Tusea convulsiva!!
Astazi, medicul la care merge fata mea i-a pus diagnosticul de tuse convulsiva! Avem de 2 luni o tuse de care nu scapam de niciun fel, aceasta problema am avut-o si anul trecut, s-a mers de la pareri ca ar avea o bronsita astmatiforma, rinita alergica, laringita...iar acum ultima care am auzit-o este de tuse convulsiva! Tratamente peste tratamente, de la ventolin, fixotide, singulaire, pana la stodal, ketof, aerius mucosolvan, ambroxol si cred ca toate siropurile acre exista pe piata ni s-au recomadat pe rand!
Acum problema mea este urmatoarea, nu mi s epare normal sa tuseasca copilul 2 luni, cu accese noaptea si vomitaturi ( nu tot timpul, cand urmeaya cate un tartament nu mai tuseste noaptea dar ziua o ia de la capat), saptamana trecuta am terminat tratamentul cu klacid, eurespal si aerius...acum am mers la acelasi medic sa ii spun ca tusea doar s-a rarit si nu a mai aparut noaptea pentru o saptamana iar de ayi noapte la o saptamana de la tratament a inceput iara in toata splendoarea...diagnosticul de data asta l-a pus de tuse convulsiva (acu doua saptamani fusese laringita) si tratamentul de acum este din nou klacid, sine code si ketof seara...iar daca nu-i trece sa mergem miercuri pentru analize amanuntite si radiografie pulmonara!
Problema mea este ca tratament cu klacid dupa tratament cu klacid nu mi se pare normal...analizele nu vad de ce trebuiesc facute dabea miercuri si nu acuma...dar am yis ca medicul stie mai bine ..mai ales ca este unul renumit in oras!
V-ati intilnit cu problema asta? Sa mai consult un medic?
M-ar interesa in Bucuresti ce clinici private sunt unde sa o vada un medic bun si sa ii fac un set de analize pentru a ma lumina ce se intampla inainte de a distruge detot copilul asta cu siropuri, antibiotice si tratamente oarbe...ca sa le zic asa!
Multumesc!
Raspunsuri
alra spune:
da, fata mea la 2 ani a tusit toata iarna, tot asa foarte rau noaptea si cu accese de voma. la ea insa diagnosticul a fost astm de copilarie si a trebuit sa facem tratament de mentinere cu ventolin si pulmicort (flixotide la tine)
lista aia de diagnostice ai auzit-o de la un singur doctor?
carla2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra da, fata mea la 2 ani a tusit toata iarna, tot asa foarte rau noaptea si cu accese de voma. la ea insa diagnosticul a fost astm de copilarie si a trebuit sa facem tratament de mentinere cu ventolin si pulmicort (flixotide la tine) lista aia de diagnostice ai auzit-o de la un singur doctor? Vacanta cu Laura in Romania |
Nu de la mai multi! Ca am zis sa mai aflu si alte pareri sa ma lamuresc si am intrat in ceata total! Anul trecut am ajuns si la pneumonie ...cum nu stiu ca o vedea pediatra ei saptamanal! Era sub tratament pentru bronsita astmatiforma cu ventolin si fixotide!
Toata poveste asta a inceput odata cu gradinita la fix 2 ani...ma mai consolez cu ideea ca pana la doi ani nici nurofen nu a luat, nu a tusit odata, a fost un copil foarte sanatos si rezistent...dar am senzatia ca sistemul ei imunitar s-a dus odata cu tratamentul pentru pneumonie si spitalizarea care ne-a dus din una in alta, dupa pneumonie a luat un rotavirus din spital si am mers cu alt tratament si...tot asa...numai bolnav sa nu fi...iar acum sistemul ei imunitar este varza!
I-am dat pentru imunitate de la isoprinosine, echinaceea, bronhovaxom , oscillo...
alra spune:
mie personal imi suna ca fi-mea, dar eu nu sunt medic deci nu am voie sa emit nici un fel de parere.
faza cu rezistenta pana la 2 ani e relativa ca nu a intrat in contact cu virusii.
sunt niste subiecte despre astm, cauta si scrie acolo sa iti recomande cineva un medic specializat.
cati ani are fata ta?
carla2005 spune:
Are 3 ani! Si eu ma gandesc tot la astm...de aceea vreau sa sa iau masuri pana nu e prea tarziu!
witeflower spune:
Daca ati facut tratamente dese in ultimul timp cu antibiotic (dintre care Klacid este unul puternic), e foarte posibil ca fetita ta sa fi devenit sensibila, adica sa aiba o imunitate scazut in acest moment.
De aceea e si foarte greu sa scapati de tuse, iar pe cand sa-i treaca, poate prinde usor un nou virus si o luati de la capat.
Asa ca foarte probabil aveti nevoie si de ceva care sa-i intareasca putin imunitatea la raceli (ulei de catina, vitaminele B, vit. D, vit C - fie cu echinaceea, fie cu propolis, fie vit C de la Forever Living - care e mai scumpa, dar si de efect). Am observat ca si cu Minimartieni reusim sa facem fata racelilor mai bine si sa evitam antibioticele.
Problema este ca o tuse care persista si nu mai scapi de ea poate da complicatii... sau poate fi semnul unei complicatii. De aceea, nu o poti lasa asa.
