca DD va da voie ca vreunul din pruncii nostrii sa aiba probleme... uite aici un
si o 
Cred ca azi a fost o zi incarcata negativ pt toata lumea... si sotul imi povestea ca a avut o zi graznica la munca.. ii venea sa-si ia campii... dar a trecut ea si ziua asta iar maine cred ca va fi mai linistita...
O seara buna va doresc si vise placute 
Nunta 12.05.2007 --- http://s123.photobucket.com/albums/o296/blue_kidoo/
In asteptarea martisorului
25+
Sotie fericita cu bebe in burtica
castelanaC spune:
Buna dimineata fetelor, burticilor.
Stiu e marti, e dupa luni care sa fim sincere n-a fost chiar asa o zi fantastica pentru unele dintre noi. Dar ce sa facem?
Sa ne bucuram ca a mai rasarit soarele inca odata si sa consideram ca macar o mica raza sau un fascicul de lumina este si pentru noi si minunea mica din noi, doar acum avem mai multe inimioare, nu?
Hai, zambete si o cafea cu lapte calda, un ceai ceva, o floare si capul sus. Am si eu un of mare nu mai beti nimic de la plic, cafele sau chestii gata preparate, mai bine fara!!!!! Sunt niste bombe pentru omul sanatos, dar pentru noi ce purtam fiinte asa firave si in formare...atentie, ochii mari si daca se intampla... asta e, dar inatamplarea cand devine obisnuinta (ca au si componente care dau dependenta!) e ca si cu tigara: fumez ocazional dar caut cu placere orice ocazie...
Mai bine evitati, si acuzati baba moralista dar asta vine cu varsta cred, prea multe cunostinte acumulate, etc.
dayanara, am ramas fara cuvinte, cat sunteti de secretosi, stii cum e e chestiune de viata privata, fiecare il priveste cand si de ce.
o face.
Eu una n-am vrut sa anunt pana in sapt 12 dar s-a intamplat ca eram atat de fericiti la aflarea rez de sange (ziua 28 de CM) care coincidea si cu ziua soacrei, apoi peste o zi a mamei mele si le-am facut cadou vestea ca in fine ii facem bunici, inainte sa fie confirmata sarcina, sa se vada inimioara. Cand l-am vazut pe sotul meu atat de fericit, nu am putut sa ma opun, am simtit cat este de mandru ca in fine da si el vestea mult asteptata ( e un tip rece, calculat care niciodata nu-l vezi entuziast)
Mi-a explicat ca e ca si cum nu am anunta ca ne e rusine, sau ca nu vreau sa stie lumea (occidentalii privesc diferit chestiile aste) asta am vazuto in reactiile prietenilor romani (ai mei) si ai sotului.Acum nu regret ca am facut-o si i-am simtit pe parinti aprape la fiecare eco (am facut saptamanal primele 12 sapt) fiecare evolutie era traita in familia noastra europeana.
Mama mea are un caz foarte complex dpdv medical, uneori cred ca se duce de la o zi la alta, dar sa stii ca vestea ca trebuie sa-si vada nepotul, sau nepoata (de la fratele meu) i-a dat noi puncte de sustinere. Am simtit-o, ca face tot sa-mi mai transmita din ceea ce stie, ca vrea sa ma astepte cu baiatul in brate, sa ma vada si pe mine mama!
Eu una sunt chiar bucuroasa ca ceea ce ni se intampla noua ii poate influenta si pe ei, pe ai nostrii in bine, ii mai ridica sus cu moralul, le mai da sperante de viata (ai mei au fost extrem de loviti acum ceva ani, au pierdut fiul cel mic, Goe al nostru)
Scuze ca imi permit dar ar fi ca sa zicem asa un cadou de Craciun mai mare si mai consistent decat orice mare pachet mare si frumos ambalat.
Gandeste-te ca dupa aparte socul, dar se gandesc: de ce sa-a ascuns, era ceva care nu era in regula, n-a vrut sa stiu , adica au stiut altii dar eu mama ei nu... intrebari inutile.
Bucurati-va in familie, unica ce conteaza pe lumea asta!
si sa faceti asa cum va doriti si simtiti!
Ina, ce face colega, tot behaita? ca azi e marti si ma pot zbari rau de tot! te pup si sanatate!!!
bluekido, gata azi capul sus, fara supararea de ieri si lacrimi pe telefon pana gasesti, nu te desumfla daca nu iti raspunde imediat, se intampla sa mai aiba si dr treburi sau sa fie in consultatii, perseverenta si incredere!!!! Gata cu plansul, nu da solutii ci doar dureri de cap sau ochii rosii, bine uneori poate ca mai descarca, dar gata ca ai descarcat ieri destul...
