AVIZE FALSE de intrare in colectivitate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IOANA_MIRUNA spune:

Hello tuturor,

De cand am deschis acest subiect... s-au intamplat multe la gradinita: un caz de scarlatina, unul de oreion.
Culmea, pe copilul cu scarlatina il trimisese acasa la triaj cu cateva zile inainte si... a venit evident cu aviz. Ba... mamica era si suparata ca a lipsit de la serviciu pana la pranz, ptr ca l-a adus din nou.... dar cu aviz.

Fara cuvinte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

cred ca problema principala este a parintilor si apoi a medicului. Cand fiul meu cel mare era la gradi (acum 6-8 ani, mai luam si eu la inceputul gradinitei avizul epidemiologig de la dr fara sa merg cu el, dar nu am mintit niciodata ca este sanatos si sa fie bolnav. Acum cu cel mic ii fac analizele pe bune. Parca nici nu erau atatea boli in urma cu cativa ani. Acum de la o perioada incoace am prins obiceiul de ai face exudate fara nici un simptom. eu una nu mi-asi duce copilul bolnav la gradi si in primul rand pentru el nu pentru ceilalti. Un copil bolnav (ca si un om bolnav) nu are chef de zgomot, mancare (ii trebuie un anumit regim), lectii. dar, din cate stiu de la dr daca ii cuge putin nasul nu este un motiv sa stea acasa. Iar in ultima vreme au luat-o razna cu trierea. vad asta la scoala la fimiu. E in clasa a VI si daca e putin mucios sar profesorii (nu toti) ca sa stea acasa.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ioana Miruna, la ce gradinita sunt copiii tai? Am retinut eu bine din alte posturi, cumva la Alba ca Zapada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IOANA_MIRUNA spune:

Da, Miflore.
Am o fetita la grupa mica si una la grupa mare.
Tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Fetita mea e in grupa mijlocie.
Sincer speram ca asa ceva sa nu se intample, mi se pare inadmisibil ca un parinte sa-si duca copilul bolnav la gradinita. Chiar mi s-a parut c-au fost luate masuri suplimentare de siguranta in cadrul gradinitei cu ocazia gripei porcine, parintii cu masca, dezinfectate clantele, chestii d-astea. Problema este a parintilor dar totusi ce este de facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu ma gandesc ca pot exista si probleme la job daca parintii lipsesc... si spun asta pentru ca si eu am probleme atunci cand lipsesc mai mult de o zi "din senin", intrucat exista proiecte despre care numai eu stiu, o multime de sedinte stabilite si cu cate 2-3 saptamani inainte, si sa zicem ca pentru o zi ma pot scuza, dar daca e sa lipsesc o saptamana dau o gramada de proiecte peste cap (si astea inseamna bani [multi] pentru companie)... stiu, e dreptul meu sa imi ingrijesc copilul bolnav, dar cand ti se spune de catre sefi ca devine o problema faptul ca nu se pot baza pe tine...

Sa zicem ca eu mi-as permite sa platesc pe cineva sa stea cu copilul atunci cand e bolnav, dar ce fac cei care nu isi permit?

Nu sunt de acord cu dusul copilului bolnav la gradinita, mai ales daca se vede pe el ca nu are stare generala buna, dar nici solutie pentru parintii cu probleme la job nu am... (stiu, uneori sunt prea empatica)

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ha,
avizul e valabil 24 de ore.
gradinitele reincep dupa vacanta LUNI, poarta se inchide la 8:30.
Mi se pare absolut imposibil ca un copil sa ia aviz "pe bune" luni intre ora 8 si 8:30. PUNCT
Deci, avizul = apa de ploaie (asta ca sa nu mai spun ca poti sa-i spui medicului ca-i copilul sanatos-tun si el sa fie pe ab sau sa aiba lejer ceva contagios nedeclansat sau nedeclansat vizibil).
Deci mi se pare o hartoaga inutila, care nu ajuta la nimic.
Desigur, e indicat sa tii copilul acasa daca e bolnav - mai ales spre binele lui - dar de ex. fica-mea a avut muci 3 luni intregi - fara a fi ceva contagios, a fost o alergie. Ce faceam, o tineam 3 luni acasa asa degeaba, ca mucea. Sa fim seriosi, nu poti sa tii copiii sub un glob de sticla.
Ca mie nu-mi cere nimeni aviz ca sa merg cu metroul

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, margelute si chestiute

MARGELUTE NOI_NOUTE DE TOAMNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Noua nu ne-a cerut nimeni aviz de reintrate in colectivitate si suntem in al patrulea an de gradi. Dar la fel de adevarat este ca exista zilnic un medic pediatru dimineata care ii vede pe copii (ii examineaza numai daca au semne de boala, dar ii vede si isi da seama daca sunt bolnavi). Cred ca asta este mai eficient decat avizele acelea.
Eu nu cred ca fetita mea a stat acasa mai mult de 2 saptamani pe an adunate pe motiv de boala in anii trecuti, iar anul asta deloc.
Dar faptul ca in gradinita nu intra parintii, intra numai copiii si angajatii gradinitei, face ca imbolnavirile sa fie foarte putine si nu grave.

Mergi la inceput