Sarbatori cu exotice!
Cumparaturi in supermarket,la noi in familie Mos Niculaie vine ori cu nuieluse ori cu fructe sau dulciuri.
Am ramas cu gura cascata cand am vazut minuni din toate colturile lumii nevazute negustate.
Va rog fetelor sa va exprimati aici cunostintele.Iata ce am reusit sa scriu:
-Carambola
-Tamarillo
-Lemongrass
-Cherimoya(?)aici nu stiu ce am scris,
-Fr. cactus
-Banane rosii(25 Ron\kg)luam dar nu am riscat
-Guave
-Topinompur(?)iar
-Kambutan
-Pepino;din asta am in gradina si nu este familia incantata
-fr.Sharon;acelasi comentariu ca mai sus.
-era si ceva vietnamez de culoare violeta,dar nu l-am notat ca incepuse lumea sa se uite ciudat la mine!
Ideea este ca mi-as dori sa fac o bucurie familiei cu ciudatenii de sarbatori dar fara sa-mi fac praf bugetul pe fructe ...necomestibile,
Raspunsuri
Mik spune:
Pepino inseamna castravete. Nu stiu zau ce ai vazut.
Din cele insirate de tine si pe care le recunosc :
guave (goyave) = fructe mici si galbene, seamana cu pere in miniatura. se consuma ca atare sau in salata de fructe sau in dulciuri mai elaborate
bananele rosii = alta varietate de banane care, in general, se prajesc si se pregatesc in sosuri dulci
topinambur = o varietate de napi (ceva perfect pentru regim) - deci o leguma. nu-i nimic de capul lui
fructele de cactusi (figues de Barbarie in franceza, tuna in spaniola) : se taie un doua si se mainca miezul dulce si cu multi simburi mici. Ii mai poti transforma in suc de fructe.
Pe restul nu le stiu.
Sfat : incearca sa le iei proaspete in cantitate foarte mica, le gusti si vezi daca iti place. Si daca merita.
Daca as fi la Bucuresti in supermarketul tau as lua fructele de cactus si goyavele. Atit.
Mik spune:
Tot eu. Am identificat in supermagazin carambola : un fruct frumos cu gust banal acrisor. E perfecta pentru decorat prajituri : taiata in sectiune are forma de steluta.
Adela99 spune:
io decorez si friptura sau sunca cu carambola
tamarillo -din familia rosiilor, coaja are un gust amar de-aia se decojeste; se pot – dupa ce le-ai taiat in patru – tavali prin zahar pudra si praji un pic intr-o tigaie. se servesc cu inghetata de vanilie sau frisca
gustu’ de cherimoya aminteste de ananas, capsune si banane – toate impreuna; se poate folosi intr-o salata de fructe: banane, mango, ananas cu zeama de portocale si zahar
din guava poti face sorbet cu tequila ornata cu fructe de catus
dintre cele vietnameze ma gandesc ca te referi la salak sau rambutan(probabil ala la care tu ii zici kambutan). mie imi place rambutanu’, chiar daca ii un pic fad
monica-elizabet spune:
rambutanul este un fruct rosu cu tepi ca de arici care in interior are un miez alb gelatios si in interior un sambure ce nu se mananca
lemongrass este iarba de lamaie, se foloseste in bucataria asiatica, la supe, orezuri, etc
carambola = fructul stea n-are un gust extraordinar, este acrisor dar pentru decorat este f fain
guave sunt cam samantoase cu miez de la alb-galbenp-portocaliu-spre rosu depinde de soi
pepino = castravete
cherimoya, este un fruct din amazon la fel ca si atemoya, cu miez al dulce si multi samburi negri, f bun si aromat
f bune daca gasiti sunt mangostinele, niste fructe de culoare vinetelor, coaja dura ce in interior au un miez alb in forma de capatana de usturoi
lichii au gust ca de struguri sunt rosii cu miez alb mai gelatinios +sambure ce nu se mananca
tamarilho aici in brazilia ii spune rosia de copac sau rosia franceza...
topinompur-ul este o radacinoasa, nu stiu ce gust are dar am mancat odata chips-uri din el si parca era cam "inodor, incolor" stiti voi
bananele rosii aici se folosesc mai mult la gatit decat ca fruct
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
anaemi spune:
Ce de fructeeee ! Eu mereu ma uit (luuung) la ele si ma minunez si niciodata nu iau pt ca :
1. mi se par exagerat de scumpe (unele cel putin)
2. chiar daca sa zicem ca as lua, nu as sti ce/cum sa mananc.
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...