Selina, calm si liniste te rog. Ai vazut ca ti-a facut si ok mami puiul tau, e minunat. De emotie si de stres poti influenta evolutia, deci cel mai bine e sa urmaresti atent mai des si sa vb cu dr despre asta. Roaga-te sa fie bine si papa ceva ce e bun si pentru inima ta si a micutului : alune de tot felul, arahide, seminte in general, pe cat posibil doar prajite si fara adaosuri prea mari de sare, bea apoi un suc proaspat de portocale (e sezon si vin vin sudul Europei niste bunatati de citrice...) Hai capul sus si fii increzatoare, vb cu bebe sa fie bine si sa se remedieze orice aritmie! 
Lara draga burtica, am zis si eu ce ma pricep. as sta ca si tine cat mai departe de radiografii, oricat de safe zic ei ca sunt. Aici la maimutele aste, cum ii complimentez eu, nu se face in sarcina, mie cand nu eram inarcinata mi-au facut cu doua sorturi, eram ca umul pe lune infasurata (niciodata nu am vazut asa ceva) apoi cu declaratii ca nu-s gravida etc. Discutatnd cu medicul radiolog care se ocupa imi spune ca nu se poate garanta nici cu sort ca se elimina 100% radiatiile, apoi discutatnd asa in general imi spune ca la produsul de conceptie nu se conosc exact in timp efectele, astazi fiine oricum "bombardati" din diverse surse, baza umana nu mai este aceeasi datorita numeroaselor schimbari (alimentatie, ambient in sensul de aer, componentele aerului)etc.
Pentru asta sunt circunspecta si daca se poate evita, eu una as sta departe. Sanatate si sper sa nu te deranjeze parerile astea prea tehnice ale mele (am facut chimie fizica)
oanaiacovita, nu trebuie sa-mi multumesti, mai zic si eu ce parere am despre una alta. Nu-s experta, apoi altceva nu stiu ce sa scriu, n-am probleme si nici frici, merg inainte si gata pana la intalnirea vietii mele!
Pentru dureri si senzatia de greu roaga sotul sa-ti mai faca masaj la spate, faci usor si pe burtica cu ulei, creme mai soft de gravide ca sa nu mai ai senzatia ca ti se rupe, relaxeaza oricum. Eu merg cam saptamanal la masaj, nu-mi fac ei pe burtica sau sani unde ini fac singura, dar pe picioare, maini, spate, umeri, gat si cap+ fata este chiar o binecuvantare.
Andra, nu te supara pe soacra ta, isi face doar datoria de mama sa va invete, eu una sunt de parere ca ei ca noi au fost, noi... nu. Noi avem in familie o regula pusa de sotul meu: fiecare vb cu mama lui punct. Dar ma mai prinde ea ce crezi, e simpaticadar stii cum e, au asteptat atat de mult momentul asta si ei (ai mei socrii sunt trecuti de 70 dar juri ca au cu indulgenta in jur de 60 asa bine se tin) si sfaturi...care deriva si din cultura lor. am invata (tot cu varsta) ca ii ascult) zic ca ei, ma distrez apoi cu sotul de cate mi-au mai recomandat dar noi tot ca noi facem. Eu le zic mereu la ai nostrii ca nu le promit nimic, le vom comunica dupa ce ma consult cu sotul meu, punct. Copilul asta e proiectul meu comun si vrem sa facem si noi ce e mai bun pentru el, le multumim pentru sfaturi.
Parintii intra in viata voastra pana unde ii lasati, dar trebuie mentinuti cu mare delicatete la limita dorita, altfel apar frustrari si dezamagiri generatoare de discutii.
fii fata diplomata si menajeaza-te, ca "dansul" acum incepe, mai ales ca e pediatra![]()

Vladimirescule, merci, ce sa scriu altceva? mi se pare lauda si uneori imi este rusine 
Ce sa scriu despre mine?
ca ma simt bine,
ca-s in cea mai fericita perioada din viata mea (care vine dupa altele de vis),
ca sotul asta al meu are tot ce voiam si visam eu de la un barbat, ca privesc viitorul cu atat speranta si optimism ca ne facem planuri deja pentru copilul doi, trei (tare as vrea chiar gemeni) si poate pana plecam de aici mai avem "timp" sa ne intoarcem multi si deci in familia europeana,
ca citessc diverse de educatii bi si trilingve,
ca mai am si eu frici ca nu voi fi buna mama,
ca ma rog la Dumnezeu sa ma tina in toate mintile (alea care le am, acuma nu pot cere ce nu e
) sa-mi pastrez familia unita si frumoasa ce o am si dupa nastere,
ca ne facem planuri ca dupa nastere la 2 luni max sa venim sa-l botezam acasa, unde, si pe unde sa colindam sa aratam minunea noastra alor nostrii(noi veneam de 2-3 ori acasa pe an, acu deja va fi o perioada lunga de "absenta"),
ca plutesc si daca n-ar fi oglina as crede ca am visat ca-s gravida si nu-mi pasa de cate dureri si stari ma vor apuca (aseara am avut niste crampe ucigare nu alta, 2 ore pana am dat si eu un fas apoi s-a relaxat si burta si tot),
ca pot sa pun pe mine o tona, nu-mi pasa, ma dezbraca si imbraca sotul meu dintr-o privire ca nicicand,
ca mai plang uneori si le mai am si eu pe ale mele, dar sunt om (aici intervine sotul care ma face sa rad pentru ca el credea ca s-a insurat cu o femeie
),
ca mai am insomnii si ganduri pana la cer si-napoi de cateva ori pe noapte dar ce bucurie cand vine dimineata si simt ca soarele acolo sus e si pentru mine.
