La Multi Ani Licurici de ian-feb 2009 (67)
Raspunsuri - Pagina 19
Porumbita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Alina1976 Buna seara, Nu am mai intrat, nu am citit nimic din urma...am avut niste zile groaznice. Azi am fost toata ziua plecata cu firma. In plus fina mea este internata in continuare in spital. Este pe perfuzii cu Gynipral, colul s-a scurtat, are acum 1.4cm!! Si ca sa fie si mai rau, azi a pierdut si dopul gelatinos. Are 33 de sapt. si 3 zile de sarcina .... |
nasa lui robert a nascut la 29 de saptamani ; bb avea 1600 g; si acum piciul e bine merci (poate iti amintesti, am mai vb de ei la odisee pt ca tr sa nasca doar cu o luna inainte lui robert) are 10 kg si 74 de cm la 1 an si o luna
Am si eu niste intrebari si poate ma puteti ajuta (mai ales cele doua fete Danotino si Stefanial): 1. Cat va sta copilul la incubator? |
depinde de politica spitalului si de cum evolueaza bb; teoretic pana face macar 2 kg jumate (ideal 3);
nasa lui robert a stat o luna jumate;
2. Ea va face cezariana pt ca bebe nu este intors cu capul in jos si deci daca va sta si la incubator, va putea mama sa-l alapteze vreodata sau va pierde laptele pt ca nu il va alapta pe perioada cat sta la incubator? |
nu obligatoriu; mai ales dc e la incubator tr sa lupte sa isi pastreze laptele; in spital merg sa se mulga la pompele alea electrice (dc vor) si laptele lor ajunge la bb; apoi cand bb e mai puternic il dau si la san (doar dc mama vrea);
repet de nasa lui robert; luna aia jumate in spital ea s-a muls din 3 in 3 ore desi la inceput bb bea 10-20 de ml si restul de lapte era dat la copilasi abandonati sau la cei ale caror mame nu aveau lapte dar erau de acord cu alt lapte matern (la municipal in bucuresti); apoi inca 3 luni dupa ce s-a exernat a fost alaptat exclusiv desi bb nu vroia la san (si nici nasa nu a insistat insa s-a muls alea 3luni pt fiecare masa a lui; pompa electrica AVENT -si eu tot din aia am folosit)
3. Ce riscuri sunt daca naste la 33-34 saptamani? Mentionez ca bebe este micut, are in jur de 2kg.... VA ROG chiar am nevoie de niste raspunsuri.... |
nu o sa iti scriu de riscuri; o sa iti scriu ca poate sa nu aiba absolut nimic!!!
koruccia spune:
Alina, sper sa fie bine fina ta si bebe. Daca naste la 34 saptamani se considera prematuritate moderata si este foarte mare probabilitatea ca bebe sa nu aiba nimic.
Din experienta internarii la patologie neonatala, unde erau multi prematuri, iti pot spune ca statul la incubator depinde mult de la un caz la altul. In absenta unor probleme deosebite, acolo unde eram noi ii tineau in spital pana cand faceau 2000g - 2500g si reuseau sa suga la san.
In ce priveste alaptatul, toate mamele de prematuri (ca si celelalte mame internate) aveau acces la pompele electrice ale spitalului si bebeii erau hraniti cu laptele matern din biberon. Ca exemplu, eu am fost internata atunci impreuna cu o cunostinta, mamica de bebe nascut la 24 de saptamani (avea 600 g), care era de 3 luni in spital, hranit cu sonda si cu tot felul de complicatii, iar ea avea lapte din belsug pt ca s-a muls regulat si disciplinat, la 3 ore. In final chiar si acel bebe a depasit complicatiile, a reusit sa suga la san si a plecat acasa sanatos!
Ti-am dat un caz extrem tocmai ca sa te incurajez. Daca bebe al ei nu are probleme de sanatate, poate evolua foarte bine chiar daca se naste la 34 de saptamani.
Pupici si curaj!
bebelusi spune:
Alina se poate mulge cu siguranta si sa ii dea cu biberonul cineva lapte muls, aici depinde foarte mult de ea, ca daca se va mulge va avea lapte, va trebui sa fie puternica.
Nu cred ca trebuie sa iti dau exemple de prematuri care acum sunt bine ca avem slava domnului aici multi si acum vezi ca sunt ok. Si eu cunosc multe cazuri, iar mie 34 de spatamani nu mi se pare putin, ce sa mai zica Dalma cu Dariuca.
2 kg eu zic ca e ok, nu mi se pare foarte mica, nu cred ca vor fi probleme, daca de acum se stie ca bebe e ok.
Fiti optimiste, asta ajuta foarte mult. Poate pare ca vorbesc aiurea dar chiar asa e, cred ca si daca va sta ea mai linistita va fi mai bine, desi e greu pentru ea acum.
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
DarkBendis spune:
Ei, a mai trecut si inca o zi. Si chiar a fost destul de bine, au revenit la servici doua dintre colegele bolnave, asa ca ne-am descurcat noi.
Alina, zic si eu ca fetele, la 33-34 saptamani sunt sanse foarte mari sa nu fie nici un fel de probleme. Daca se va mulge mamica in mod constant, este foarte posibil sa nu piarda laptele, iar bebe poate invata repede sa suga (fetele de la Alaptatul Help-Line vor stii sa o sfatuiasca daca va fi nevoie). Important e sa "inceapa cu pompa" cat de repede poate dupa ce naste, sa stimuleze secretia lapticului. 2 kg nici nu e asa de putin pentru 33-34 saptamani, mie asa mi se pare. Mult curaj finutei tale, o sa fie totul bine si cu ea si cu bebe 