Posibil ca are niste secretii iritante, de care nu s-au eliberat caile respiratorii, ceea ce ii si da senzatia de voma. La genul asta de tuse, noi am mai luat Eurespal, Mucosolvan sau Paxeladine.
Dar trebuie vazut neaparat si daca nu cumva intre timp sunt probleme la plamani.
Anul acesta, un produs de mare ajutor ne-a fost siropul de muguri de brad, facut in casa - poate gasesti la cineva sau poate are cineva drum inspre munte (acolo aomenii mai au de vanzare).
Siropul din muguri de pin e si el bun.
In completare, ceai de patlagina, caldut, cu miere si lamaie.
Cate o lingurita-doua de mirere de albine - care mai calmeaza accesele de tuse (Daca nu ia mierea goala, se poate amesteca cu putina zeama de lamaie).
Cam astea sunt secretele noastre, probate, poate va ajuta si pe voi sa scapati de ... tusea convulsiva!
Sanatate si sa cresteti mari!
carla2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui witeflower Daca ati facut tratamente dese in ultimul timp cu antibiotic (dintre care Klacid este unul puternic), e foarte posibil ca fetita ta sa fi devenit sensibila, adica sa aiba o imunitate scazut in acest moment. De aceea e si foarte greu sa scapati de tuse, iar pe cand sa-i treaca, poate prinde usor un nou virus si o luati de la capat. Asa ca foarte probabil aveti nevoie si de ceva care sa-i intareasca putin imunitatea la raceli (ulei de catina, vitaminele B, vit. D, vit C - fie cu echinaceea, fie cu propolis, fie vit C de la Forever Living - care e mai scumpa, dar si de efect). Am observat ca si cu Minimartieni reusim sa facem fata racelilor mai bine si sa evitam antibioticele. Problema este ca o tuse care persista si nu mai scapi de ea poate da complicatii... sau poate fi semnul unei complicatii. De aceea, nu o poti lasa asa. Posibil ca are niste secretii iritante, de care nu s-au eliberat caile respiratorii, ceea ce ii si da senzatia de voma. La genul asta de tuse, noi am mai luat Eurespal, Mucosolvan sau Paxeladine. Dar trebuie vazut neaparat si daca nu cumva intre timp sunt probleme la plamani. Anul acesta, un produs de mare ajutor ne-a fost siropul de muguri de brad, facut in casa - poate gasesti la cineva sau poate are cineva drum inspre munte (acolo aomenii mai au de vanzare). Siropul din muguri de pin e si el bun. In completare, ceai de patlagina, caldut, cu miere si lamaie. Cate o lingurita-doua de mirere de albine - care mai calmeaza accesele de tuse (Daca nu ia mierea goala, se poate amesteca cu putina zeama de lamaie). Cam astea sunt secretele noastre, probate, poate va ajuta si pe voi sa scapati de ... tusea convulsiva! Sanatate si sa cresteti mari! "Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii" (A. Saint-Exupery, "Micul print") |
Multumesc, tocmai asta incerc sa evit... complicatiile, incerc s afac totul bine si la timp fiindca dupa cate un episod din asta am senyatia ca eu ca mama am gresit undeva, ca nu am avut suficienta grija...ca nu stiu...prietenii zic ca sunt eu paranoica!
Pentru imunitate acum luam vit C, septilin, calciu (osteovit parca ii zice), beres drops, seara ceiauri calde de tei indulcite cu sirop de muguri de pin ( de la framacie , deja muguri de pin sunt pe post d eindulcitor la noi in orice...ca si mierea)! Ieri am terminat si cu ultima cura de bronhovaxom...
II mai fac inhalatii , fierbem ceai punem inhalant in apa fiarta si stam amandoua sub patura cam 5 minute! Am luat si aparat salin dar dabea de doua saptamani il folosesc!
Am senyatia ca am intrat intr-un cerc vicios si intr-un iures de nu-mi mai vad capul de medicamente si tratamente...ma simt depasita!
Faza ca pana la doi ani nu a racit si nu a avut nevoie de nimic, stiu ca nu e relevanta, dar pana la doi ani desi nu a fost in comunitate copilul nu a trait intr-unm glob de sticla, a stat zilnic afara cand timpul ne permitea minim 4 ore, a iesit afara indiferent de vreme de intemperii macar 30 de minute in fata blocului ( sub acoperisul de la scara, daca ploua, sau chiar cu umbrela pelerina de ploaie si cizmele de cauciuc luam baltile la rand amandoua), am mers cu ea in autobuze, in hipermarketuri, locuri de joaca, mai mult de o caciulita prin care sa nu treaca vantul ( asta cand batea vantul afara sau era foarte frig) nu a vazut, de fular a auzit dabea anult trecut, nu a fost infofolita...nu stiu , am fost o mama relaxata care tot timpul s-a uitat ciudat la copii "cocolositi" ca sa zic asa ( sper sa nu supar pe nimeni)...e am ajuns in situatia de nu mai stiu cum sa o cocolosesc si ce sa-i fac, am ajuns sa imi incalc toate principiile si tot ce se poate, si clar..sa nu vad nicio solutie!