AVIZE FALSE de intrare in colectivitate
La gradinita copiilor mei este o problema pe care nimeni nu o poate rezolva: avizele false. Adica false ptr ca desi copilul este vizibil bolnav, avizul adus de parinti este de "apt ptr intrarea in colectivitate".
Asistenta triaza copiii in fiecare zi, medicul cand este prezent in gradinita face acelasi lucru, trimit acasa copiii bolnavi si la pranz sau a doua zi apar cu astfel de avize.
Si asa la nesfarsit.
Este o practica obisnuita peste tot????
Ce o fi in capul parintilor care nu se gandesc la copilul lor si la ceilalti?
Raspunsuri
cristinamh spune:
ooo daaa!
pentru ca sunt o sumedenie de parinti care iau avizul de la
fara sa mearga si cu copilul, iar medicul le semneaza avizul. uite am fost tare suparata pe pediatrul meu, care in 6 ani de zile nu mi-a dat nici macar o recomandare la tf, pt orice el voia sa vada copilu. si mi=a zis frumos ca el nu semneaza ca e copilu' sanatos decat daca il vede cu ochii lui.
dar cred ca la gradi sunt singura din grupa care nu-si poate scoate aviz la orice ora.
nu cred ca le falsifica cineva la propriu, pe imprimanta, dar dau o cafea la asistenta si obtin avize in alb. vecina mea are un teanc, doar le completeaza data. ba sunt scrise si cu pixul ei, sa nu fie probleme.
Cristina
Gripa porcina are ADN politic
dinubebe spune:
Pe mine ma surprinde raspunderea pe care si-o asuma singur medicul, caci treaba asta cu avizele false poate fi foarte usor verificata si sanctionata. Nu stiu cum e la voi, dar la noi sunt mari controale peste medicii de familie (de la Casa de Asigurari etc.) si in gradinite, de la Sanepid. Prietena si cumatra mea este medicul nostru de familie si, desi prietene, nu si-a asumat niciodata o astfel de raspundere sa imi lase avize in alb. Chiar daca nu mi-a picat prea bine, am inteles si rationamentul ei, caci in cazul unei boli contagioase, de exemplu, ea este prima luata la intrebari la o eventuala ancheta epidemiologica. Asa ca raspunderea e cu atat mai mare cand e vorba de copii care merg in colectivitate. In plus, si daca sa zicem copilului nu i se administreaza antibiotic, dar are o problema de sanatate, medicul tot iti recomanda sa-l tii o zi-doua acasa, ca sa se puna pe picioare. Pe de alta parte, daca aveti medic la gradinita, acesta poate recomanda retinerea copilului la domiciliu, chiar daca medicul de familie a eliberat un aviz care il contrazice. Ba chiar poate singur sa solicite medicului de familie sau pediatrului exlicatii pentru avizul dat. Lucrurile nu sunt deloc de joaca, mai ales cand e vorba de colective de copii, iar Sanepidul/DSP e de obicei foarte vigilent si serios la controalele in gradinite. Si mai e o chestie: fiecare medic e "stapan" in propriul cabinet, si daca cel de la gradinita trimite intr-o zi un copil acasa, o face pentru ca a depistat o problema serioasa, iar pentru decizia luata raspunde singur, ca si pediatrul sau medicul de familie care au permis copilului bolnav sa revina in colectivitate.
La gradinita copiilor mei, pana acum ceva timp veneau copiii inclusiv cu antibioticul dupa ei. Si in perioadele cu viroze aveau doamnele pe dulap cate 2-3 flacoane de diverse suspensii de antibiotic cu care veneau copiii la "purtator". Au fost vremuri tare urate, mai ales ca lucram intr-un serviciu tare solicitant, cu un program extrem de strict si era foarte greu sa iti iei un liber sa stai cu copilul bolnav acasa, asa ca de vreo doua ori l-am luat chiar cu mine la serviciu. Or, dupa ce treceam prin toate caznele astea, si reuseam sa-l pun pe picioare, dupa ce il aduceam la gradinita nu trecea mult si o luam de la capat, caci se intalnea cu virusii proaspeti ai altor colegi care veneau cu suspensiile de antibiotic dupa ei. Asa ca m-am isterizat destul de mult in gradinita pe aceasta tema, inclusiv fata de asistenta medicala care permitea accesul copilului cu antibiotic, dar si fata de parintii care pareau sa nu realizeze ca e rau si pentru proprii lor copii sa ii aduca bolnavi in colectivitate.
dinubebe spune:
Si ca sa va dau un singur exemplu, aveam un copil in grupa la fetita mea care venea cu cele mai "tari' noutati in materie de raceli, viroze, si boli infecto/ contagioase. La un moment dat a pus toata gradinita pe jar cu un streptococ extrem de virulent, pe care l-a si "daruit' catorva colegi, dar ghiciti cine a venit dupa doar o zi de stat acasa si facut tratament cu antibiotic. La varicela, a stat acasa doar 2-3 zile, asa ca in anul urmator - cand a incept "sezonul' in gradinita, a facut din nou, si o forma cu complicatii mai urate. Iar vara aceasta, parintii atata constiinta au avut, incat sa o trimita la o aniversare a unei colege, la un loc de joaca cu tot felul de saltele gonflabile, cu branula pe mana, caci facea perfuzii la spital seara (avea pneumonie ).
anya spune:
Eu zic ca va stresati prea mult.