Cami, multa sanatate Alinei si o refacere rapida 

Lisa, distractie faina la The Cranberries, sa va simtiti bine! 
(io acu' ma duc sa votez bebelusii nostri
)

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
ariya spune:
ALINA,daca tii minte,Miguel a stat in incubator aproape o saptamana fiind nascut la 37 de saptamani si a fost tinut in salonul ala cu prematurii...acolo toate mamicile mergeam la 3 ore sa ne mulgem,iar lapticul il dadeau asistentele cu biberonul bebelusilor...e important sa se mulga,constant,asa laptele se face ,chiar daca nu suge bebelusul...stiu eu ce zic,vorba aia,m-am muls de mi-au iesit ochii din cap,numai sa-l hraneasca cu laptele meu si l-am alaptat 9 luni si 10 zile...trebuie doar sa vrea...
si Gynipralul e bun ca a fost prietenul meu in sarcina daca mai tii minte![]()
spune-i sa fie cat mai linistita si sa gandeasca pozitiv,e lucrul cel mai important...o pupam si sa dea Domnul sa fie bine!
ma duc la nani si pupam gashca!
amedeo 11ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
Porumbita spune:
eu in afara ultimelor pagini nu am citit din lipsa de timp si mult de lucru
insa am fost si noi la doc ieri la controlul de 10 luni
NU a luat nici macat un gram de luna trecuta insa s-a mai inaltat (a ajuns la 78 cm);
in afara de incisivii centrali de jos au mai spart cei latereli de sus (si eu care speram sa fie canini);
in rest e ok;
sper totusi luna asta sa ia un pic in greutate ca altfel toata lumea o sa imi zica sa ii dau peritol ca din cauza trezirilor dese nu ia in greutate
chiar asa, dintre mamicile cu state vechi, ati folosit vreuna peritol? pe mine ma sperie lista de efecte secundare 
micola spune:
hello
Am vazut la licurici frumosi
, numai unul si unul
Azi Alexutu a facut primii pasi singurel
, mai multi pasi...se tinea de pat si dintr-o data a plecat, pana la jumatatea camerei..
.era asa fericit
Noi am inceput sa papam compot de gutui, de pere..
Azi a mancat si pilaf de gaina..fara sare..desigur
Partea proasta e ca iar e mucios si tusitor
..i-am dat Osciloccoconum, dar se pare ca e apa de ploaie...
Pentru noi am gatit pasta de dovlecei, dupa reteta lui Bebelusi, in care am mai pus si morcovi..a fost foarte apreciata, tati i-a dat cateva lingurite chiar si lui Alexutu, care nu a refuzat, desi era cu usturoi..
Am citit de vesti bune despre Daiopri, exemplu de femeie

si despre Alina, sa-i indeplineasca Bunul Dumnezeu dorinta de a fi mamica sanatoasa si fericita a unui copil sanatos si fericit!!
Si asteptam vestea ce buna si de la Ledi, Doamne ajuta!
Eu ma tin cu dintii de aerobic, desi e cam tarziu, de la 7.30 pana la 9 seara..ne omoara profesoara, dar las' ca asa imi trebuie, sa scap de burticania asta
Anna, si noi suntem la fel cu laptele praf...il mananca doar cu fidea sau cu biscuiti, dar cu lingurita ca biberonul e caaah
Felicitari licuricilor mergareti
, dar si saltareti
fug la nai ca acus proneste alarmaa
mamici si licurici
de Zburlici din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii!
!
!
anna-mama spune:
Neata,
La multi ani, Robert, Maya, Ana, Ioana! 
Micola, Felicitari lui Alexutu pentru pasi
Acum a prins curaj si va merge in curand. Sa mai pui poze cu scumpisorul
Vladut ieri era f mandru de plimbarle lui prin sufragerie, mergea si batea din palme
Nici afara nu prea mai vrea tinut de manuta, si-o tot trage din mana mea. Daca a inceput de acum ce ma fac cand o alerga, cred ca o sa-i trebuiasca lesa 
Lisa, cum a fost aseara? Anusca a fost cumintica?
Porumbita, nu-i asa de rau daca nu a luat in greutate, atata timp cat s-a lungit, asta doar e semn de dezvoltare, nu de stagnare. Luna asta o sa ia in greutate, ai sa vezi! 

Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)
Poze Vladut la 9 luni

....