scoala europeana bucuresti
Am mai scris si anul trecut si spre parerea mea de rau nu am primit nici un raspuns din ;;interior".
Pentru mine ar reprezenta o optiune , e aproppape , ca pret nu e departe de un after school si niste meditatii intensive la engleza
Problemele care apar sunt
-la concursurile de mate -gen kangur, etc rezultate slabute si oarecum ,,singulare"-maxim 4-5 copii cu pounctaj mai mare de 60
-nu se stie la ce licee de sta au aplicat copiii dupa terminarea gimnaziului-ba mai mult parca pentru a preintampina un ,,esec" s-au facut si clase de liceu-oare in aceeasi locatie?
-directoare-din auzite cam scortoasa si fixista-e o problema ca e si ,,patroana " asa ca unde sa te duci?
Va rog , daca aveti cunostinte despre aceasta scoala dati-mi un semn
Multumesc
Raspunsuri
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ligeea chiar nimeni n-a auzit de scoala asata ? |
De auzit or fi auzit, dar cand au aflat tariful au si uitat pe loc de ea.
Cred ca ai mai mult succes daca intrebi mamele din Bamboo, de exemplu.
simali spune:
Eu stiu un singur lucru legat de ei: ca se lauda cu engleza intensiv (ore zilnice de engleza, tabere, etc.) si cu niste teste Cambridge pentru care parintii platesc bani grei. Ca am auzit intr-o zi un pusti de a VII-a pe care-l cunosc citind in limba engleza si m-am speriat. Eu am invatat engleza singura si nu citesc intr-un asemenea hal.
Nu cred ca scolile cu programe gen "engleza intensiv" dar cu lectii de matematica/istorie/etc. in limba romana sunt serioase. Ei vor doar face cateva ore in plus de engleza dar va fi aceeasi engleza "de dulap" care se face in orice scoala de stat romaneasca. Ba mai mult, astfel de scoli, din pricina supraevaluarii englezei, risca sa nu mai faca bine nimic altceva.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
Gabrielama spune:
Asa cum am spus si in postari anterioare, din ceea ce stiu eu este o scoala buna si serioasa. Sunt maxim 15 copii in clasa, se face scoala la modul serios, exista concurenta intre elevi si clase.
Inscrierea pentru clasa I s-a facut in luna octombrie - banuiesc ca se mai poate face inca, urmand ca in februarie sa fie o intalnire cu parintii si copilul.
Copiii au uniforme, exista pihologi in scoala care urmaresc destul de atent copii si discuta ulterior cu parintii.
Despre directoare am auzit si de bine, dar si de rau.
Copiii care au terminat anul trecut clasa a VIII-a au intrat la licee bune, exista undeva pe site-ul lor rezultatele obtinute si liceele unde s-au dus (precum si pe site-ul Ministerului Educatiei, la sectiunea admitere 2009).
Taxa in acest moment este de 650 de Euro/luna.
Noi o consideram o alternativa buna fata de scolile de stat din zona.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
carolinah spune:
Nepotica mea care este in clasa a 5-a s-a mutat acolo de la faimoasa scoala 11 Ion Heliade Radulescu, unde a facut ciclul primar.
E foarte fericita, vine acasa cu temele facuta (sta si la after school), lectia invatata si inteleasca, spre deosebire de anii trecuti cand se chinuiau si maica-sa si bunica-sa sa-i explice totul de la capat!
ligeea spune:
cu exceptie scolilor cu programa tarii in care se si preda-scoala franceza, americana, etc ,da, orele de limbi straine sunt ,,din dulap "
dar e un bun castigat daca se fac 8 ore pe saptamana si nu 0 ore
Eu am inceput engleza in clasa a 5 -a si aveam 2 ore saptamanal.
Cred ca totusi e mai putina ,,golaneala, se vorbea frumos, copiii intre ei vorbeau frumos.
Eu as fi vrut sa vorbesc -si pe mail cu cineva care chiar are copilul inscris acolo , oricum sunt multumiri si nemultumiri ca peste tot-si cei de la scoala americana sunt nemultumiti
ligeea spune:
am vazut cate persoane au citit postarea dar cat e putine cunosc amanunte despre scoala.
Chiar e o scoala de mamici ,,Bamboo ?
ana maria spune:
Si eu sunt interesata de subiect. Ma voi muta in afara Bucurestiului si am nevoie de o scoala unde copilul sa stea pana la 16-18.
Am vorbit cu o ruda (nu bamboo) care are acolo ambii copii. Ea este destul de multumita. Nemultumirile sunt in primul de ordin financiar intrucat in ultimii ani au crescut tarifele si la doi copii se simte. O alta nemultumire este legata de nivelul limbii engleze care nu este foarte ridicat. Dar, pe de alta parte cu toate ca anul acesta ar fi vrut sa-i mute, ca sa economiseasca bani nu a gasit o alternativa viabila.
Gabrielama spune:
Nu e o scoala de "mamici Bamboo". Noi avem prieteni cu copii la aceasta scoala; in clasa I, a II-a, a V-a. Cu totii sunt multumiti, inclusiv de partea cu engleza (cel putin cei de clasa a II-a).
Exista intr-adevar nemultumiri legate de cresterea taxei, mai ales ca nu stii la ce sa te astepti de la un an la altul; anul trecut scolar a fost taxa de 5000 de Euro, anul acesta scolar este de 6500 de Euro. Speram sa nu creasca in acelasi procent si in anul scolar urmator....
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!