Poate e mai bine la noi la gradi ca nu ne trebuie aviz decat la inceput de an. Am o prietena care are avize in alb si mi-a oferit si mie. N-am luat pt ca profit de avizul asta sa mai trec cu copiii pe la medic, dar, din punct de vedere al corectitudinii nici eu nu-s prea cinstita, ca fac vizita la medic cu vre-o 2 saptamani inainte de inceperea gradinitei, asa ca ar fi vreme sa ia vre-un virus. Dar nu mi-am facut nici-o problema in faptul ca baiatul prietenei era coleg de grupa cu fiul meu.
Bolile, marea majoritate, sunt contagioase inainte sa apara simptomele. Asa ca daca e sa ia - ia - cu sau fara avize. Dupa 2 zile de luat antibiotic, copilul nu mai este contagios - asa ca pentru colectivitate nu mai reprezinta vre-un risc. Daca el face vre-o complicatie pt ca a reintrat in colectivitate - nu mai e treaba noastra ci a parintilor lui.
Dinubebe, varicela nu se face de 2 ori (probabil intr-una din dati a fost diagnosticat copilul gresit).
Poate sunt eu defecta, dar nu mi-am facut niciodata griji ca vre-un copil "behaie" sau ca ia medicamente.
La scoala nu le mai cere nimeni nici-un aviz iar curatenia lasa de dorit (toaletele sunt horror - copilul meu refuza sa merga). Asa ca gradinitele sunt un vis frumos fata de ce urmeaza.
dinubebe spune:
Anya, stiam ca varicela nu se face de doua ori, dar asta se intampla in mod obisnuit, insa in cazuri rare, de pilda pe fondul unui sistem imunitar scazut, se poate intampla. Altfel spus, virusul nu si-a "facut damblaua" de prima data, si copilul a ramas vulnerabil. Iar a doua oara a venit si cu complicatii mai severe.
ancadragoman spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dinubebe Si ca sa va dau un singur exemplu, aveam un copil in grupa la fetita mea care venea cu cele mai "tari' noutati in materie de raceli, viroze, si boli infecto/ contagioase. La un moment dat a pus toata gradinita pe jar cu un streptococ extrem de virulent, pe care l-a si "daruit' catorva colegi, dar ghiciti cine a venit dupa doar o zi de stat acasa si facut tratament cu antibiotic. La varicela, a stat acasa doar 2-3 zile, asa ca in anul urmator - cand a incept "sezonul' in gradinita, a facut din nou, si o forma cu complicatii mai urate. Iar vara aceasta, parintii atata constiinta au avut, incat sa o trimita la o aniversare a unei colege, la un loc de joaca cu tot felul de saltele gonflabile, cu branula pe mana, caci facea perfuzii la spital seara (avea pneumonie ). |
Vai de capul meu!!!!!!!
Hai ca un aviz fals pentru ca ii curge nasul mai e cum e dar ea cu branula in mana avea aviz ca e ok

anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA II DAM VIATA ALINEI!!!!!!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
theo_2004 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ancadragoman
Vai de capul meu!!!!!!! Hai ca un aviz fals pentru ca ii curge nasul mai e cum e dar ea cu branula in mana avea aviz ca e ok ![]() anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007) |
pt a participa la o petrecere la un loc de joaca nu-ti trebuie aviz. Doar constiinta

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
ancadragoman spune:
am crezut ca s-a dus si la gradinita asa
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA II DAM VIATA ALINEI!!!!!!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
sorana spune:
Nici eu nu mi-am facut niciodata probleme apropos de chestia asta. Si sa stiti ca pe fi-mea am dus-o la gradi cu varicela fara sa stiu. Adica dimineata n-avea nimic si cand am luat-o avea deja cateva bubite. A fost sigur contagioasa in ziua aia si a fost contagioasa si cu o zi inainte. Culmea n-a luat nimeni de la ea si habar n-am de unde a luat ea pentru ca n-a mai avut nimeni din gradi si nici nimeni din obisnuitii parcului pe care il frecventam.
A luat si ea un streptococ din gradi pe care l-am tratat. Ea era asimptomartica, am gasit "minunea" la un exudat de rutina. Dar l-a purtat si ea prin gradi ... nu stiu cata vreme din moment ce nu avea nici un simptom.
Sorana si Monica (7 ani)
anya spune:
Asa si pe mine ma pot acuza oamenii ca am dus copilul cu varicela. El era vaccinat si m-am trezit intr-o zi ca face febra si are cateva "cosuri". M-am dus repede la medicul de familie al copiilor (la care am calcat doar in primul am sa iau laptele praf, pt ca mi se pare destul de incompetenta) care s-a uitat de la distanta la copil, s-a ratat deranjata ca plange - avea 39 si statusem aproape 1 ora sa vina- si a decretat "varicela". Ca o mama responsabila, am anuntat asistenta de la gradiita si s-a dat alarma. In 2 zile febra a trecut, dupa alte 2 au trecut si "cosurile". Intre timp am reusit sa fac programare la pediatra la care duc copii de obicei. Cum nu mai avea nimic - am primit aviz si dupa 5 zile s-a dus la gradinita. Nimeni nu poate spune daca a fost varicela (forma foarte usoara datorata vaccinului) sau altceva. Important e ca nimeni nu a facut varicela la gradi. Dar, contagios ar fi fost inainte sa apara febra si eruptia, iar copilul nu avea simptome, nu dupa ce a trecut tot.