Ce sa zic?
Mi se face rusine uneori si daca am ce zice zic, daca nu citesc din umbra si scriu cand mi se declanseaza reactia.
de asta le mai zic la fete (scuze ca uneori parca e bunica ce vb) sa fie fericite si sa pretuiasca ce au, ce va sa vine si acum mai ales in prag de sfinte si frumoase sarbatori.
Eu te pup si am omis sa-ti zic ai un baiat... nota 10, felicitari, dar stai sa-l vedem pe mezinul din burtica
te pup
fetele, va pup si nu uitati zambiti si capul sus.
castelana fericita
21+ 
babyangel spune:
Buna dimineata, burtici,
Din cate vad, doar castelana e mai matinala in dimineata asta, ca nu prea vad miscare
Eu as fi vrut sa deschid un nou capitol , dar nu am parola de la contul comun, asa ca trebuie sa astept cumintica sa apara vreo veterana![]()
Pana atunci imi voi savura cafeluta in tihna, si tona de citrice
Nu stiu ce am patit, dar am o pata imensa pe portocale si clementine...Pur si simplu nu ma mai satur
Oare nu afecteaza prea multe citrice? Eu mananc cam 4-5 portocale /zi plus vreo 10 clementine (din alea pitice)...Si asta ca ma abtin, nu ca nu as mai putea manca![]()
Anca
25
Codrin(Martin sau Fabian)
si mami de
Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca
bordeancavio spune:
corimami, eu ma duc la dr meu la clinica romar care este exact langa polizu. poti sa cauti pe net, ca au pagina, scrii romar pe google si gasesti usor. clica e ff ok, curat. eco de trim 1 si 2 este 120 lei, plus ce mai costa interpretarea. in trim 3 cred ca este mai scumpa, nu stiu ca n-am ajuns acolo.
poti sa suni si faci programare, intrebi de pret.
succes. a... cea morfo de 22 sapt este mai mult si la ei(cam 320 lei parca). astea normale la control sunt 120.
andira, mercic.
spor la cumparaturi si tie.
dayanara, imi pare rau ca mama ta are probleme cu sanatatea. cred ca o sa fie foarte fericita cand o sa afle de bebelina.
rebiana, paturica e de la targ, dar daca vad prin oras, iti zic unde, poate iti iei si tu. e grosuta, buna pt cand e mai frig, si se inchide si cu capse si fermoar.
oana, burtica e si ea pe acolo, oricum am pus 4 kg in 18 sapt incheiate deja. cred ca kg s-au pus pe fund...
ca ala a crescut!!!
denisa, si pe mine m-au mirat sosetele antiderapante. dar... erau printre singurele asa mici pt o luna.
doar alea albe erau "normale".
atb,
mie imi vin bine blugii, sunt mai elastici si ff comozi. ce mi se pare inca aiurea ca n-au fermoar, nimic, ii tragi pe tine, de zici ca sunt pantaloni de trening.
vio asteptand pe bebe
18+
Tudor Cristian
poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#
oanaiacovita spune:
Neata burtici!
Intru sa fac capitol noi numai sa aveti rabdare ca imi merge fff greu netul.
Oana
26+
Eric Nicholas
AMR 13+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
Erina spune:
Buna dimineata!
Selina,scrisesem aseara dar mi-a apasat Daria si s-a dus...
Imi pot doar imagina cit de greu poate sa fie dar trebuie sa ai incredere in Dumnezeu ca va fi totul OK.
La clubul nostriu e o mamica care a fost asigurata de medici, tot din strainatate, ca aceasta problema se corecteaza. Stiu ca ea merge la monitorizare saptaminal in rest multa rabdare si incredere!

Bluekidoo, imi pare rau pentru intimplarea de la doctor.
Tot raul spre bine pentru ca e foarte important sa ai incredere totala in medicul tau atit pe parcursul sarcinii cit si la nastere.
Asteptam vestile bune despre colaborarea cu noul medic si despre bebelus.
Mamici eu va citesc cu mare placere dar nu pot scrie cit mi-as dori. Daria ma solicita foarte mult!
Sa va fie de bine noile achizitii,sa va bucrati de zilele acestea frumoase de aproape iarna si sa auzim numai vesti bune!!!
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
23+ cu
David
L'amor che move il sole e l'altre stelle

. Bine faci ca nu mai te duci la el. Stai linistita si nu te mai stresa